Дискусије : Емиграција

 Коментар
Има вакцине, ал не важи
CTEBA
(penzioner)
25. март 2020. у 10.55
Закачи ме нешто у понедељак, температура скочи на 38.5 и лекар ме одмах упути у болницу, емерџенци (итн или како се код нас већ зове), Тамо ме прегледаше од главе до пете, и за грип и за корону и за остало и стиже све негативно.
Температура пала па кажу иди кући.
И тако причам са лекаром, шта би било да сам којим случајем имао тај корона вирус.
Каже ставили би те у изолацију, и чекали док прође.
Питам, па добро кинези су пронашли да она вакцина за маларију помаже?
Он ми лепо каже е то је Кина, овде у Канади и САД, лекарима није дозвољено да дају ту вакцину, јер још увек лабораториски није доказано, а за то треба бар 6 месеци.
Каже ако ти је дам и нешто ти се деси, умреш ил шта било, родбина може да тужи и лекара и болницу и све остале за огромне паре.
Па реко ако је толико лоше и умирем, а та вакцина ми можда помогне, зашто не могу да је добијем?
Ништа није одговорио.
Иначе кад је почело било респаратора колко хоћеш, па она решише да предност имају они испод 80, сад су решили да на респаратор иду само они испод 60, а за нас маторе шта нам Бог да.

Marko_011
(Buongiorno a tutti)
25. март 2020. у 12.01
Sve funkcionise, dok se nešto ne desi.
santa
25. март 2020. у 12.02
„Па реко ако је толико лоше и умирем, а та вакцина ми можда помогне, зашто не могу да је добијем?”
----------

Stevo, obzirom da ti ništa na gornje pitanje nije odgovreno ipak je sve receno; odgovornost, tj. ko bi taj bio da moralno i zakonski prihvati ishod 'zakona o mogućnosti' (law of probability) da će ti ta medecina pomoći?!

Ništa ti nisam reka vise nego sto i sam znaš, tim pre, sto u trenutnoj situaciji pandemije, po onoj narodnoj; - davljenik se i za slamku hvata (ili tako nekako). I ovo će proćikao i sve sto je već prošlo, a u međuvremenu držimo se izolacije i - tastature. :)
Marko_011
(Buongiorno a tutti)
25. март 2020. у 12.06
Ako alkohol zaista unistava virus, zašto lekari ne stave pacijenta u Saunu, poliju rakiju po zelji po onom vrelom kamenju.
Udises u pluca, ulazi alkohol, ubija virus, samo bez preterivanja sa Sljivovicom ili Dunjovacom.
CTEBA
(penzioner)
25. март 2020. у 12.28
Ма разумем ја то Санто, али то је за нормалне,услове.
Вакцина је тестирана и званично је прихваћена за пацијенте са маларијом.
Сад ако се показало да су у Кини са њом масивно оздравили од овог вируса, у чему је фора, пустити да се умире (Италија, Шпанија итд).
Тамо умиру хиљаде на дан, али не употребљавају је јер то су ипак цивилизоване земља а не Кина, где све може.
santa
25. март 2020. у 12.34
„...ако се показало да су у Кини са њом масивно оздравили од овог вируса”

Dali je to iz CDC izvora, ili... (DJT)?
sirchulle
(CAD Designer)
25. март 2020. у 12.35
Dobra im je taktika nema šta. Međutim ja imam nekoliko pitanja ali onako laickih mada ne i logicnih.

1. Koliko sam ucio a i kasnije video meni nije nešto jasno sa ovim virusom. Smisao i tehnologija vakcinacije je uprosceno sledeća. Uzme se virus, ubije se (ili ti se onemogući njegovo razmnozavanje) i onda se ubrizga u coveka. Imuni sistem odmah skoci u odbranu i stvara imunitet u punom kapacitetu jer ne mora da se bori protiv virusa koji se razmnozava nego umrtvljenog. Kada dodje taj koji je stvarni onda organizam ima sve mehanizme da proizvede sve sto mu je potrebno jer pre toga nije kolapsirao. E, sad sto kaže Djordje Balasevic, ako su lagali mene i ja lažem vas. Dakle za tu operaiju im je potrebno osamnaest meseci?

2. Svuda sam video termalne kamere koje ljudima mere temperaturu i vrse trijazu ali nigde ne videh ni jednu postavljenu pojacu UV lampu koja definitivno ubija sve sto je zivo da ne govorim o virusima. Ako su lagali mene i ja lažem vas. Mislim, toplota ne ubija viruse nego UV radijacija jer mit o tome da ovaj virus strada na 23 stepena je samo mit. Da stvarno umire na 23 stepena onda ga ne bi bilo ni u telu jer ono ima daleko visu temperaturu. Uopste mi nije jasno da niko nije potegao za UV zracenjem nego za hemijom i ostalim stvarima. Cekamo da sunce grane i da skoci UV indeks pa da nema virusa? Pa zar ne možemo da generisemo to zracenje? Mislim, stvarno mi je bez veze to ali bas. ak i da je to zracenje stetno za coveka izlaganje njemu je manje stetno nego izlaganje virusima.

3. Ne daj Boze da sam potegao temu koja je kako Kresimir Misak kaže na „Rubu znanosti”. Recimo da se virusima pristupi na posve drugaciji način a to je zracenjem raznih oblika za nas bezopasnih a za njih prilično stetnih. Ova igra imunologije i borbe protiv virusa je unapred izgubljena. Ne možemo se mi prilagodjavati na onoliko nacina na koji su oni spremni da mutiraju jer su oni prosti organizmi a mi veoma komplikovani. Nama je promena mnogo komplikovanija i teza nego njima. Međutim ima jedna stvar na koju niko nije imun a to je UV i razni oblici zracenja. Tu nema mutacije, svako strada samo neko manje a neko vise.

U to ime samo tema:

Dr Royal Raymond Rife
Marko_011
(Buongiorno a tutti)
25. март 2020. у 15.50
Isao sada do radnje, konacno malo „socijalnog zivota”, uveli merenje temperature pri ulasku.

Ako imaš temperaturu, snadji se za namirnice, nema ulaska.

Izmerio mi 36.0 stepeni.

CTEBA
(penzioner)
25. март 2020. у 17.44
Сад какве везе има из којих је извора?
Кинези кажу да нема ново заражених, укинули су карантин у Вухану, или како се већ град зове, и полако се све враћа на нормално.
kum11
25. март 2020. у 18.18
Steva,neće ovde tu vakcinu dati jer je„dirt cheap”cekace one skupe koje nikada ne bih uzeo niti imam namjeru.U Italiji kažu da je pacijent„0”bio penzioner koji je prošle godine primio vakcinu za gripu.Nikada ovde nisam primio ni jednu vakcinu niti ikada uzeo bilo kakav lek a ne idem ni doktorima.Ono malo puta kada sam isao i kada su mi dali bilo kakav „prescripation” nikada ga kupio nisam!
CTEBA
(penzioner)
25. март 2020. у 18.37
Сад да идем код лекара, идем и добио сам доста тога иначе не бих сад овде писао.
Мој проблем је да ако постоји лек који може да помогне, зашто га не дају?
Ако је потребно бар 6 месеци да се све испита, а вакцина је већ испитана за маларију, онда ту нешто смрди.
Вероватно чекају да нешто замену, па да постане нова вакцина, што и више људи умре више ће их хтети.
А коштаће папрено јер је нова и нико не сме да је прави без одобрења.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
25. март 2020. у 19.06
nisu ukinuli, vuhan je još blokiran. u kontaktu sam sa ljudima tamo u kini.
schule, to što si rekao uprosceno - jeste tako - uprosceno. međutim, u realnom zivotu je to malo komplikovanije. -mislim, nije isto smutiti vakcinu, i smutiti vodenu boju iz tempere. -kao sto ona blok sema tehnicka - recimo za elektroniku - nije isto sto i elektricna, koja opet nije isto sto i montazna.

p.s. - znam da zvuci grozno - ali meni je isto pravednije da ako se ima jedno nešto, ma šta bilo, za terapiju, i ima se smrtno ugrozen 80togodisnjak, i 60togodisnjak - prednost bi dao ovom drugom.
ili sad ja (50), i neki klinac od 25 - pa bez razmišljanja, sad, dok sam zdravog razuma - moj odgovor je - „dajte klincu” .

mada, ne padajte u frku - nikom bre ništa neće biti, i nikom neće dlaka s glave faliti. -dobro, ovima koji su celavi, njima ni ne može da fali dlaka sa glave, posto dlake ionako već nemaju - logicno.
kum11
25. март 2020. у 19.13
Pa naravno Stevo da im je u interesu da sto veci broj umr,jer umiru oni koji
su neproduktivni i koje moraju da placaju.Koliko ja znam Rusi imaju ovaj lek isto koji se prodaje od prošle godine jer ovaj virus je već poznat od 2015.Vidis kako 37 000 Americkih vojnika koji dodjose u Evropi nemaju problem sa time jer su vakcinisani pre dolaska.Ovo nije ništa drugo nego
nametnuto i „man made”.Tri virusa i svi razlicitiu Kini jedan u Iranu drugaciji a u Taliji opet drugaciji.Panika za sisanje ovaca,ja se ovoga ne plasim ni malo,već 10 godina nisam dobio nahladu niti gripu ali sam pravim prevenciju .Možeš koristiti 2 dela sode bikarbone i 1 deo vitamina C sa toplom vodom 2-3 puta dnevno.Taj lek koji imaju za malariju je skoro 100% efikasan ali je previse jeftin i nekom ne odgovara!
santa
25. март 2020. у 19.18
Steva: „Сад какве везе има из којих је извора?”

INTERNET!

santa
25. март 2020. у 19.21
kum11: „Taj lek koji imaju za malariju je skoro 100% efikasan ali je previse jeftin i nekom ne odgovara!”

INTERNET!
skoljka
(student)
25. март 2020. у 19.56
Prečesto može da radi protiv nas samih ta konstantna sumnja u sistem (zdravstveni i ostali). Mislim, normalno ne treba sve zdravo za gotovo, ali opet...
A hydrochloroquine nije vakcina nego antiparazitni lijek/prevencija za malariju.
santa
25. март 2020. у 20.00
„Vidis kako 37 000 Americkih vojnika koji dodjose u Evropi nemaju problem sa time jer su vakcinisani pre dolaska.Ovo nije ništa drugo nego
nametnuto i ”man made„.
-------------

”...вирус блокирао америчку војску у иностранству„

http://www.politika.rs/scc/clanak/450865/Dzaba-im-podmornice-nosaci-aviona-i-termonuklear ne-rakete-virus-blokirao-americku-vojsku-u-inostranstvu”
Marko_011
(Buongiorno a tutti)
25. март 2020. у 21.16
31 umrlih lekara u Italiji.
skoljka
(student)
25. март 2020. у 23.33
Marko dal se situacija bar malo dovodi pod kontrolu, dal se nazire svjetlo tunela na kraju tunela?
Starac_Foco
(--)
26. март 2020. у 00.36
Svijet će osim ovakvih virusa da unisti i liability and safety bullshit koji je zadnjih 20 godina narastao do apsurdnih razmjera.

A koji bi se mogao preko noćipromjeniti za vijeki vijekog da vlast hoće. Jednostavno od danas se skracuje lista zbog čega možeš nekoga tuziti po tom BS osnovu za 90%... Kraj. Kome se ne svidja, ne mora da živi ovde.

Ali šta bi onda radilo onih 50% od svih svjetskih advokata koji svi žive u sjevernoj Americi, koja ima 5% svjetske populacije... To sve treba govnjivom motkom rastjerati...

Evo ja prvi ne želim toliko zastite, ne trebaju mi sva ta besmislena osiguranja, ne želim da imam opciju da mogu svakoga da tuzim za bilo šta. Molim te državo i nas veliki poglavico Juso da me ne stitis toliko.

A „taj” osnov ukljucuje sve moguće do sad poznate budalastine, kao npr da ja mogu tuziti komsiju sto je moje dijete slomilo nogu igrajuci se ispred njegove kuce a da on nije imao pojma da je ono tamo. A i da je imao nije mu je on slomio...

Kao i da ne mogu tuziti doktora ako mi po mojoj zelji da nešto sto je još neprovjereno ali pokazalo se da može pomoći, ali mi od tog bude gore. Jedan mali jednostavni consent form, u kojem piše: ja, taj i taj, pri zdravoj pameti tražio sam da mi se da lijek taj i taj. Ako crknem, sam sam kriv, doktor i bolnica su me upozorili šta radim. Opet kraj. Ako ne izgledam bas pri zdravoj pameti, ili nisam pri svijesti da mogu sam to da uradim, to može potpisati i najuzi clan familije.
Tubby
26. март 2020. у 03.32
da se ne sekirate ovaj predlog je prosao pre neki dana za ontario:
Ontario shifting to virtual-first model in bid to halt spread of COVID-19

*** razgovor ObičnO traje ne duže od 3-4 minuta i prema upustvima doneshenim od ontarijske lekarske komore izgleda ovako:

- Kako ste?
- Dobro
- Da li imate bilo kakvih problema sa srcem ako je poziv od kardiolga ili sa recimo depresijom ako imate poziv od neuropsihijatra ili ...?
- Ne nemam
- Onda da zakazemo za 6 meseci. Javice vam se sekretarica naknadno jer ja moram sada da zurim da „pregledam” još X pacijenta danas.

*** izgleda da je samo pitanje trenutka kad ćemo moći sami da se operisemo pod video nadzorom doktora.

DarkBlue
(istrazivac)
26. март 2020. у 04.49
„*** izgleda da je samo pitanje trenutka kad ćemo moći sami da se operisemo pod video nadzorom doktora.”
-------------------------------------------------------------------

Pa tako nekako. Ali moracemo i dalje da platimo za operaciju...
zbog nadzora...
DarkBlue
(istrazivac)
26. март 2020. у 04.56
„Steva: ”Сад какве везе има из којих је извора?„

INTERNET!”
-------------------------------------------------------

Internet? A ti kupujes novine i gledaš TV posto na
internetu lažu a u novinama i tv-u govore istinu ? cccc
Marko_011
(Buongiorno a tutti)
26. март 2020. у 07.43
0
skoljka
(student)
25. mart 2020. u 23.33

Marko dal se situacija bar malo dovodi pod kontrolu, dal se nazire svjetlo tunela na kraju tunela?

&

Nikakvo za sada poboljsanje, zvanicni brojevi umrlih idu između 600 i 700 mrtvih dnevno.

Postavlja se pitanje da li je i ovo ispravan model ili Kinezi znaju neki bolji.

Rusija je poslala Vojsku sa nekim generalima, koji imaju iskustva po Svetu u borbi protiv Ebole, Kuge, Antrax i sličnih bolesti, videcemo da li će se nešto poboljsati.

Sve je stalo, svi su zatvoreni, da mi je neko pricao o stotinama mrtvih dnevno i svi zatvoreni po kucama, mislio bih da je lud.

Marko_011
(Buongiorno a tutti)
26. март 2020. у 07.46
Rusija je poslala pomoć sa 15 aviona IL-76, 600 respiratora i mnogo toga.

Kina takođe, mada su u Ceskoj pokrali respiratore i poslali u svoje bolnice i ostalo sto su nasli.
Marko_011
(Buongiorno a tutti)
26. март 2020. у 08.03
Ovo je mesanje slepog misa i miseva, umesto Antilope, kako je u HR novinar preveo.

https://direktno.hr/eu-i-svijet/eu/video-salvini-izazvao-buru-u-talijanskoj-javnosti-podsjetio-na-staru-emisi ju-u-kojoj-se-tvrdi-da-kinezi-eksperimentiraju-s-virusima-187920/
Amatercic
(Penzioner)
26. март 2020. у 10.47
Čitam komentare raznih „strucnjaka”toplo vreme ubija virus?? znaci ovog virusa nema u Singaapuru,Maleziji... tamo je oko 36C svaki dan.Jedan podatak me plasi a to je da muskarci skoro od 60%do100% lakse dobijaju virus nego zenske osobe.Nuije da sam neka muskarcina ali...
CTEBA
(penzioner)
26. март 2020. у 11.09
Не знам Саша, колико сам видео на вестима (на интернету) сад могу да се кређу а и да путују изван града.
Сад дал је то за све или само делове, немам појма.
Ипак чиењница је да се ствари полако нормализују.

Кумашине то што постављаш нема везе са овим. Ето ни ја никада нисам узео вакцину за грип, и ни не сећам се кад сам га задњи пут имао. Ако се пазиш и чуваш и грип те заобиђе.
Гледам овде изађу на улицу, температура -20 или још ниже, они у папучама без чарапа, еј, нема проблема.
Мене су учили чизма главу чува а шубара квари, и тог се придржавам, мада ставим и шубару.
Овде је реч о вакцини која постоји, али је не употребљавају јер је за нешто друго.
Ето читам мушкарац у САД умро, а жена је у критичном стању јер су поли хемикалију за чишћење акваријума, јер наводно спречава корона вирус.
Да Фочо, слажем се овде су претерали са тим тужбама, практично свако може да те тужи за све иако то и нема везе са тобом.
Зато је и дошло до овога да лекари неће да ти дају нешто, ако и знају да би ти помогло, али није званично.
Ето рецимо причам са специјалистом, имао сам температуру, и легао у кревет и добро се покрио, презнојио сам се да сам био мокар као да сам изашао из туша.
Кажем тако су ме као малог учили.
Она се смеје и каже и она то ради, тако ју је учила баба, али не сме то да каже пацијентима, јер званично мораш да се хладиш да смањиш температуру.
О природним лековима да не говорим, пили смо чај од свега и свачега, ето ко је од вас на рану ставио боквицу, да изаће гној?
Мада је то све до скора било широм света.
Данас идемо, овај лек је признат и њега узимај.

Tubby
26. март 2020. у 17.43
chika stevo, ima nešto što se u medicini/farmaciji zove farmakodinamika leka ... ne znam da li sam o tome već ovde pisao ili na nekom drugom nasem sajtu ALI da skratim - ni jedan lek NE SME da ima vise „sajd efekts” i da su negativne komponenete leka VECE od pozitivnih komponenti. onog trenutka kad negativne osobine leka nadmashuju pozitivne tad se lek ili ne pusta u prodaju ili se povlaci sa trzista. posto kineski lek za malariju NIJE testiran od severnoamerichkog tela/organizacije za lekove E ZATO ga ne pustaju u prodaju. normalno, kao sto neko već rece, lek će se pronaći onda kad se razradi kako da se SVI uzidaju u cenu leka.
drugo, MORATE da zaboravite da vi idete kod lekara da bi vas on/ona lecili. lekar NIJE duzan da vas izleci on/ona su samo duzni da vam posle terapije ne bude gore ... zato lekar mora da se pridrzva „gajdlajns” koja se STROGO kontrolishu. u torontu postoji lekar koji kome je ODUZETS licenca (ortoped hirurg) čiji pacijneti su bili ne ucesnici olimpijade NEGO nosioci zlatnih medalja. SVI se kunu u njegovu terapiju ALI to medicinskoj organizaciji NIJE bilo dovoljno i dobio je drakonsku kaznu (oduzimanje dozvole) na par godina. greška dotichnog lekara je bila sto je davao lek koji je sportiste posle povrede umesto za 6 meseci stavljao na noge posle 3-4 dana.
CTEBA
(penzioner)
26. март 2020. у 18.44
Таби, сва то ја разумем, и немам ништа против тога, ипак не би ми било пријатно да ми дају вакцину, па кад ми је још горе, да кажи извини, зезнули смо се.
Ипак ово је сасвим другачија ситуација, као иде САД престиже Италију по броју мртвих.
Шта ће бити ако почну да умиру на хиљаде?
Кога од њих ће бити брига дал је та вакцина тестирана или не.
У случајевима као овај, морало би да постоји тело медицинских стручњака који би морали да доносе одлуку, да или не?
Не неки политичари или слично већ квалификовани лекари, који на основу документације могу да донесу одлуку дал је боље ићи са вакцином или не.
Starac_Foco
(--)
26. март 2020. у 20.32
Kao sto rekoh gore, ova nevolja bi mogla da donese bar nešto korisno. Kako god je država Kanada mogla da uvede pravilo: kaznicemo onoga ko hoda okolo a spada u kategoriju onih koji moraju u izolaciju sa $750,000 (hej, 750 hiljada, pa mogli su komonta da napisu i 750 miliona, svejedno je, vecina nema ni jedno ni drugo) mogli su da istom prilikom donese mnogo prakticniji zakon: ako pacijent želi da dobije eksperimentalni lijek (eksperimentalni lijek koji postoji 60 godina???), država će se postarati da ga nabavi. A doktor koji ga je propisao neće biti ništa kriv ako pacijentu bude gore.

Ja se nadam da će se proleteri svih zemalja (a svi smo mi to, manje vise i tek ćemo da budemo) jednog dana ipak ujediniti u borbi protiv globalnog korporacijskog nasilja...
Tubby
26. март 2020. у 22.09
po meni greška je napravljena sto nije od početka jasno definisano da li je lecenje korone elektivna ili ne elektivna procedura. šta „elektiv procedura” TACHNO znaci ... „chosen by the patient rather than urgently necessary”... kad i ako se bude podvukla kristalno jasna granica između elektiv i ne elektiv tada će biti SVE mnogo jasnije. pogledajte samo savete koji se dele a da je anamneza uzeta telefonom ... nemojte da dolazite u bolnicu, sedite kod kuche i tamo se SAMI lecite 14 dana. šta to znaci ... znači da je nadignuta dreka, ne bas ni oko čega, ali tu smo negde. stalno se manipulise sa brojem novo obolelih i sa brojem mrtvih i svi nasedamo na te cifre jer DEFINITIVNO ... ne umire SVAKO ko je oboleo. a sada da pogledamo situaciju recimo kod nas u srbiji ...od početka korone umrlo je 4-ro (neka im je laka crna zemlja) a u mudjuvremenu je verovatno SAMO u saobracajnim nesrecama u istom vremenskom periodu nastradalo ko zna koliko desetina ljudi. *** u svakom slučaju u ovom filmu definitivno se ne treba boriti za dobijanje glavne uloge SVE dok se svi parametri ne budu jasno sagledali.
CTEBA
(penzioner)
27. март 2020. у 09.38
У праву сте обадвојица али шта је одговор?
Те казне од $750.000 (у Канади) су глупост, јер ко ће то да плати?
Зашто немам права да на моју одговорност узимам неку вакцину, која помаже је исто без везе.
Добијам утисак да полако и ови што воде државе и који су ово и закували почињу да губе контролу.
santa
27. март 2020. у 10.30
„Зашто немам права да на моју одговорност узимам неку вакцину...”

Možda zato što je nas licni izbor potcinjen 'pravnim' merama celokupnog drustva, u protivnom to 'to each his own' vodi ka anarhiji(?).
Starac_Foco
(--)
27. март 2020. у 11.19
Ma jok, ni blizu toga. Ovaj danasnji svijet je korporacijski teror i nasilje. Ovo se odnosi na velike korporacije koje kontrolisu države, ali se kompletna takva biznis logika preslikala i na onog nesretnika sto ima 2 radnika.

Kao rezultat, nastala je hiperprodukcija fine prints i osiguranja od svega i svačega, sto je dovelo do hiperprodukcije advokata. A to je dovelo do totalno besmislene regulative i paralizovanja cjelokupnog drustva i bez korona virusa.

Prije 40 godina pola od ovih budalastina nisu postojale. I je li tada bila anarhija? Nije, nego vise reda nego sad...

Ja znam neke moje kolege inzenjere koji su dali otkaz i u zivotu poceli nešto drugo da rade sa obrazlozenjem - ne, moj posao neće biti to da 80% vremena provodim boreci se se sa besmislenom liability birokratijom i rjesavajuci safety probleme. Kad kažem safety to se ne odnosi na real safety već BS safety...
sirchulle
(CAD Designer)
27. март 2020. у 11.32
E vidis zato vise i nema dobrih i lepih automobila. Sve pocne sa odličnim konceptima i kada pocne da se koncept sapinje regulativama na kraju dobijes isto kao kod konkurenta samo se drugacije zove jer su i konkurenta isto tako sapeli. Moj poslednji veliki projekt je bio BMW X5 i X6 kompletna unutrasnjost. Dok radis nešto samo mislis na norme, mogućnost da te neko za nešto optuzi, kako može da ti nešto prisije, pozove advokata i slično. Onda hebes bilo šta, bitno je da te niko ne tuzi. Zato nema vise umetnika u autodizajnu nego ispunjivaca formi i obrazaca. Da se vidi pesak od A stuba, da se air bag otvori da zastiti surnjaju, zaovu i snaju koje uglavnom u kolima nikad ne sede, da se kuce (ono sto laje) nekako bez utroska energije vise od dva dzula ukrca u auto i da može da se recimo u gepek ubaci daska za surfanje koju malo njih koristi. E onda se tu dodaju standardne flase od nekoliko litara Coca Cole jer one moraju stati tu. Dobro je da nemamo i rostilj (grill) pod obavezno ali da me ne cuju možda ćemo i to morati uskoro, pa kad se vozi da se malo i zamezi. Sve u svemu tačno bas tako...
sirchulle
(CAD Designer)
27. март 2020. у 11.40
U filmu više ne može da se vidi zenska mlecne zlezde u narodu poznate kao par s*sa a o onom dole da i ne govorimo. Taman posla ako je još i obraslo. Međutim covek (pod obavezno pravednik) može da pobije sa potpunim moralnim pravom pola galaksije kojekakvih miroljubivih stanovnika i nikom ništa. Svuda krv, meci, meso i kosti ali s*sa nikako.
sirchulle
(CAD Designer)
27. март 2020. у 11.50
Mada ovo sto sma napisao u vezi s*sa ne datira bas od ovih dana. Recimo, bilo je zaista poželjno slusati epske pesme u kojima se nabija na kolac mrski nam neprijatelj (malo mi njega, malo on nas), pa onda partizanske gde se to isto radi samo modernijim nacinima ali nisi mogao nigde da nadjes „Crven Ban” od Vuka Karadzica. Dakle, nismo mi to izmislili, zar ne?
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Tassel Earrings?
.