Дискусије : Емиграција

 Коментар
Ne može nam niko ništa :))
Seeb-VN1700
27. новембар 2019. у 15.46
„Fakultet” bez profesora
Poslovna škola Megatrend International Expert Consortium Limited reklamirala se 1996. u „Politici”. Mamila je studente profesorima iz Tokija, Berlina, Londona. Profesori zaista postoje, ali je nevolja što su odgovorili da nikada nisu predavali u firmi koju je studirao ministar unutrašnjih poslova Srbije. Profesor Tim Moris, koji 2019. predaje menadžment na Univerzitetu Oksford naveo je: „Nikada nisam bio zaposlen u toj kompaniji”. Ne zna se ni ko su bili studenti te kompanije osim ministra Nebojše Stefanovića..

https://www.youtube.com/watch?v=-xGvC_Oe9_0

..i postade čovjek ministar unutrašnjih poslova Srbije.
sirchulle
(CAD Designer)
28. новембар 2019. у 15.54
https://www.youtube.com/watch?v=7sMD6W0qhYk ...Opet ćemo doći da vam sve po spisku hebemo jer ipak ste vi samo poturice i strani placenici, istocni ili zapadni. Ionako slobode i slobodne volje nema, sve je to iluzija i laz. Ima od vas da napravimo narod vredan svoga postojanja a ne ove kukavicke bande istocne ili zapadne, sasvim svejedno. Vasa volja i smisao ne postoji jer je nikada niste ni imali. Vi ste gomila bandita i hohstaplera spremnih da služite nekome ali vodjstvo naše partije će od vas stvoriti ljude spremne da date svoj zivot za buducnost vase dece i vas samih. Nasa partija je Bog otac, smisao našeg postojanja i delovanja. Mi ne sporimo ni drugacije mišljenje ali ono mora biti slobodno i svesno, nezavisno i otvoreno. Svako od tih odstupanja će biti ostro sankcionisano kao cin velenacionalne izdaje i tako se prema njemu treba i postupati.
zlatiborac
28. новембар 2019. у 16.46
„.i postade čovjek ministar unutrašnjih poslova Srbije.”

Eh, da je samo on - ni po jada...
Seeb-VN1700
29. новембар 2019. у 06.14
Prodaje ciga diplome pravnog fakulteta za 3 000 evra, naidje jedan student, pa ga pita da li to može malo jevtinije? „Može” rece ciga, „ali onda moram malo da te propitam!”
Seeb-VN1700
29. новембар 2019. у 06.31
Procene Ministarstva prosvete pokazuju da je svaka deseta diploma u Srbiji falsifikovana ili nevažeća. Diplome se na crnom tržištu prodaju po ceni od 1.000 pa do 10.000 evra, a u svaku prodaju umešan je neko od zaposlenih u školi ili na fakultetu.

Doktorski rad se u Srbiji može kupiti za oko 3.000 evra, dok je cena seminarskih i diplomskih oko 50 evra. Ocene u srednjim školama su najmanje 100 evra, a ispit na fakultetu se prođe za 200-300 evra.
- Ukoliko je samo jedna ocena u pitanju, roditelj to, ako može, završava sa nastavnikom. Ako je reč o većem broju jedinica, onda mora da se uključi i direktor, pa je i cena veća. Dešava se da učenici koji se gotovo nisu ni pojavljivali na časovima na kraju dobiju sve dvojke. Cenu ima i veliki broj neopravdanih časova..

zlatiborac
29. новембар 2019. у 08.17
„Doktorski rad se u Srbiji može kupiti za oko 3.000 evra, dok je cena seminarskih i diplomskih oko 50 evra.”

Ne samo u Srbiji, već na skoro svim prostorima nekadasnje SFRJ.
Ta praksa je zazivela serdinom 60-ih kada se pocelo odlaziti na
tkzv. privremeni rad u Z. Evropu ili u prekookeanske zemlje u
iseljenje. Bila je to javna tajna kao i sve ostalo po arsinima
nepotizma i podobnosti u svim strukturama sire zajednice.
Naročito kod onih nedodirljivih sa većim privilegijama,za cije su
potomke bila obezbedjena ne samo radna mesta, već i stambena
rešenja.
vodena
(*)
29. новембар 2019. у 09.09
Gledala sam taj dokmentarac bas možda dan ili dva pre nego sto je ovde postavljen i prosto nisam mogla da verujem šta slusam. Koliko ono, 23,000 diploma izdato? Lol!

Meni je sve još smesnije jer za Megatrend znam odavno. Prvi put sam čula to ime negde u srednjoj skoli kad je brat moje drugarice muljao neki jednogodisnji program preko njih u Londonu. Meni je to od prvog dana delovalo sketchy, imam dosta dobar nos za gluposti uvijene u velike reci, ali me je bolelo uvo jer me nikako nije doticalo.

Kasnije sam čula da postoji Megatrend visa skola. Pricalo se da tu idu oni koji ne mogu da se upisu u regularnu (državnu) visu ekonomsku ili na ekonomski fax. Ja sam tada bila na početku fakulteta i nije mi padalo na pamet da će to zaziveti, tim pre sto je taj prvi Megatrend bio kod mene u kraju prolazila sam pored njega sigurno par puta nedeljno. To je bila najobičnija kancelarija u prizemlju jedne zgrade i delovala je kao neki recimo cenatr za obuku za rad na kompjuterima ili neka privatna skola stranog jezika (npr centar za strane jezike u Gospodar Jovanovoj je bio „kampus” u odnosu na to kako je Megatrend delovao). Secam se da bi mi povremeno prolazilo kroz glavu pitanje gde ti „studenti” uopste slusaju predavanja jer, ne samo sto nikoga nikada nisam videla da tu ulazi i izlazi, već je cela ta „skola” delovala max kao neki veci stan.

Naravno da se znalo da je sve to neka farsa, ali to je tada sve bilo manje vise iza zavese i još uvek ozbiljno potisnuto klasicnim državnim skolovanjem koje je bilo prva (i jedina) misao i opcija svakog tipicnog, normalnog srednjoskolca bez obzira na kojoj mu je funkciji bio roditelj.

Sledeći put kada sam čula da neka osoba pohadja Megatrend je bilo od jednog kolege sa fakulteta cija je devojka tamo studirala. On je potvrdio da je sve to sarada i da su ispiti neki radovi koji se napisu kod kuce i predaju. E sad, za moju i mnoge druge generacije gde se za ispit „bubalo” po 500++ strana i profesor ti samo neodređeno otvori knjigu na ispitu i kaže koju lekciju da pricas, pisanje radova za ispit je delovalo koliko primamljivo toliko i daleko kao iz druge dimenzije, lol.

Ubrzo po diplomiranju sam otisla iz zemlje i za Megatrned vise nisam čula. Iskreno, mislila sam da se i ugasio. I onda...23,000 diploma?! Sto bi Bosanci rekli „čega, ba?”, lol ;-)

Ali, nije Megatrend problem. Svugde u svetu postoje te male skole i nisu svi fakulteti na nivou Harvarda. Ali neki nivo mora da postoji i anti korupcija. Integritet celokupnog obrazovanja jedne države se urusava kada postane javna tajna da se ispiti kupuju. Bilo da se kupuju na fakultetu likovnih umetnosti ili na medicini, jedna stvar je da 1 student od 15.000 polozi 2-3 ispita preko veze a druga da maltene postoje polu javni cenovnici. To onda navodi i studente koji inače ne bi imali nameru da se bave prevarama da za svaki tezi ispit potraže laksi način. Uostalom, to se već i vidi...jedan beogradski hirurg, sada penzioner, se zalio da mu na specijalizaciju dolaze mladi specijalizanti koji imaju ozbiljne rupe u razumevanju anatomije. A sigurna sam da je tako i u ostalim profesijama.

Tubby
29. новембар 2019. у 13.09
evo šta sandra kaže na zadatu temu: https://www.youtube.com/watch?v=xMW_6osI57s
sirchulle
(CAD Designer)
29. новембар 2019. у 14.34
Obrazovanje je najvaznija oblast jer odatle sve potice. Međutim niko se ne može pohvaliti obrazovanjem koje odgovara potrebama pojedinca nego potrebama interesnih grupa. U jednom slučaju su totalitarni rezimi, u drugom biznis i nazovi to slobodno trziste ali ni jedan nije zainteresovan za pojedinca koji izlazi odatle obrazovan. Pojedinac je potrosna roba i obrazovni sistem nija napravljen zbog njega nego zbog visih interesa. Samo ime kaže da se covek obrazuje ali ne i uzdize i sazreva. Da izbori mogu nešto da promene vlast bi ih odmah ukinula pa tako i da obrazovanje može da stvori coveka vlast bi ga isto ukinula. Ni jednoj vlasti ne treba razmišljajuci covek nego izvrsavac funkcija u drustvu. Tako da ja ne vidim neku razliku između ozbiljnog i neozbiljnog obrazovanja. Oba su zakazala i to debelo u samom početku.
Novak
29. новембар 2019. у 14.37
Mića Jovanović prodao Megatrend, odlazi iz Srbije; „Studenti nemaju šta da brinu”
Vlasnik Univerziteta „Megatrend” Mića Jovanović potvrdio je na konferenciji za novinare da je 100 odsto vlasništva preneo na nemački konzorcijum fondova.
Seeb-VN1700
29. новембар 2019. у 15.20


Profesor Raša Karapandža podigao je veliku prašinu kad je pre četiri godine analizirao doktorat Siniše Malog i utvrdio da je falsifikat. Otvaranje ove teme napravilo je neprilike i Fakultetu organizacionih nauka i vlasti i aktuelnom gradonačelniku Beograda. Ali i otvorilo pitanje akademske čestitosti i nateralo akademsku zajednicu da se izjasni, ili da ćuti, što je takođe nekakvo „izjašnjavanje”. Četiri godine kasnije ni ovaj ni drugi slični slučajevi nisu rešeni, ali je Karapandža, uz akademika Dušana Teodorovića i dr Milovana Šuvakova, pokrenuo peticiju sa zahtevom da se poštuje akademska čestitost i da se ne dodeli doktorska titula za plagirani doktorat. Sve ovo može se smatrati borbom za krucijalni interes Srbije, a to je kredibilitet visokog obrazovanja.

Kako ste se uopšte odlučili da proverite doktorat gradonačelnika Beograda Siniše Malog?

Jedini razlog zašto sam odabrao da se bavim analizom doktorske teze baš Siniše Malog je taj što je on doktorirao na Univerzitetu u Beogradu. Ostali političari čije su doktorske teze dovedene u pitanje su doktorirali na po meni poprilično bizarnim institucijama. Uzmite na primer doktorsku tezu ministra Nebojše Stefanovića. On je svoju tezu napisao na srpskom, na ćirilici. Tako napisanu tezu su mu ocenili Korejac, Francuz i Mića Jovanović – čovek koji je lagao da je doktorirao na Londonskoj školi ekonomije (LSE). U tom konkretnom slučaju potpuno je jasno da dva od tri člana nisu mogli ni da pročitaju tezu gospodina Stefanovića, dok za trećeg člana komisije nije uopšte jasno da li ima doktorsku titulu koja je preduslov za učestvovanje u takvim komisijama u Srbiji. Nakon toga, postaje besmisleno svako čitanje i analiza bilo koje teze „odbranjene” na Univerzitetu Megatrend/Džon Nezbit/ kako god da se danas zove, jer teze tamo ne čitaju ni članovi komisije koji te teze ocenjuju.

santa
29. новембар 2019. у 16.18
Ne znam u tancini kako je to islo ranije, niti kako to ide sada po pitanju doktorskih studija na BU, ali znam da na ovdasnjem (posebno CSU) posle redovnog pohadjanja grupe odgovarajucih predmeta (po zavrsetku MA/MS degree), objavljuje se akademsko istrazivanje iz date oblasti, i usmeno 'odbranjuje' (open to institution and to public) oko dva (2) sata ispitivanja pred komisijom (Committee on Graduate Work) od cetir clana koji po odbrani potpisuju desertaciju, plus potpis akademskog savetnika i sefa katedre, tj. Adviser and Department Head.

Još sveze u secanju k'o da je juče bilo, a bilo je - many, many moons ago! :)
Tubby
30. новембар 2019. у 14.41
i sad je isto, prijavis temu, 2 godine aktivnog rada na temi i polaganje/odbrana rada pred komisijom od 3 clana a ispit traje 2 sata. *** inače, odgledao sam ceo video ... koja bruka. rad mu je pisan cirilicom a u ispitnoj komisiji mu je sedeo jedan filipinac, jedan sa madagaskara i još jedan iz neke treće PMaterine.
----------
*** sad posto smo verbalizovali problem pitanje je kako to sprečiti i ne dozvoliti da se iko ikada jeftino provuce ne za MS nego i za redovno polaganje ispita na fakultetu.
santa
30. новембар 2019. у 15.14
„...prijavis temu, 2 godine aktivnog rada na temi...”

Tubby, za te dve godine ovde (minimalno 60+ credit hours) pola vremena se provede na obaveznom predavanju dok oko polovine se pripisuje istrazivanju tematike na kojoj radis. Plus, ukoliko si bio u radnom odnosu tu godinu dok radis na istrazivanju svega pola radnog vremena si mogao biti zaposlen (i to se stritno kontrolisalo).

Copy/paste sa sadasnjeg zahteva CSU post-diplomskih studija:

„Summary of Procedures for the Master's and Doctor of Philosophy Degrees

NOTE: Each semester the Graduate School publishes a schedule of deadlines. Deadlines are available on the Graduate School website. Students should consult this schedule whenever they approach important steps in their careers.

Master's and Ph.D. Procedures
Step Due Date
1. Application for admission (online) Six months before first registration
2. Diagnostic examination when required Before first registration
3. Appointment of advisor Before first registration
4. Selection of graduate committee Before the time of fourth regular semester registration
5. Filing of program of study (GS Form 6) Before the time of fourth regular semester registration
6. Preliminary examination (Ph.D. only) Two terms prior to final examination
7. Report of preliminary examination (GS Form 16) - (Ph.D. only) Within two working days after results are known
8. Changes in committee (GS Form 9A) When change is made
9. Application for Graduation (GS Form 25) Refer to published deadlines from the Graduate School Website
9a. Reapplication for Graduation (online) Failure to graduate requires Reapplication for Graduation (online) for the next time term for which you are applying
10. Submit thesis to committee Two weeks prior to examination
11. Final examination Refer to published deadlines from the Graduate School Website
12. Report of final examination (GS Form 24) Within two working days after results are known; refer to published deadlines from the Graduate School website
13. Submit a signed Thesis/Dissertation Submission From to the Graduate School and Submit the Survey of Earned Doctorates (Ph.D. only) prior to submitting the electronic thesis/dissertation Refer to published deadlines from the Graduate School website.
14. Submit the thesis/dissertation electronically Refer to published deadlines from the Graduate School website
15. Graduation Ceremony information is available from the Graduate

School website”
santa
30. новембар 2019. у 15.51
Tubby: „*** sad posto smo verbalizovali problem pitanje je kako to sprečiti i ne dozvoliti da se iko ikada jeftino provuce ne za MS nego i za redovno polaganje ispita na fakultetu.”
------

Bez LIčNE svesti i savesti o nekim 'novim' drustvenim vrednostima teško je to sprečiti!
Tubby
30. новембар 2019. у 16.09
u POTPUNOSTI se slazem s'tobom ALI trebalo bi uvesti i drakonske kazne i to po kratkom postupku.
*** sad vidim da se prof.sa medicine zali na specijalizante da ne znaju anatomiju??? pa po kom su kriterijumu uopste i dosli na specijalizaciju i sto je tek sada, kad' se penzionisao, progovrio? ovo je JAKO bolna tema za SVE nas koji smo morali zbog takvih intelektualnih nakaza da odemo iz zemlje.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
01. децембар 2019. у 05.34
suletova analiza sustinski tacna. onako na srpski, bogati, a onda svima koji ga pricaju vrlo razumljivi jezik prevedeno, razlika između „ovog” i „onog” obrazovanja je - 'ocete da vas karamo, ili ćete da vas heftamo?
sustinska ideja sistema (prevare) je da se on nikada ne promeni. e sad, kako ćemo do tog, nepromenjenog stanja doći - totalno je nebitno (aj' nemoj da me sad neko za'ebava i da kaže, daj ne kenjaj, pa george bush junior je bre iskidao fakultet...).
Seeb-VN1700
01. децембар 2019. у 08.23
Ima i kod drugih laznih diploma.
Ono sto Srbiju čini drugacijom je da na broj stanovnika ima najmanji broj studenata, a na broj stanovnika najviše doktorata.

2007.god. Srbija je dobila 206 Doktora nauka
2012. god. 770 Doktora nauka
2016. god. 2012 Doktora nauka

Netko bi rekao da su za to krivi uglavnom privatni univerziteti, međutim
recimo 2016.g. od broja 2012 doktorata samo 190 je dobilo na privatnim.

- Univerzitet u Beogradu te god. proizveo je 1133 doktorata
- Univerzitet u Novom Sada 347 doktorata
- u Nisu 137
- u Kragujevcu 118
- u Pristini i Kos. Mitrovica 29
- Univerzitet Umetnosti 55
- Državni Univerzitet u N.Pazaru 3
Ukupno 1822

Privatni:
- Univerzitet Dzon Nezbit 34 doktorata
- Univerzitet Alfa BK 14
- Univerzitet Educons 26
- Univerzitet Odbrane 20
- Univerzitet Singidunum 54
- Univerzitet Union 6
- Univerzitet Nikola Tesla 6
Ukupno 190

Ono šta meni nije jasno je ravnodusnost i pasivnost skoro čitave Srbije.
Poneko piše ili govori o tome uglavnom iz interesa kao netko iz opozicije ili sredstva informisanja radi vece citanosti.
Pa svatko ko je zavrsio i srednju skolu kad cuje kako se izrazava recimo Jorgovanka Tabakovic, Tomislav Nikolic, Seselj, Ana Brnabic..ili recimo Vulin već nakon par recenica može zakljucit da tako i tim stilom ne govore ljudi koji su zavrsili doktorate.

Ne mogu shvatit da neki tamo oficir koji je posteno zavrsio visoke vojne skole neki major, pukovnik.. stane mirno pred jednim Vulinom?

O cemu se tu radi?

santa
01. децембар 2019. у 10.01
U USA 2016 doktorilo je 54,904 sa stanovnistvom od 324,118,787 = 0.00017%
U SRB 2016 doktorilo je 2,012 sa stanovnistvom od ..8,853,963 = 0.00028%

Uporedne vrednosti pokazuju da je u Srbije (prema broju stanovnika) vise 'doktoriralo' 2016 nego u USA.

U.S. institutions awarded 54,904 research doctorate degrees in 2016, only five fewer than the previous year's record high, according to the Survey of Earned Doctorates (SED), a federally sponsored annual census of research degree recipients.

https://www.nsf.gov/news/news_images.jsp?cntn_id=244922&org=NSF

Population in USA-2016: 324,118,787
https://www.populationpyramid.net/united-states-of-america/2016/

Serbia population in 2016: 8,853,963
https://tinyurl.com/qmrboua
zoxthegreat
01. децембар 2019. у 10.03
seeb pitaj santu šta se radi u americi

samo tamo rade pametno i paze da se ne otkrije

plus zemlja je bogatija a i mentalitet je takav da

da to mnoge i ne dotice. ako meko misli da samo u srbiji

ima korpupcije taj se grdno vara

međutim slazem se ovo sad prevazilazi svaku meru
jer je uvezen sistem sa zapada. ovi prave od partijca inzinjera
dok su komunisti pravili od inzinjera partijca

santa ne sme da se javi u vezi sa ovom temom :)

zoxthegreat
01. децембар 2019. у 10.08
pa to je zato što se u usa ne cene doktorati

osim ako nije zahtevano zakonon ili ner radis u akademiji/istrazivanju

domorodci ne cene titule bas mnogo oni cene pare i muvanje

zato je dosta doktoranata iz drugih zemalja

sa sandzom mogu da se složim samo u nečemu oko stanja u americi

tam je, po mom saznanju teško falsikovati doktorat

međutim dobiti diplomu vise skole ili fakulteta na kvaran

način je i te kako moguće pogotovu dobijes ocene c c+

a posle rade veze kao i kod nas prilikom zaposljavnja u vecini
slučajeva. kažem u vecini jer za neke pozicije stvarno treba znanje
i ne možeš da zaposljavas „majmun vidi majmun uradi”

iznenadi me sandzo sa javljanjem :)
zoxthegreat
01. децембар 2019. у 10.37
https://www.b92.net/biz/vesti/svet.php?yyyy=2019&mm=12&dd=01&nav_id=1625130
u americi zaposljavju bez diploma
kao ne stice se znanje na fakultetima

amerika je isto mafijska država kao i srbija ništa manje

Seeb-VN1700
01. децембар 2019. у 11.50
Ma sve je to ok ali plagijat je potpuno isto sto i kradja (kriminalna radnja).
Lopov kad ukrade i uhvate ga sleduje hapsenje, sudjenje i osuda.
Kod ovih nazovi doktora, ministara, sudija, javnih tuzioca, predsjednika vlade.. dokazano da su „lopovi” i ništa.
Nema javne osude, nema ostavke, nije podnesena tuzba..ništa. I dalje rade posao o kojem pojma nemaju.

Ima jedan vic.
Dodje bivši profesor na VMA-Beograd na neku operaciju. Ugledavsi hirurga kaže da mu je od nekud poznat.
Hirurg kaže pa profesore kako se ne sjecate, pa vi ste mi prodali diplomu.

Zato mnogi srpski politicari za medicinske usluge pale odmah za Svajcarsku, Austriju, Ameriku..
zoxthegreat
01. децембар 2019. у 12.02
seeb ti nemas pojma šta se radi po svetu ne samo u srbiji
ili nemackoj gde sada živis

valjda si čuo za dafinu i jezdu pa ti su dosli da prodaju muda za bubrege sa zapada.

u amerci je na primer kriminal legalizovan, jedan od oblika zove se
lobiranje. drugi je kroz razne projekte koji se dodeljuju
sakom i kapom. izmišljau se raznorazni projekti i onda se podele
pare. naravno da se to pokrije nekim naucnositrazivackim radom
ali se 70% para podeli u dzepove kroz razne plate i dodatke
koje uopste nemaju osvnova da budu tako visoke.
onda se organizuju razna predavanja po raznim hotelima
sa 5 zvezdica, krka se samo tako. mizlim imaju granice jer
može da se primeti ako se pretera

drugi oblik je tkz humanitarno poimaganje. 90% novca ode u privatne ruke a samo 10% ode kojima je namenjeno
+ kroz te humanitarne akcije rade se raznorazne svinjarije
koje vecina u ljudi u srbiji ne može nid a zamisli

pitaj sandzu kako se naduvavaju cene projekata
a sve to ide preko masonskih veza one dve partije i još ponekih
udruzenja.

zoxthegreat
01. децембар 2019. у 12.17
https://www.foxnews.com/us/usc-yale-among-colleges-sued-by-students-amid-college-admissions-scandal
seeb ako ne znaš engleski pitaj santu da ti prevede(besplatno) :)
Seeb-VN1700
01. децембар 2019. у 13.06
zoxthegreat na znam koji ti imaš problem ali sam primjetio da si ti sa mnogima ovdje u svadji!?
Opusti se malo covjece nemoj da si svima ovdje neugodan sagovornik.
Biti dobar sa ljudima i poznavat mnogo ljudi je velika stvar.
Ma kako bio obrazovan (a to ti jesi i to se može vidjet) i pametan sam ne možeš ništa.
U Njemackoj to nazivaju „kontakti”.
Ne u smislu sredjivanja nešto preko veze, nego preporuke i informacije.
Primjer, u Njemackoj postoji mnostvo oglasa, internet..i sl.
Ali ako nekome treba recimo moler da mu promijeni tapete u sobi, taj neće takovog trazit po oglasima i internetu već će nekog poznanika ili najcesce kolegu na poslu pitat dal zna nekog molera da mu preporuci.
Meni su recimo pomogli neki Njemci za koje nisam nikad mislio da će za mene to uradit.
Zato kad si već obrazovan budi pametan i mudar ;))
zoxthegreat
01. децембар 2019. у 13.21
dobro seeb savet ti je generalno dobar
ali znaš ima i ono „pustio bi ja njega ali neće on mene”
ako ti mislis da ja teram nekome inat bez razloga grdno se varas
na ovome sajtu postoje spijuni koji se bave ili su se
bavili mojim zivotom, najozbiljnije
prema tome nisam ja u zavadi tek tako. kod da sam ja lud
pa samo hoću da se svadjam. mislis da mi da je nislim da mi ne bi bilo bolje da sam sada na karibima umesto što se ovde prepirem
sa serboamerdosima koji se ovde predstavljaju nekim dobrim ljudima
i nevinascima a u realnosti rade prljave stvari.

ovo dole nema veze sa mojim dogovorom tebi nego je vezano za santinu
lepu njegovu

http://scradar.com/vesti-iz-sveta/pucnjava-u-nju-orleansu-ranjeno-11-osoba-napadac-u-bekstvu/
Seeb-VN1700
01. децембар 2019. у 13.51
„na ovome sajtu postoje spijuni koji se bave ili su se bavili mojim zivotom, najozbiljnije”

Ja ti vjerujem. Ima takovih i ovdje u Njemackoj.
Postavlja se pitanje „ko” i „zašto to radi”?
Rade sitni lopovi i nistarije.
Zašto rade?
Za novac ne, ne placaju ih ništa. Takovi kad nešto saznaju odlaze sami u policiju za strance i cinkaju. Cinkaju zato jer se nadaju nekim privilegijama kao sitni prijestupnici.
Nisu bezopasni i treba iz zaobilazit u sirokom luku.
Ovdje je jedan inače iz okoline Nisa ocinkao svog necaka iz cista mira, za ništa.
Ovaj imao dva auta, jedan ispravan ali bez tehnickog i drugi neispravan sa vazecim tehnickim. I taj njegov necak stavi tablice sa neispravnog na ispravni auto (inače su oba auta njegova). Ovdje policija može direkt na tablicama vidjet dal auto ima vazeci tehnicki.
Ja bas taj put bio kod tog necaka, sjedio sam pored prozora kad stizu jedna za drugim troja policijska kola i staju pored ta dva auta i gledaju tablice. Kasnije saznao od drugih da ga njegov rođeni „Teča” ocinkao. Nisu bili u nikakovoj zavadi i sl. ocinkao ga samo da ima bolji „kredit” kod policije jer bavio se svacim samo nije radio.

Varas se sto tu tvoju ekipu „detektiva” uzimas za ozbiljno.
Oni nisu u stanju da si pronadju neki pristojan posao i nebi zivjeli tako kako žive, a kamo li da rade za neke sluzbe.

Santa je ok i grijesis kod njega.

sirchulle
(CAD Designer)
01. децембар 2019. у 15.01
Ja ovde uporno pišem jedno te isto ali ljudi izgleda da vole da su glupi ili još gore, vole da ignorisu stvari. Kad nešto ne znaš to se zove neznanje a kada to ignosrises to se zove ignorancija. Ljudi poistovecuju te dve stvari ali su one dijametralno suprotne. Vi se ovde raspisali o tome koliko ko ima doktorata, koliko koja zemlja duguje, koja stampa novac a koja ne (na nekim drugim temama) a sustina nije pojedinacna. Sustina je sistemska. Vodite racuna o drvetu a ne o sumi. Suma je problem a ne drvo, pobogu. Nema dobrog obrazovnosg sistema, nema dobre odbrane, nema dobre policije, nema dobrog zdravstva, nema dobrog penzionog fonda jer ga nema bilo da se radi o totalitarnim ili demokratskim sistemima. Sve je to nijansa sivila jer je temelj los. FED stampa pare jer je privatna organizacija a neko drugi stampa pare jer je državna institucija. Pa šta? Da li se to razlikuje? Jedni imaju formalno obrazovanje drugi drugacije ali koja je razlika? Ni u jednom sistemu nema dobre namere, to je sustina. Putin brani Rusiju ali od koga? Tramp isto? Pa pobogu, zavadjeno stado je zavadjeno stado sklono manipulaciji. Moj tata je jači od tvojeg tate ali oba hebu decu...Najprostije receno. No najlakse je opravdati sebe tako što verujes jer ako sumnjas onda nisi nigde pristao. Sistemu ne trebaju sumnjivci i kriticari ma o kome da se radi. I sad kao postoji neko trziste, pa obrazovanje, pa zdravstvao pa ovo i ono ali zapravo ništa osim sarene laže. Za sve vernike razlicitih vera i konfesija.
sirchulle
(CAD Designer)
01. децембар 2019. у 15.15
Imam sliku u svojoj glavi kako neka ekipa tamo sedi i pijucka skupa pica, konzimira jeftine žene i smeje se vernicima njihovih sistema. Svako od vernika je dosao da ucari malo sa stola svojega gazde tih par mrvica koji padnu sa ivice stola. Možda nešto vernici i znaju ali vera je jača od stvarnosti i uvek nadvlada racio. I neko se vise uspenje na lestvici neko manje ali svako grabi ka vrhu koji je nedostizan i dalek. I tako prođe zivot u veri vernika i sadasnjosti propovednika.
zoxthegreat
01. децембар 2019. у 15.28
seeb mogu da uzmem tvoju primendbu samo za santu ali delimicno
i uz rezervu.naime ja ne znam da li doticni radi ili ne radi
za sluzu ali sigurno znam da su ga kontaktirali.
znam da je možda prevodilac a da li je nešto radio protiv mene
nemam dokaza mada mogu da pretpostavljam
mislim santa je ok ali nemoj da se zavaravas taj je poprimio
odlike domorodaca i jehbo bi se za 50 zelembaca
i ostali su takvi tako da mu to ne zameram
+ misli da su domorodci superiorni u svemu i svačemu
za neke stvari jesu zato smo mi i dosli kod njih a ne oni od nas
ali da misle da su oni bogovi a drugi majmuni to bas neće da može

što se tiče drugih, ti gresis, oni zaista rade za neke
sluzbe.jedino si upravu da ih možda malo placaju
ili su možda naterani da to rade. znaci nema sumnje za jednog
znam da je upleten milom ili silom, ko da je to važno za mene

cela americka nacija ili skoro cela je u paraonicnom stanju
tako da spijumiraju sve i svakoga čak i sebe domo rođenje :)
a vani rođenima da ne pricam

Seeb-VN1700
01. децембар 2019. у 15.37
sirchulle ti vjerovatno mislis na onu ako neku državu hoćeš unistit, unisti joj obrazovanje.

Al šta još ima u Srbiji da se unisti? Industrija, poljoprivreda i rudarstvo su davno unisteni.

I kakav smisao ima u Srbiji „vecina”?
Da se vecina pita u Srbiji nebi bila parada ponosa.
Da se vecina pita nebi lezbejka bila u vladi Srbije.
Nebi Vulin bio vojni ministar.. itd.

Ti možeš na ulici u Beogradu da kažeš slučajnim prolaznicima recimo da Tomislav Nikolic ima laznu diplomu i oni će vjerovatno reci „pa šta?”.

Milosevic je u Kumanovu potpisao kapitulaciju i ko zna šta je sve tom prilikom potpisano.
I šta tu zapad još nije ostvario? Rusi se po Srbiji secu kao po svom dvoristu. Kinezi isto tako. Arapi isto..
Šta tu još ima da se uzme?
Seeb-VN1700
01. децембар 2019. у 15.49
„što se tiče drugih, ti gresis, oni zaista rade za neke
sluzbe.jedino si upravu da ih možda malo placaju”

Ma ode neka budala u policiju da nekog ocinka recimo da mu istekla viza i tako onda dalje prica da radi za policiju ili sluzbe.
Ti tvoji znaš i sam kako žive.
sirchulle
(CAD Designer)
01. децембар 2019. у 15.56
Na sreću ne mislim tako. Mislim da je država koja nas unistava ista kao i država koju unistavaju. Provizorijum za bogacenje elite koja nema osecaj ni za prvu a ni za drugu. Vernici veruju u države, religije, nacije, istoriju a ovu drugi ni u jednu od tih kategorija. Njima je to samo sredstvo...
santa
01. децембар 2019. у 16.35
„Ja ovde uporno pišem jedno te isto ali ljudi izgleda da vole da su glupi ili još gore, vole da ignorisu stvari. Kad nešto ne znaš to se zove neznanje a kada to ignosrises to se zove ignorancija.”
________

Hmm, neće da bidne ni jedno ni drugo, niti treće, već...(what do you think it is)?!
Tubby
01. децембар 2019. у 20.27
sirchulle, još samo da pljunes po srpskoj pravoslavnoj crkvi i uopste po pravoslavlju pa da POLAKO zatvaramo temu.
santa
01. децембар 2019. у 21.20
Jedna dobronamerna preporuka za neke ovde koji se javljaju u 'sitne sate' da ne mesaju gajbu/dve piva i tastaturu u isto vreme jer udaranje kontra po bilo kom topiku nije isto k'o iznositi potvrdjenu - tezu.

Just some food for thought!
kt61Порука негативно оцењена. Покажи

kt61
02. децембар 2019. у 08.08
Definicija Janjicara
the-bezi-man
17. фебруар 2015. у 13.17

Pošto vidim da nekima ovde navodno nije jasno šta su i ko su to janjicari, evo malo da pojasnim:

To su oni koji su uvek na strani jaceg, pa makar taj jači bio i ocigledni zlikovac. Objasnicu na primeru skole. Janjicari kada su u skoli se dodvoravaju siledzijama koji tuku i maltretiraju manju i slabiju decu od sebe. Dive im se kako su veliki i jaki, i kako su dobro isprebijali nekog manjeg od sebe, pa makar im taj isprebijani bio i dojucerasnji najbolji drug. Janjicari se nude da siledzijama nose torbu, idu im po uzinu i cigare, a neretko im daju i svoj dzeparac koji su njihovi roditelji teskom mukom odvajali od svojih usta, sve to ne bi li se dodvorili glavnom siledziji i postali deo njegove pratece svite. U prirodi, to su one male ribice koje plivaju uz ajkulu, ispod njenih peraja.

Ovaj primer je kako vidimo dosta izrazen i u Emigraciji. To su oni koji svojevoljno preuzimaju ulogu pljuvaca svoje zemlje i velicaju tudju zemlju u koju su pobegli, samo zato što je ona veca, jača i bogatija. To su oni koji nemaju svoje „ja”, aktivno se trude i žele da zaborave svoje korene, jer ih je sramota svog porekla, oca i majke, i pre svega zemlje iz koje su ponikli. Oni umesto svega svojeg, vise vole tudje. Vise vole tudjina čak i od rođenog oca i majke. Vise vole siledziju koji tuce i maltretira, nego običan, dobar i prostodusan narod. Oni vole i žele biti sluge velikom gazdi. Glavnom siledziji. Takvi često postaju najamnici tog velikog gazde u najprljavijim poslovima protiv svog naroda i svoje zemlje, te kolevke iz koje su potekli. Poznato je da su turski janjicari slati nazad iz Turske u Srbiju da bi cinili najgora zlodela koje čak ni Turci nisu hteli da rade i prljaju ruke. Tako i danas ovi moderni janjicari, služe nekim novim turcima, odnoso super silama modernog doba, da obavljaju najprlavjie poslove protiv svog naroda.

Međutim najveci paradoks kod janjicharstva je to što koliko se god trudili janjicari da se dodvore svojim gazdama, gazde ih nikada neće ceniti. Zašto?? Pitaju se janjicari. Nije im jasno sto ih gazda ni dalje ne ceni a sve su uvek poslusno obavljali i slusali i radili čak i vise od trazenog? Pa zato što gazda koliko god da je pokvaren i los, nikada neće mrzeti svoj sopstveni narod i ciniti mu zlo kao sto to cine janjicari, i zato janjicari ne zasluzuju nikakvo postovanje u gazdinim ocima, već samo prezir. Da ih iskoristi za svoje prljave poslove, i odbaci kao iskorisceni i izduvani kondom.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
02. децембар 2019. у 10.12
ovaj bezimenijev komentar - za u citanke.
santa
02. децембар 2019. у 10.44
Predskolskog uzrasta?
Seeb-VN1700
02. децембар 2019. у 11.48
Ima mala razlika onda i sad.
Onda su Turci silom odvajali djecu od roditelja i odvodili.
Danas su roditelji u stanju da u svijet posalju ono šta im je majmilije, i da sutra glasaju za one zbog kojih njihova djeca moraju da odu.
kt61Порука негативно оцењена. Покажи

kt61
02. децембар 2019. у 13.06
Ja u ovom tekstu vidim stare srboamerikuse koji maltretiraju nove emigrante.
zlatiborac
02. децембар 2019. у 13.08

Janicari su bili turski profesionalni ratnici u vreme otomanskog
carstva. Tokom našeg robovanja pod Osmanlijama,svake (obično) sedme
godine Turci su osim ostalih dazbina uzimali i odvodili nasu musku
decu u Carigrad - Stambol, tj. Istanbul na turskom. Tamo su odgajani,
vaspitavani i uceni ratnim vestinama, primivsi uz to novi jezik i
veru. Ali svoj jezik porekla kao najjacu osnovu pripadnistva nisu mogli 'izbrisati' tj. ponistiti, niti su na to bili prinudjeni. Nasilno oduzimanje male dece od roditelja,narod je nazvao: „danak u krvi”.
Upotrebiti istu reč u danasnjem vremenu globalizacije u istom kontekstu znacenja,nema svrhe - niti pak logike.

p.s. lično mišljenje...
Seeb-VN1700
02. децембар 2019. у 15.59
Mali dodatak..

Janicar u prevodu znaci „ognjene nove trupe”. Bili su u Osmanskom Carstvu elitna vojska. Bili su i sultanovi tjelohranitelji i dolazili na najviše položaje u osmanskoj državi. Te trupe su počele u 14. stoljeću, a raspuštene su 1826. godine.

Janjicar je živio iskljucivo za rat. Nisu se ženili, nisu imali posjde, osim redovnih dnevnih obroka dobivali su uglavnom malu vojnicku naknadu.
Nisu mogli da napuste jedinicu osim kad se rasporede drugom pretpostavljenom.
Ucestvovali su u svim bitkama, osvajanje Carigrada, napad na Bec..

Godine 1449. janicari su se pobunili i zatražili bolju plaću, koju su dobili. Nakon 1451. svaki je novi sultan morao dodijeliti nagradu svim janičarima i poboljšati im plaće. Sultan Selim II dao im je dozvolu za vjenčanje 1566. godine. Sve više i više muslimanskih turskih obitelji dovodilo je vlastite sinove u trupe jer su uživali visok ugled.

To je popraćeno promjenom samopouzdanja janjičara. Iako su u početku bili poslušni i odani sultanu, sada su mogli vršiti značajan utjecaj na vladu. Oni su se bunili, diktirali politiku i spriječili napore za modernizaciju strukture vojske. Državnim udarima zamijenili su neželjene sultane drugima. Postajali su polako zemljoposjednicima i poslovni ljudi. Sinovi članova janicara više nisu morali prolaziti obveznu napornu vojnu obuku.

Kad su janičari praktički uspjeli iznuditi novac od sultana, a poslovni i obiteljski život zamijenili su predanost vojnoj službi, umanjila se i njihova vojna moc. Sjeverna granica carstva pomaknula se nakon bitke kod Kahlenberga 1683. godine sve više prema jugu. Janičari su se odupirali svim pokušajima reforme vojske i 1622. ubili sultana Osmana II, kada ih je planirao zamijeniti. 1807. pobunili su se i postavili Selima III. koji su uz pomoć europskih trenera pokušali modernizirati vojsku. Prije nego što su njegovi sljedbenici dobili vlast, Mustafa IV ga je ubio, a 1808. postavio je Mahmuda II na prijestolje. Ponovno su janičari zaprijetili istjerivanjem Mahmuda, koji je poslušao i Mustafu pogubio. Trebalo mu je deset god. da učvrsti svoju vlast.

U travnju 1810. janjičari u Galati (dio Instanbula) zapalili su 2.000 kuća, a u proljeće 1811. dva puka vojske bilo je uključeno u sukob u Istanbulu. Godine 1826. bili su uključeni u gusenju ustanka u Grčkoj.

Iste god. Mahmud II odlučio raspustiti janjičare. Kad se saznalo da je sultan imenovao novu vojsku janicari su se pobunili. Ovaj put ljudi i veliki dijelovi vojske stali su uz sultana. Vjerne trupe odane sultanu gurnule su janicare u natrag u kasarnu. Artilerija ispalila je petnaestak plotuna u kasarnu, uslijed čega su izgorjeli mnogi janičari. Preživjeli su pogubljeni ili protjerani. Dvije godine kasnije, Mahmoud II je oduzeo posljednj posjede janicara.
sirchulle
(CAD Designer)
02. децембар 2019. у 16.19

„Ima mala razlika onda i sad.
Onda su Turci silom odvajali djecu od roditelja i odvodili.
Danas su roditelji u stanju da u svijet posalju ono šta im je majmilije, i da sutra glasaju za one zbog kojih njihova djeca moraju da odu.”

Ima istine u ovome ali ima jedna mnogo perfidnija prevara koja je posebno vidljiva na Zapadu. Blagostanje na Zapadu (a i na Istoku) je stvoreno zaduzivanjem iz buducnosti monetarnim sistemom tako da su matori postali prosperitetni na ustrb svoje dece i prvi put se desilo da su deca pametnija, sposobnija i obrazovanija od svojih roditelja ali nikada neće imati ono sto su njihovi roditelji stekli i time zaduzili nih koji dolaze. Dakle, roditeljima deca nisu bitna jer da su im bitna ne bi se tako ponasali. Nisu njima deca najbitnija nego sami sebi. Covek je po prirodi daleko sebičnije biće nego sto može da se pretpostavi. Gramziv, sebican i samodovoljan. Imati mnogo dece je prirodna teznja i selekcija ne zato da bi se delila ljubav i slične trice i kucine nego kad imaš mnogo dece velika verovatnoca je da će te neko i izdržavati. Sad kad postoji sistem zaduzivanja iz buducnosti šta će mi silna deca. Ionako sam sam sebe obezbedio a dug neka plate neka druga deca.

@Tubby: Nije potrebno da pljujem po SPC jer ona to radi bolje od mene.
kt61
02. децембар 2019. у 16.28
Ima istine u ovome ali ima jedna mnogo perfidnija prevara koja je posebno vidljiva na Zapadu. Blagostanje na Zapadu je stvoreno zaduzivanjem iz buducnosti monetarnim sistemom.

Sa blagostanjem je gotovo. Evidentno je da je stanje na Zapadu sada 3 puta gore nego pre 20 godina.
zoxthegreat
02. децембар 2019. у 16.49
serboamerikus#1:

Sa blagostanjem je gotovo. Evidentno je da je stanje na Zapadu sada 3 puta gore nego pre 20 godina.

serboamerikus#2:

Po lalinskom; - u falicnoj glavi, sve je moguće!
sirchulle
(CAD Designer)
02. децембар 2019. у 17.02
Pre neki dan gledah jednu emisiju na nemackoj TV i kao neki okrugli sto raznih buzdovana koji se sprdase sa Istocnom Nemackom i njihovim sistemom planske privrede koja bese inferiorna protiv ove slobodne. Sve to bese idilično dok jedan lik ne upita a koji je krajnji doseg slobodne ekonomije? Koji je krajnji cilj takve ekonomije? Pošto su resursi ograniceni na planeti jer to znači da će sve biti zadovoljeno kada sve bude u jednim rukama? Nazalost neće ni tada. Svi se nasmejase kiselo i nastavise kao da ništa nije bilo. Pokusao covek još par puta da objasni da stalni rast nije moguć ali jok ne ide. I odustao na kraju.
kt61
02. децембар 2019. у 17.17
srboamerikus #3:

„Naime, ja ne znam da li doticni radi ili ne radi za sluzbu ali sigurno znam da su ga kontaktirali.

Znam da je možda prevodilac a da li je nešto radio protiv mene, nemam dokaza mada mogu da pretpostavljam”
kt61
02. децембар 2019. у 18.08
Pls zox, malo samo na pravopis da pripazis i sto gutas slova?

Ako je namerno onda razumem, da te ne uhvati neki AI.
santa
03. децембар 2019. у 09.12
„Sa blagostanjem je gotovo. Evidentno je da je stanje na Zapadu sada 3 puta gore nego pre 20 godina.”

Deder, kt61, obrazlozi kako si doso do „3 puta gore” kao i po cemu je gore i o kom 'zapadu' je reč (pitam, mada ne ocekujem odgovor)?
kt61
03. децембар 2019. у 09.37
Troskovi zivota poskupeli 3 puta.
Plate ostale manje vise iste.

Ono sto sam napisao u vezi 20 godina konstraje se nije odnosilo na zoksa već na neke ljude (i njihovu decu) za koje sam radio pre.
santa
03. децембар 2019. у 09.52
Rising Inflation and the Dollar

„...according to the most recent data collected by the BLS, current as of June 2019, what would have cost $20 in 1999 would now cost nearly $31.”
----

kt61 $31/$20 = 1.55x vise umesto 3x, a za ostale detalje pogledaj (i biraj po volji) ovde:

https://tinyurl.com/y526kk4w
[
zoxthegreat
03. децембар 2019. у 10.18
hahah vidis #1 bio sam upravu jer će #2 da ti protivreci
bez toga se ne može jer to je u krvi kaudecka

ono sto ja znam je da svaka satnica koja je manja od 15 dolara po satu jer robovska satnica zato što sa njm ne možeš da platis
osnovne troskove. zbog toga imamo pijavu velikog broja geta u americi
gde žive ljudi koji zaradjuju min satnicu
sigrrn 30 % radi za ma ne od 12 dolara pos po satu

u flintu gradu gde živim skoro 50% stanivnista živi na granici
prezivljavlavanja

znaci danas u americi ,po gruboj proceni, 33% živi ispod dosatajnstava
33% onako a na 33% ide relativno dobro

onaj 1% su oni kojima ide stvarno dobro
kt61
03. децембар 2019. у 10.57
Recimo ako se bavis malim biznisom ili imaš neki zanat onda si ok.

Navodno u SAD se najlakse dobijaju krediti za kucu i auto.

Oni drugi što se guraju na koledze. To je samo uvaljivanje u duznicku masinu. Bezvredne diplome poput psihologije, sociologije. Onda posle moraju da zavrsavaju masters da bi uopste nasli posao. (ovo se ne odnosi na zoksa)
Sto kaže jedan: nadam se da nam deca neće raditi na konstraji ili voziti kamione kao sto smo morali mi.
zoxthegreat
03. децембар 2019. у 11.10
pa neki domorodci ne mogu da nadju posao zbog toga sto
velike korporacije u americi kontrolisane od masona i jevreja
daju posao indijcima.

onda se ti isti beli domorodci izivljavaju na meni jer ne mogu na indijcima koji su zasticeni od pravh gospodara amerike

kod mene gde radim ima u mojoj smeni tri domaća koja imaju
zavresene fakultete, jedan dva. sada ide na neki tehnicki kurs

onda imaš ove matore masoncine oji preko veze ostaju na poslovima
do 80 godine uzimajuci posao mladima
nije samo santa, da je samo jedan to je ono što se kaže
jedan o nijedan

ima jedna matora domorodackakurva keti kendzova poznanica ovde u flintu . jedan doktor gang stalker 74 godine
onda znam jednog doktora koji je izgubio licnecu da radi kao isti
i uvalio se u državnu sluzbu u njihvom tkz „zavodu za zaposljavanje” posle tog

i onda meni kažu da sam mator. radi istine sandzo rce da nisam
samo ne znam da li je bilo iskreno

amerika je totalno korumirana zemlja čak i vise od toga
ako se ovako nastavi unuci danasnjih serboamerikusa će bezati
iz nje

kt61
03. децембар 2019. у 11.57
Nisi zavrsio pricu u kendjovoj poznanici.

Kakva je, koliko ke placao itd.
sirchulle
(CAD Designer)
03. децембар 2019. у 14.48
Samo jedna mala pricica za laku noć..

https://www.youtube.com/watch?v=50CvL6fkwnw
sirchulle
(CAD Designer)
03. децембар 2019. у 16.19
pravda_i_istina
03. децембар 2019. у 17.04
amerika ima rekordno nisku nezaposlenost, u poredjenju sa krizom od pre 10 godina kada se teško nalazio posao, i ovaj zox sad kuka, posle 10 godina, kada je već trebao nda stekne neko RELEVANTNO iskustvo... ne, magistru je zapao neki magacin, šta li već

indijaca ima milijardu, u usa od doktora vanserijskih do prodavaca, i sad je zoks ljubomoran na njih, a pljuje naše, kojih isto ima od doktora do prodavacica
pravda_i_istina
03. децембар 2019. у 17.04
verovatno zoks ima diplomu megatrenda
kt61
03. децембар 2019. у 17.40
Zox je pukao pare kao majka za diplome plus se zenio za papire sa nekom hrvaticom.
pravda_i_istina
03. децембар 2019. у 17.59
sad se setio da je amerika korumpirana, kao da ima zemlja koja nije

šta kaže, koliko je pukao
pravda_i_istina
03. децембар 2019. у 18.00
pukao je mentalno, jer nema tih virsli na kojima može da ustedi toliko
kt61
03. децембар 2019. у 18.01
Prijatelj Kendzo ga provalio ovde pre par godina u vezi toga. Secam se.
kt61
03. децембар 2019. у 18.07
Prodao imanje
pravda_i_istina
03. децембар 2019. у 18.18
statisticki, možda 1 u 20 ili 50 nije trebao da emigrira, znam ljude koji su kao hteli, pa se predomislili, ali velika vecina je morala da uspe, naročito izbeglice koje nisu ni imale gde da se vrate

onda ovi sto su dosli i usavrsili se, šta znam doktorati hd-jevi

i ovakvi kao ja, možda kenny, koji plivaju, nije nam bitno da smo u vrhu, a nema sanse da budemo na dnu
kt61
03. децембар 2019. у 18.23
Zato kažem da su mnogi ljudi pukli pare kao žrtve marketinski izvikane zemlje meda i mleka,

Raseljena lica žive kao porodice u jednoj kuci i svi rade/dele troskove. Kad si sam mnogo je teze.
pravda_i_istina
03. децембар 2019. у 18.24
htedoh reći da nije niko dosao da uzme ono sto mu pripada, već da se izbori za ono sto bi mogao da ima, a sto u srbiji nije mogao, i samo je pitanje apetita
pravda_i_istina
03. децембар 2019. у 18.28
pa i u tim porodicama su neki bili deca, ako kažemo da se danas orasli i poceli da rade, a i dalje žive kod roditelja

i ameri sve vise žive - ostaju kod roditelja, ili se razvedu i vrate kod roditelja

samom coveku je uvek teze, tu se slazemo
kt61
03. децембар 2019. у 18.39
Ja znam ženu koja se vratila za stalno u Srbiju posle 10 godina sa njihovim pasosem.

Naturalizovani gube automatski državljanstvo ako su van zemlje vise od 4 godine. Ziva istina.
santa
03. децембар 2019. у 18.48
Uff, dokle vise kukanje na ovaj komsiluk i vreme u kojem danas živi vecina nego ikada ranije. Ako nekog slabo pamcenje sluzi iz licnog iskustva moz' se podsetiti preko neta da bar od '60tih pa do danas mogućnost za ostvariti 'relativno' solidan zivot je vise nego ostvarljivo (all it takes is to get of your but and DO something other than to - kukumancis, right kt61)?!
santa
03. децембар 2019. у 18.54
kt61, ne siri dezinformacije!
kt61
03. децембар 2019. у 19.18
Koje dezinformacije?
santa
03. децембар 2019. у 19.24
„Naturalizovani gube automatski državljanstvo ako su van zemlje vise od 4 godine. Ziva istina.”
----

FAKE News!
santa
03. децембар 2019. у 19.28
Read on:

https://tingenwilliams.com/2015/can-loše-citizenship-naturalization/3430
kt61
03. децембар 2019. у 19.38
People were denaturalized for moving abroad within five years of naturalization.

Samo prvih 5 godina.
kt61
03. децембар 2019. у 19.41
Nisam lepo formulisao.
5 godina posle naturalizacije ne smeju da se vrate nazad za stalno.
santa
03. децембар 2019. у 20.27
Fake NEWS, again!

Gde sve ti to vadis, preko ograde, od baba Mileve i strina Kate?
pravda_i_istina
03. децембар 2019. у 22.14
kt61
da nisi i ti diplomirao kod mice ?
ili si mozada ucio nemacki, pa zato ne znaš engleski?
Novak
03. децембар 2019. у 23.13
U Srbiji su poceli da ponovo otkrivaju strane dousnike, tako da povratnici nemaju šta da brinu, i posle Tite Tito. Kad se vratis u Srbiju, odkud ti? Ako se vratis u USA , a gde si ti ... Sedi gde si ...
kt61
04. децембар 2019. у 00.11
Mojoj ženi pricala jedna žena-sto zvace duvan, dok strikale zajedno...
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
04. децембар 2019. у 03.09
Novakov savet odličan. - mi se, sustinski, kao drustvo, u politickom smislu pre svega, nismo milimetar pomerili od vremena tiiite. - o.k. sad možeš da budes nevaspitan i da kažeš predsednice pederu bez ikakvih posledica, ali skojevci mladi i mentori im staaari ratnici komunisti (ratnici kada, gde, i protiv koga?) i dalje drmaju državom, krcme, vedre i oblace - kao da im je dedovina. a nije. protuve su to, oni još gori od seoskih svinjara/cobana -koji ni kokosku svoju nisu imali...
dakle - se'te gde ste. pogotovo sto akavi i kljakavi od 65 godina - ništa ovde pametno necete uraditi. posto mudri savet koji god da date - znamo ga mi već ovde i bez vas.
uglavnom, da skratim - bolje, za sada, da krckate penzijicu tu, nego ovde, pa makar i prilično bedno živeli tu vs kvaliteta zivota koji bi vam ta penzijica mogla pruziti ovde. -ono, ako mozete da sastavite prvi i trijesprvi - se'te tu. ako ne - jebiga, onda 'vamo - pa kako bude...
santa
04. децембар 2019. у 07.39
„...dok strikale zajedno” i razglabale o - US Constitution?!
Novak
04. децембар 2019. у 08.31
Sale davno već utvrdeno odluceno i potvrdeno, u povratku sreće nema.
Penzije su male u celom svetu, a svi starici su bivši omladinci koji uzivaju blagodati svoje zivotne kreativnosti. Ko ume njemu dve
Seeb-VN1700
04. децембар 2019. у 11.38
Svaki sedmi njemacki penzioner živi van Njemacke.
Ranije selili u Portugal, Madjarsku i Spaniju.. ali dosta ih sad seli u Bugarsku.
Ovaj penzionerski par živi u Bugarskoj i kaže da sa 1000 eura kolika im je penzija u Bugarskoj mogu jako dobro zivjeti.
Ovakova jedna mala kucica, nešto okucnice i mir je san mnogih njemackih penzionera. Isto kaže da im Njemacka ni najmanje nedostaje.

Da su ostali u Njemackoj vjerovatno bi morali u neki staracki dom i posto 1000 € nebi bilo dovoljno obavezna su onda njihova djeca da placaju razliku.
Oni nisu htjeli da se zamjeraju djeci i to je bio isto jedan od razloga zašto su otisli u Bugarsku.

https://www.youtube.com/watch?v=LS-P73MoFuc

Seeb-VN1700
04. децембар 2019. у 11.42
pravda_i_istina
04. децембар 2019. у 14.05
kt,
ma slagala je nešto na aplikaciji
pravda_i_istina
04. децембар 2019. у 14.13
sasha, pa jel čitaš ovo o nemackim penzionerima koji odose u bugarsku da tamo krckaju svoju 'iljadarku?
mi, ako ne odemo u neku egzoticnu zemlju da lecimo reumu od ove zime, onda ćemo u srbiju, a sigurno nećemo u bugarsku
a možda i ostanemo gde smo, sve će zavisiti od dece
santa
04. децембар 2019. у 14.16
„sve će zavisiti od dece”

Ne ocekuj premestaj ni u bunilu! :)
pravda_i_istina
04. децембар 2019. у 14.41
pa ja se santa ne zalim, i da ostanem gde sam, i nije mi problem da izvezem preko noći10 sati i vidim se sa familijom, a ne bojim se ni da letim
malo na kom, malo oko kuce, uvek ima neka zanimacija... izgleda da ću da idem malo i u skolu, heheh, sad pod stare dane, zašto da zurim nazad na posao, ako već država placa
pravda_i_istina
04. децембар 2019. у 14.45
ja sad ako bih pozeleo kampovanje ili lov, odmah bi mi se otvorile mogućnosti, a zamisli jednog dana kada ne budem imao obaveze prema deci, kao ti, a GENIJE - ODEM GDE 'OCU, A NE KOSTA ME KAO TEBE RV
kt61
04. децембар 2019. у 14.53
Nije to nego nije mogla dobro da se uda.
Bolje joj je da bude u Srbiji sa svojima nego da bleji po Americi.

Ili sve ili ništa.

Šta drugo žena da radi, sa cimerkom je živela 10 godina,
pravda_i_istina
04. децембар 2019. у 15.09
ZAGULJENO kad covek pocne da se presabira... a i za blejanje treba da si bar talenat ako ne genije
kt61
04. децембар 2019. у 15.17
Ovo gore sto sam pisao sam video na zelena lutrija forumu. Ali ne mogu da ga nađemsad.

Da li postoji žena koja zvace duvan. To još nisam video.
Seeb-VN1700
04. децембар 2019. у 17.49
Ova žena preselila iz Novog Zelanda u Sibir uglavnom radi snijega.
Ima svasta :))
Seeb-VN1700
05. децембар 2019. у 02.00
rizling
05. децембар 2019. у 02.01


Na ovoj diskusiji sem Saleta , svi su iz diaspore?

Evo nadjoh ovo: Kako ljudi u matici vide situaciju. Sad sto ljudi sto cudi.

https://twitter.com/sladjanest5/status/1202249999976939522?s=03
Novak
05. децембар 2019. у 14.21
Sale nam je presednik Santa ambasador a mi ostali obični konzuli.
sirchulle
(CAD Designer)
05. децембар 2019. у 14.53
Novak
05. децембар 2019. у 15.29
E bolan Haso čujem da si kupio auto a koje je marke?
Nisan,
e šta pricas da nisi kad znam da jesi, a kakve je boje?
E znaš onu trula visnja, e isto je taki, samo zeleni.
santa
05. децембар 2019. у 21.03
„zašto da zurim nazad na posao, ako već država placa”

jel to prekvalifikacija, ili samo dopuna?
zoxthegreat
06. децембар 2019. у 08.48
jel to prekvalifikacija, ili samo dopuna?

do je doobucavanje ili treniranje konja koji nije znao da reaguje pravilno na prostu komandu!
santa
06. децембар 2019. у 09.00
Well, ozbiljno pitanje zasluzuje ozbiljniji odgovor...
santa
06. децембар 2019. у 09.05
Oops, kasno primetih izvor komentara te kakav izvor takva i - ozbiljnost.
zoxthegreat
06. децембар 2019. у 10.28
ako te udari u jedan obrz okreni mu drugi

neće da može sto rece sojic
kt61
06. децембар 2019. у 13.10
Zox nauci kodiranje. Ima online kurseva. Posle možeš da radis iz kuce preko laptopa.

Da nemas taj sertifikat već polozen?
zoxthegreat
06. децембар 2019. у 13.18
kt61 koje kodiranje da naucim? ima mnogo kodiranja :)
pravda_i_istina
06. децембар 2019. у 13.49
jel to prekvalifikacija, ili samo dopuna?

dopuna naravno, ali sam zakasnio sa procedurom upisa, a bas danas mi je uletela odlicna firma, i veca satnica nego sto sam tražio, upao sam u top majstore, tako da ću se dopuniti kroz rad... bivša firma mi je u stvari učinila uslugu, i dobro je sto nisam pozurio na prvih par poslova oba su bila 7-8 posto manje para nego ovaj sto sam bas danas prihvatio, plus izvrsne beneficije, penziono, deoba profita itd
pravda_i_istina
06. децембар 2019. у 13.52
žena i ja da se ne posvadjamo, pare na gomilu pod 1 krov, i do penzije smo milioneri, pa posle neka ovi hvale evropu, kao da ja en znam šta su demonstracije, strajkovi, problemi, ...
kt61
06. децембар 2019. у 13.52
Jquery.JavaScript, Frontend, Backend
pravda_i_istina
06. децембар 2019. у 13.55
šta da ti kažem, otkinuo sam na intervjuu... ako nekom trebaju saveti, tu sam
kt61
06. децембар 2019. у 13.58
Sve je to lepo ali posle nemoj da pišes ovde da su losi međuljudski odnosi u firmi. Ako rade background check pre zaposljavanja onda si ok.
kt61
06. децембар 2019. у 14.00
Radis kao gospodin, od kuce na laptopu
pravda_i_istina
06. децембар 2019. у 14.20
zašto pametni ja nisam odabrao da se frljam sa javascript pre 20 godina - mator je on bre, a još magistar

ja se nisam zalio na međuljudske odnose, samo sam rekao da nas ima raznih, vidis npr. ovog santu, zna da je kilari nagovorila bila da nas bombarduje, i opet mu je kucka bolja od trampa

sve po peesu, valjda ću da pocnem do nove godine
kt61
06. децембар 2019. у 15.02
On već ima polozen kurs za web design.
santa
06. децембар 2019. у 15.10
„i opet mu je kucka bolja od trampa”

Po strani ko je kakvog udela imao, nego šta nas snadje od 2016 nije moglo biti gore za iole zdrav razum i mir među nama, a i u svetu!
DarkBlue
(istrazivac)
06. децембар 2019. у 17.53
Od 2016-te? Samo ste izgubili namestene izbore...
Namestio ih Putin..heh...
Gledaj samo šta će još da vas snadje, nećeš verovati.
A za mir u svetu brinu mnogo jači likovi od ovih babuna
za koje bajagi treba glasati...
pravda_i_istina
06. децембар 2019. у 21.54
On već ima polozen kurs za web design.

da ga nije magistrirao? ja sam stancovao sajtove kada sam bio mladji,html/css/scrpts/xml, izgledso bi in to mogao da predajem zoksu, aahaha, a dizajn mi je u genima, umetnicka familija
zoxthegreat
07. децембар 2019. у 01.00
to je bilo pre skoro 20 godina
tehnologija web se promenila dosta mada su
principi isti.
tada nisam mogao da naddjem pa kako ću sada kad je to isteklo
kad bi m I neko reko evo ti imaces posao u web dizajnu
ja bih ponvo to obnovio za 2-3 meseca međutim ista slika isto odstojanje

naravn genitalcu pravdi bi trebalo samo nedelju dana da nauci nove
tehnike web dizajna. šta ćeš Nismo svi genijalci ko on

coveku su morali da daju otkaz jer je bilo neprijatno drugima
niko nije mogao da dodjee do izrazaja od njegove genijalnosti
a I zenski svet je bio zadjudjen njegovim genitalijama

sve u svemu svi su bili gledali u krivog I niko nije ništa
radio. teska srca sef mu je rekao 'zao mi je sto te gubim geniti
ali teska srca ti urucujem ovo papirce, tvoja geniti se neće zavoraaviti

a na zidu će biti postavljena tvoja slika u tvoju cast, firma će se secati

tvoje genijalnosti I genitalnosti„

pravda_i_istina
07. децембар 2019. у 18.19
zoks, tebe kursistu su proveli kroz editore za web, photo i tekst dizajn, kako da implementiras gotove skripte možda kako da koristis joomlu, koje sam ja imao za dzabe kakve sam hteo, a nisi ucio internet arhitekturu... uostalom, ja i dan danas imam svoje autorske sajtove od a do s za svoj gros, a komercijalni me nisu obogatili, pa sam ih ugasio
pravda_i_istina
07. децембар 2019. у 18.23
secam se da sam jednom postavio sajt za upoznavanje, cisto da vidim kako radi
pravda_i_istina
07. децембар 2019. у 18.26
onda forume, kada se se pojavili gotovi php, ali se nisam zanosio da meni neko treba da da programersku platu, ako nisam ucio programiranje, mada sam se i tu zanosio visual baic bese, napravis sam svoj tekst editor i sl.
kt61
07. децембар 2019. у 18.30
Vidim ih po vozu ponekad na laptopu rade u tekst editoru.
To je bas geek-ovski posao.
kt61
07. децембар 2019. у 18.33
Posle su povecali kriterijum za zaposljavanje. kursevi vise nisu bili dovoljni. Tražili su minimum associates degree.
pravda_i_istina
07. децембар 2019. у 18.41
kad bi m I neko reko evo ti imaces posao u web dizajnu
ja bih ponvo to obnovio za 2-3 meseca međutim ista slika isto odstojanje
========
i meni kada bi neko garantovao da ću da dobijem na lutriji, ja bih igrao, a ovako neću da bacam pare, za zelenu kartu sam odigrao i evo me gde sam da me ti mrzis sa svojim bratom markom
kt61
07. децембар 2019. у 18.50
Neće oni da zaposle ljude stare preko 50 godina pa još strance
santa
07. децембар 2019. у 19.14
Opet prica za malu decu osim ako nemaš dobru radnu istoriju i ne zaostaje sa posla petkom i ponedeljkom! :-)
zlatiborac
07. децембар 2019. у 19.29
„Neće oni da zaposle ljude stare preko 50 godina pa još strance”.

Da je starost (iskljucivo) u pitanju,onda bi trebalo doneti zakon
odlaska u peMziju od 50-e - ili?
kt61
07. децембар 2019. у 19.37
Vase vreme je prošlo.
Prestareli ste, da ti daju ponovo kao house majstor da radis, da li bi prihvatio?
kt61
07. децембар 2019. у 19.38
Grounds keeper?
pravda_i_istina
07. децембар 2019. у 19.40
ma radi se o tome sto konj od preko 50 godina nema ništa iza sebe, i sad na bazi čega neko da mu da bilo koji profesionalni posao?
pa svojevermeno sam ja mogao da pokupim sve moguće majkrosoftove sertifikate i to da ne dam ni centa za kurseve... uzeo sam mcp, prosto sam skinuo brejndumps sa neta i procitao nekoliko puta dok nisam memorisao
santa
07. децембар 2019. у 19.53
„Vase vreme je prošlo.”

Za moju generaciju (od pre WWII) po mnogo cemu, to je tačno, ali retko kad za vas koji ste tek prevalili 50tu. Naravno, izuzetci uvek postoje iz kojekakvih razloga za neke poslove, ali ne zbog boje koze, veroispovesti ili kojim akcentom govoris (ukoliko uopste govoris da te razumu).
kt61
07. децембар 2019. у 20.17
Santa, nema tu kukanja, kao Srpski Terminator, mora se napred. Sve može/mora da se pregrmi.

Oni u Srbiji sa vezama sa 70% napora mogu da se provlace na poslu.
santa
07. децембар 2019. у 21.05
Zato im je tako kako im je i sa takvim mentalitetom 'ovdeka' se ne prolazi bez obzira kakva diploma ti krasi zid ili stoji u fijoci.
zoxthegreat
07. децембар 2019. у 22.09
ti si dosunicki konj krivonjo

ja imam iza sebe sto ti nećeš moći da dostignes ni za 100 godina

ali mi domordacke kurve ne priznaju I diskrimininuse me iz nekin razloga

alo bre kretenu ja sam zavrsio dva mastera i imam iskustvo

i sad treba ponovio da igram „kutriju” krivnjo di si dousnik kao
i kennjo

sad su ti dali posao kad si odradio neke dosunicke radnje
kt61
08. децембар 2019. у 10.29
Zbog nekog razloga? Znaš ti zbog kog razloga samo ti je lakse da sedis na socijali.
kt61
08. децембар 2019. у 11.11
Traže se mladi ljudi za te poslove a ne oronuli srboamerikusi pitekusi.
zoxthegreat
08. децембар 2019. у 17.33
kt61 kretencino ja radim posao nisam na socijali
masa maerikanaca i imigranat radi poslove kao sto ja radim koji je tebi.

koji su razlozi pa debilcino znaš koji su razlozi ovde pišes
o diskriminaciji koja se ddogadja po americi a kad dodjes do
mog slučaja jedes ono što se ne jede

ako santa može da predaje u 78 godini zašto sam ja oronuo mtn

zoxthegreat
08. децембар 2019. у 17.43
ne jedi govna santa, vidis da srpski kreteni mi prebacuju
da sam mator a i isto to radi i domorodacka stoka

posle kažeš da nema veze sa bojom koze, rasom, nacijom i itd]

ima b=veze, amerika je zemlja sa najvecom diskrininacijom
samo se to radi na prefinjeni način

da nisi mator i rtri bi bi prebacivao isto to

naknadna obrezana srboamerikus marva

zoxthegreat
08. децембар 2019. у 17.53
evo ti santa malo za tebe da se informises šta se desava
ti it tvoja dobra strana

https://www.youtube.com/watch?v=oYvCVc-XI4o
kt61
08. децембар 2019. у 19.01
Ti si nakaradno obrezan u sitan cik čak.
zoxthegreat
08. децембар 2019. у 19.25
kt61 zanima me koji je tvoj licni interes da se ovde prepires
sa mnom ? koji je interes sante da brani satanistisko ponasanje
jednog dela domorodaca( nisu svi domorodci satanisti ali neki jesu)?
koji je interes da krivinjo mene naziva matorcem a o je i sam mator
ssad se hvali da u država placa neki kurs a podcenjuje
tudje skole?
koji je bio interes kennny da me pozove kod sebe kuci i onda
snima razgovore koije smo vodili onda predaje raznoraznim gang
stalkerskim i ostalim sluzbama?

postavljas pitanje zašto, pitaj kennju on zna zašto ima problema
ako te bas interesuje. nadam se da si u kontaktu sa njime.

sve u svemu domorodci su vas obrezali u mozak i to veoma uspesno
kt61
08. децембар 2019. у 20.26
Svet se ne okrece oko tebe.
Ne znam zašto mislis da si toliko bitan.

Na ovoj diskusiji si bio puno godina ali ti maltretiras druge clanove tako što ih nazivas spijunima.

Nisi ti toliko nevin kao što se pravis.
zoxthegreat
08. децембар 2019. у 20.41
pa ajde reci jednom koja je moja krivica i kome sam skrivio

drugo, to oko spijuniranja ovde na sc-u ali i u real nom zivotu
nije samo moja konstatacijs. ovde je jednom pre vise od 10 godina bilo neko upozorenje od nekoga da pazimo šta pišemo jer sve prati.

jedan clan sc-a radi za spijunske organizacije. to sigurno znam. za ostale nemam direktne dokaze
ali vidi se slična aktivnost kao i tog clana sc-a kod kofga sam
lično bio kuci tri dana. pozvan od njega po nalogu gang stalkerske
sluzbe. da li je to uradio zato što ej bio priteran ili dobrovloljno
to ne znam sa sigurnoscu.
zoxthegreat
08. децембар 2019. у 20.44
to oko bitnosti je tvoje vidjenje. otkud ti znaš kome sam ja bitan
ili ne. kao i svi mi. ocigledno sam bitan nekome iz nekig razloga kada mi rade ono sto mi rade.

moguće je da si ti ti bitan nekome ali ne znaš

kakva je to glupa konstatacija „svet se ne okrece oko tebe i zašto
si nekome bitan”

kt61
08. децембар 2019. у 20.46
To upozorenje da se sve ovde cita je mogao da postavi bilo ko.
zoxthegreat
08. децембар 2019. у 20.56
opet ti sa svojom logikom, oćeš da kažeš da se ne cita
kao prvo nije bio postavi bil ko
a i da je bilo ko zašto ti mislis da je nevažno

ajde lepo odi i vidi šta si pisao kada sam ti postavljao
linkove. kažeš prati se ip adresa
kt61
08. децембар 2019. у 21.06
Kome je bilo koji propali emigrant bitan?
Oni nemaju dovoljno ljudi da prate svakoga. Ti možeš da vrtis tu tvoju floskulu koliko hoćeš.
kt61
08. децембар 2019. у 21.09
Hrvatske sluzbe su pre vrsljale ovde a sad su presli na Krstaricu. Psovanjem i maltretiranjem sagovornika su uspeli da rasteraju kvalitetne sagovornike. To da.
Na Politici je jedan bas danas postavio temu o tome.
santa
08. децембар 2019. у 21.11
Dosta bre vise sa tim 'spijuniranjem' bilo koga ili bilo čega u vreme kada svaki klik na netu se prati sa tz. 'web cookie'!

Biti toliko NE upucen u vreme u kom danas živimo, tehnologija koja nas prati na svakom koraku, prakticno u bilo koji restoran da udjes, veću prodavnicu, car dealership, etc. pre nego sto stignes kuci već te ceka na PC 'review' pitanje, ili ako googlas za bilo šta da kupis, putujes, etc. na netu dobices mali 'milion' ponuda (čak i preko SC site-a)!

Ukoliko i dalje bilo ko tvrdi da je proganjan od bilo koga osim - web cookies, onda ...?!

https://tinyurl.com/u3mz4ho
[
kt61
08. децембар 2019. у 21.15
To je njegova mantra koju on stalno vrti i ne planira da prekine, tako izgleda.
santa
08. децембар 2019. у 21.23
„How do you delete a specific Cookie?

lick the Cookies tab in the Content Settings dialog that appears. Click All cookies and site data to open the Cookies and Other Data dialog. To delete all cookies, click Remove all at the bottom of the dialog. To delete a specific cookie, select the site that issued the cookie, then the cookie, and click Remove.”
kt61
08. децембар 2019. у 21.27
Moj chrome browser odbija da obrise
cookies sa nypost.com sajta i još nekoliko.
Uvek su tu. 🍪 🍪
poet
08. децембар 2019. у 21.32
...
Predlažem da popijete jaku kamilicu, pogasite sve te ekrane za špijuniranje, deset minuta pod tuš i na spavanje...Ima i sutra dana... a uglavnom je sve isto kod nas...neće biti iznenađenja. Možete mirno da spavate...:)))))
pravda_i_istina
08. децембар 2019. у 23.14
od mnogo spijuniranja em može da se rikne kao onaj epstejn, em da se zaglavi robija kao demokrate kad spijunirase trampove sarednike dok se nisu upleli u mosadovu pedofilsku mrezu kao bil-debil

zoksu tupadziji je sinula ideja da napastvuje kenijevog macka ne bi li ga neko spijunirao i tako proslavio, ali dzaba, koga još zanimaju pacovi kao zoks
zoxthegreat
09. децембар 2019. у 04.04
cudno je to vase odbijanje da nema spijuniranja

kako znate da Kenny nije spijun? verovatno imate istg poslodavca/

koliko je novak I njegova sluzba prijavio srba krajsnika?

kt61 ti jedino možeš da znaš ko je tebi bitan ili nebitan
postavljao sam linkove ovde. naravno pravite se ludi
jer ste gang stalkeri

a ti krivnjo matori imaš li macka. slusaj neće bit opaljivanja
macora nego ću ja I dva vasa macora da gledam kako ti I Kenny
igrate zoksovu varijantu ruskog ruleta.

kad dodje na red okidanj onda imaš prvao da bires ili okines okidac ili
da te Kenny okine

vu srbo amerdzosi ste jad I beda od ljudi čak I ako imate neke
pare. americko drustvo je kastinsko drustvo I serbo amerdzosi
nisu ni sa atleticaria. ovi imbar procesiraju masovno žene I cerke
dok razni epstajni mladje unuke

na kraju postavlja se pitanje šta vi ovde trazite provodeci toliko
vremena kioje nije razumljivo za orodicne I uspesne ljude tipa serboamerikus
obrezani u donju I gornju glavu

zoxthegreat
09. децембар 2019. у 05.04
https://www.youtube.com/watch?v=CDFFvlJyRtI

kaže da 1.2 miliona amera) domaćih sto imigranata) su na spijunskim
listama. mada mislim da je 10 milliona

to je velika cifra zato zaposljavaju servodikove ka pomoć, kt61

u santinoj lepoj se ne samo spijunira nego I maltretira I diskriminise

to je u krvi nekim domorodcima a kao sto vidimo I nekim imigrantima
tipa serboobrezanikuzamerikus
kt61
09. децембар 2019. у 10.41
Nisi ti nebitni propali emigrant.
Ti si bitan, tebe sluzba prati.
kt61
09. децембар 2019. у 10.47
Ti nisi jedini emigrant koji je odlepio u Americi.
Ima ih mnogo vise.
kt61
09. децембар 2019. у 10.51
To je zato što patis od neyebice.
Ne mrkas ništa a godine stigle.
zoxthegreat
09. децембар 2019. у 10.56
znaci i ti radis za sluzbu kt61.pa šta bi radio kad
stalno visis ovde. amerdozsi te nejhenbu ni dva posto
ne mrkas, ne putujes, ...

nisam jedini koji pati od ne...ice vecina u americi
pati od toga. vas serboamerdozse zaposljavaju na razne poslove
kao sto su voznja kamiona
da budete izvan kuce malo duže da bi za to vreme osuncani
drndali po vasim kucama

zoxthegreat
09. децембар 2019. у 11.30
ovaj kt61 laže,negira da postoji program ili zato
što se plasi ili zato što i sam radi za gang stalkerske slyzbe

dva nasa coveka koja imaju problem u australiji

https://www.youtube.com/watch?v=W3y1Zj7ssZU

ima sve na internetu

https://www.youtube.com/watch?v=dXA0-WXcrD4

https://www.youtube.com/watch?v=q5kzgSHfd94

https://www.y outube.com/watch?v=B1ZgLirgJEU
https://www.youtube.com/watch?v=aJmtra7e2WQ

https://www.youtube.com/watch?v=4MNehamwv 6Y

ogranak sluzbe krivogtomsona/dozkena/krivonje/nownja/njose u australiji

https://www.youtube.com/watch?v=8ntR3rBI_-E

ovo je valjda u engleskoj

https://www.youtube.com/watch?v=4XtDv72XWWA
gang stalkeri će uskoro visiti po banderama sirom sveta

kt61
09. децембар 2019. у 11.39
Znaci patis, nisam znao. Kako ti kažeš.
zoxthegreat
09. децембар 2019. у 11.44
ne skreci sa teme mtn gledaj linkove a o patnji ćemo drugi put
kt61
09. децембар 2019. у 11.46
Ma ne interesuje me da gledam ništa. Ne želim da znam za to.

Ne otvaram ništa
kt61
09. децембар 2019. у 11.49
One tvoje dve zadnje poruke od sinoć su bile ogavne.

Ti mora da si gajbu piva slistio 🍺 🍺
zoxthegreat
09. децембар 2019. у 11.57
ma nemoj ne interesujete , interesujete ali samo jedna strana
a to je da se sakrije istina
uostalom nije samo za tebe neka ljudi saznaju šta se desava u svetu
i za kog apojedini srbi u americi rade

moje poruke ogavne, kako da ne da niste poceli da me zovete
delusional, po naredbi sluzbe . ja bih stao
ako sam ja lud po vama pa nisu svi ludi sto pišu po internetu

kt61
09. децембар 2019. у 12.00
Ne zato što ćeš da mi gledaš search history na mom YouTube
kt61
09. децембар 2019. у 12.40
Covek vredi onoliko koliko ima para u banci.

Ti nisi bitan, nemas tu cifru u banci.

Ti jesi nebitni propali emigrant.
To sam hteo da kažem.

Treba da ides na lokaciju Kovin-Laza.

P.S. Tamo je smestaj besplatan
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Tassel Necklaces?
.