Дискусије : Емиграција

 Коментар
Kako da patentiram pizzu?
sirchulle
(CAD Designer)
27. јун 2020. у 14.03
Neke stvari nisu bas ni tako loše u ovom svom beznadju. Sticajem okolnosti sam uspeo da napravim nešto igrom slučajnosti ali ne znam kako to da zastitim. Naime, ja sam amaterski kuvar i uvek nešto spremam. Doduse vegetarijanski, nisam vegan ali vise volim da spremam drugima jer ja kao sto rekoh veoma malo jedem. Jednom dnevno a nekada ni toliko. Međutim volim da spremam drugima. Tako napravih i pizzu sticajem okolnosti i svi kažu da bolju nisu jeli u zivotu. Gledao sam po nekim forumima ali sve je to nekako nejasno. Može i ovako ali i onako. Pizza i nije neka mudrolija ali je sama tehnologija kod mene sasvim slučajno ispala drugacija i svi je vole. Da li neko ima ideju za ovo?
sirchulle
(CAD Designer)
27. јун 2020. у 14.10
Mislim, realno „shebao” sam tradicionalni način spremanja pizze i to je mnogima (da ne kažem svima) mnogo bolje nego prava pizza. Eto to je sav moj uticaj u tome.
Novak
27. јун 2020. у 14.52
Vrlo pozitivno, i šta rece ja, kreativnost je...
napr. ShulePizza, tako su dva siromasna brata italijana poceli davno nekad u Kanzas City sa Pizza Hut, pored miliona picerija Pizza Hut je odavno americki brand, dobar ili los nije važno, živi već 100 godina. Nadji još nešto gazirano kao Shulecola i ponovo se radjas.
Seeb-VN1700
27. јун 2020. у 16.22
„Pizza i nije neka mudrolija”
-

Pa možda nije ako imaš pećnicu sa temperaturom od 485°C.
Original pizza na takovoj tem. pece se 60-90 sek.

Bavim se ja u pokusaju pravljenja pizze onako kako to rade italijanske pizzerije već par god. i ništa.
I sa originalnim ital. brasnom za pizze, i nabavio sam i pizza pecnicu i sve ostalo.. ali još uvijek nije to to.

Tako da mislim da je ipak mudrolija, bar za mene.. isto je i sa ćevapima :))

-
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
27. јун 2020. у 17.14
moguće da ne možeš da patentiras, posto je patent fazon „nešto novo, do sad nevidjeno” - a ovo je nešto staro, poznato, ali na novi način. tako da eventualno možda možeš da registrujes kao TM.
uzgred, ako se budes ipak informisao na temu patenta, posalji linkove da proucim, posto sam ja izmislio par nekih stvari, jednu se bukvalno bojim ikome i da kažem :)
sibe nešto ne radis dobro, i sa pizom i sa cevapima.
sirchulle
(CAD Designer)
27. јун 2020. у 17.39
Pa posalji ideju, možda nađemoneki modus vivendi. Mislim nije to bas tako lako ali o tom potom. Ja se mucim sa pizzom, ko zna kroz kakve probleme prolaze sa kompleksnijim idejama. Verovatno velikim.
oblica
(ima ih na pretek)
27. јун 2020. у 19.59
Vece kompanije imaju tim pravnika koji se time bave, manje plate agencije (opet masa pravnika i agenata) kojima se time bave i opet ne prođe uvijek dobro... Prije 20-tak godina moj muž u okviru svoga posla dosao na ideju o nekom rjesenju koje je bilo „za patent”, on dobio prmiju a firma prijavila, nakon svih ispitivanja i provjera, patent. Nakon dvije godine morali povuci i platiti neku odstetu (ne znam bas sve detalje)...Nasao se covjek koji je tu ideju već bio patentirao samo „ideju”, nije nikada nigdje primijenjena u praksi.
Seeb-VN1700
28. јун 2020. у 06.26
Marko_011
(Buongiorno a tutti)
28. јун 2020. у 07.59
Sva mudrost pice je u testu.

Postirao sam nekoliko puta, gde se vide razlike.

Skoro sam klopao losu picu u La Corte Iper Maestoso u Monci.

Testo je tanko i vise kao krekers, dok su se izvukli na vinu, koje je dobro.

RossoPomodoro recimo ima dobru picu, fazon iz Napolija, jer tamo prave najbolju.

Znaci, testo da bude mekano i naraslo, ne kao te fazon iz radnje, podloga, koja

nije narasla i stisnuta.

Kod nas su neki stavljali kao podlogu ketchup, umesto paradajz sosa.

sirchulle
(CAD Designer)
29. јун 2020. у 13.03
Marko pogodio. Sva moja mudrost pizze koju svi vole je u testu. Testo sam slučajno napravio vrhunsko. Probao ovako, onako i kad mi sve doqurcilo oterao sve u qrac i smesao nešto. Realno posle sam se jedva setio šta sam radio ali uspeo sam da ponovim. Jedva. To me inače podsetilo da je sva mudrost cevapa ili pljeskavice zapravo u lepinji a ne u mesu.
Seeb-VN1700
29. јун 2020. у 15.55
Tijesto za pizzu je inače jako teško za probavu i zato treba da odstoji, jedan dan pa na dalje.
Nema tu nikakovih tajnih satojaka, brasno, sol i voda.
Neko dodaje maslinovo ulje ali mislim bolje ne.
Italijani imaju brasno typ-00. Kod nas u prodaji je obično Typ 405 i Typ 550.
Ima brasno i Typ-812 ili čak Typ-1050, ali se ne može naći u običnim trgovinama. Sto je veci broj veci je kvalitet brasna, tj. bogatije je mineralima pa je okus intezivniji.
Važno je kako razvuci pizzu i tu majstori pizze dolaze do izrazaja, nesmije da se pizza valjat valjkom. Onaj deblji rub na kraju isto je važan a ujedno je i test dal je pizza ok ili nije. Ako je taj deblji rub kad se stisne mekan i vrati se..onda je pizza ok, ako ne a gladan si isto je ok :))

-
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
29. јун 2020. у 17.30
pa ide ti i kvasac u testo.
*schule, ovo moje sto sam smislio, mislim da bukvalno ugrozava bezbednost, toliko je do jaja :) -fazon, kao da sad izmislis stvarno motor na morsku vodu recimo. ili skontas gde je ona „teslina nula”.
i vrlo je pljesak/chevapi do mesa (bas danas napravih, t.j. zavrsih pljesak, koji sam poceo da pravim, ne smem da kažem kad :)
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Lava Rock Bracelets?
.