Дискусије : Емиграција

 Коментар
Izlet u kabini kamioneta
santa
03. април 2020. у 10.26
Juče je bio lep suncan dan, idealan za izlet u obliznjem (50km od nas) nacionalnom parku, pa smo po prvi put nastupajuce sezone otisli malo na izlet (picnic). Voznja do parka bila je prijatna, čak i uzbudljiva, gledajuci zelena polja i po neka procvetana drveca, skoro napustenog puta, tj. bez običnog krkljanca u saobracaju.

Po dolasku u park naše 'uzbudjenje' je prestalo čim smo naisli na zabranu koriscenja parka u bilo kom vidu izuzev voznje po parku gde poutevi nisu bili zatvoreni katancem na pregradi. Obzirom da je bilo vreme rucku, parkirali smo se na jednom proplanku sa lepim pogledom na jezero nize i okolinu sva u zelenilu.

Rucak je prijao i ako je to bilo malo tesno u kabini truck-a umesto komotnok picnic stola i ostalog sto tipicno ide uz to. U parku smo naisli na par drugih kola isto, tu i tamo, parkiranih po strani, ali nismo videli nikog u setnju sto je bilo vise nego neobično za lep suncan dan i omiljen park ne samo nas iz blize sredine već i drugih iz daljih krajeva, Nashville, Memphis, etc.

Na putu nazad vise smo cutljivi bili umesto običnog caskanja o dozivljaju posete parku, jer nekako ta nastala situacija o coronavirus nam namece nova iskusenja i izazove koja do sada nismo čak ni na umu imali, a kamoli - dozivljavali.

Tako je prosao nas jucerasnji dan, a od sinoć;

- Gov. Bill Lee orders Tennesseans to stay at home as state continues to fight spread of coronavirus!

https://www.bing.com/images/search?q=2018+Chevy+Colorado+Interior&form=RESTAB&first=1&cw=1117&ch=542
Profesor-Kanada
(Profesor)
03. април 2020. у 10.49
Cesto puta i mala promena sredine ima pozitivan uticaj za zdravlje.
zlatiborac
03. април 2020. у 11.17
Svakim danom sve jac ogranicenja. Parkovi nisu vise dostupni, dok
se ulicom može kretati u rastojanju.U trgovinu obicavamo 1x u dve
nedelje.Uglavnom za voce,povrce, mleko i jaja, tj. ono sto može tom roku odrzati u frizideru. Velika prednost je za one koji poseduju
kuce i okucnice; 'moja kucica moja slobodica'.
santa
03. април 2020. у 19.40
Dobro je da smo juče bar i malo se vozili u prirodu pa makar jeli i rucak u kabini našeg truck-a, jer od danas je na snazi nova restrikcija od gradonacelnika da prekrsaj najavljenih restrikcija povlaci kaznu od $2,500 i mesec dana u sreskom zatvoru. Cekamo da vidimo šta će sutra doneti - novosti dana. :(
Marko_011
(Buongiorno a tutti)
03. април 2020. у 22.15
Santa, kako je u Birmingemu, Alabama.

Možda si bio tamo.

Jednom sam nocu usao tamo, mislim da sam isao na I-20 za Atlantu.

Nije mali grad, ali dosta zaboravljen, ne cuje se nikad ništa.

Pratim flightradar24, snimam i tamo Aerodrom, mrtvo, nema nikoga

a grad nije tako mali.

Ako si bio, pusti neku reč, iako za Alabamu i Crnci kažu da nema ništa,

koji su otisli dole na Floridu.

Hteo da čujem njihovo mišljenje o Alabami.
santa
03. април 2020. у 22.34
Marko, pored Burmingama, AL smo vise puta prolazili (I-65) na putu do FL i samo jednom smo zastali na kratko. AL je stari republikanski orijentisan state sa dosta historijskog prevrtanja i diskriminacije bilo, a i ostalo (među politickim mocnicima).

Nadam se da si dobro, cuvaj se!

https://www.bing.com/images/search?q=birmingham%2C+al+photos&qpvt=Burmingham%2c+A%3aL+photos&form=IGRE&first=1&cw =1117&ch=542
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
04. април 2020. у 13.58
pa jes' malo za'ebato kad je ono „sve je normalno - a ništa nije normalno”

koliko mene secanje sluzi, jedan jedini put sam imao izuzetno neprijatan osecaj u stomaku (dakle ni kad sam 91' natovario tenk sa ful bk za pkt, naftu do cepa, i rezervne burice do cepa, i „ako krenemo” -idem po još pola b/k (razorne) za topce - nije mi bilo tako neprijatno) - petog oktobra, odvezao sam drugaricu do jednog konzulata (ili rezidencije, stvarno ne znam) jednog stranog diplomatskog predstavnistva - koje je na dedinju - koje inače vrvi i od vojske/vojnih objekata (kasarne, akademija kov) - i na jednoj raskrsnici me zaustavila vojna murija - i prošlo je par buseva - regulare vojska (dakle golobradi mladici - na onom redovnom odsluženju vojnog roka) u busevima, nose samo kalase i vojne torbice (vodu verovatno). eventualno rap-ove, ništa borbeni rancevi, ništa slemovi (barem ih nisu imali na glavama).
-kao sve je o.k. - a ništa nije o.k. - što se svega par sati kasnije i ispostavilo da vrlo nije o.k. - kad sam sa save posmatrao crni dim gore iz grada - koji se ispostavio da je zapaljena skupstina..
Marko_011
(Buongiorno a tutti)
12. април 2020. у 21.50
Marko, pored Burmingama, AL smo vise puta prolazili (I-65) na putu do FL i samo jednom smo zastali na kratko. AL je stari republikanski orijentisan state sa dosta historijskog prevrtanja i diskriminacije bilo, a i ostalo (među politickim mocnicima).

Nadam se da si dobro, cuvaj se!

&

Hvala Santa, takođe!
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Oil Diffuser Bracelets?
.