Дискусије : Емиграција

 Коментар
Politiko: Da li je bolji evropski ili američki nač
Marko_011
(Buongiorno a tutti)
06. октобар 2019. у 08.43

Nakon što je nova šefica evropske komisije Ursula fon der Lajen formirala portfelj za „Evropski način života”, mnogi su se zapitali šta to znači.

IZVOR: TANJUG NEDELJA, 6.10.2019. | 09:58
Podeli
Foto: Depositphotos/vlakoh
Foto: Depositphotos/vlakoh

Pojedini evroparlamentarci su se pobunili zbog tog naziva.

Manfred Veber iz Evropske narodne partije je upitao: „Da li neko u ovoj prostoriji želi da živi afričkim načinom zivota? Ili američkim načinom života?”

Tim povodom, portal Politiko uporedio je evropski i američki način života i, pored ostalog, ustanovio da je životni vek u Evropi duži nego u SAD, da su Evropljani siromašniji od Amerikanaca, ali da kupuju više automobila, kao i da su stanovnici SAD gojazniji.

Evropska unija ima znatno brojnije stanovništvo od Sjedinjenih Država iako SAD imaju bar dvostruko veću teritoriju, navodi Pilitiko.

EU ima više od 512 miliona stanovnika, a Sjedinjene Države 327 miliona ljud, što znači da je stanovništvo EU oko 1,5 brojnije od američkog.

Kada je reč o tome da li su razvijenije EU ili SAD, portal je upotrebio takozvani Indeks humanog razvoja, prenosi „Blic”.

U pitanju je formula kojom se mere siromaštvo, pismenost, obrazovanje, životni vek, kao i drugi faktori za zemlje sveta.

Mnogi pomoću te formule svrstavaju zemlje u razvijene (zemlje prvog reda), zemlje u razvoju (zemlje drugog reda) i zemlje trećeg sveta.

SAD i Evropska unija su visoko razvijeni delovi sveta, ali EU u proseku ima mnogo manji BDP po glavi stanovnika - oko 36.532 dolara u odnosu na američki 62.641 dolar.

Sa druge strane, građani EU žive duže - očekivani prosečni životni vek državljana EU je 81, a u SAD 79 godina.

Prema Indeksu humanog razvoja, SAD su u nešto boljem položaju sa 0.924, dok taj indeks kod EU iznosi 0.884.

Jedan od najvećih zdravstvenih problema današnjice jeste gojaznost, a sa njim se mnogo više bore Amerikanci nego Evropljani.

Na listi na kojoj se po procentu gojaznog stanovništva porede američke savezne države i države Evropske unije, a koju je Politiko napravio prema podacima Svetske zdravstvene organizacije, prvih 30 mesta zauzimaju države koje čine SAD, dok se prva evropska država, Malta nalazi tek na 31. poziciji.

Što se tiče ishrane građani EU jedu oko tri puta manje prerađenog mesa nego građani SAD.

Oni jedu i nešto manje crvenog mesa nego Amerikanci, a jedu malo više povrća.

Međutim, oni piju dvostruko više slatkih pića, pokazuju podaci Svetskog izveštaja o ishrani.

To znači da se Evropljani u proseku zdravije hrane od Amerikanaca.

Kada je reč o štedljivosti, izgleda da su lekcije svetske ekonomske krize iz 2008. godine još veoma aktuelne u Evropi, pa su Evropljani generalno štedljiviji, navodi „Blic”.

Amerikanci imaju tendenciju da gomilaju više duga nego građani EU. Deceniju nakon finansijske krize, američki dug domaćinstava je oko 80 odsto BDP zemlje, dok je u EU dug domaćinstava tek oko 62 odsto BDP.

Nivo nejednakosti plata tokom vremena je stabilan i u Sjedinjenim Državama i u EU, ali je u SAD nejednakost konstantno za oko 50 odsto veća nego u EU.

Najniže prosečne plate u EU su u Bugarskoj - manje od 500 evra mesečno, a najviše u Luksemburgu - oko 3.500 evra.
Najniže prosečne plate u SAD su državi Misisipi u i iznose oko 2.500 dolara, a najviše u Distriktu Kolumbija sa oko 5.900 dolara.

Istraživanje Politika je pokazalo da Evropljani više kupuju automobile.

Protekle godine je u EU prodato 268,3 automobila na 10.000 stanovnika, dok je u SAD ta brojka mnogo manja - 162,1, pokazuju podaci Međunarodne oganizacije proizvođača motornih vozila.

Što se tiče trenda u poslednje četiri godine, čini se da Amerikanci sve manje kupuju automobile.

https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2019&mm=10&dd=06&nav_category=78&nav_id=1600304
Marko_011
(Buongiorno a tutti)
06. октобар 2019. у 08.44
Šta li misle Kenny, Gzox, Santa, Windy, Bezier ...
rizling
06. октобар 2019. у 09.02
Ciao Marko,
Sve hoću da te nešto pitam.
Pa te ne srećem.
Kaži mi koju dozvolu boravka imaš ?
windy-chicago
(windy-chicago)
06. октобар 2019. у 09.12
Koliko kosta galon goriva u EU... kg. mesa , stan, kuca, auto, osiguranje. Mnogo vise nego u Americi. Kolike su plate u EU ?. Dok sam radio, u penziji sam -- moj nedeljni chek je bio 3 000 $ i vise. U Evropi je to mislena imenica. Zaraditi 10-12 000 $ ili evra u EU je veoooooooma teško. U redu, sve ima svoje, ali budimo realni. Kolike su kamate u EU ako uzmes kredit od banke ? Jedino sto je bolje u Evropi je zdravstveno osiguranje.
Marko_011
(Buongiorno a tutti)
06. октобар 2019. у 09.16
Italijanski pasos Rizling i Austrijsku vozačku dozvolu.
rizling
06. октобар 2019. у 09.22
Svaka ti cast 👏
zoxthegreat
06. октобар 2019. у 11.39
windzi jeste imao si nedeljni cek 3000 al u q
što ne kažeš koliki ti je bio prosecni cek
svake godine od godine dolaka u ameriku pa do penzije


javicu se kasnije sa mojim mišljenjem I iskustvima
ali da budem kratak za početak. svaki covek treba da živi u zemlji
u kojoj je rođen.
skoljka
(student)
06. октобар 2019. у 12.17
Znajući za američki, glasam za evropski.
Zox, seoba je bilo i biće, borimo se i nadamo boljem sutra.
Tamo gdje smo rođeni je propast.
sirchulle
(CAD Designer)
06. октобар 2019. у 15.12
Stvari se ne mogu ovako posmatrati. USA su savezne države dok EU je unija i to veoma kilava. Dakle, ništa od uporedbe. To je i te kako relativno kao i koje su najjače države na svetu. To svakako nisu USA ili Kina ili Nemacka, Japan. Najjače države na svetu su Svajcarska, Kajmanska ostrva, Devicanska ostrva i slične. Tamo ne smeju da prismrde ni najhrabriji pa vi vidite. Robovi u USA, robovi u EU, robovi u Kini. Bitno je da se tocak okrece i da se ljudima servira zabava...Eto, moj tata jači od tvojeg tate...
Novak
06. октобар 2019. у 16.33
Meni evo već treci dans skroz dobro u Republica Dominicana
skoljka
(student)
06. октобар 2019. у 17.49
Ništa ne razumijem, kako misliš ne smeju da prismrde... znam jednog sto radi na jednom od ostrva, vrlo mu je ok. Sasma jedan normalan tip, ništa hrabrost posebna.
Šta je posebno u tim zemljama za nas obične smrtnike, mislim vrlo prakticno.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
06. октобар 2019. у 19.56
znam neke ljude sto imaju skromnije higijenske navike. onako pezorativnim recnikom, mogli bismo reći da smrde. - znaci gde god se oni pojave, oni malo i, well... prismrde.
tako da, uvek ima ljudi koji svugde mogu da prismrde, pa tako i na kajmanskim ili devicanskim ostrvima.
Hobo
(Pacifing by force)
06. октобар 2019. у 22.15
Generalno se bolje se živi u Evropi nego u Americi .

Letos sam boravio u Italiji tu u Markovom komsiluku...teretni vozovi brzi barem duplo nego Amtrak, autoputeve da i ne spominjem .
Narod generalno bolje izgleda itd .

Jedna stvar mi zapela za oko u okolini Bolonje, Padue Venecie da sve bolje kuce imaju one resetke na prozorima kao i na vratima, kapije na daljinski itd .

Iskreno bilo mi neobično osecao sam se kao u zatvoru.
Kažu da se plase kradjivaca is istocne Evrope.
Marko pojasni ?
DarkBlue
(istrazivac)
06. октобар 2019. у 23.36
Iskreno bilo mi neobično osecao sam se kao u zatvoru.
Kažu da se plase kradjivaca is istocne Evrope.
Marko pojasni ?
-----------------------------------------------------------------------

Šta ima da ti pojasnjava? Talijanci su oduvek ciganjska sorta...
rizling
07. октобар 2019. у 12.00


Šta ima da ti pojasnjava? Talijanci su oduvek ciganjska sorta..

****************

Lično nebih nikada to rekao. Treba poznavati bar MALO Italiju. Ta reč je nastala iz Titove epoke. Kada smo mi isli u Trst da kupujemo **suskavce ** ** farmerice** servise za kafu, svi su imali lutke u spavacim sobama , i mnogo čega. Tih 60-ih ,godina bili smo, jada kao i danas.

Itali ja je malada zemlja koja je ujedinila svoje provincije pre 150 g. I glasanjem 1948 g, skinula monarhiju, sa vrlo mlalom razlikom. Na zalost ni dan danas politicki ne mogu da se stabilizuju. Od 1948g, pa do danas promenuli su oko 60 vlada. Ali MIRNIM putem.
Ali zato imaju jaku ekonomiju. Do 1985 g, njena provincija Lombardija bila je ekonomski najaca u Evropi, jača od Bavarske.
I dan danas prave NAJBOLJE automobile na svetu : Ferrari, Lamborghini, Maserati. Svi nasi harmonikasi svirajur sa Italijanskim harmonikama :)))))

Italiju kvari deo od Rome pa nanize. U tom deli je još plemenski mentalitet, kao u bivšoj YU, Kosovo i Crna Gora.

Svaki grad u Itali je prica za sebe. Ko voli arhitekturu i znamenosti. Nigde neće toliko naći.

Radio sam sa Italianisa ceo moj profesionalni vek. Super kolege. Koji su mi i danas ostali naj bolji priatelji. Kada idem na putovanja srećem ljude iz cele evrope. Italijani su naj pristojni, GOSPODA uctivi . Dok Englezi jedna nevaspitana rulja. Nemci samo gledaju gde je sve uracunato, da ** ЖДЕРУ** najvece prostacine.

Kako imam 100 Km do Italije, Ne znam koliko puta sam bio , kolima i vozom. A dobro se snalazim Italijanskim jezikom. Kako imam 20 TV programa na njihovom jeziku, gledam često. Bas sinoć sam odgledao jedan njihov film.

A Volim i njihov jug od Rome. Prošle nedelje smo se vratili sa Sicilije. Gde smo isli grad u grad autobusom i vozom A najeo sam se **Gelato Italien ** Samo tamo moza takav jetsi :)))

Kriminala u Italiji imaš puno sa doseljenicma sa ISTOKA. Rumna, rumunske etnicke grupe roma. Koja je naj brojnija u evropi. Ovi iz Ukrajine, Moldavije i drugih svaki dan nešto naprave. A i nasi SVAKIH 10 dana se upucaju i uhvaceni u kradji.

Tako ja lično vidim Italiju u koju RADO idem.
Novak
07. октобар 2019. у 13.24
Italijancisu nasa braca, da nije bilo Cara Julija mi bi danas slavili Bozic zajedno sa rimokatlicima a da nije bilo Rima nebi bilo ni Vatikana pa samim tim ni ustaša pa bi ja sada umesto u Dominikani bio u srpskom Dubrovniku
zoxthegreat
07. октобар 2019. у 13.40
Gde je bolje? Nisam živeo u Evropi, živim u Americi.
gde je boljezavisi i od pojedacnh slučajeva, zelja sposobnosti
pa i sreće ili kako se kaže kakot i se zalomi u zivotu.

Kao prvo na duge staze čak I da je bolje u Americi za one Srbe koji
bi hteli da sacuvaju svoje korene jojs neko koleno boja je Evropa.

Ja da sam imao izbora otisao bi u Evropu ne zato što samu to vreme mislio

da je evropa boja od Amerike nego zbog drigih razloga, pre zvega
fizicka blizina zemlje u kojoj sam rođen bila je presudna u mojim
racunima.

Oni koji su otisli u Ameriku/Kanadu/Australiju mogu da se pomire da će
njihovo potomstvo veću prvoj genereaciji rođenoj tamo prestati da se
osecaju Srbima. Nije to samo zbog jezika nego I zbog monogo čega. Imamo,
na primer americke jevreje koji možda I ne pricaju jevrejski( *?) ali
sigurno su prvo jevreji a onda maerikanci u ma kojoj generaciji, dobro
možda ima izuzetaka ali to je na nivou statisticke greške.

Da krenemo o onome sto znam indirektno o Evropi. Još kao dete mogao
sam da saznam iz prica a dost puta i neposredno o tome 'čija je ono kuca„

odgovor je bio napravio neki nas ”austrijanac„, ”svajcarac„, ”nemac„,

….
nikad nisam čuo da je to bio nas amer, kanadjanin, australijanac

a šta su ti ljudi bili radili, pa bili su u to vreme obični radnici,
vecina. To govori o vrmenu 70-8- godina gde je bilo bolje.

Da krenemo sa uporedjenjima, bar o onome o cemu je opste poznato.
Zdravrveno osiguranje, godisnji odmori, besplatno skolovanje
Pa evropa (w)indzo!!
Gde se mogu zaraditi bolje pare. amerika je dobra samo za neke vrste zanimanja
na prmer doktroi, advokati, možda u nekim oblastima inzinjerstva ali ne svim
Što se tiče običnih radnika to je manje vise isto pakovanje.
kao nasi u americi imaju vise od nashi evropljana, pa možda imaju kad
rade ko konji min 60 sati nedeljno. kuca posao poso kuca , znamo za tu
pesmu.

Ne znam kao je u juznijim delovima ali na severu amerike ne možeš da vidis, ili
vidis u bznazacjnom broju inzinjere ,lekare, advocate na primer iz meksika

prvo mi nije bili jasno zašto a posle dugog vremena sam ukapirao

pa bolje im je u meksiku dva puta i to sa tri puta manjom platom nego

da se raspravljaju sa domaćimi i iternaciponalim budalam da li će neko

da ih porimi na posao za koje su se skolovali ili neće. Vecina meksosa

koji su dosli su njihov anjsiromasniji sloj (95%).

U americi je sve kontrolisano, sve se void iz jednog centra I tačno se zna
koliko će na primer, srba( vazi sa svaku naciju ali nejednako) dobiti posao kao lekari inzinjeri advokati

naravno gledaju se sposobnosti I znanje ali to je važno samo za 2-3% poslova, najcesce za one
koji u u svetkomsom vrhu. za prosencen je važno koga znaš a ne šta znaš.
Znaci iako vazi mišljenje da je amerika manje rasisticka I prijateljskiji raspoloženija za strance

nego evropa to se vidi samo na prvi pog;led. ameri so do mere izostrili
metode sa prikriveno diskrimnisanje da to nije normalno. U americi
svako svakoga diskriminise ako ima sansu, da se razumemo I domaće stanovnistvo je posložno

disrimianciji jer korpoeracije bole ona stvar ko si I šta si, one imaju
svoje bolesne planove I I interes, ralika je jedino sto domaći za razliku od nekog imigranta

zan jezik, zakone rupe u zakonu I ima familiju I bar nekolko prijaelja

koji cemu pomoći koliko toliko. Ja ne Kažem da je u Evropi manja dikriminacija ali tamo je to

otvornije, bar znaš gde si I šta ti misle.

Idemo dalje, jedanod indikatora gde je bolje je to da kad pogleda kolik
o serb amerdzosi lažu sto na internetu sto u relanom zivpotu, vidis

da tamo bas I ne tece med I melko kao se predstavlja. Mentalo I posihicko zdravlje prosecnog

domaćeg kao I imigranta je veoma naruseno, srto se vidina ulici pri

jednostvanom pogledu na ulici. deelih ljudi a čak bolesno pregojaznih

ima toliko da to nije jasno. jedan od uzroka je hrana koju mogu priustit ali I način zivota

zacinjen svakodnevninm stresom i lošim međuljiudskim odnosima.

Po mojim procenama jedno 30% stanovnista živi zadovolkjavajuce, po onim
merilima za koje se amerika predstvalja dok ostali sastavljaju

kraj sa krajem. Naravno da se ne može proreditiekonimija srbije sa ameickom ekonomijom

ali bilo koja koliko tolikos tavbilna evropska zemlja, kad se sve sabere i oduzme na duge staze je

izgleda boja, tj pruza normalniji zivot. šta će ti ti novac ako on
nije u svrsi zivota, pa ne živimo da bir adili ne go obrnuto, tako da čak i ako se

u americi vise zaradi to ima svoju cenu.

skoljka
(student)
07. октобар 2019. у 15.26
Slažem se većinom s tobom Zox s tim da ja znam doktora, advokata, inzinjera našeg porijekla i stranog uopšte, Al opet nije neka sreća. Radi se i po 80 sati nedeljno tako da šta ti onda znaci ta zarada. Možda sledećoj generaciji , da.
Ovako se svi izgube u tome i gubi se smisao zašto i zbog čega.
zoxthegreat
07. октобар 2019. у 15.40
ne znam šta je sa ovim mojim kucanjem. kucam veoma brzo pa je moguće
da preskacem ili dupliram neka slova međutim primetio sam jednom
na fejsbuku da mi su mi neke reci malo promenile.
kad sam pogledao sa sam napisao delujem sebi veoma nepismeno :(

već sam razmišljao da sebe nateram da to radim sporije i na cirilici
posto sam poceo da pomalo I zbaoravljam srpski jezik tako da nije na odmet
izrzavati se gramaticki ispravno, bar u onoj meri koliko je to moguće.

u vwezi sa temom. zlatno doba je prošlo 50-85 bilo je izlgeda najbolje vreme
u istoriji covecanstva. vreme nesigurnosti i novih neprijatnih iznenadjenja
tek dolazi tako da sada i nije bitno da li si u srbiji, evropi, americi ili
na artiku. vladajuca svetska elita hoće da shebe covecanstvo i zameni
nas robotima i vestackom inteligencijom gde je to moguće a da oni nastave da uzivaju
na ovoj lepoj planeti bez nas, vise im nismo potrebi ni kao robovi.
no nadam se da je zadnja reč rec majke prirod,e svemira, i boga a ne tih
psihopata.
Marko_011
(Buongiorno a tutti)
07. октобар 2019. у 15.51

Svaka ti cast 👏

Hvala Rizling.
vodena
(*)
07. октобар 2019. у 17.00
O ovoj temi najviše mogu da kažu oni koji su živeli i radili na oba kontinenta, sto je relativno mali broj. Vecina nas iz Severne Amerike u Evropu ide iskljucibo turisticki, sto odmah daje sasvim drugaciji ton, a skoro niko iz Evrope nije ni krocio na ovo tlo i može se nekada cuti gomila nebuloza od raznih „poznavalaca prilika” ovdasnjeg zivota.

Gde je bolje zavisi najviše od toga šta je nekome bitno. Grcka, Portugal, Spanija su fenomenalne evropske zemlje po mnogo stavki koji određuju sustinski kvalitet zivota ali za emigrante tamo najcesce nije idealno. Sa druge strane Nemacka i Austrija su po mnogo cemu slične Americi i Kanadi. Ko se zadovoljva sa skromnijim zivotom, socijalom, hvatanjem krivina i sl naravno da treba da ide u Evropu i da trazi način da kao živi tamo a većinu vremena provodi kod nas ili negde na moru. Kome je, generalno, veza sa svojom otadzbinom mnogo jaka i nostalgija ga vuce (ili druge porodicne obaveze) takođe treba da bira destinaciju sa koje će moći lako i brzo da stigne u stari kraj.

Sa druge strane, meni se opet čini da s. americki kontinent daje, ili je bar davao, bolje startne sanse običnom coveku da se ukljuci u drustvo ako je uporan i rešen. Ovde ti ne trebaju veze, ni sa njihovim, ni sa našim, da bi stigao do neke tacke da se osecas komforno. Npr. moj muž je dosao kao mlad momak, bez znanja engleskog i teska sirotinja bez dinara. Bez obzira sto je na sve to još to jako povucen i ne stvara nikakve bliske kontakte niti trazi pomoć od drugih, uz rad se iskolovao bez uzimanja studentskog kredita, zaposlio se bez icije preporuke i godinama radi posao koji voli u svojoj struci. Moj put je u startu bio laksi, ali i ja sam osoba koja ne voli bliske odnose sa drugim ljudima a naročito trazenje pomoći pa opet sam tu gde sam. Mislim da bismo i muž i ja u Evropi losije prošli, bar u onoj Evropi iz vremena naših početaka.

E sad, to gde bi covek bio sustinski srećniji...sreća je mnogo komplikovan fenomen koji zavisi od spleta zivotnih okolnosti mnogo vise nego od izbora mesta zivljenja.

...
Mnogo, mnogo lepa tema. Stara, mnogo puta ponavljana ali nikada prezvakana ni zastarela.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
07. октобар 2019. у 18.03
najbolje je tamo gde ti je dobro. ma gde to bilo.
u tom smislu, zgono je materijalni imetak svesti na minimum minimuma. -kao oni indijanci -sve sto ima spakuje na ono jedno platno i dve pritke koje vuce konj. kao ptice - dodjes negde, kad pomislis da ti vise nije dobro tu - samo se izmestis u roku od odma.
e sad, ovo o cemu pricam - jako je teško objasniti recimo ljudima koji imaju klince da je i sa klincima to sasvim izvodljivo. možda ne bas kao kad si sam, ali izvodljivo.
barem ja to tako nekako gledam. -kad imaš dosta za 'leba - to je dosta, ne treba se sidriti samo da bi stajao u luci, i punio brod necim sto na kraju propadne od stajanja.
znaci ako je pod palubom dzak krompira, a pirka povoljan vetar ka pucini, a do sledećeg kopna sigurno prezivljavas sa tim dzakom krompira - nema potrebe smarati se sa mesarom - razvijaj jedra majstore, i dizi sidro - odnece te vetar zvani zivot već na neko prelepo mesto.
zoxthegreat
07. октобар 2019. у 18.38
vodena, da bi znali šta se desava moraju da se imaju statisticki podaci

evo ti moj slučaj je suprotan slučaju tvog supruga

dva mastera sa americkih univerzitete, elektrotehnika I primenjena
matematika

I ne mogu da mrdnem dalje od treće smene sa minimalnom satnicom

samo sam imao posao u struci za ovih 200 godina jednom I to
kad sam nasao vezu preko našeg coveka

I šta ćemo sad da uzmemo moj primer ili primer tvog muza
ili možda treba da imamo statisticke podatke za svakog našeg?

sa mnom trenutno rade tri mlajda amera koji imaju fakultete
mislim ljudi šta je sa vama, amerika je možda bila dobra zemlja
vremenom sve vise postaje sranje od zemlje

međutimuvek je bilo I biće nekiom je „zivot brat nekom rat”
bilo da si u kojoj zemlji

mi ovde treba da poredimo usa/ca sa na primer
nemacka/svajcarska/franucska

ne sa spanijom I portugalom ili srbijom što se tiče mogućnosti
oko zaradjivanja

onosto sam primetio veoma često da nasi ljudi iz amerike, mnogo manje iz
kanade mnogo lažu koliko zaradjuju I kakva im je pozicija

evo ti na primer windi, vozac, koji ovde uporno prica tako lepo

kao da je od prvog dana kad je dosao u ameriku pa sve do penzije
imao nedeljni cek 3000 dolara

još se fali da je radio mnogo godina po 20 sati, čak mu I to ne verujem

jer su mu domordci a I nasi pretodno dospeli na ovaja continent usadili
u glavu da je ponosito raditi 20 sati dnevno

pa imali nekog sem mene da ga pita šta je radio ostalih CETIRI SATA

kakv je to zivot. nazalost ja sve sto znam ili sam znao koji su bez

nekih skola rade u minimalno 50-60 sati nedeljo I to godinama

drugo na svakog našeg uspesnog sa skolom tj ko radi dobar posao

postoji bar jedan koji nije uspeo pa mora da radi nešto drugo

dugo sve one koje sam znao da su iz nemacke a studirali su u amereici

bilo magistaturu ili doktorat vrtili su se u nemacku

to mi sirotinja moramo da se divimo americi, nemci svajcarci, francuzi
ne moraju. čak I da su plate malo vece kad sve sabers I oduzmes

njima se ne isplati amerika osim u slučaju da dodju proveremeno na

dve tri godine na izuzetno placeni posao ali pod ugovorom

skoljka
(student)
08. октобар 2019. у 00.57
Pa ne znam zox kako se nisi snašao sa svojim zanimanjem. Moj muž je imao sličan put vodeninom muzu i bar još 10 ljudi u toj struci koje znam. Možda je pitanje mjesta gdje si, možda treba da se selis za poslom (ako si u manjem mjestu i sl).
Vodena ja se apsolutno slažem sa tobom za početak da je ovaj kontinent nešto idealno za nas koji smo dosli praznih džepova i dobili od države sve sto nam je trebalo za početak (studentske kredite, časove jezika itd.) Ma više nego sto smo očekivali (plaćen stan i sav novi namjestaj uključujući posteljinu, šerpe, tanjire, garderobu za zimu, ma znaci sve sto bi jednom čovjeku trebalo da starta zivot od nule). Još se tog ushićenja sjećam ko da je juče bilo, nešto nezaboravno 😊
E, sad za ovo sadasnje vrijeme, slabo me taj entuzijazam služi.

Sasha, i s tobom se slažem (Al i ne slažem:). Djeci treba stabilnost života za početak, do kraja srednje recimo (familija uza, sira, prijatelji, škola). Mislim da iz takvog odrastanja proizilazi kasnija sigurnost. Seljakanje je moguće naravno Al ne mislim da donosi sreću u familijarnom životu. Al Slažem se s tobom da je bitno dizati sidro svako malo, recimo kroz posao (promjene), putovanja u daleke krajeve i to ko putnik ne turista, sticanje novih poznanstava, školovanje, hobiji, znaci nikad kad te neko pita kako je da ne kažeš 'same old', nego uvijek nešto: projekti, planovi, odlasci, dolasci, 'you name it' i tako.

rizling
08. октобар 2019. у 04.51

Novace uzivaj na tim lepim karaibskim plazama. Pre jedno 20 godina bili smo u Punta Cana u jednom tamosnjem hotelu RIU.

Plaza je bila idilicna bez mnogo sveta. Sto mi je ostalo u secanju, oko plaz bili su cuvari u uniformi na konjima i puskama, punparicama.

A na samoj plazi bile su neke kolibice. Prodavali svasta. Kako sam imao vremena uz setnju, navracao sam. I upoznao prodavce . Koji su bili svi sa Haitija. To je zemlja koja se granici sa DR. A može se reci i naj siromasnija na svetu. Kako govore francuski, pricali smo o svemu. Kupovali smo poklone i neke slike iz milosti. Na kraju odmora dali smo im dosta i naše odece.

Posle smrti njihovog Diktatora Jean- Clauda Duvaliera, ova država gde sam , vratila im pare sto on dono kao ličnu svojinu u ovdasnje banke. A u hotelu bila neka polica sa knjigama. Ja sam ostavio , jednu na Srpskom jeziku. Uz napis , ** za coveka dobre volje **

*******************

Europa ili USA i Kanada

Sve te zemlje imaju nešto pozitivno i negativno. Ali NAJVAZNIJA je nasa integracija, pa gde bili.

Europa nije samo sto je blizo, pa dobro je. Drugi mentalitet i pravila. Ima mnogi nasi koji su u depresiji i nikad se nisu integrisali. Stalno im nešto fali :)))) I ako je blizu vecina neide često, znam naše po deset godina nisu isli. A da ne govorimo o drugoj i trecoj generaciji.

Prva generacija udara temelj, radi puno i stvara. Dok ovi drugi žive ovdasnji zivot. A vecina prve naše generacije nije bila negde osim u Srbiji i Jadrana.

Amerika je i danas ** magicna ** To je naj privlacnija destinacija emigranata iz EU, pa i Srba.

Sada ostaje ono da se INTEGRISES. Dok Kanada je manje interesantna. Zivot je tu na visokom nivou. Ali kraj sveta, bez toplog mora.Srećni su oni koji vole prirodu i Lov i ribolov.

Svaki kontinenat ima svoje i lične probleme. U USA imate dve strane ali isto pakovanje. Vlast se menja posle najduže 8 godina. Dok Kanada mnogo ide napred i ulaze u filozofiju :))))) Koju ni oni sami ne razumeju. Sada za ove izbore pogledam i Kanadske novine na francuskom jeziku :)))

Europa i pored svih socialnih dobiti, nije sigurna politicki. Ekstremne stranke lako mogu da dodju na vlast, čim je neka kriza. I nije priatno tada. A najbolje se vidi po zemljama balkana. A i vecina zemalja bivšeg istocnog bloka ne mogu da se oslobode autokratnih rezima. Stalno im je potreban vodja.
To ja lično tako vidim

zoxthegreat
08. октобар 2019. у 06.10
skoljka, pisao sam već ovde da postoje liste na koju vas stave
I onda ste u nemogućnosti da dobijete posao

nema veze sa lokacijom nemoj da se pravis da neznas kako se danas
aplicira za posao

postoje podaci na internetu o tome. „ko hoće da cuje on će da cuje
kp hoće da vidi on će da vidi”

mislim nikad nisam reako da nema nashi koji ne rade u struci
ja sam tvrdim jedan dobar deo imigranata ima problema da napreduje

dosta naših amero srba a radi za te sluzbe koje prave probleme

skoljka ja pretpostavljam da si ti u kanadi jer nisam cuio da su
u usa masovno placali stanove I engleski
sve koje znam morali su da rade of ptvo dana

rizling, vlast u usa se ne menja menjaju se partije koje su pod
istom vlascu

I zemlja ppolako ali sigurno tone ka gradjaskom ratu koji se već odvija

na niskom nivou upozadini. kada procenat belaca padne ispod 50% u

celoj americi doći će do podele zemlje

Novak
08. октобар 2019. у 16.31
Hvala Rizling, ja sam evo u Puerto Plata, nekadasnji hotel Rio sada obnovljen pod nazivom Senaror 5 stars.plaze, more, ili osoblje ne zna se šta je bolje. Mnogo stosta se ovde promenilo, Plaze su poluprazne, trgovaca ni od korova, hrana i pice unlimited, vecina gostiju tamnoputi, engleski jedva čujem. Hotel je deluxe dok van hotela žive borci za zivot sa prosecnom platom $200, o susednom Haitiju nebi ni reci, specijalno posle ne tako davnog zemljotresa. Nisam od onih koji biista lepo rekli za kanadsku klimu, međutim ova ovde mi odgovara jedva koliko mi traje
godisnji. Pet meseci u Kanadi je raj ostalo je snadji se druže, pa se tako sinoćsetih Baresa posto je tik pored naše plaze i restorana proplovio ogroman kruzer, reko da nije nas Bares na njemu, on to upraznjuje😃
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
08. октобар 2019. у 16.50
ja volim i prirodu i pecanje, i lov - mada, radje teleobjektivom nego puskom. t.j. puskom - zivotinju - kad bukvalno crkavam od gladi, onda bi koknuo. -nepravedno je jel'...(nebitno). (mislim, nepravedno je i sto ja zeznem ribu, pa se ona zatrci na ono drvce/plastiku/krzno koje ja bacim u vodu :) ) - al' kapiram da kanadsku klimu jedno osam meseci ne bi podneo. -evo bas pre par dana ova jedna riba iz podruznice firme sa kojom saradjujem napisa „pozdrav iz našeg snowy city...” (kalgari). - senkju, bat nou senkju :) :) (mada, realno, skoknuo bi rado malo da oderem one losose tamo, dok me neki grizli ne iz'ede k'o ustipak.
Novak
08. октобар 2019. у 18.01
Sale Alberta i Ontario su velika razlika. Feb je najgori,Mart kako kada a April mi vredja
dostojanstvo svojom bezlicnoscu. Pocetak zime pocinje romantkom a u proleće zavrsava depresijom. Najveci spas je bogatsvo suncanih sati u niskim temparaturama, tu sijemo Skandinaviju pa i Srbiiju. Magla je kratkotrajna retkost.Destinacije za radoznale su ogromne a cene destimativne.
kt61
09. октобар 2019. у 16.28
Zox ti si jednostavno prestareo za Ameriku. Pregazilo te vreme.
Ja znam naše ljude koji su zavrsili masters na skupom koledzu ali nisu uopste mogli da nadju posao u struci.

Ne možeš kao prosecnjak u SAD da se prosvercujes kao sto bi u Srbiji sa vezama i po partijskoj liniji.

Moras da budes stvarno dobar u tome sto radis. Ne znam na kojim listama te drže i zašto. Možda ako si bio hapsen.
zoxthegreat
09. октобар 2019. у 17.10
k61 nemoj se pravis lud
liste postoje. pstoje kvote šta I ko sve može po nacijama

ne Kažem da je sve kontrolisano 100% ali dosta jeste

da li sam prosecan ili nisam ti nisi niti kvalifikovan niti ovlascen
da to kažeš pogotovo sto mi nisi proveravao znanje I sposobnost
(ili si možda I ti ko onaj kedzo neki tajni agent pa znaš)

sigorno je da ne spadam u one najpametnije međutim sa kakvim sa seronjama

radio I kakve sam slučajeve vidjaod a rade ko programeri/inzinjeri

ja sam dobar

znaci I to si gnag stalker čim pominjes da veze postoje u srbiji I po
partijskoj liniji a ne u americi.

pa sve je to isti djole ljudska priroda je takva

nisam hapsen nigde, nemam pojma zašto, Kenny zna pitaj njega
mogao si da vidis ovde da mi je pretio da će mi oduzeti
usa državljanstvo pa ću onda ići u zatvor a zatim u zatvor u srbiju

da zavrsim amerika je najkorumpiranija nacija na svetu. ostali isto ne zaostaju

ali u drugoim zemljama se to ne krije i ne pravda raznoraznim izgovorima

to prestareo je izgovor, vidis onog našeg seronju santu taj navodno

predaje I u 80 godini ko da nemaju mladje doktore nauka

I ako im bas treba neko da predaj part-time onda radis ko lecturer

ne treba ti phd

drugo nije tu poredjenje mene I drugih

zašto se vize radne vize daju uglavnom indijcima 85% I 10% kinezima
a ostatak ostatku. ako ti ne vidis nešto da nije uredu ili si
placenik ili si glup ko q( a nisi vidi se da nisi)

I slusaj seronjo nije tu pitanje vise da li sam pametan ili nisam

ja ti odgovorno trvrdim da sam pametniji on 75% stanovnistva
(neću dalje da idem)

sto I ije nešto genijalno ali ond ati meni kaži zašto zaradjujem

kao da sam ispada <15% po pameti. uvek treca smena I minimalna nadnica

od kada sam dosao me je sledovalo po deafult
kt61
09. октобар 2019. у 17.38
Oni otpustaju strance pa razvaljuju. Svi moji drugovi su promenili u proseku po 20 poslova.

Slučajno su svi istocno-evropejci.
zoxthegreat
09. октобар 2019. у 17.46
ne znam da li se zahjebavas sa tim „istocoevropejcima” ili
ne, posto umes da provocoiras potajno ko sto rece krivda&laz :)

pravda_i_istina
09. октобар 2019. у 20.35
ko je sad gstalker
pametniji od 75 posto, a seronje mu ljudi koji su zadovoljni, a kojima on kuka
ja sam pametniji od 95 posto, ko me pita
zoxthegreat
09. октобар 2019. у 21.17
pa ti si gang stalker k&l
ne kukam ja nego vam kažem, na nekoliko vas ovde, da ste se umesali u moj zivot
nisam ja u vas.

pa šta hoćeš da budes >95% kažeš da si zadovoljan sa poslom I da si
genijalac. možda hoćeš da budes novi jobs or gates ko santa

vidi djoleta vi biste da budete bilioneri a ja ne bi trebalo ni normalan
zivot da imam. pa niste toliko pametniji od mene, samo ste pokvareniji

da se vratim na temu. ne znam kako je bilo ovde pre 50 g ali ovo st se zad desava je
u americi je sranje za većinu ljudi, nešto slično kao stanje u sfrj pred
raspad. sad je zatisje a bura će da nastane kad dojde onaj posle trama
bilo za godinu ili četiri godine.
kt61
09. октобар 2019. у 21.43
Zox ako hoćeš da radis kao gang stalker ostavicu ti email pa im se javi.
zoxthegreat
09. октобар 2019. у 21.46
kt61 neću već mi je kenny nudio
a I da nije pa ja bih rekao kt61 da mi nadjes vezu za to

sve vi to lukavo na salu I ismejavanje da se ne bi otkrilo
za koa radite. pola amerdzo srba su dousnici, kao I domordci isti k d p

kt61
09. октобар 2019. у 22.19
Pa naravno da smo dousnici. Radimo za walmart gift card
pravda_i_istina
10. октобар 2019. у 11.16
buahahaha
zox, ja ne bih da budem ni milioner, a kamoli bilioner... zamisli ds e pretvorim u vindija ili santu, kao sto ti mastas, buahahah
pravda_i_istina
10. октобар 2019. у 11.20
ja sam skroman covek, zox, ne zanosim se kao neki
santa je mator i red je da je zaradio, a keni je sto mislim skroman, tako da mi nije jasno na šta si ljubomoran...sto si kivan na nas, pa nismo te mi prevarili da dodjes ovde?
pravda_i_istina
10. октобар 2019. у 11.27
razumem ja da si se razocarao, pa ti sad treba krivac, ali to samo pokazuje koliko si neodgovoran, pretis tu paranojom treba da te sazaljevamo
pravda_i_istina
10. октобар 2019. у 11.31
pola amerdzo srba su dousnici, kao I domordci

ih pola ... bar 3/4 i to u svetu, npr. ova ursula
kt61
10. октобар 2019. у 14.06
Zox looser-pussy begger
kt61
10. октобар 2019. у 15.11
Nešto se u celoj toj prici ne uklapa.
Posao koji si mogao da dobijes je bila noćnisupervizor ili sef nocne smene.

Ima puno imucnih ljudi iz celog sveta koji su dolazili u SAD i platili za masters.
Posle su se zenili za papire.
zoxthegreat
10. октобар 2019. у 15.26
krivdo & laz naravno da hoćeš da budes bilioner , zašto vode stalno
pricas da si nenad...ivi genijalac

ne ja ne bih da budem ko windzo, dzabe pu I ono sto je zaradio
kada su posledice 20 satovnog rada veoma vidljive

santa je voleo da bude steve jobs, ali su m rekli koj q hoćeš da li smo ti
clanstvo u brastvu I doktorsku titulu

što se tiče kenoja o je I sam shjeban u mozak, da budem iskren nije
mi jasno do kraja da li je naternan da bude gang stalker ( pokretni spijun, dousnik)

ili je dobrovoljac :)

kt61, šta ti nije jasno u prici? Kenny je upravu što se tiče tebe, ti si obični

kamelon ljigavac. Kenny je imao sansu da mi uvali ( namestili mu ljudi)

a ti nisti međutim cisto sumnam da ste krivda&laz and ti ( k...c61)

bolji od njega, samo ste niste imali priliku da se pokazete kao sto je
on imao.

da, ja odgvorno tvrdim da na deset 20 amerdzo serbosa postoji jedan dousnik
svi vi to znate samo krijete se ko zmija noge. mislim kirjete da ste
dousnici. an primer onaj novak, ko zna koliko je srba krajsnika potkazao

u filadelfiji isto znam bar jednog coveka koji radi za gangstalkersku
slzubu.
S&K usput I prevode sa srpskog na engleski

kt61
10. октобар 2019. у 16.20
Zox ti moras da ides u washi-wash pod hitno!

zoxthegreat
10. октобар 2019. у 16.43
ne kt61 ja mislim da svi mi moramo tamo
može li kolektivno dobicemo popust, vidim ti imaš veze I preporuke

inače nešto ozbiljno, primetio sam da uvek kad ja napisem
moje vidjenje o zapaosljavanju u americi ili neku negativnu pojavu

javlja se, windzo, krivda&laz, kt61, …..

I svi odmah pocinju „ja znam naše” , „ja imam drugo lično iskustvo”,

„ja sam genijalac, zox ti nisi”
svi ste milioneri a u stvarnosti najveca vecina
još odplacujete kuce I kola

sant aje moda jedini izuzetak , razumljivo on je ovde od davnina
kada su bila malo bolja vremena
da ima te dovoljno para ne biste dobrovoljno radili spijunski
posao

posle se cudite sto kažem da ovde neki od vas rade po zadatku
na primer onaj (w)indzo propgira 20 satovno radno
santa da slavimo 25 dec
Pravda je naknadno obrezan ali to krije, radi za crnu kocku kao I Kenny
ne znam šta je tunsporno pa to je legalno regiostrovana kompanija
u usa, nisra protiv zakonito :)
kt61 umesro da cesce ide kod tesnih kosookih ovde kalameonise

ljudi da se ne lažemo , onaj ko ima para I uspesan zivot ovde dodje
povremeno ili na bilo koji sajt osim onog mxm koji ima novac ali

ajde da vidimo postavite te slike od vasih kuca, kamiona I miliona
vikendica I tursstickih podmornica

mislim vama serboamerdzosa se ne može ništa dokazati
platos kucu 850k koja u stvarnosti vredi 150k ako vredi I toliko
I onda se hvalis. I onda šta se desi sledeća tvoja generacija
ajde jovo na nanovo. m u bec m iz bec

kt61
10. октобар 2019. у 17.13

Sa mnom je radio jedan iz Sudana sa mastersom iz engineering-a . Zavrsio skup college.
Kad je trebalo da downsiz-uju u firmi on je bio prvi koji je dobio otkaz.

Jedan nas doktor mi je pricao koliko je teško da se studira na engleskom u SAD. Mozak se još vise zamara
zoxthegreat
10. октобар 2019. у 17.26
opet ti toplo ladno

pa ja to već godinama pricam da se mozak sshiftuje(pomera)

zbog pricanja na stranom jeziku , vazi za sve ali najviše

za one kji su dosli u strane zemlje posle 25 g

šta sad opec provociras oko zaposljavanj, sto to nisi santi
I drugima u odgovorima kad ovde pišu da nema diskriminacije?!

naravno provociras. mislim svi sve lepo znate ali pravite se ludi

ne zameravam, ja nisam hteo da se pravim lud pa me su me terali
kt61
10. октобар 2019. у 17.43
Jedan iz Nigerije zavrsio medical administration masters i posle još platio 50K za brak.
Sad vozi za uber.
kt61
10. октобар 2019. у 17.46
Jedino će te zaposliti ako im bas treba neko sa tom diplomom a da ne mogu da nadju bas nikog od domorodaca.
zoxthegreat
10. октобар 2019. у 20.02
to nije tačno zaposljavaju I ne domordce ali koje?
mnoge kompanije imau 90% indusa kineza

jbhte pa taj je sa tim parama mogo da živi ko car u nigeriji

50k za brak, da nije to malo mnogo da ne izmiljas

kt61 ti si kao vozac a tebi sve neki pozananici sa ms I phd
kt61
10. октобар 2019. у 20.58
to je sadasnja cena koja se placa. 15K, bilo nekad. Uzeo je pasos ali se vratio nazad u Nigeriju.
salekosmajac
10. октобар 2019. у 22.46
zox ti ili si trolcina , ego manijak ili mentalno prso. kakv ima veze sto si zavrsio 2 univerziteta. kukas, ništa ne preduzimas. pa ti da si pametan kao sto kažeš napravio bi neku svoju firmicu i pravio pare. ti si od onih koji uzivaju da budu žrtve. vidi se da si skrenuo. pa nasi ljudi sa 20 reci prave po 200-300k i vise sa svojim firmama. ja ne verujem da takvi ljudi postoje ovo ti izmišljas. da toliko godina budes u usa i da si na minimlacu. to nisam čuo i ne postoji. trol veka
zoxthegreat
11. октобар 2019. у 01.01
kosmajac šta izmišljam ?

gde ti živis I da li živeo u usa?

da li znaš engleski?

to da postoji neko ko sa 20-30 reci pravi 200-300 k moguće
je, međutim ja nisam sreo do sada nijednog našeg ko pravi 300k
bio da je 'recit„ ili ”nerecit„

kad odgovoris na ova tri pitanja onda ću ti odgovoriti detaljnije?”
Novak
11. октобар 2019. у 10.24
Nakon sedam dana boravka u hotelu Senator Puerto Plata vracam se u prohladnu Kanadu usput se prisecajuci svog komentara prilikom napustanja Srbije da ću radje biti stepen veca sirotinja u pravnoj i razvijenoj državi nego dva stepena bogatiji od proseka nerazvijene i neuredjene sredine. Prilikom odlaska imao sam dovoljno svesnosti da napustam ono sto je moje i idem u tudje za šta nisam u zivotu pripreman.
Uvek sam znao koliko vredi moja strucnost i uvek sam znao da drugarski stanem rame uz rame sa kolegom, da prepoznam boljeg i goreg od sebe a da
dozvolim obojici da me dobro procenim.
Vrlo brzo sam dobio interviju za posao u Torontu ali ne i posao, Bio sam
ja u stanju da obavljam taj posao međutim taj posao se u mojoj zemlji radio drugacije i tako nešto sto sam radio u Srbiji u Kanadi nikad neću naći jer jednostavno ne postoji.
Jedina opcija je bila da ostanem na visini svoje profesije je biti sam svoj gazda. Brzo su me naucili da je customer uvek u pravu, da je država vise nego drugarski i gospodski raspoložena da uspem u svom profesionalnom nastupu. Sve godine svog rada arada me vodila daleko od sirotinje a put ka bogatsvu još nisam ugledao. Prošle godine zakacila me zaslužena penzija, a trenutno sedim u VIP klubu na aerodromu idem kuci a kad izadjem iz aviona piše, Wecome to Canada.
Seeb-VN1700
11. октобар 2019. у 11.46
Ako dolaskom bilo gdje u tudjinu nakon ca. 2-3 god. želiš

- pristojan posao
- biti realno placen (kao domaći ne kao stranac)
- pronaći pistojan stan (ne jeftin stan u kvartovima za strance)
- vozit dobar auto (odplacen)
- biti cjenjen i postovan

onda se druži sa običnim domaćim ljudima i bježi od naših.

zoxthegreat
11. октобар 2019. у 12.36
treba se druziti sa dobrim ljudima, nema to veze da li je stranac ili nas

ili je domorodac. serboamerdzosi su jedni od najgorih srba

brzo uce od domorodaca a I teško zabu o vodu naterati
zoxthegreat
11. октобар 2019. у 12.39
da dodam, ma narod se iskvario po celom svetu

vise nisu ono ljudi ni na balkanu isti. valjda ovo teleofnsko zracenje

razna ekonmska I ratna tumbanja uticu na svest ljudi
skoljka
(student)
11. октобар 2019. у 13.11
Na haide, nismo valjda najgori:)
Uopšte nije bitno s kim samo da su normalni ljudi. A da imaš sve gore navedeno u par godina moraš imati neki nevjerovatan talenat, raditi 24/7, i biti vrlo biznis smart, najbolje sve od ponudjenog.
Depresija je zeznuta stvar (epidemija današnjice), mnogo rada na sebi zahtjeva, Al se covjek i koji ima veliku predispoziciju može izvuci. Nije bitno gdje covjek živi, svakog možeš pogoditi. Treba naći dobrog druga il drugaricu (min jednog, može i čitava grupa, ne racunaju se virtuelni, čak stavise te izbjegavati).
kt61
11. октобар 2019. у 13.14
Draga Skoljka ali teško je pronaći normalne ljude ovde. Evo recimo nas cenjeni diskutant Zox je teska kretencina
skoljka
(student)
11. октобар 2019. у 13.25
Bzvz je vredjanje.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
11. октобар 2019. у 16.27
sibe i zokshe evo vam po plusic.
ka te - nije lepo to što si napisao.
kt61
11. октобар 2019. у 16.39
Prvo se posvadjamo a posle ćemo da se mirimo.
kt61
11. октобар 2019. у 16.41
To je zato što ljudi piju i pushe a posle vole da pišu ovde svasta.
Marko_011
(Buongiorno a tutti)
12. октобар 2019. у 01.06
Nema vredjanja...

Moderator iskoristi priliku da obrise temu.

kt61
12. октобар 2019. у 08.31
Hoću da se izvinem coveku, nije problem. Ja sam ga branio od dugih ovde na diskusiji.
Marko_011
(Buongiorno a tutti)
12. октобар 2019. у 08.34
Zox ne rece u celoj prici, ko mu je platio dva Masters-a u Americi.

Nije besplatno a ni jeftino.

kt61
12. октобар 2019. у 09.58
Nije bas tako. Dobijaju oni i stipendije.
Čak i oni sto dolaze na F1 vizu pod uslovom da su dobri sportisti.

Jedan moj poznanik je zavrsio immigration law masters, hteo je da bude imigracioni advokat ali nije mogao da se probije kad je uzeo diplomu.
Marko_011
(Buongiorno a tutti)
12. октобар 2019. у 10.26
Imao sam i ja ponude za stipendiju da igram basket sa tri Univerziteta.

Nisam prihvatio nijednu.

Četiri godine bez para za nešto, cime se nećeš baviti a na pumpi uzimao oko 2600$ za mesec dana.

Plata u Srbiji bese 100 maraka.

Ovi dole sa jednog mi nudili punu stipendiju 20.000 godisnje, privatni faks, poznat.

Mene zanimalo za pilota, ali to nisu mogli da mi daju full, znaci 7.500$ mi tražili godisnje extra.

Gde da nađem30.000$ za četiri godine i da nemam nikakve prihode.

Ovi sa Havaja nisu mogli da veruju da ću da ih otkacim zbog benzinske pumpe.

Cesto smo pricali, hteli sa mnom u Cikagu da vezbaju, poznat Univerzitet, igraju jaku konferenciju.

Ništa, nisam promenio mišljenje.

Sreća njihova da nisam pristao, sve bih ih razbio, kao po Cikagu one napaljene tamo na street ball-u, pored Lake-a.

Marko_011
(Buongiorno a tutti)
12. октобар 2019. у 10.28
Dva sa Floride i jedan sa Havaja.

Sreća da im nisam dosao.

Odbranom bih ponizavao protivnika, tj. glavom, basket se igra glavom a ne misicima.
kt61
12. октобар 2019. у 11.14

Treba imati jasno definisan cilj. Ima ljudi koji i kad udju u neke pare ne znaju posle šta da rade tim parama.
Seeb-VN1700
12. октобар 2019. у 11.43
Ima jedan Njemac i na racunu ima oko 3 mil. eura. Ima samo dva odela i ko zna koliko su stara, i to je garderoba za sve prilike i za poslovne razgovore i za prodavnicu, i za svadbe..
Kad jede nešto i u tanjuru ostane još hrane, on taj tanjur gurne bratu da ovaj ako može i taj ostatak pojede, valjda tek toliko da se ne baci.
E sad dal toliko voli novac ili mu zadovoljstva i konfor koji može kupit novcem ne znace ništa ko će ga znat.

Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
12. октобар 2019. у 11.56
ja znam jednog ciganina koji isto tako živi, samo sto je malo pametniji od tog nemca, posto se nije u zivotu nešto specijalno lomio da zaradi tri milke. - da tako kažem, podjednako su pametni (ili glupi), samo je svaba platio tri milke tu svoju glupost, a ciganin ju je primenio za dzabe.
al' dobro, svako ima svoje :) :)

marko, igra se u evropi tu i tamo glavom, ali ono pre onoliko godina kad su nas na kraju ameri iskidali u basketu - u principu nasi su igrali bolji basket, a napucani ameri su ih bukvalno fizicki izgurali - na snagu sa terena. ono - bolje su odradili teretanu, i kad stane njihova klupa i nasa na vagu - tadasnja njihova klupa je bila sigurno 300kg mesa teza, t.j. ne klupa nego maltene petorka, - njihov bek na vagu k'o nas centar. onaj divac sirot izgledao covek k'o deckic med' onim crncovima - a kako bih ti rekao par puta na nekim svirkama bio i divac, ono, ako bi hteo sa covekom da pricam, i da se lepo gledamo u oci, u principu srednje merdevine su mi potrebne :) - a nisam kepec :)
kt61
12. октобар 2019. у 14.46
Ako ništa drugo bar smo se otarasili nekvalitetnih diskutanata. Koji su a to su:
÷mindjo
÷kenjdzo
÷sanja
kt61
12. октобар 2019. у 14.48
Krivda je još uvek tu
kt61
12. октобар 2019. у 14.50
Zox je imao puno nadimaka:
÷Tuta Bugarin
÷Rumun
÷GuzOxx
kt61
12. октобар 2019. у 15.06
To je zato što je on poreklom iz nekog sela u Istocnoj Srbiji.
pravda_i_istina
12. октобар 2019. у 16.09
sto sam ja krivda, nit sam milioner kao taj nemac, nit sam golja kao taj ciganin što se pominje ovde?

dam novaku plus,za postovanje ima pristup, a zoksu minus, jer verujem keniju da je veverica, i vidi se da nije svoj, pa ako nešto iskuka od negog, neka mu
pravda_i_istina
12. октобар 2019. у 16.19
pozvao ga kod sebe, meni neshvatljivo, a ovaj ga pljuje, ali još dodaje i nas nekoliko sve pakujuci u neku zaveru - to samo najnizi sloj ljudi sebi može da dozvoli, plus sto drzi predavanja diskutantima, sto je meni tek neshvatljivo... i sad, ako neko dobronbameran zaluta, čim vidi ko, šta, kako, ima da zbrise sa emigracije... i ja samo sto nisam zalupio vtata za sobom
kt61
12. октобар 2019. у 16.29
Evo stavljam na uvid moju i zox-ovu prepisku. Tada sam se potpisivao kao M80

+1
M80
01. децембар 2010. у 15.00

Gzoxx, prica se po gradu da živis da nekom meksikankom i da je tarslacish.
-1
GZox
01. децембар 2010. у 15.57

m80, prica se isto da kod tebe dolazi neki ugljesa u goste svaki dan

p.s. nije jedna nego tri
+1
M80
01. децембар 2010. у 16.06

Šta kažeš, lupao te neki ugljesa.
-1
GZox
01. децембар 2010. у 16.13

prica se isto, ne misli se „isto” na meksikanke nego na pricu

što se tiče ugljese rekao sam samo da dolazi u goste kod tebe, a ko koga lupa prilikom ugoscivanja nije ni važno :)
+1
M80
01. децембар 2010. у 18.15

pussy

Eto vi budite sudije
kt61
12. октобар 2019. у 16.38
Shit, sad sam se setio. Zox se hvalio ovde pre deset godina a sad kuka

0
GZox
01. avgust 2010. u 12.39

pa i nisu, ja se ne cuvam ovce ko ti u svapskoj
ja sam u meksiku pored tri vatrene meksikanke.

kt61
12. октобар 2019. у 16.47

etranger
2012-06-11 04:29 PM
Bio jedan ovde sa nickom Gzox, pricao da je prodavao beli prasak starijim damama. Nema ga vise, mardelj...

GZox
11. октобар 2011. у 16.10
ja valjam belo brasno doduse na sitno i oprezno + radim sa starijim damama
kt61
12. октобар 2019. у 16.56
Simba
18. oktobar 2011. u 13.08

Šta je mali GZoxi? jesi u trkozraku usnifo ziher bjeli prah???

0
GZox
18. oktobar 2011. u 13.36

ja te ne bum skuzil ja te bum mlatnul :)
-2

Simba
18. oktobar 2011. u 14.25
,hajde fumaj i dalje ili nosnozracno si usmrkaj brasno
0
GZox
18. oktobar 2011. u 14.55

ma šta ćeš mi ti pored tri tekila-meksikanke nego vidim da si navalila
da te skužim pa rekoh ne bi bilo loše da budes i njeznomlatnuta
tekila-čitaj vatrene:)
kt61
12. октобар 2019. у 17.05
Zox zamolio bih te da slobodno nastavis da ignorises ovu temu.

Od tri debele meksikanke do propalog homeless-a ha ha 😁😚😗😜
zoxthegreat
13. октобар 2019. у 00.56
pa pozvao me jen zato što mu je bilo naređeno tako

vervatno je I bio placen za to, koliko to ne znam

pa zavera postoji, ne postoji za budale I za one koji su na drugoj strain

zašto je ovde taj isto pisao „sacekaj samo da mi ljudi namaste”

++++
Zox, jasno.

Postavicu ti ja samo da mi ljudi nameste još koj dan ;)

Usli smo mi kao vendori u iks ozbiljnih prica. Ne samo da imam kombinaciju nego možda mogu i tvoju struku tj. za tvoju struku u slučaju da još i ti imaš po nekog, bilo gde da eventualno uzimam projekte. I naravno da ja ne mogu da te preporucujem kad nemam pojma ko si, ali kažem ti javi se i zavrsen problem. Ako ništa drugo znam kod koga, gde i kako. A da uzmemo u obzir da će biti sad neko ovaj zastoj sto prošlo, sto novo godisnji mislim da ako me razumes vreme ne može da bude bolje. Recimo jedna od karika koja mi fali a imam je za unajmiti mada ja hoću svoje je sa dronovima. Jer me i siri a i kompletira pogotovo za sindikatske poslove. Pravimdva ozbiljna softvera između ostalog a za to tek trebam da se dovedem u red, saznam, konsolidujem.
Ja sam pao sa marsa a saveti su mi vise potrebniji i nacini mog sminkanja jer mene samo treba nauciti, usmeriti. Eto ove maske npr, vr, imam jednog od proizvodjaca tu sa sobom a vecina ekipe mi je tamo negde. Kažem ti ovo za skidanje poslica, uzimanje je najlaksi deo.

Idemo i na masu nekih konferencija za nekoliko razlicitih stvari tako da znam to što znam :). Mogu samo da ti kažem da u zadnjih nekoliko godina mada i duže ova silikonska dolina je stvarno rudnik mada je sve ok. ali sa ovima nema zezanja.
+++++

zoxthegreat
13. октобар 2019. у 01.03
znaci krivdo radis kao dousnik

mindzo, kt61, newman, sandzo

sandzo I kendzo su prevodioci

ne razumnem šta se ljutite to je isto posao kao I drugi poslovi

a sobzirom da krivda, sandza, I kendza( ovaj to negira)
imaju državjanstva

usput ispunjavaju I patriotsku duznost protiv velike opasnosti

zvane zoxthegreat

Marko_011
(Buongiorno a tutti)
13. октобар 2019. у 02.38

marko, igra se u evropi tu i tamo glavom, ali ono pre onoliko godina kad su nas na kraju ameri iskidali u basketu - u principu nasi su igrali bolji basket, a napucani ameri su ih bukvalno fizicki izgurali - na snagu sa terena. ono - bolje su odradili teretanu, i kad stane njihova klupa i nasa na vagu - tadasnja njihova klupa je bila sigurno 300kg mesa teza,

Basket ti je kao muzika, gde uvek možeš da pišes nove melodije i kreiras nešto novo.

Kreativnost u jednoj reci.

Misici.

Dolazim ja na basket teren uz Lake Michigan sa prijateljem, posle 16 ili 18 sati Rada na pumpi, daleko of fizicki firme u kakvih Sam bio dok Sam igrao.

Crnac tamo neki tako bas nabildovan, 6.6 visok, frizura, klasika, zakucava i tako to.

Upitam ja njega da nije možda za jednu partiju basketa.

Gleda on mene i ne veruje.

Ne odgovara ništa, gleda u svog prijatelja i „Belac hoće da igra basket”.

Poceo da se smeje.

Pošto nisam imao nikakve sanse ni da zaigram, nekako sam ja njega ubedio da zaigramo.

Krenuli mi da igramo, ja ga stego pod moju odbranu, gleda on, ukapirao odmah da sam ga procitao.

Zavrsimo mi, 21:13 za mene, ne rece ni reč a kamoli da čestita kao kod nas.

Misici i taj fazon mogu da funkcionisu dok im se ne pojavi neko sa ppaniranom odbranom, ne sirovom, već na osnovu karakteristike igrača ispred tebe i tako mu pripremis odbranu da on bukvalno ne može da se pomeri, umesto one klasicne uz njega, gura se i pokupi lične greške.

Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
13. октобар 2019. у 02.58
pa to možda taj ulicni basket jedan na jedan - ne znam da li znaš konkretno na koju tekmu mislim. -nasi su ih u principu odrali bili u basketu, rezultat je bio na njihovoj strani - bukvalno su fizicki bili jači i izgurali su ove naše. a ono standardno neorganizovaniji kao tim, niko nije timski igrac nego klasicno americko sebično govanjce, fazon gde da doda ortaku loptu na ziher, umesto da puca on i možda pogodi - i onda se njemu to piše u statistiku i t.d. -al' jebi ga, momci na steroidima i na teretani. ne preterano inteligentni i t.d. -ali klasican americki pristup - na predimenzionirane misice/motor/silu.
kt61
13. октобар 2019. у 12.00
Zox, maltretiras ljude na ovoj diskusiji 20 godina.
Nemas ti ni jedan masters a kamoli dva.
kt61
13. октобар 2019. у 20.51
To je bio Bezijerov post koji si ti citirao.
Ne znam zašto si bas njega izabrao.
zoxthegreat
14. октобар 2019. у 17.20
kt61, bas sam gledao šta si pisao 2017 ovde na sc-u
ne moguda verujem. kad se setim šta je pisao gospodin iz cikaga
kad ono sve obrnuto. nešto nije uredu.

tako nema da se ljutis što ne verujem vise u šta ko piše
ko zna ko se krije iza nekog realnog imena a kamoli iza interenta

kt61
14. октобар 2019. у 17.30
Ne pokusavam ovde da prikazem da si neki gangster.
Otisao si na odmor u meksicki resort kao i stotine drugih srbo-amerikusa.

Zna se i to da u resort-u ne rade kinezi u masazama nego meksikanke.
kt61
14. октобар 2019. у 17.35
María del Carmen, Margarita, Verónica.
Dali si u kontaktu sa njima, još uvek.
zoxthegreat
14. октобар 2019. у 21.38
kt61 pa ti volis azijske sumo mama , ne razumem sa

ti i opstali serboamerdzosi trazite u meksiku
kt61
14. октобар 2019. у 22.21
To je bilo avgusta 2010. kad si se hvalio da te hlade ispod palme tri debele mestize.

Tad ti je bolje islo nego sada.
zoxthegreat
14. октобар 2019. у 23.22
šta je tu cudno? jeste bilo je malo bolje ali ne mnogo
da sam bio sa taylor swift kad je imaala 23 god e to bi bio bingo

eto ti volis azijske sumo mame, pravi serboamerdzos :)
kt61
15. октобар 2019. у 06.33
Još samo lepo ovde da priznas da nemas master i sve ti je oprosteno.
Za master je ipak potrebno da se bude malo iznad proseka.
Cela tvoja prica ne pije vodu.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
15. октобар 2019. у 08.40
nema potrebe biti ista bolji od proseka za master.
u ono ostalo ne bih ulazio.
zoxthegreat
15. октобар 2019. у 11.49
jehbote sad treba da se pravdam serboamerdzosima

https://www.dropbox.com/s/55d93mfdd02s3wf/20191002_153206.jpg?dl=0
https://www.dropbox.com/s/tdse7ux3 zjeraiq/20191002_153646.jpg?dl=0

zoxthegreat
15. октобар 2019. у 11.57
nadam se da će da ispoadne d0obro ovaj put
ako ne kopiraje link(onoga koga intreseuje)

https://www.dropbox.com/s/tdse7ux3zjeraiq/20191002_153646.jpg?dl=0
zoxthegreat
15. октобар 2019. у 12.16
salekosmajac ja sam mislio da si ti bar normalan covek
bar po tvome pisanju ovde!

marko zna se kako se placa skolarina u americi, platis iz svog dzepa
uzmes studentski kredit ili možda dpbijes stipoendiju

mudrijas I ostali ljudi bilo da ste dobre volje ili loše

a specijalno za kt61 I ostale serboamerdzke ganstalkerske 3.14cke

https://www.youtube.com/watch?v=1MZSdijz914
kt61
15. октобар 2019. у 14.04
Nisi das morao svoje ime da objavljujes ovde
kt61
15. октобар 2019. у 14.05
Ovo su anonimne diskusije
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
15. октобар 2019. у 14.26
za neke od nas nisu. nismo svi sisice :)
zoxthegreat
15. октобар 2019. у 14.29
Kenny je već bio objavio moje ime kad je pozivao

da me prijavite policiji. bilo ovde ali obrisano pre oko mesec dana

izgleda da moje ime nije bilo tajna već dugo vremena ovde na sc-u

kendzo, newman, krivdo, ti, mindzo, …. su znali to preko gangstalkerske
centrale. kendzo me spijunirao sigurno već od 2016 a naverovatnije i ranije
ovde se prestavljao kao veliki srpski patriota koji pomaze
svakome. pricao je protiov domorodaca a radi za njih. sad da li radi
dobrovoljnio ili prinudno pitaj njega. krivdo je isto
regrutiran u gangstalkere.

santa je znao iz licnog kontakta. 2009 centrala mu je zabranila
da kontaktira sa mnom prelko telefona

gang stalkeri ne da znaju moje ime nego I vise ot toga

Kenny zna čak I kad mastrubiram, salje mu centrala

jel si sad zadovoljan serboamerdzosu?

zoxthegreat
15. октобар 2019. у 14.31
ajde sad odjhjebi kt61 o mojim diplomama I anonimmnim diskusijama

nisam objavio tvoje nego svoje ime.

kt61
15. октобар 2019. у 14.58
Dobro a sto je iskocio ovaj baja kada se ukuca tvoje ime u goole.

https://youtu.be/2qYAKnwWNrY
kt61
15. октобар 2019. у 14.59
Btw tamo u maple shade, nj sam kamenjario a šta si tražio u camden, nj. Ti nisi normalan.
kt61
15. октобар 2019. у 15.01
Verovatno ti i jesi targeted individual i da te gang stalkuju.

Ok izvinjavam se. No problem. My bad.
zoxthegreat
15. октобар 2019. у 15.16
pa zato što ima moj komentar po mojim punim imenom
zato je iskocio

mislim sa se pravis lud, da sam mogao da budem u njujorku
ili havajima ja bih bio tada nisam bas toliko podprosecan da ne
znam gde je bolje ,međutim…

kt61
15. октобар 2019. у 15.21
I mene su stalkovali jedno vreme bio jedan GEO Metro sto me je pratio. Posle su digli ruke
zoxthegreat
15. октобар 2019. у 15.30
sto su te pratili mora da si nadprosecan :)

taj izraz geo metro mi je poznat sa sc-a ako se dobro secam
neko je to postavljao ovde

kt61
15. октобар 2019. у 22.57
moguće je da su te stalkovali.
To oni rade kad hoće neko da se samo-likvidira.

Ali ako znaš da koriste tu tehniku onda ti ne mogu ništa.
Oni ne primaju veliku platu. 10-15$ na sat, u zavisnoti od troskova zivota.
kt61
15. октобар 2019. у 23.08
Panduri bi prvi morali to da narede.
kt61
16. октобар 2019. у 22.06
Kenny zna čak I kad mastrubiram, salje mu centrala.
**********
Na telefonu zalepi nalepnicu na selfi kameru. Kad se igras, da ne posalje Kendzo u centralu.
Marko_011
(Buongiorno a tutti)
17. октобар 2019. у 15.50
pa to možda taj ulicni basket jedan na jedan - ne znam da li znaš konkretno na koju tekmu mislim. -nasi su ih u principu odrali bili u basketu, rezultat je bio na njihovoj strani - bukvalno su fizicki bili jači i izgurali su ove naše. a ono standardno neorganizovaniji kao tim, niko nije timski igrac nego klasicno americko sebično govanjce, fazon gde da doda ortaku loptu na ziher, umesto da puca on i možda pogodi - i onda se njemu to piše u statistiku i t.d. -al' jebi ga, momci na steroidima i na teretani. ne preterano inteligentni i t.d. -ali klasican americki pristup - na predimenzionirane misice/motor/silu.

Ovo sam mislio na utakmicu USA:Serbia u Madridu, Finale.

Razvalili su oni nas, ali smo na početku bili parirali, dok Raduljica nije počeo da pravi početničke greške i ne blokira igrača u odbrani, prilikom njihovog šuta.

Kazins mu uzme loptu,skok u napadu i slobodno bacanje.

Tako nekoliko puta, nasi psihički pali,ovi se opustise i razvališe nas.

Generalno oni nemaju taktiku, trci i pucaj , šutiraj.

Naša košarka je drugačija, mada i kod nas svačega ima, pa tako Djordjevic nema akcije i kada zaigraju jaču odbranu, nasi po 4 minuta ne mogu da postignu koš.

Košarka je vise mudrost i generalno se sve može preko iste srediti.

Imaš tu gomilu pravila da možemo do sutra, šta i kako u datom trenutku.

Recimo, možeš uzeti u tim lokalnog penzosa.

Verovatno Centar sa suprotne strane padne u Rebus, kako ga može čuvati.

Isti ti može poslužiti da odmah faulira igrača suprotnog tima, koji slabo šutira slobodna bacanja a ima ih dosta, tipa Centar, tvrda ruka.

Preseces tako napad, on ispuca lične greške i na klupu.

kt61
18. октобар 2019. у 03.33
onosto sam primetio veoma često da nasi ljudi iz amerike, mnogo manje iz
kanade mnogo lažu koliko zaradjuju I kakva im je pozicija

evo ti na primer windi, vozac, koji ovde uporno prica tako lepo

kao da je od prvog dana kad je dosao u ameriku pa sve do penzije
imao nedeljni cek 3000 dolara
************

Nije lagao ništa.
To jeste 3000 neto, bruto je 5000. To vama sto ste gledali u knjigu (studirali) 20 godina smeta..
zoxthegreat
19. октобар 2019. у 11.35
kt61, zašto stalno tumacis ono sto sam rekao na drugaciji način.

mislim koj ti je djole pa da vozaci zaradjuju 250 hiljada godisnje

svi bi bili vozaci ali nije tako. ja sam lepo ovde napisao

da ako je covek mlad I oze da dobije cdl da je to bolje nego
da radi u fabrici za minimalnu satnicu. ja da sam bio za takvu
voznju ja bih to uradio kad sam dosao ali eto nisam. mozak mi je drukacije

sklepan. svako radi ono sto može ili misli da može. na primer saki onil

da nije postao kosarkas, verovatno bi bio drvoseca ili dilovao drogu.

ljudi biraju svoja zanimnja prema svojim sposobnostima, zeljama I
okolnostima. raditi 140 sati nedeljno umesto 40 je TRI IPO puta vise

znaci čak i da windzo zaradjijvao 250k to ti je akd preveds

70K godisnje. dobro salzem se da je to mnogo bolje nego 18-30 koliko

se zaradjuje na običnim psolovima. zabole mene za windzove pare
ako ih je zaradio to su njegove pae ne moje međutim

taj mindzo laže mnogo kao i svi serboamerdzosi.

nema sumnje da u svako profesiji ima onih koji zaradjuju enormno tj nekoliko

puta vise od proseka ali molim te nemoj da lecis svoje frustracije ovde.

lepo sam pitao windza koliko je zaradjivao privh godina kad je stogao u

ameriku. koji je posao radio kad je po njegovimrecimaa provodio na poslu

po 20 sati denvno, sedam dana u nedelji?!

zamisli nepismeni balkanac dosao I ovi domordci mu domah dali posao od

200k goisnje, nije znao šta je wes šta je east niti je znao da popuni

rormulare za posao bez nečije pomoći I sad mu neko da da vozi veliki
kamion sa robom koja ko zna koliko vredi, sam samcat po nekioliko hiljada

milja. pa tpo ti ne bi ni rođeni otac dao dok ne stekens iskustvo I znanje

znaci 20 000 mesecno pre takse! čestitam

p.s. čujem da je osuncani vinny ljubavnik od nekog ovde na sc-u :)
kt61
19. октобар 2019. у 14.59
On ny do la ima 2700 milja. Toliko se vozi nedeljno u proseku. To on voli da kaže da je radio 20 sati dnevno a u stvari je radio 12-13 sati maksimalno.
I šta imaš da mu pravis prosek koliko je zaradjivao od dolaska do kraja radnog veka.
Trening ti je maksimum mesec dana kod gazde i posle ides sam. U Srbiji se ide četiri godine u skolu za međunarosnog vozaca kamiona.
Nije dvesta nego 140K malo si mu ga dao.
zoxthegreat
19. октобар 2019. у 16.48
„I šta imaš da mu pravis prosek
koliko je zaradjivao od dolaska do kraja radnog veka.”

Pa zato što laže, zar nije to jednostvano. Mnogo lazete serboamredzosi!
proijqvljujete bruto zarad a u stvarnosti ono sto ide u dzep je
25-35% manje.
Niko ne spori da vozaci kamiona ne zaradjuju velike pare ali
smanjite malo dozivljaj. da je tako ko sto pricas onda bi svi domaći
bili vozaci kamiona. ako hoćeš pravu zaradu racunaj koliko
se zaradi za 8 ssati dnevno 5 dana u nedelji.
drugo windzo ne laže jer u početku nije vozio za velike pare
zato je I radio po 20 sati. ko zna šta je radio prvih pet godina
zadnjih 5-10 godina ne sporim da je zaradjivao dosta
ali je I trosio osim na unucuad I na kamenjarke pored puta:)

evo ti, šta kaže koji je prosek vozackih plata

https://www.indeed.com/jobs?q=truck+driver+cdl+driver&l=#
opet, ja ne sporim da ima nekih koji zaradjuju u svakoj profesiji
mnogo vise od proseka. ima s ti dokrtora I advokata koji prave
desetine miliona gpodisnje međutim za 99.9% plate su prosek za to
zanimanje.
kt61
19. октобар 2019. у 17.11
Zeznuo sam matematiku. $4000 bruto je slabo ali neka mu je to bude prosek. Znaci 16K mesecno bruto. Pa izracunaj ostalo.
zoxthegreat
19. октобар 2019. у 17.51
kt61, ne razumes šta hoćeš da dokazes

vozaci zaradjuju od 40-160k u zavisnosti od kompanije iskustva, sati voznje
I itd.

to što ti pricas isto je kao I na intrnetu svi imaju

IQ minimalno 140 I minimalno 19 cm u gacama

a dosta njih 160 I 23 cm

stavio sam ti link gde se vidi koliko zaradjuje prosecni vozac

koji radi za kompaniju

kt61
19. октобар 2019. у 17.55
Ja pricam o vlasniku kamiona sa svojim LLC a ne o kompanijskom vozacu
Marko_011
(Buongiorno a tutti)
19. октобар 2019. у 18.00
Prvo ti nasi na kamionu ne mogu da voze, pa traže sveze ljude.

Neće nasi da voze, tj, hoće, ali ljude, ne kamion.

Ako pogledas bolje, masa parazita se gura kroz otvaranje kompanija da parazitira i da nadju budale da im zarade za hleb.

Pravih vozaca realno nemas, tj. posle nekog vremena zbrisu u owner operatore, dispecere i company owners.

Windy je pricao da radi za Nemca ne vise od 300 milja nedeljno i 8 sati valjda dnevno, pa promenio plocu.

Sretnem nekog ovde, hvali nekog svog, otisao pre 10 godina, ima 150 kamiona u Cikagu.

Mislim se,„Onda je Windy pac’sle, samo 2 kamiona”.

Generalno se laže, ne treba našima verovati.

Laki su na pricama, teski na placanju

Windy ako je stvarno zaradjivao 16 mica mesecno, možemo sa IRS proveriti :)
kt61
19. октобар 2019. у 18.22
Nema to vise ove godine su im zavrnuli slavinu i stotine malih emigrantskih kompanija je zatvorilo vrata.

Ovi sa novijim kamionima 2013. godiste naovamo su opstali. Oni sa krsevima Volvoima su zavrsili.

Ne isplati se vise to otvarati.
kt61
19. октобар 2019. у 18.45
Windy je pricao da radi za Nemca ne vise od 300 milja dnevno i 8 sati valjda dnevno, pa promenio plocu.
*************

To je lokal-ka. Te ture su se placale (dry van) 3-3.5 po milji.

Nije sve u otr-u. Ja kad pricam našim vozacima o lokalnim turama, oni misle da ih lažem. Oni čak ni ne znaju da ti load boardo-vi postoje

Znaš ti koliko se nafte izgori po brdima i tim razdaljinama. .
kt61
19. октобар 2019. у 18.49
150 kamiona, firma osnovana 2009. ali to je bila grupa vlasnika koja je ulozila pare.
Marko_011
(Buongiorno a tutti)
19. октобар 2019. у 19.37
Taj ako je otisao 2009, nije imao ništa.

Nasi lažu, ne treba ih uzimati za ozbiljno.

Pitam nekog sto dolazi kod nas u firmu, koliko se placa vozac Subotom.

Kaže, ako ne laže, 320€, jer ostali moraju da miruju, ispucaju svojih 45 sati tokom nedelje, tako da Subotu moraju da pauziraju a Nedelja je u celoj Evropi neradna za kamione.

Amerika, da su posteno placali i održavali najosnovnije na kamionu, ja bih vozio.

Nema logike da vozim dzaba i da iskacem iz kamiona i idem u dugove i suspenzije.

Trebaš biti zesca budala, pa ostati u toj prici.

Danas sam gospodin, kakav sam klosar bio na kamionu a radim 4x manje.

Racunica je jasna.
kt61
19. октобар 2019. у 20.16
Moje skromno iskustvo: vrlo je teško pronaći našeg postenog gazdu.

Oni iz Pirota, Leskovca, Nisa. Ti su najgori, tretiraju vozaca kao roba.

A sto je najgore, mnogo lažu.
kt61
19. октобар 2019. у 20.20
Ja sam srećom radio kod coveka iz Ft. Wayne , IN a inače je rodom iz Novog Sada. Posten bio i placao je u cent.

Ja sam tad imao stan u Arizoni tako da nisam mogao svaki vikend kuci.
kt61
19. октобар 2019. у 21.51
Nas magistar Matematike ne može da piše jer se sad sprema da ide na posao.
Vratio se sa odmora.

Prijatno nocna!
zoxthegreat
19. октобар 2019. у 22.04
kt61, znaci windi kad je dosao odmah je osnovao

firmu windzo & mindzo LLC
kt61
19. октобар 2019. у 22.26
Mindzo voli da parkira u pickle park. To je soferski sleng za rest area.

Zove se pickle park zato što prvo parkiras a posle ti se igraju sa pickle-om.
Marko_011
(Buongiorno a tutti)
20. октобар 2019. у 18.02
Generalno ako ne pravis puno milja, manje sanse imaš da te zavrne, ne isplati mu se, osim ako je bas govedo neotesano.

Ako pravis dosta milja, to je već druga prica.

Ja sam na East Coast pravio za 5 i po dana ko dva Coast to Coast, 5600 milja valjda, otprilike, 20 minuta spavanje bez budilnika i budjenje bez istog, tačno u minut.

Kakvi crni Japanci 😊

Cikago-Atlanta-Augusta(Georgia)-Cikago.

Ako neko može da vozi, placen je i znaju da mu nadju milje bez cekanja na istovar, može da zaradi pare, ali pod uslovom da se sve kockice poklope, sto je u praksi teško.

Ne mogu ja da guram ceo Svet.

Zox neka se kane kamiona, nije to za svakoga, trebaš biti zesca zver, jer to psihicki i fizicki nije za svakoga.

Teško se vozaci mogu naći, prsnu pre ili kasnije.
Marko_011
(Buongiorno a tutti)
20. октобар 2019. у 18.03
Zox, programiranje ništa?
kt61
20. октобар 2019. у 18.18
Ti možeš da uzmes 1200 nedeljno kompanijski, vozis dnevno dve ture od po 120-200 milja. Što se placa po 500×2=1000 dnevno.
To je 5000 bruto nedeljno i imaš dva dana odmor. Naravno, placen si na procenat a ne po milji.

Ukupno si izvezao 1000 milja nedeljno a uzeo si iste pare. 1500 milja usteda u potrosnji nafte.

OTR 1200 kao lokalac da zaradis moras da vozis 3000 milja.

Naše „gazde” nemaju puno smisla za biznis. Paraziti parazitiraju i postavljaju slike na fb kako bleje po kaficima i restoranima dok drugi peglaju za njih.
zoxthegreat
20. октобар 2019. у 18.56
marko ne razumem razlog tvog pitanja, pitanje sam razumeo?

zašto ovo Kažem , zato što to sto si rekao/pitao može vide da lici
vise na tvrdjenje nego na pitanje.
Marko_011
(Buongiorno a tutti)
20. октобар 2019. у 19.33
To je Balkanski primitivizam.

Zato sam Zox-u rekao da se kane takvih.

Uglavnom je reč o parazitima, koji nadju nekoga da može da vozi i da ih sve izdržava a da oni glume neke velicine.

Nema tu puno vozaca, do puno pozera.

Marko_011
(Buongiorno a tutti)
20. октобар 2019. у 19.35
Programiranje.

Ako si dobar u matematici, nije ti teško nauciti programske jezike i možeš da radis ko freelancer.

Mani se tih tu, nema tu bas leba, koliko se misli.
zoxthegreat
20. октобар 2019. у 21.05
uglavnom progamiranje u c, fortran, r, matlab
znaci vezano za matematiku i inzinjerstvo

to je ono sto traže vece kompanije a mnogo manje pojedinci

i mali biznisi.

zoxthegreat
20. октобар 2019. у 21.09
nije samo samo balkanski primitivizam upitanju

postoje i drugi i sve je to povezano

domaći ameri su isto primitivci, po povrsini ugladjeni

a u dubini vlada ljubomora i pakost. međutim neverovatno
su uvezbaniji od balkanaca po prikrivanju toga

ostali imigranti su isto primitivci

mislim cela ljdska rasa je postala primiivna, razlike su samo u obliku
ispoljavanja istog.
kt61
20. октобар 2019. у 22.02
Nije zbog toga nego su ih izludeli anglo-sasi. Da li amero-italijane možemo da racunamo u anglo-sase.
Nasi ljudi svakog dana u okruzenju imaju nekog psihopatu i to utice na njih.

Ja koliko znam nasi jesu dobijali poslove preko temp-agencija sa CompTIA
sertifikatom. Zašto nisi mogao da upadnes negde preko temp-agencija.
zoxthegreat
21. октобар 2019. у 08.02
kt61, zašto postavljas pitanja koja zvuce besmisleno posle
objašnjenja moje situacije. ne razumem šta ti nije jasno.

ako nas covek koji živi u cikagu zna sve o meni da li ti to nešto govori?

da li pove psihopate kontrolisu bas sve , ne verujem, ali kontrolisu

dovoljno da ti naprave velike probleme.

ocu a dazem da sam možda mogao malo bolje da „odigram” međutim
šta ti oćeš od mene?hoćeš da kažeš ili da mi objasnis da sam toliko
glup da nisam konkurisao preko temp agencija?

ako si pratio cikago serbo amerdzos mi je pretio ovde oduzimanjem
državljanstav, zatvorom prvo ovde a onda u srbiji!

kt61
21. октобар 2019. у 21.43
Nisam tvrdio domoroci bolidi kontrolisu bilo šta, nego da negativno uticu na emigrante.

Pisao sam o tome ranije, prosecan gradjanin suocen sa trenutnim troskovima zivota a istim platama kao pre 15 godina nije zadovoljan i vlada opsta depresija i mizerija.

To se negativo odrazava na emigrante.
Video si i sam kakvi sve boliti rade po firmama u SAD.
kt61
21. октобар 2019. у 21.53
Ako su te stalkovali i to samo u Flynt, MI to je verovatno zato što si zapazen da si klosario tamo po ulici ili ko zna šta.

Moramo da „put to rest” taj incident jednom za sva vremena, vise.
Kažeš da si se preselio odatle i da si se smirio malo.
zoxthegreat
21. октобар 2019. у 21.57
ma slusaj nisu svi bolidi. oanj poznati americki kriminalac i psihopata, zaboravio sam mu ime, imao je oko 180 IQ
biti veoma inteligentan ne znaci biti dobar

međutim to je pojedinacan slučaj, ovo što se sad dogaadja je organizovano sa najviseg vrha. jedan deo naroda voli paju
ali drugi deo voli tu duboku državu. jedan deo domorodaca se ponasa
bas onako kako hoće ona. iza duboke države stoji država u senci koja
je neuhvatljva i ko zna koje znanje ima. ta država u senci je u stvari međunarodna. e sad na samom vrhu postoji neko ko kontrolise
i tu međunarodnu državu. ti su pa tek nepoimljivi, oni vladaju
ovom planetom ko zna koliko hiljada godina.

https://www.youtube.com/watch?v=daegNp5BbE0
kt61
21. октобар 2019. у 22.03
Svi mi emigranti sno (at some point in time) bili pod nekom vrstom nadzora/provere.

Pre 4 godine je bila vest da su koristili male cesne leteci iznad velikih gradova i skupljali sve poruke sa telefona običnih gradjana.

https://youtu.be/LDK8YZLq-Gs
zoxthegreat
21. октобар 2019. у 22.04
kt61, ti se malkice pravis lud
gang stalkiranje nije samo stalkiranje( pracenje)

jeste sitacija se smirila ali mi je kenjo pretio da e mi oduzeti
državljanstvo strpati u zatvor a zatim poslati u srbiju gde ću opet
u zatvor.
kenjo nije bio u flintu nego u cikagu

nemam vise vremena da ti objašnjavam jer si nedobronameran
naljutio si kenju pa više ne razgovara stbom ali kad se pomiri
pitaj njega a možeš i sanju. čak i (w)indzo zna nešto. i ko zna ko još ovde na sc-u

a i sam znaš dosta toga. pa zašto si pisao da kada su se doseljavali
dom0rodci iz evrope kako je iza svakih 20 familija isla po
jedna trgovacka(jevrejska)

isto tako među 20 amerdzo serbosa postoji bar jedan koji radi
za sluzbe. zato se serbo amerdzosi međusobno svadjaju i ne pomazu

kt61
22. октобар 2019. у 12.50
Ok nećeš vise da pišes o stalkovanju niti da uvlavis druge clanove diskusije vise u to.
Skini se sa praska.
Od sad pisi nešto produktivno
zoxthegreat
22. октобар 2019. у 14.08
nisam na prasku zahjebi tu teoriju
postavio sam ti linkove,ne samo tebi nego svima
ne moras da ucestvujes u mojim pisanijima o stalkovanju
vi ste svi stavljeni na gang stalk liste, ako ne verujes meni pitaj
kenju ili sanju, preovidioce sa srpskog na engleskog
kt61
22. октобар 2019. у 14.36
Nemas vise 20 godina, imaš 56 godina.
Treba da se smiris
zoxthegreat
22. октобар 2019. у 14.41
šta da se smirim? mene drugi uznemiravaju a ne ja njih!
pravda_i_istina
22. октобар 2019. у 22.41
aj ne pali ga vise, zox, koji sertifikat imaš win8 http://www.openittraining.com/viewCerts.html
omatorilo se, ja sam imao svojevremeno win2000
zoxthegreat
23. октобар 2019. у 00.58
krivdolazni genijalac, ko je ovde spominjao sertifikate
ti si jedna iskopleksirana ruzna persona :)
kao i 99.99 serbo amerdzosa koji samo gledaju da podvale drugome

kt61
23. октобар 2019. у 19.29
Zox da si morao da sisash kobaju na ulici za jedan sendvich. Da li je garonja bio a verovatno da jeste. Sve to ide u rok sluzbe.
pravda_i_istina
24. октобар 2019. у 23.53
ti si spomenuo programske jezike, marko valjda pre, a kt comptia, i sad mene pljujes? šta sam ti ja kriv
pravda_i_istina
24. октобар 2019. у 23.58
56 g???
Marko_011
(Buongiorno a tutti)
25. октобар 2019. у 00.59
Ja kažem da je najbolje napustiti USA.

Možeš kamion da vozis i u SLO.

Imaš Ryanair, putujes za male pare.

Vratio se upravo iz Fuerteventure, jeftino.

Krigla piva za 1.5€.

Rent a car 10€.

Ne treba tebi puno para da fino živis.

Amerika šta nudi?
kt61
25. октобар 2019. у 08.39
Zox i ja ćemo uvek biti prijatelji na ovoj diskusiji. Samo ga ponekad kritikujem jer nije nevin kao što se predstavlja.
kt61
25. октобар 2019. у 08.44
Marko_011
Deca koja voze kamione su zaglavila u brakovima za papire.
Ceka se preko 3 godine na prvu zelenu kartu. To se ranije zavrsavalo za 6 meseci.
Zato ceo proces kosta preko 50K.

Oni se nadaju da će srediti papire i izaci iz kamiona samo onda ih ceka tek pravo iznenadjenje.
Marko_011
(Buongiorno a tutti)
25. октобар 2019. у 11.44
Kakvo iznenadjenje?

Da li ima logike platiti to 50.000$?

Možeš i u EU voziti, dve hiljadarke eura nije mala cifra, jer ti sa tim eurom imaš nešto.

kt61
25. октобар 2019. у 12.12
Kad vide kolika je prosecna plata po firmama a koji su troskovi zivota.

Kad vidi da osim kamiona ili nk radnika kao stranac nema drugu opciju.
Marko_011
(Buongiorno a tutti)
26. октобар 2019. у 15.31
Ne moraju biti tamo.

Mogu legalno u Kanadu uci.

Ne znam kakva je Kanada, ali tamo se može uci.

Spanija, Fuerteventura, puna Italijana, Engleza, rade.

Nije skupa, vidim ima poslova a i stranaca po Madridu, Barseloni.

Ako nema standard u USA, zašto biti tamo, možeš i kuci.

Mislim da nasi ljudi žive u stereotipu, Americki San i pricice za malu decu, jer realno samo idu na standardne lokacije, USA, CAN, AUS, NZ, Nemacka, Austrija.

Mogu negde dosta bolje da žive i lako da udju, ali će pre živeti u Cikaskom podrumu, jer misli da je to uspeh emigracije, nego probati nešto drugo.
kt61
26. октобар 2019. у 18.37
Raseljena lica su imala su 3 opcije 90-tih SAD, Kanada ili AUS. Pogodi u koju zemlju ih je najviše otislo.

Žive u najgorim erijama
Rade najprljavije poslove
Deca im idu u najgore skole

I posle vole da se hvale kako su bogati.
kt61
26. октобар 2019. у 21.55
Doduse to za većinu vazi u nekom početnom periodu. Kasnije jedan deo njih prelazi u suburbs.
Oni koji su presli na neki visi nivo.
Ne želim da uvredim nikog.
kt61
26. октобар 2019. у 22.53
Osim jednog matorog drogosa (bez leba da jede), sa sve sertifikatima. 😁😚😙😔😜
pravda_i_istina
26. октобар 2019. у 23.58
kt, to tebi tako izgleda samo iz soferske kabine, tesis se, ako
pravda_i_istina
27. октобар 2019. у 00.02
nasi su em pametni, em vredni, samo neke eto bije maler
zoxthegreat
27. октобар 2019. у 05.21
lako je vama kada se na cijankaroskoj platnoj listi

međutim nije svako ko vi djubre pa da to radi

zoxthegreat
27. октобар 2019. у 05.29
krivdo znaš da osuncani ne mare mnogo sto ti je žena ruzna

a već za pamet . važno je burazeru da si ti nama uspesan, skoro pa

genijalac.
kt61
27. октобар 2019. у 15.45
Šta ima nasi da cinkaju. Opste je poznato da fbi prati odredjene emigrantske zajednice po velikim gradovima kroz telefonsku i kompjutersku komunikaciju.

zoxthegreat
27. октобар 2019. у 19.39
pracenje preko telefona I racunara je samo jedan deo, to nije
dovoljno. imaju naše ljude koji cinkaju, inose razdor pa I maltretiraju
druge( po naski zezaju).

na primer ti pricas sa svojim prijateljom o nečemu preko telefona.

posle nekoliko dana dolazi nas cinkaros, a može I domorodacki

iz kompanije u kojoj radis ili okoline I isprica ti direktno ili
indirektno šta si razglabao. još ako si se nešto poverio prijatelju
pun pogodak u centar. ti mislis da te je on izdao.

zato seu serboamerdzosi zadnja rupa na svirali u americi, čak I kada
su finasijski uspeli koliko toliko
kt61
27. октобар 2019. у 21.11
Nemoj da se poveravas kolegama sa posla da te ne drukaju kod supervajzora.
To su cinkarala najveca.

Naročito ako ti se svidja neka koleginica iz firme. To ne valja nikako.
zoxthegreat
27. октобар 2019. у 22.31
pa ne cinkaju te kod supervajzora nego kod kenje :)

sad ozbiljno mada I ovo prethodno je istina
to nema veze sa supervajzorom, sve je to deo vece seme spijuiniranja
svakoga .

to na poslu ili bilo gde. ne moras da kažeš oni te spjuniraju non-stop

prate gde gledaš kako se ponasas I itd i n aosnovu toga zakljuce
ko ti se svidja. posle ti posalju namerno tu da bude oko tebe

tako Kenny to nije samo pracenje kao sto ti kažeš nego
je deo većeg programa „lud jehbe zbunjenog”

domorodci a i imgranti ,95% su ppogani ljudi

pitanje je zaso ne vole srbe , kad amerdzo serbosi jesu zdipe ali
ugalvnom ne prave probleme domicilnima

to je veoma cudno da se desava u zemlji gde navodno ima posla za sve
i gde je granica samo nebo( posle te obaveste da svako ima svoju ličnu
granicu koja je mnogo nize ispod neba)

nego gde je wondzo čujem da pale kuce po kaliforniji ponovo?!

zoxthegreat
27. октобар 2019. у 22.39
zaboravih da Kažem krivda and laz je gang stalker

on ej obrezani urvi unuk, uspeo je po babinij liniji i vezama
a ovde se hvali da je genije

on sto radi ovde mene to se zove gang stalkiranje

a ona zenska je u videu( kojem sam postavio(link) par topika vize)
objasnila da je to kriminalna radnja vodjenja nekim kvazi sluzbama
kt61
28. октобар 2019. у 00.47
Ti imaš još 9 godina do peMzije. To moras da izguras nekako. Trebalo bi da si sakupio bar 10 godina radnog staza.

zoxthegreat
28. октобар 2019. у 07.48
kt61 sto preskaces temu, izgleda da si I ti gang stalker

ja sam odavno skupio 10 godina staza kretenu ako te već interesuje
lpus nije 9 godina nego malo vise kad već glumis nekog ko
zna sa brojevima

drugo ako santa može da radi do 80 godine zašto bi ja morao u penziju

to vi vozaci kamiona možda morate

ovde je prica da dosta serboamerdzosa rade kao potkazivaci

kt61, ja sam hteo da resim, bar neke trenutne probleme,
obratim se „bratu srbinu” iz cikaga ne da mi nadje posao kao ceo

nego bilo koji posao kad ono oon radi za crnu kocku

da neserca bude veca nije samo on, dosta vas ovde dolazi po zadatku

I ko zna da li ste presli u tudje ver, obrezani ili ste

jednostavno srbi ali ona sorta koja djubrad od ljudi

jer da nije takio onda se ne bi nasladjivali sa mojom situacijom

I ne samo to nego aktivno ucestvovali da me još vise potopite

ja sam nadrljao, nisam jedini, moj zadatak je da vas raskrinkam do kraja

vas serboamerdzose koji srte zadnja rupa na svirali u americkom drustvu

a ovde se predstavljate ko da ste svi Nikole tesle. da ne bi neki novi

koji dolaze nadrljavali, mada će takvih noviih biti sve manje

vecina srba se iseljava u evropu koja je mnogo civilozovanija od pve bagre

to se vidi po medicinksim uslugama I fodisnjim odmorima
necivilozovanst sredine se vidi po vama serboamerdzosima

evo za primer windzo ali on je uzet kao primer jer su svi erboamerdzosi

slike I prilike njega

covek radio ko konj koz na koliko sati dnevno ikolikodana u nedelji

ko zna kolioko godina. dobro zaradio pare , uredu je to jer bez
rada nema para
. nije imao nikakacv zivot poso kuca kuca posao

onda u penziji kupio kucu koja vredi 150k a platio 800k

sad će tu kucu ili da mu zapale( uveliko pale kuce ljudima u kaliforniji)

ili da još snize cenu. umesto da pomogne unucadima da ne budu vise robovi

I da rade za drugoga.

ince za kraj, kenjo krivno, kt61, newcina. dbro pazite šta radite

ja sam sam I en mogu vam ništa ali ako naletite sa tim gangstalkiranjem

na nekog nezgodnog domoroca može da bude veliki vatromet , valjda gleda
te vesti iv idite malo pa malo a onda narodna prangija

uzdravlje serboamerdzosi

kt61
28. октобар 2019. у 07.54
Ne daj Boze da neki nasi posalju email u social security pa ti ne daju posle peMziju.
zoxthegreat
28. октобар 2019. у 07.59
pa nek posalju mozete samo da cuclate serboamerdzosi

ti koji hoće da me još vise zeznu neće da pitaju vas

da to urade ili ne urade. cuj da pitaju ulične stalkere
I još serobamerdose zadnje rupe na svirali. one crnje beskucnici

vise vrede ods vas, bar im uveseljavajuz žene kad su ovi na poslu :)

mislims ta se pravis lud kt61, pa postoji bar minimum zakona
da bi se tek tako direktno skidale penzije ljudima

kt61
28. октобар 2019. у 09.49
Sudeci po tvom fb, ok izgledas.
Neka trotoarka bi se možda i uselila sa tobom. Da ne samujes, sam.
Pod uslovom da nije mnogo gazena od garonja.
zoxthegreat
28. октобар 2019. у 09.55
kakve veze ima moj izgled sa tobom odnosno tvojim mišljenjem sa mojim
izgledom kt61?
koloko znam nisam zaprosio nijednu tvoju rodjaku, ne razumem
zašto se toliko brines.

covece pa vi ovde radite po smenama, neverovatno

da onaj kenjo nije posvao moderator I on bi bio tu

zbog toga ti moras da radis over-time sa onim krvudavo obrezanim

kt61
28. октобар 2019. у 10.46
Sve sto sam hteo da kažem je da si u Srbiji po izgledu bio 8-ica.

Emigracijom si spao na 5-icu. Zato sto je velika konkurencija.

Sosa neka bude 3-jka ili 4-ka.
To mu je taj odnos.

Neka sosa bude i kratka sa velikim guzovima mlohavim kao pihtije.
Nema veze.


Pretpostavljam da si bio pun entuzijazma kad si emigrirao i da je samo nebo granica.
zoxthegreat
28. октобар 2019. у 11.08
https://www.youtube.com/watch?v=BQDi8elj6_w

evo o cemu se radi

velika konkurencija, pa jeste kad nema dovoljno zgodnih žena

mislim 9 i 10 su u skor istom procentu u usa I srbiji međutim

u srbiji je skoro svaka treće 8 a vise od 75% su 7

sve je to zato što jedu mnog jaku hranu , kobasice od ne belog
I crvenog mesa nego od crnog

a ti kt61 šta si postigao osim sto si vozio
kamion pola zivota, verovatno si nparavio neku decu

dobro to je postnovni zadatak, koje će kao I kao svu srpsku

emigraciju procesirati( sto musko sto zensko) atleticarski

pimpek. oni procesiraju sve od 1 do 10 tako da niko neće da se izvuce

kad beli postanuminority. ni tvoja deca ni Santina unuka a ni

krivdavi sinovi a pogotovu njegova lepa žena :)
zoxthegreat
28. октобар 2019. у 11.11
kt61, zaboravih da Kažem pa takav kakav sam ne mogu nistada promenim
kao ni ostali. to se zove genetika upsonu

ono sto neka osoba pa I ja može da uradi je da „osvoji” ili bar da pokusa
neku minnimalno 8. jbga vidis krivdu on je kao uspesan a li zen mu je 4.5

ti imaš dobar predlog ato je povremeno treba ići u taj washi mashi

jbga za mladju osmicu treba malo vise para ali to je za našeg genijalca

skoro nikakva cifra a I za vas kamiondzije
zoxthegreat
28. октобар 2019. у 11.19
kt61, kada te menja krivda na dezurstvu?

kolioko vas ovde ima naknadno obreznaih na zadatku ?
kt61
28. октобар 2019. у 11.25
Dok ti budes radio u nocnoj 3-jki.
Sosa će da procesira osuncane i stariju gospodu u vasoj gajbi.
Te pare će da idu u kucni budzet.

To će biti ceo plan i program vaseg rada.
kt61
28. октобар 2019. у 11.36
Povremeno ćete morati da održavate romantiku, ipak ste u vezi.

Dvaput nedeljno kupices Chipotle ili chineese hranu i imace te romanticni dinner u vasoj gajbi posto necete da izlazite po restoranima i bacate pare.

Naravno, ona će te ljubi u usta svako jutro kad se vratis sa posla.
Bez da je koristila mouthwash.
kt61
28. октобар 2019. у 21.17
Zox izvinjavam se ali mi se samo zezamo na diskusiji. Jel prihvatas
kt61
28. октобар 2019. у 21.27
The Apprentice 2nd season kad su bili Tom Green i Andrew Dice Clay.

Oni su se pravili da se svadjaju a svi ostali su mislili da su for real.
Marko_011
(Buongiorno a tutti)
29. октобар 2019. у 05.38
Gledali Joker film?

Mišljenje?
kt61
29. октобар 2019. у 07.23
Nisam gledao ali kažu da je on bolji Joker nego Jared Leto.

Kad je Joaquin Phoenix bio kod David Lettermana to je bio zanimljiv interview
zoxthegreat
29. октобар 2019. у 08.46
Zox izvinjavam se ali mi se samo zezamo na diskusiji. Jel prihvatas

naravno prihvatam zezanje , ti si curving ganstalkerski obrezani unuk

kao I ona dvojica, :)

što se tiče filma nisam gledao ali sam procitao sadrzaj negde

pa pokazuje bolest drustva I kako to može da deluje na pojedinca

kad je drustvo bolesno onda su I vecina jedinki bolesni

obrnuto, jedinka +> drustvo ne vazi ali može da izazove zarazu
kao sto je I pokazano u filmu,

sibolika je u masci, kad nozis masku sve je dozvoljeno

a u drugom slučaju maska je nužna da bi prezivo

ovo su moji utusci iz opisa filma verovatno ću imati malo

izmenjeniji utisak kad ga pogledam
kt61
29. октобар 2019. у 18.32
Bolje curving nego cik-cak
Marko_011
(Buongiorno a tutti)
01. новембар 2019. у 06.34
Realno, kada sam gledao film, Joker mi je izgledao realno ko Zox.

Sve raspad, ništa ne funkcionise.

Film donekle govori o sredini, koja ne funkcionise i gde ti ga lako zavuku ili se nadjes u situacijama, posle kojih možeš dobro da nagrabusis, ako ne dopustis da te gaze.

Takođe i da ti kao ti, realno ne zanimas nikoga, samo si broj.

zoxthegreat
01. новембар 2019. у 08.15
pa imam ceo system protiv sebe kako da funkcionisem

moglo se bolje odigrati ali I pametniji od mene bi nadrljali

milim markicu ostaviosam dosta linkova za ovih godinu dana ovde

da vidis o cemu se radi! ne samo o meni nego generalno.

uopste nije smesno, kao Joker. kad te čak i ovde prate

Kenny novak, Pravda,...= gang stalkers

Marko_011
(Buongiorno a tutti)
01. новембар 2019. у 08.56
Realnost je da ti isto možeš sve da ih se resis, kao sto i ja mogu da napravim velika sranja tamo nekima, da se čak i Windy smejao neverujuci, papà kad sam mu objasnio, ajde da ne pravimo probleme.

Mogu sve da ih pozatvaram i to u stilu, FBI, umesto CPD.

Kažeš da znaš i da si pametniji od ostalih.

Tamo nasi ne vide dalje od 300$ da te zavrne i posle toga da te diskredituje, kako bi sebe akreditovao.

To ti je neka osnovna formula u Cikagu, tipa u fizici v+s=t

Nego, tražio si posao predavaca, koliko se secam a moja sestra predaje Matematiku na falultetu u USA i među kolegama kaže, ima masa onih bez skole, koja je potrebna, dok obavezni ispit, koji profesori moraju da prodju, testiranje, koje se drzi ne znam u kom vremenskom intervalu, ne uspevaju da prodju, sto ih ne sprečava da idu dalje.

Znaci, bitno je ko te gura a price o tome, šta neko treba da ima, PhD, Master, US Citizenship, bla bla bla, to su price za siroke naivne mase.

Realnost je da to podseca na kriminalni milje, sto u praksi i jeste.

Mislim da je sestra prijavila neku iz Afrike, koja nije imala ni papire a kamoli skolu, usput ugurala i brata, fazon celu familiju.

To ti je mafija neradnicka i bez potrebnih dokumenata.

Mislim da si udario na pogresnu adresu.

Spominjao je neko Santu oko zaposlenja.

Teško da vam isti može pomoći.

Određeni krugovi drže te poslove, gde da stvarno postoji inspekcija, malo bi ih ostalo na svojim mestima.

Ti realno receno, nemas nikoga da te pogura, dzaba ti dva Masters-a.

Pokusaj u Irskoj, tamo su dobro placeni, Americki akcenat, USA zastave svuda, imaju čak i Belu Kucu kopiju.

Trebaš da nadjes mesta, gde se okupljaju predavaci i da slusas iskustva, kako bi sebe locirao i uputio dalje.

Ekipa sa diskusije ubija ovde vreme, nisu ti potrebni njihovi saveti, jer nisu iz te branse dok mi Santa nije bas izgledao ko da je u tom polju ili je u Tenesiju drugacije.

zoxthegreat
01. новембар 2019. у 09.50
marko ti izgleda ne razumes moj srpski ili milsis da sam
malcice skrenuo pa umiljsam.

slusaj, reko si nešto sto mogu da razmislim a to je povratak

u srbiju ili d aprobam negde drugde.

santu sam ja pitao mnogo ranije da mi pomogne 2007 2008

ja sa santom nisam u kontaktu od 2009 jer mu je tada naređeno

da prekine svu komunikaciju sa mnom. to je lepsa varijanta za santu
a ona mngo ljigavija je ta ds da me je možda spijunirao id prvog kontakta

Kenny radi za crnu kocku I ostale gang stalkerske kompanije, kao

I novak I Pravda, ti sad možeš da verujes ili ne

nisam ja rekao da sam pametniji od ostalih I znam. reko sam da sam pametniji

I da znam vise od nekih koji dobijaju posao. isto mi je iso na onu stvar

krivonja sa njegovom genijalnoscu.

pa ako znaš engleski valjda možeš da proguglas gang stalking , targeted
individual.
slusaj dobro markicu neki nasi nisu tako navini ko sto ti mislis

reko sam ti cime se neki nasi I „nasi” = gang stalkers
Marko_011
(Buongiorno a tutti)
02. новембар 2019. у 06.07
Koga briga za koga ko radi.

Gledaj da se zanimas sobom a ne da previse dajes paznju drugima a sebi ponajmanje, jer to bas i nema neke pameti.

Srbija, ne kapiram gde ti sebe tamo vidis...

Gledaj Irsku, mislim da pustaju Amere, masa Americkih kompanija, porezi 0.01%, Poreski Raj.

Imaju ko u USA sajt Indeed za poslove, ukucaj i trazi posao.

Mani se naših u USA, ionako ti ništa neće pomoći, samo ga zavuci.

Ionako propadnu u USA, jer nemaju petlju da preseku i nastave dalje.

Marko_011
(Buongiorno a tutti)
02. новембар 2019. у 06.08
Marko_011
(Buongiorno a tutti)
02. новембар 2019. у 06.11
Kada odem u Madrid, setim se Sante, kako rece da je bio u Madridu, pa otisao za Ameriku.

Pored onakvog Madrida, traziti Ameriku i zavrsiti u Tenesiju, ne znam koliko je mudro a Madrid pun Amera iz Njujorka.

Pokusavam da shvatim, ali nešto ne uspevam...
pravda_i_istina
05. новембар 2019. у 23.11
ja sam pre 10-ak godina, poslat na prinudni, krenuo na koledz, pa sam uzeo prirodne nauke, i na placement testu kažu univerzitetski level, znaci koju god hoću matematiku sam mogao da uzmem, a ja zavrsio SAMO srednju skolu - i onda sam se osetio genijalcem

plus u blizoj familiji imam doktore nauka na najprestiznijim americkim univerzitetima, pa sam i među njima isto ja genijalac, a ne oni

ja čak nisam u americi da pravim pare, već podizem decu

to što je ovaj magistar hteo preporuku kafanskih diskutanata, to nema veze sa mozgom, radi se o terapiji koju on ovde dobija, jer svima je jasno da se sa foruma ne dele preporuke niti ljudske, niti profesionalne
pravda_i_istina
05. новембар 2019. у 23.21
znaci, meni ne trebaju ni tudje diplome, ni tudje pare, ni tudji kamioni avioni, a ne treba mi ni tudje ludovanje, ali treba biti genije kao ja.
pravda_i_istina
05. новембар 2019. у 23.26
marko covek je turista, razgledo je predele iz soferske kabine, ali bolje mu je ovo sad da putuje po evropi da ga drugi voze nego sam

americki soferi moraju da cekaju penziju da bi postali turisti

nije nam svima isto, mene npr, turizam ne zanima, tj. ja sam to radio kao mlad

postoji vreme za sve u zivotu, u tome je poenta, a ne - ne svidja mi ovde i ovo, hteo bih tamo i ono, najcesce tudje... bolje svoje.
pravda_i_istina
05. новембар 2019. у 23.29
ne kažem da drugima nije bolje, ali ja svoju genijalnost ne bih menjao ni za ciji tudji zivot
pravda_i_istina
05. новембар 2019. у 23.39
kažu mi mnogi - resevaj se tog auta kuce žene
da ih uvalim drugima
ne, ja im znam mane, ali ne bio ja genije koji ne može sve da popravi, za mene je to smiao zivota da sto sam dobio to resavam,a ne da kažem e, ajde da se menjamo ja bih malo da budem turista... ne, ja ssm turista bio mlad, sad RESEVAM ZADATKE
pravda_i_istina
05. новембар 2019. у 23.41
Vecerasnja terapija je zavrsena, mora se svako suociti sa sobom - je zakljucak. Laku noć.
santa
06. новембар 2019. у 10.11
Marko_: „Kada odem u Madrid, setim se Sante, kako rece da je bio u Madridu, pa otisao za Ameriku.”

'Fake news'!
pravda_i_istina
06. новембар 2019. у 10.21
a samo srednja skola. da rece da si sam ucio pa da ti poverujem
=======
u tome i jeste stvar, sto su naše gimnazije ucile i integrale, a ovde studenti popadaju, pa se samo spusti kriterijum da bi određen procenat prosao naknadno

tvoja ogorcenost je isto deo terapije
pravda_i_istina
06. новембар 2019. у 10.22
p.s. mogli smo i kroz fiziku da sprovedemo terapiju, magistre
kt61
07. новембар 2019. у 08.29
survival oral is not a financial transaction. Survival oral is, quite simply, exchanging one's mouth for basic needs, including clothing, food, and shelter
pravda_i_istina
07. новембар 2019. у 18.56
kt61
07. новембар 2019. у 19.10
U pravu si Pravda. Mnogo je takvih individua na ulici.

Uzmimo u obzir da su im pricali u skoli i na vestima da su najbolja nacija na svetu i da su posebni a u stvari su prosecni ili ispod proseka u svemu.

Posle imaš ceo grad ljudi koji misle da su posebni plus imaju oruzije. Zato tu može da bude opasnih situacija.
pravda_i_istina
08. новембар 2019. у 20.34
zamisli ti da ja veceras odem kod svetog pere

i pita me 'de si bio, šta si radio

skoro nigde i ništa, u neku smrdljivu zemlju i neki smrdljivi posao

ali zato imam spisak stalkera koje krivim za moje smrdovanje, cuvam taj spisak već 10-ak godina ... zamisli cika pero da ja nemam taj spisak kenjdze, sanjdze i krivde

zamišljam, onda bi mene psovao, glavnog stalkera, jel to 'oćeš da kažeš?
kt61
08. новембар 2019. у 21.52
Najbolje je samo ignorisati ga. Čim dobija paznju odma pocinje da se misbehave
pravda_i_istina
08. новембар 2019. у 22.17
nisi ti izmislio, slazem se, ali zamisli samo da ga niko nije izmislio, jel bi preziveo dan, a da ne psujes kenjdu krivdu sandzu za svoju losu sreću... prosto si dobio loše karte, a ja ne bi dosao ovde da ne bi lutrije, a čak i ne volim lutriju, nego mi je bila zaostala neka fotka, pa sam se ubacio,i eto me da tebe stalkujem
pravda_i_istina
08. новембар 2019. у 22.19
samo neka tebi bude lakse, greota da se nerviras, mi stalkeri [ja i dalje na znam šta ti je to, ali deluje pozitivno na tebe da se izduvas] ti dodjemo kao terapija
pravda_i_istina
08. новембар 2019. у 22.22
ali ako mislis da će da ti bude bolje, razmisli da batalis te deluzije, koj će ti one u zivotu
kt61
08. новембар 2019. у 22.41
Homeless-i duvaju a sa duvanjem dolaze i deluzije
kt61
09. новембар 2019. у 08.58
Survival oral post se odnosi na tebe. Zašto ga dajes?
santa
09. новембар 2019. у 09.35
„za santu nisam siguran, možda je u mom slučaju dobio samo naredbu da prekine”
-------

Sa navedenim samo i dalje potvrdjujes svoje mentalno/dusevno stanje; kako 'prekinuti' nešto sto nikad nije ni započeto?

Leci se covece, još si mlad, i zivot (ne samo 'zivotarenje') je pred tobom!

Marko_011
(Buongiorno a tutti)
09. новембар 2019. у 10.28
Integrale čitam?

Eto, ja ne znam ni šta su, niti me zanimaju, niti bilo šta menja moj zivot bez istih, kao ni bez onih Balkanskih izgubljenih slučajeva po skolama, sto lece sujetu i dele loše ocene, znao ili ne znao i za to su placeni a ne znaju ni da objasne.

Balkanski mentalitet.
kt61
09. новембар 2019. у 10.59
Ova diskusija je postala teska smaracina i drama.
A najveca drama queen ovde je zox.

Kvalited diskusije je vrlo opao a to je zato ste oterali sve kvalitetne sagovornike!

Ako možemo da se dogovorima da se stisaju strasti ili ako ne moramocemo da obavestimo moderatore o ovome
pravda_i_istina
10. новембар 2019. у 02.22

I šta koj q visite ovde, što ne odete na te vase jahte podmornice
ili vikendice na beverli hilsu I havajima

ti krvidava laz ovde si me napadao nekoliko puta da ne znam integrale

===========
pa jel znaš, ja vise nisam siguran ni limese da znam?
sumnjam i santa da zna.

to što me nabedjujes da sam bogat sa jahtama i slično, nemoj zokse, nemam ja ništa od toga, za dzabe si ljubomoran, pola kuce i jedan auto otplacen, drugi i pola kuce kredit, kao i svi ameri.
santa
10. новембар 2019. у 09.57
pravda_: Znao neznao 'integrale' ne podređuje osobi zivotni standard koliko šta i kako radi sa onim što je prirodno nadaren ili strucno obucen u zivotnoj sredini gde su potraznja i ponuda podudaraju.

Za neke naše sa brdovitog Balkana prelazak sa jedne sredine (po lalinskom -komsiluka) u drugu je vrlo tezak dozivljaj, tim pre ukoliko nema 'nseg sveta'i ako bi im se (IMHO) taj premestaj visestruko isplatio?!
zoxthegreat
10. новембар 2019. у 11.12
santa evo ti malo u skladu sa temom kad se se već pojavio posle nekog
vremena
način zivota u tvojoj gold domovini

https://www.youtube.com/watch?v=gW-RVsrLY9w

fake news yeah, yet to see who poisoned the flint water

who was her lover from dirty Balkan's komsiluk :)

santo izvini ako nije po engleskoj gramatici

at I krivnjo hoćeš kiriki u celo ili da ti kenjo spremi tebi I kt-u

jaja na oko & kobasica na celo
kt61
10. новембар 2019. у 18.17
Od Camden-a do Flint-a, ne možeš bez njih, mamba
pravda_i_istina
10. новембар 2019. у 21.18
santa, ti znaš da se ja možda u svemu slazem sa tobom osim u vidjenju politicke situacije
santa
10. новембар 2019. у 21.59
Ma nema problema, pravda, zasluzni smo svog vidjenja i mišljenja kako po svemu tako i po pitanju politike, tim pre, sto čak i u samoj familiji politicke nesuglasice nas NE otudjuju (ma kako bili 'grlati' za vreme -Thanksgiving dinners). :)
Marko_011
(Buongiorno a tutti)
11. новембар 2019. у 15.15
Idem ti ja kod nas u Gimnaziju, zima, sneg, predjem peske 10 km otprilike, dovucem se nekako.
Sankcije, ponekad prođe bus, koji vise izgleda ko u Indiji, kada se prikace na voz.
Koliko ih ima unutra, toliko ih visi i na vratima.
Drže jedni drugima za kaput, šta do’vate.
Dodjes u skolu, ono hladno, nema grejanje, sedis u perjanoj jakni ceo dan.
Prodavnice prazne, rafovi bez robe, sklonili, neće za dinare da daju istu.
Kilogram Zacin C su recimo nabili na 75 Deutsche Mark, tako da niko ne kupi, osim da im ga mazne.
Ništa, idem ti ja tako godinu dana, vrlo dobar uspeo da naguram, mada me realno nije ni zanimalo, Latinski, Campus, Campi, Camporum, deklinacije, sviranje quartz-u i tako neki predmeti, osim Geografije, to sam drao, nisu mi ni Profesori do kolena bili.
Znali smo pred svima da se rokamo, vide oni izblamirace se, pa ajde da se izvuku, promene temu.
Davali su mi da predajem umesto njih.
Imao sam prijatelja, retko da je isao uopste u skolu, nema ga mesecima u Gimnaziji, dovlaci upaljace iz Madjarske, ono bas na veliko, nekih 30.000 i pravac na Buvljak.
Drzao tri tezge, mislim da se nije ni secao skole, gde „ide”.
Valjda su ga i u Gimnaziji zaboravili.
Bila i neka sa lovom, imala 11 jedinica, tj. predmeta od 14.
Imala oko vrata pokretnu zlataru, jakna od 600 Deutsche Mark Chevignon, patike 300, menjaju se, ne nosi uvek isto.

Plata 1 marku Nemacku.

Tada se već blizio kraj godine, razredna mi drzala na silu keca iz biologije, ono na silu, jer mi neda da odgovaram a usput mi zove caleta da se vide.

Cale imao privatnu firmu, pa da ga istrese.

Nije otisao, nije sisao veslo.

Ništa, ja izvrsim pritisak pred svima da me pita, jer u suprotnom pokusava na silu da me obori.
Ajde, pita ona mene, sve znam, zakljuci 3.
Zadnji dan u skoli, nisu se nosile knjige, zavrseno sve.
Dolazi meni neka cepulja i kaže da mi je Matematicarka rekla da imam keca.
Ja u soku kod nje, nisam imao, otkud to, ona kao imaš a ko je imao, već je ostao danima ranije sa njom da isprave a tu mene niko ni zvao, jer nisam ni imao.
Ništa, otera ona mene na popravni, spremi kaže prvu polovinu, 7 lekcija.
Dodjem na popravni, ucio ko tele celo leto, ona mi spremila prevaru neku od zadataka.
Gledam i ukapiram da mi ga zavukla.
Odem kod nje i pitam zašto me ..be, spremi jedno, daje sedmo, uprpi se ona dobro tu i kod moje razredne kao, ajde da ga pustimo da ne pravimo probleme.
Ne, on mora da padne, digla matora prst.
Nema love, nema dalje.
Bolje da sam je pustio iz Biologije da me obori, pa bi je lakse izdriblao ili tražio zamenu, ovako, spremili ko zna šta.
Onaj sa buvljaka, sto nije imao po zakonu obavezan broj dana u skoli, prosao, doneo uverenje iz neke selendrace, van Beograda od lekara, dok ona sa 11 predmeta i jedinicama, nije ni pala na popravni a ni odgovarala.
Bio je još jedan slučaj, prespavao godinu, ništa nije znao, nisu ga doduse ni pitali, jer su znali odgovor, tj. ne zna ništa.
Ja kao idem u skolu po ledu i minusu peske 10 km u svakom pravcu, postujes propise i zavuku ti ga gore nego na Zelenom Vencu.
Onda kao pricamo o našim skolama i nekakvom znanju.

Klasicna mafija za novac, ovde kad sam pricao, ljudi gledaju, ne veruju.

Kasnije, drustvo se na takvima zasniva, preko love i veze, sve je bazirano na laži.

Rezultati takvog drustva su poznati.

Sada kada gledam, sve te nebuloze, jednostavno ti nisu ni potrebne, iako su izdizali u nebesa te gluposti po skolama.

Diploma ne treba nikome, niti ti predmeti.

Vise sam ja njima bio potreban u zivotu da me istresu ko kesu, nego oni meni.

Zivot kasnije svakog selektira.
Marko_011
(Buongiorno a tutti)
11. новембар 2019. у 15.25

Sinusi, kosinusi, Integrale, ovo, ono, sasvim je nebitno u zivotu, jer se od toga ne živi u zivotu, kao ni od naših, niti naših po skolama i slično.

Njihov uticaj na zivot je realno samo blef i ništa vise.

Trazi daleko vece znanje zivot, koje neki imaju u glavi a kamoli te nebuloze sto predaju,

Juče...

https://ibb.co/6gtHBNC
Prekjuce...

https://ibb.co/9nkPvqh

https://ibb.co/1GN95w7

https ://ibb.co/260MhmS

https://ibb.co/WKkLcXG
kt61
11. новембар 2019. у 19.39
Utice matematika u zivotu dosta. Imaš bolju logiku razmišljanja u novim situacijama.
pravda_i_istina
11. новембар 2019. у 21.22
pravda_i_istina
11. новембар 2019. у 21.32
pusti hranu i restorane, slikaj nam zgrade, ulice
pravda_i_istina
11. новембар 2019. у 21.35
bilo šta krupnije od case i tanjira, to sam mislio, predele npr.
Marko_011
(Buongiorno a tutti)
13. новембар 2019. у 00.38
Utice matematika u zivotu dosta. Imaš bolju logiku razmišljanja u novim situacijama.

Nemam ništa protiv matematike, bila i biće, samo sam govorio o anarhiji pojedinaca i koliki uticaj to može imati za dalji zivot.
Marko_011
(Buongiorno a tutti)
13. новембар 2019. у 00.43

11. novembar 2019. u 21.32

pusti hranu i restorane, slikaj nam zgrade, ulice
0
pravda_i_istina
11. novembar 2019. u 21.35

bilo šta krupnije od

Stavljao sam, ali moderator brise.

Predlagao sam jednu Slikovnicu ili Photo Thread, gde ljudi mogu da kace slike i da se izdvoji, tipa Santa sa RV, ali ništa, samo spisak polazaka busa iz Kanade može proći

Marko_011
(Buongiorno a tutti)
03. јануар 2020. у 00.54
Control.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Lava Rock Bracelets?
.