Дискусије : Емиграција

 Коментар
Ozbiljno pitanje..
sirchulle
(CAD Designer)
08. мај 2020. у 16.42
Interesuje me jedna stvar a to je da li volite opijate. Alkohol, duvan, lake i teske opojne droge i slične stvari? Ako ne molimo bih vas zašto a i ako da isto zašto?
Novak
08. мај 2020. у 19.14
Vaspitavan sam još u puburtetu da su alkohol, cigarete i kocka veoma opasan porok, i ko se tome oda nema mu uspeha u zivotu, a tek drogu e tu nema ni zivota a kamo li bilo kakvog uspeha.
Majka je bila jako zaduzena da nas uci da je rakija veliko zlo a imali smo priliku videti da je deda iako ne pravi alkoholicar ipak bio izvestan zavisnik koji se trudi da sakrije kad uzme koju casicu vise. Slično se ponovilo i sa ocem koji se svim snagama trudio da ga ne prozovu alkoholicarem,au kasnijim godinama postao je veliki antipusac.
Kada sam kao svrseni osnovac dosao u Zagreb zeljan zivota prvo sto sam zeleo da imam duzu kosu i da omirisem curicu. Probavao sam podeliti
po neki dim na velikom odmoru ali nije mi se svidelo, odmah bi kasljao. a ukus dima nije odgovarao mirisu cigarete. Imao sam fantasticne profesore na petogodisnjoj srednjoj skoli koji su nas opijali svojim zivotnim istinama. Jedan kucni prijataelj inače policijski inspektor bio je genijalni pripovedac koji me pitao dali znam šta je droga i da je ima u Zagrebu. Na moje Ne znam njegovom predavanju nije bilo kraja, onako mladom urezao mi je u mozak, nesmes da probaš, ako probaš gotov si, dopasce ti se sigurno, nećeš dugo uzivati, cena je ogromna a zavrsni racun placa se glavom. Tako sam ja to prihvatio i krenuo u zivot kao ponosni omladinac naše soc, zajednice. Zivot sa curicama bio je opscesija, trud i masta su davali rezultate, sve dok nisam upoznao moju danasnju.
Ona sa kutijm Lorda a ja sa kljucevima fice, Ubrzo sam i ja presao na Lord a ona kao buduca majka ostavi cigare zauvek, Lordovao sam ja tako from time to time vise pucikao nego pusio dok nisam nakon nekoliko godina shvatio da su cigarete prljave skupe i nezdrave. Sredinom sedamdesetih u Novom Sadu mom novom gradu kao grom iz vedra neba pukla je vest o hapsenju jednog mladica koji se drogirao a u kuci mu zaplenjena kolicina droge skoro pun dzep. Ceo grad se dignuo na noge a ja sam se setio mog zagrebackog inspektora i rekao sam, ahaaa gotov je. Kad god čujem, procitam o overdose i smrti izazvane drogom moj inspektor mi se javi u potiljku sa recim, uzivaces ali nećeš dugo.
Pokusavao sam ja i alkohohol, ali nikad ne bese dobro, bila je u neku ruku prijatna faza dok alkohol opija a raspoloženje i hrabrost raste, međutim svaka faza treznjenja bila je sranije i potreba daj još malo, nakon malo po malo obavezno dolazilo je najruznije ili najbednije stanje pijan. Sutra dan nimalo prijatan osecaj u telu, a tek u razmišljanju i zakljucivanju šta kažu ostali o meni. Kada sam dosao u Kanadu i video da mi je automobil isto sto i invalidu kolica, alkohol je veoma brzo postao zaboravljena stvar. Ostala mi je raspolaganju samo sirotinjska zabava, bez droge alkohola i cigara. Dok sam bio mlad
zivot bez sexa me nije ni zanimao, ponekad smo znali da se zezamo i ptamo kakav će to jednog dana biti zivot kad ne budem mogao raditi one stvari sto tako jako volim. Danas vidim da iako još mogu nešto bas i ne želim da radim neke stvari koje sam nekad jako voleo.
Yours to discover.
Stari__Gost
08. мај 2020. у 19.46
pljuge nikad nisam pusio, zestok alkohol ne volim, kao ni teske droge...ali 'ladno pivce i travku neću da odbijem. ;)))

a vi kako 'te?
Marko_011
(Buongiorno a tutti)
08. мај 2020. у 19.52
Droge i cigare ništa.

Ne pijem, ali ovde Aperitivo, to je Italijanska prica, ide uz pice, koktel, vino, šta hoćeš.

Martini Spritz uzmem, mada to ne smatram da je alkohol.

Sada je sve zatvoreno, tako da dugo ništa nisam.

Probao sam u Portugalu dobro vino, Vinho do Porto.

Malo je onako kao liker, gušće tečno.

Popiješ, budes srećan, nisi pijan.

Pivo da te opusti pred spavanje od stresa, ne škodi.

Italijani piju vino, nasi deru rakiju.

Bitno je ne preterivati, nekad covek može da se opusti malo.
sirchulle
(CAD Designer)
09. мај 2020. у 10.15
Ja jesam probao sve osim teskih droga. Alkohol obavezno ali samo tecan kao sto je pivo i spricer. Mnogo volim da pijem tecnosti i svi se cude koliko tecnosti pijem. Krenem sa pivom i dosta ga popijem i onda još na kraju pijem i vodu. Za mene postoje tri pica. Pivo, spricer i voda. Te tri tecnosti mogu da pijem uvek i svuda. Zestininu nikako. Mamuran nikada nisam bio iskreno govoreci čak i kad se napijem a da sam se otkinuo od alkohola ne secam se da je ikada bilo. Kao ono da imaš pomracenje.

Od rekreativnih droga sto ona i nije je tu samo vutra. Vutra nije droga jer nema alkaloida nego samo THC ali da ne davim sa time ljude. Voleo bih da probam i LSD ali ne znam kako da dodjem do toga i naravno Ayahuasca sto je još uvek tabu tema kod nas.

Verujem da covek koji ne pije i ne koristi sredstva opijatske namene je srećan i ja mu zavidim. On je takoreci snadjen i sve mu je potaman. On živi u svojem matrixu i nema potrebe da trazi nešto više od zivota. I ja bih voleo da budem takav. Šta ćeš, ima nas raznijeh. Neki veruju da su poroci uzrok problema a ja opet verujem da su problemi uzroci poroka.
Novak
09. мај 2020. у 10.45
„snadjen i sve mu je potaman”
ili svoga tela gospodar, a može i ona otrcana, u zdravom telu zdrav duh,
međutim tu se namece i ona treca bolje sprečiti nego leciti.
sirchulle
(CAD Designer)
09. мај 2020. у 11.48
Telo bez duha je ništa. Dzabe ti telo kad je duh ono čega nema. Na kraju krajeva kada materijalni oblik ovozemaljskog pridje kraju samo je jedna nada da duhovno nadzivi jer materijalno sigurno neće. Poroci su lek za dusu a ne za telo jer telo je propadajuce a duh možda i nije. Moj otac je umro kada sam imao osam godina i siguran sam da su ga spustili u zemlju i njegovo telo prezivelo nije ali možda duh i jeste.
Novak
09. мај 2020. у 11.57
„možda duh” nema vise ama bas ništa sa proslosti.
sirchulle
(CAD Designer)
09. мај 2020. у 13.29
Onda je uzaludno duh ovde i bio jer se priroda ne rasipa sa resursima kao ni sam Univerzum. Možda? No kako Albert Kami jednom rece možda je i ceo Univerzum cist apsurd i možda je zaista tako kako ti kažeš. Stvari se odvijaju bez ikakavog smisla a da ko poveruje u red i poredak zavrsi u porocima...
Novak
09. мај 2020. у 13.51
Energija+softver+hardver=zivot. Smrt je samo mala apalikacija.
sirchulle
(CAD Designer)
09. мај 2020. у 14.13
To je ipak samo naše poimanje realnosti i ništa vise od toga. Svet izvan naše percepcije može biti sasvim drugaciji ili čak nepostojeci. Realno svet i ne postoji izvan naše percepcije. Ovo je samo skup utisaka.
sirchulle
(CAD Designer)
09. мај 2020. у 14.31
O ovome sam razmišljao još kao klinac poucen jednim crtanim filmom koga je teško naći na internetu vise. Naime ima jedan crtani film u kojem jedan decak muci svog psa, jase ga i svasta mu radi a onda ode da spava i pocne da sanja da je on pas. Niko ga ne razume i on uporno tvrdi da nije pas nego decak. I tako to ide dok se on ne probudi i ode i zagrli svog psa koji se inače zove Elvis. I tada pas kaže dok ga ovaj grli da je možda i on jedan decak koji sanja da je pas...Taj crtani i onaj o raspevanoj zabi su mi remek dela te vrste umetnosti.

https://www.youtube.com/watch?v=hAL9M_XW4Rg
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
10. мај 2020. у 13.13
svaki dan popijem 2 piva. ponekad 3. gotovo nikada 4, 5, jednom godisnje.
da imam dobavljace iz hercegovine i da je legalno - moguće da bi pravio neke produkte sa travom (tipa or'ovaca i tako to).
s tim sto trava nije opijat (u smislu da je produkt opijumskog maka).
inače neke hemijice su zabranjene ne zato što države žele da zastite stanovnistvo od loših stvari, nego zato što te poneke biljke deluju na svest tako da se vrlo lako makar i privremeno brise/stavi sa strane projektovana realnost - ona koja nam se projektuje, bukvalno od rođenja - a otvara se vidik ka neki drugim pogledima - na tu istu realnost. (mada, znajuci pocrkale od heroina - uredno bih ga zabranio, pod pretnjom smrtne kazne - kao u krajevima gde se tu i tamo proizvodi, i bio bih vrlo rigorozan).
ima ona dvojica dennis mckenna, i buraz mu, možeš da ih malo iskopas po jutjubovima, na london real kanalu i t.d. - vrlo korisna prica (Po meni).

zamisli de-be kaže slobi, franji, aliji, i njihovim drugarima - ajmo momci - organizujte rat - biće i vama dobro... - i oni dodju i kažu - „aaa, četnici 'oce da nas pokolju” , „aaaa, ovi oce ponovo jasenovac...” - „roookaaaaj” - a sva raja razvaljena-naduvana. -pa zamisli koje bi to epsko napusavanje blavorom palo :) -ono - idi brate ratuj ti i vase familije, mrtvu ti majku j...
dakle iako ne koristim - sem ta dva piva prosecna dnevno - u principu podržavam, i legalizovao bi sve sem heroina/morfijuma i tome sličnih stvari (narkotici valjda se tako zove?). - ali, da ponovim, to se još dugo neće desiti, jer kad raji ugasis moralne i ostale norme koje si im implantirao - možeš da se nadjes u ozbiljnom problemu ako si vlastodrzac-parazit - a paraziti nije sad bas da su odusevljeni opcijom da nekad malo nešto i rade za sebe. vise vole da piju krv drugima.
sirchulle
(CAD Designer)
10. мај 2020. у 14.23
U potpunostu podržavam komentar...
sirchulle
(CAD Designer)
10. мај 2020. у 14.33
Seeb-VN1700
10. мај 2020. у 15.48
Nekad davno uzivao sam cigarete i alkohol. Ne pretjerano i nikad da nisam znao šta radim.
Jedan dan (još u vrijeme Jugoslavije) rekao sam jednostavno da od danas ostavljam duvan i alkohol.
Drogu nikad nisam probao, niti sam imao zelju. Jednostavno mi ne treba.

Znam da uzivam u drugim stvarima, dobra klopa, žene, hobi zanimacije svakakove vrste, jako volim slatko, cokolade jedem svakodnevno, voce sve vrste..

-
vodena
(*)
11. мај 2020. у 08.23
Narkomanija i emigracija su vecne teme, po 10X odgovaramo na njih :)

Alkohol nikad nisam volela i pijem ga značajno manje nego vecina mojih srpskih prijateljica. Interesantno, i bas suprotno onome so bi se možda ocekivalo, moje kanadske prijateljice takođe ne piju.

Ja sam strasno radoznala po prirodi i u g* bih prst stavila da probam ako je novo pa sam tako probala i svaki mogući koktel koji se ikada igde ponudio, ali popijem 5 gutljaja i ostavim. Doduse, posto jako volim ono sto ovde zovu „specialty coffee”, znaci mocha, latte i razne kafe sa ukusima i, uoste volim ceo taj vibe coffee shop-ova sa udobnim stolicama i kontrastom hladnih zimskih kanadskih dana i tople atmosfere pune raznovrsnih mirisa unutra, volim recimo Bailey’s u kafi ili Kahluu ili Mozart liker..tako te neke coko-kafa likere vise zbog ukusa nego zbog alkohola. I ima jedno italijansko pice, zove se Campari, koje volim sa sokom od grejpfruta. Sa jednom kanadskom prijateljicom mi je to postao ritual, kada god dodje ja nam napravim Campari sa sokom od grejpa, mada Campari može da se pije i sam sa ledom.

Cigare su druga pesma :) Bila sam pravi, udzbenicki primer narkomana samo sto je droga mog izbora bila legalna i nije mi menjala ponasanje. Pocela sam da pusim bas, bas rano i uvek mi je bilo dozvoljeno da pusim. Već na samom početku srednje skole sam bila svakodnevni pusac kutije cigara.

Mama i tata su mi ekstra slobodni, tolerantni i manje vise nikakavih zabrana nije bilo. Dobili su me dosta mladi bar za danasnje pojmove (tata 24, mama 25), ali čak i vise nego mladi dobili su me dosta nezreli i prakticno su i sami sazrevali uz mene, i, kasnije, moju sestru..tako da je u kuci uvek bilo drugarstvo i sloboda umesto zabrana i strogosti i ko god od mog drustva nije smeo u svojoj kuci da pusi, nije imao gde da spava ili je imao probleme znalo se gde se jede, pusi, noćii sprovodi psihoterapija:) Pica u kuci mojih roditelja nikad nije bilo mnogo i nije se naročito povoljno gledalo na isto.

Prestala sam da pusim na suvo jednog jutra pre 17 godina i to u toku perioda u kome nisam bila srećna i zbog čega sebi dajem još jedan + na tu odluku. Ono sto mi je ostalo kao posledica je da vise jedem, ustvari naročito vise jedem slatko nego ranije.

Droge su deo moje davne, rano tinejdzerske faze bez koje sam ‘ladno mogla, ali da nisam tada možda bih kasnije. Tako da je to prestalo da mi bude „cool” još pre nego sto je nekima i pocelo, lol. Ali, trava u med svrhe - da mi zatreba prva bih stala u red da probam umesto nekih jačih lekova.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
11. мај 2020. у 08.50
pretpostavljam da necete odgledati, lično sam odgledao verovatno većinu dokumentaraca iz kojih ima poneka scenica u ovom :) :)
https://www.youtube.com/watch?v=fh2cDKyFdyU
-ukratko, kvaka je da se raja drzi drogirana „na suvo” - jer ako se stvarno izdrogira drogama - može da se desi zapravo nezeljeni efekat - a to je osvescivanje raje i sagledavanje realnosti.
a onda ti treba pet puta vise pandura nego robova, i opet je sistem na kvrc od raspada...
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
11. мај 2020. у 09.42
htedoh reći da zapravo - kada bi raji bilo dozvoljeno da otvorenih ociju, i zdravorazumski rasudi neke procese - bilo bi im recimo jasno da je secer - kojim se rokaju vodena i sib, verovatno, kada se sagleda biznis koji koks ili heroin bukvalno sabija - toliki je total score para na strani secera, i secerom povezanih bolesti recimo.
slično kao vutra vs alkohol - ne postoji nikakva naucna opcija koja bi opravdala alkohol pre od vutre - ali, kao sto rekosmo - alkohol je droga koja kreira ljude koji su potrebni sistemu - jer naprosto takve jedinke prakticno daju legitimitet sistemu - sistem je potreban da se nosi sa takvim jedinkama (budalama) (iako je i to po meni netačno, i lepo je rešeno drugim amandmanom - samo ga treba malo fleksibilnije tumaciti :) ). o stetnim dejstvima trave nije potrebno puno pricati - posto nekako imamo problem da nabrojimo šta su to sve loše likovi koji su naduvani uradili drugima vs zlodela by nalokani likovi.
konoplja je inače čini mi se proglasena za ilegalnu ne toliko zbog thc-a, koliko zbog vlakana - jer je bila oponent dolazecoj/rastucoj profitabilnijoj grani poljoprivrede - uzgajanju pamuka.
uglavnom - kan'te se i shecera - opasna droga, sa vrlo ozbiljnim posledicama.
Seeb-VN1700
11. мај 2020. у 13.44
Bas upravo uzivam u jednoj cokladi, piše na omotu „Dunkle Schweizer Bio-Schokolade”.

Sastav:
70% kakao
6% secer

Prizvedena u CH-4133 Pratteln Svicarska

-
prekodrinski
(Å¡loser)
12. мај 2020. у 15.08
Kao tinejdžer sam probao alkohol i cigarete, ponekad kafu. Droga na sreću nije
bila toliko poznata u mojem okruženju.
Nije dobra nikakva odvisnost, pa ni od rada, sexa,...šećera pa do recimo
droge.

Inače isto mislim da se tu vrte veliki interesi, mnogo više nego država brine za svoje

podanike.

Što se tiče droge, tu su se već zbnane mnoge stvari samo …

izgleda da naši šefovi imaju tal.

U Meksiku su posle dolaska socijalista na vlast tamo neđe 920-tih legalizovali drogu. Prijaviš se kao

zavisnik , odeš u apoteku i dobiješ dozu skoro po nabavnoj ceni.

Nema kriminala, prostitucije, kumova,... mirna država.

Nakon četiri godine dolazi na vlast opozicija i ukidaju legalizaciju po nalogu sjevernog Velikog brata.

Krađe, pljačke , ubistva, prostitucija...

Ili rušenje Blizanaca i slanje vojske u Afganistan.

Teške pare se tu vrte, i to uglavnom mi plaćamo, ovako i/ili onako...

Stari__Gost
12. мај 2020. у 23.12
vodena,

„Cigare su druga pesma :) Bila sam pravi, udzbenicki primer narkomana samo sto je droga mog izbora bila legalna i nije mi menjala ponasanje.”

i to je kao neki plus sto ti „nije menjala ponasanje”? pa to je najbolji dokaz koliko su cigarete jedna najgluplja i najbezveznija droga na svetu. klasicna navlakusa. trujes se, smrdis, zavistan si a još te i ne radi. totalna glupost. bolje da si travu pusila manje je stetno, a i opusta zivce.

:)
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
13. мај 2020. у 04.58
ja sam provalio da su svi prestalo-pusaci ili ostali isti, ili su se promenili - uglavnom su postali još malo gori, plus sto su tu drogu u nemalom broju zamenili drugom, lično mislim opasnijom = secerom.
*da mi je videti tog pacova iz onog eksperimenta - koji je kad ga navuku i na koks i na secer, pa mu stave oboje - isao uvek na shecher. -pa stvarno si glup stakorcino glupava :) :) - i treba te koristiti u eksperimentu.
vodena
(*)
13. мај 2020. у 07.11
Sasa, nije to bas tako extremno kako ti predstavljas. Neki bivši pusaci su ozbiljno navuceni na secer kao sto su i neki nepusaci navuceni na njega. I, ako je tačno da prestanak pusenja često povlaci sa sobom određeni veci unos hrane (naročito sto cigare recimo ne traže secer uopste), taj veci unos ne znaci uvek i masivno povecani unos, kao one slike koje se prikazuju na TV-u. Postoje npr vrlo kvalitetne crne cokolade (kod god nije probao Lindt 78% toplo preporucujem) koje imaju vrlo malo secera a dosta dobrih nutrijenta koje kakao daje a takođe spadaju u „slatkise”.

Tako da, sve treba uzimati sa dozom rezerve iako se slazem da je najbolje kada se secer ne bi uzimao ni malo, osim onih koji se prirodno pojavljuju u vocu.

Mada, svaki adikt koji javno i otvoreno prica o svojoj adikciji mora da bude spreman i na osudu okoline :):)
Stari__Gost
13. мај 2020. у 14.26
među pusacima ima puno fejkera. tj. likova koji nit znaju sto puse, nit u tome uzivaju, ali glume neke baje, jer umišljaju da izgledaju toboze kul sa cigarchinama u ustima... pa sa pusenjem se i pocinje uglavnom iz pomodarstva. klasicna kompleksaska droga. :)
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
13. мај 2020. у 14.42
moj cale kad je prestao da pljuga - cepao je one mentol bombonice tvrde zelene k'o blesav. -i sad uvek ima nešto slatko u kuci (evo bio juče - ima neke napolitanke umocene u cokoladu neka kofica)- a keva non-stop pravi neke kolace. -to što će da odapne između ostalog zahvaljujuci tom istom seceru - lično mislim ove godine - jbg... - ko bi slusao pametnjakovica šta prica - iako se, bez izuzetka, makar jednog jedinog - ali ni tog jednog jedinog, ispostavilo da to što pametnjakovic mali prica - nisu bas gluposti je l'...
da. masa pusaca koje ja znam su, siguran sam, totalno fake. - znaci ja, a stvarno nisam neka teska kategorija, da im opucam jedno tri samarcine - i prestali bi :)
Stari__Gost
13. мај 2020. у 14.49
ja recimo i dan danas ponekad zapalim pljugu. ali jako retko. obično u drustvu kada pijem pivo, i kad i drugi puse.

ali nikad nisam bio zavistan niti redovno pusio. stoji mi jedna polu prazna kutija Marlboro u fijoci, ko zna od kada, verovatno je i izvetrila. :)

a to što je tvoj cale radio Sale, sa bombonama, je klasicno skretanje misli sa pljuge. covek mora necim da se zanima, tj. da zameni tu zanimaciju.

jedan moj rodjak je provalio super foru kada se skidao sa pljuga. kad mu se pusi, izvati pljugu, stavi je u usta ali je ne pali. onda je iz usta prebaci u ruku...pa je premece po prstima, prebaci u drugu ruku, mlatara okolo tom pljugom ko da pusi, povremeno je stavi u usta...ali nikad je ne zapali! jednostavno se covek snasao i provalio foru kako da prevari mozak saljuci mu razlicite signale. Kao evo, cigara je tu, sve je OK. :))))
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
13. мај 2020. у 18.51
ma ovaj moj je dosao sa pregleda, i objavio kevi da može da zadrzi njegovih pola pakle, jerbo više ne pljuga. - i prest'o. ono - cut.
isto pre desetak godina t.j. 12, kad je imao malo komplikovaniju operacijicu na srckici, usr'o se bio da će da mre - uredno je prestao bio da cevchi. - i onda ga ortak jedan kardiolog koji je nekoc bio neki faktor u jednoj poznatoj bolnici isprzi, i kao - ma jooook - možeš mile da deknes jednu-dve dnevno, čak je i zgodno... - naravno, chale je momentalno postupio po tom strucnom savetu.
evo sad je ufitiljio ponovo - vidim pije samo vodicu. -al' mislim da meni i dalje ne veruje da su mu lokanje, tu i tamo kolachi/shecher, i procesuirana (loše) mesa -malo pripomogla da se priblizi novom bezanijskom ... -al' dobro. zvako valjda ima pravo da bira u svom zivotu, pa makar birao i ubrzanu propast, pa makar bio i nas chale.
pravda_i_istina
15. мај 2020. у 16.27
Poroci su lek za dusu a ne za telo

========
ama, dok se covek ne obeznani, i dobije pomracenje svesti

razumem ja mlados' - ludos', ali bre, odrasti vise.
pravda_i_istina
15. мај 2020. у 16.34
al' mislim da meni i dalje ne veruje da su mu lokanje, tu i tamo kolachi/shecher,

===

pustila mi žena neki iz vojvodine tip smrsao sa 140 kila na 80 i nešto...
i prica tip kako se hranio, i kaže na putu do posla 1 od 2l fanta, pa na putu kuci još jedna - ej 4 litre fante je baja pio, ili 3 ako s bile 1,5 litre, ne znam sad tačno, plus 300 grama cokolada, plus pistaci pls sendvici pice, ...
Stari__Gost
15. мај 2020. у 16.44
ja bih od toga non stop imao sracku...
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Tassel Earrings?
.