Дискусије : Емиграција

 Коментар
Secam se..
windy-chicago
(windy-chicago)
02. јун 2019. у 16.38
... selidbe,, iz velike kuce u malu
.. plac majke, psovke oca, suza,
.. nema oca, majka sama, plac, molitve
.. po neki komad hleba, svinjska mast, na njemu
.. hladne sobe, zgrcenost u nemastini
.. prezrivih pogleda skolskih,, drugova,,
.. vise gladan, nego sit..
.. sa tankom jaknom, pocepanim cipelama
.. bez nade, bez sutra, icega
... sa pesmama o crvenima na radiju
.. bez i malo milosti...
.. snovi, snovi, o boljem zivotu
.. odlazak daleko,, dalekoooo
.. tezak rad,, snovi, snovi, o boljem zivotu
.. kraj,,, snovi o detinjstvu
.. sve u krug
... vredi li zivot ista ...
.. još malo,, KRAJ.
santa
02. јун 2019. у 17.11
„... vredi li zivot ista ... ”

windy, dokle god u nama postoji 'secanje' zivot je vredan živeti kako najbolje znamo i možemo. E sad, Dementia, bolest je sasvim nešto drugo.

A za ovo; - „.. još malo,, KRAJ.”

Za to - 'malo': „Live Each Day Like It’s Your Last”

:)
windy-chicago
(windy-chicago)
02. јун 2019. у 18.16
Santa... ti ne možeš ni da sanjas kakav tezak zivot sam imao. U 3 romana od po 1000 stranica, ne bi bilo dovoljno da se opise taj pakao. Komunjare su mi unistile zivot, ne samo meni,,, mojoj familiji. Ne vredi o tome pisati, niko to neće razumeti. Vise od 30 godina radio sam kao najveci rob u Americi. Jeste... zaradilo se... ali da li je to bilo vredno svega toga. To je vecno pitanje... bez odgovora.
Marko_011
(Buongiorno a tutti)
02. јун 2019. у 18.31
Izadji malo iz te Amerike i udahni vazduh.

Biće ti bolje.

Ja sam presekao i nisam se nikad pokajao.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
02. јун 2019. у 19.03
Buraz, najiskreniji savet - mnogo gledaš unazad. Šta je uradjeno uradjeno je, šta je bilo bilo je. Tu promena nije moguća, ni nabolje, a hvala bogu ni nagore. To je gotovo.
Da li je bilo vredno? - pa ako budes proveo ostatak zivota u samosazaljevanju i razmišljanu o tome - onda definitivno neće biti vredno.
Dakle - bilo je kako je bilo - okreni se buducnosti.

Kao bas klinac, smislio sam teoriju - „valja zivot sprcati za jedan dobar dan”

Tada je bilo mnogo vise preda mnom, nego za mnom.
Sada je vise za mnom nego preda mnom.
I i dalje stojim na tom stavu (kao i na gomili drugih koje sam imao kao klinac (bistar klinac doduse) - eto vreme je pokazalo da sam u pravu).

Dakle mani se preispitivanja. mislim o.k. al' nemoj sad bas svo penziono vreme da istrosis na to. - je l' imaš za 'leba i vode i soli do kraja zivota? - imaš. jel' imaš za kisobran i stolicu? - imaš - pa buraz, kapiram da si se izborio za prilično mnogo u zivotu. -masa ljudi na planeti nema čak ni to.

znaci ...o komuniste, ...o druga tiiitu, i t.d. - uzivaj u ovome sto je pred tobom.
i svako dobro, i lep provod ti želim. misli pozitivno. (evo vidi - ja recimo sam zvanicno nezaposlen, najvredniji pojedinacni predmet koji imam mi je fotoaparat, koji je skuplji od oba automobila (nije toliko dobar aparat koliko su to krsevi, bas izmenih plocice pre par dana i na drugom bi-biju pred zgradom, jebi ga, sirotinja, nema se za servis :) :) (osim ako me neki amatercic ne vidi pa se sazali, setimo se da je izvadio sto dolara pred konobarom u srbiji :) ) - dakle evo ja sam nezaposlen, rentam gajbu, nemam svoju, i uopste se ne potresam.
ako će te utesiti caletovu kevu su zaklali komunisti, druge babe buraza su ovesali i opljackali - drugom dedi su maznuli zemlju i met'li je u zadrugu - nikad nam je nisu vratili.
i šta sad - jel treba da placemo k'o pickice nad svojim tuznim sudbinama? - glavu gore, i raspali po zivotu ;)
skoljka
(student)
02. јун 2019. у 19.41
Samo slušaj Saleta i biće sve ok.
Interesuje me samo jel si morao toliko da radis ili ti je bio izbor?
Ja ne znam nikog ko toliko radi (sto si rekao 16-20 sati na dan).
windy-chicago
(windy-chicago)
02. јун 2019. у 20.06
Skoljka... ne nisam morao da radim 16-20 sati svaki dan. To je bila moja odluka. Bojao sam se siromastva. To mi je uvek bilo u glavi. Da sam mogao, radio bih 24 sata dnevno. Ali ,mora se odmoriti , bar malo, odspavati. Kada sam dosao u Ameriku, zakleo sam se da ću ,,uspeti ,,. Da li je uspeh ovo sto imam sada ... a imam dosta,, ne znam. Da li je vredno svega toga... mog uzasnog teskog zivota... ne znam. I moja žena je radila mnogo... ne toliko teško kao ja... ali ipak... zaradilo se ... jeste ... deca su zavrsila skole... imaju svoje porodice,, decu. Ja sam u poznim godinama ... 66 ... ko zna koliko je još ostalo. U penziji sam... trosim dane, pokusavam da nadoknadim neko prošlo vreme. Hhhmmm teško.
skoljka
(student)
02. јун 2019. у 20.41
Šta te uhvatilo sad, pa uopšte nisi toliko star.
A tvoja žena sjećam se pisao si ovdje je moje struke i to u menadžmentu, taj posao je isto bas naporan (ja i ne radim full time a ubih se od posla sasvim dovoljno).
Oboje ste se naradili i sad taj prelaz ti teško pada. Pod hitno se okupiraj nečim i to zaozbiljno da prestaneš da crnis. Znaci ne samo golf, obilazenje imovine koje si stekao, nego gledaj šta ozbiljnije, neki projekat, sto će da te više okupira da imaš manje vremena za razmišljanje.
santa
02. јун 2019. у 22.28
„Ne vredi o tome pisati, niko to neće razumeti.”

windy, bio bi iznenadjen sa koliko 'razumevanja' i paznje bi vecina 'razumela' o cemu je reč i o cemu se radi, tim pre, sto svaki i jedan od nas ima svoju pricu vrednu zapisa, ako ni zasta drugo, bar za buduca pokolenja (po onom; - IF IT'S WORTH REMEMBERING; IT'S WORTH WRITING DOWN!

pravda_i_istina
03. јун 2019. у 01.32
Bojao sam se siromastva. To mi je uvek bilo u glavi. Da sam mogao, radio bih 24 sata dnevno.

windy, ispovedio si se, šta je tu je, a sam znaš sad kako možeš da se resis straha - podeli deci šta imaš, podeli siromasnima i Bog da te vidi kako se više ne bojis.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
03. јун 2019. у 02.29
samo slusaj skoljku, i sve će biti o.k. :)

66? pozne godine? -pa ti nas za'ebavas bre :) -pa ja kad sam imoa 66 tres'o sam jednu 35-ogodisnjakinju, i razmišljao da li da podvedem i jednu 40godisnju svalerku pod status „druga devojka” -ali mi bilo truba :)
66, pozne godine... comeoooooonnn... you're just kidding us, right?

dobro, eto, nešto si naucio. (ili barem pola) -da se problematicna situacija ne resava ubijanjem posledica (sto bukvalnim, sto figurativnim), nego resavanjem uzroka. -posto vidim, iako si eto posledicu (zivotnu) koja dovodi do straha - a to je siromastvo, resio - strah je, evidentno, i dalje tu. i to vrlo snažan strah koliko vidim.-samo se možda kanalisao u nešto drugo, ali je i dalje tu.
da li je nešto vredelo - u tvom zivotu, možeš samo ti da kažeš, a i ako skontas da nije vredelo - pa nikakav problem. popravnog, doduse, nema - tako je kako je, -okreni se nečemu sto u tom momentu mislis da vredi.
mislim, možda se i opet za...es - sto opet nije nikakav problem.
*pogledaj biografije, iskopaj 15ak ono uspesnih ljudi. fazon koji nisu postali milioneri tako što im je tata bio milijarder, pa malo inflacija, malo nestasno dete - pa spadosmo na milionere, nego ono - neko ko je bio „one of us” - a sad nam ponekad mase iz svog helikoptercica - koji vozi sam, a ne pilot - jer mu je to hobby, i t.d.
-i videces da ama bas svaki, čija biografija nije romansirana - ima osobinu da je nebrojeni broj puta u zivotu opizdio glavom u zid, spucao spicom o basamak, pa pao i spucao i cevanicu, da je iza neverovatne kolicine choshkova opet - puk'o glavom u zid i t.d. - i svi imaju zajednicku osobinu - nisu stali kod prve prepreke (ili preispitivanja), seli dole i krenuli da placu k'o pickice, nego ono - idemo dalje, ud'ri...
nadji neki hobby. ne može ti jedini hobby biti ovo sto ti je neko iznad rekao - da obilazis svoj imetak, ma koliki bio - sama cinjenica da imaš porodicu/unucice/kurcepalce, i da ste svi zdravi i u komadu ti je nemerljivo bogatstvo - posto kontam da si eto najzad skontao - buck$$i su zgodna prateca pojava u zivotu, ali ameri nisu u pravu - jer $$$- naprosto nije sve. kao sto rekoh - imaš 'leba i soli da iz'es, vode da pijes, stolicu da sednes, i kisobran kad pada nešto s neba da te zastiti? - sve preko toga ti je cisto divljanje.
ako me razumes.

mislim primetio si da sam ti tokom godinama i kenjao ponesto tu po diskusiji, al' veruj mi da kad si prijavio da si u penziji, sam otvorio bio pivo, mislim da sam bas rekao - e odo' sad da otvorim pivo da ti nazdravim (sto sam stvarno i učinio) - posto sam stvarno pomislio - evo ga ova sofercina bandoglava koja sem onih traka i one bele linije ništa ne vidi, pa čak ni sa strane puta, 'bem ga bas :) - ode fala bogu u penziju, malo dusom da oda'ne.

evo vidi ja: fotografija, pecanje, ...ivetrija po prirodi (čak sam 10ak godina vozio 4wd voz'lo -za te namene, i sad bi, kada bi finansijski mogao da dobacim land cruisera tojotu -ali ne mogu, a po mom racunu iako je to vrhunski deo ...ivetrija-geara, to NIJE vredno cimanja koje bih morao preduzeti - da bi zaradio i kupio si to voz'lo - potrosio bi parce zivota, ali eto, ja unapred znam da meni to moje parce zivota koje treba da sagorim za 50kE - za automobil - je vrednije. -ono, dao bih vise od 50K da to - radno, pretvorim u slobodno vreme. ), muzicar sam, u smislu fotografije - i retouch radim dobro, imao sam stampariju (opet dva zanata: priprema za stampu, sam proces stampe, plus menadzerisanje male radnje (ono idi nabavi papir, foliju, farbe, hemiju it.d.) - dakle kod tebe tu u juesofa - to je jedno 5 zanata, od kojih 4 nisu „zanat od pet dana” -ono za pet dana od momenta kad dodjes „u firmu” - i dalje ne možeš da doprineses. -dakle bio sam radoznao (i i dalje sam), doduse, nešto bistrije dete od vecine koju sam znao, a i danas poznajem, -i sa pozitivne strane gledano - to mi se vratilo tako što se - iz tvoje perspektive (za volanom) - bavim ...ivetrijom ceo zivot (sto naravno nije tačno -ali svakom svoja muka izgleda najteze je l') - ali nije ni daleko od istine.
evo recimo sad je 8 26, ja ovde se bavim (jer mi se može) zemljakom, koga ni ne poznajem, koji je u „belim svetovima”, koji ima mali problem, ceskam jajca, pijem jogurt sa kolagenom, dok mi se 'ladi chaj, i t.d. -izgleda do-jaja - mada, za tu poziciju sam se sa druge strane, svojim skromnim nacinom zivota, i zeljom da ucim, koja još nije splasnula - izborio.
bas kao i ti za to da sad malo više ne gledaš one trake preko volana, nego sad malo i da zjacis sa strane.
znaci - kao sto ti rekoh i iznad - ud'ri lave po zivotu- ako dozivis stotu - tek si na pola (odraslog) zivota. -dakle ima još ihaj-haj vremena za ooodličnu zezanciju. *heroin nemoj ni da probaš nikad. ni kocku preko parstotina buck$a. ume biti pogubno.
ovo ostalo sto sotona ponudi - vidi, ima tu i sjajnih stvari u ponudi za doooobro zezanje :)
aj' i ne lupaj mnogo glavu o drugu tiiiti i tom vremenu, jer je to prošlo, nego ono - uzivaj u izuzetno velikoj kolicini slobode i zivotnom komforu koji ti omogućava juesarmi, erfors end nejvi.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
03. јун 2019. у 02.33
*dva piva il' dve case vina, za ovih 2 buckets full of words of wisdom, mi ne dodjes, ono čak i na „hvala” - odgovor je „nema na šta” - mada, mo's viknuti 1 or 2 rounds kad se vidimo negde oko indiana dunes national parka, il' ako odemo da posetimo moju drugaricu dole na floridi, pa skoknem(o) do tarpoon springsa kod onog grka na baklavu, i da nalomimo tarpune caskom.
oblica
(ima ih na pretek)
03. јун 2019. у 03.24
Imam jednog poznanika, otisao u penziju i ostao ovdje, u dijaspori. Kaže hvataju ga ponekad krize jer nije svoj zivot tako zamišljao a sad eto ima suvise vremana za razmišljanje pa ga zato i te krize cesce „posjecuju”.
On kaže kad ga tako uhvati odmah ode na cevape: a ono cevapi nisu ono sto su nekad bili, nemaju isti ukus: ovdje gdje živi a ruku na srce ni u zavicaju nisu vise onog ukusa koga se on sjeca.
Ali poslije „posjete cevapima”, bude mu uvijek lakse. Osjeti fizicki da onog zelejenog (ukusa) vise nema. Vidi svaki put pokojeg novog „našeg” covjeka, cuje pokoju novu pricu, onako usput sa komsijskog stola... pa onda ode smiren kuci da razmišlja o tim tudjim pricama, pomijuje unucad i popije kavu sa zenom.
Zadovoljstvo treba traziti u malim stvarima.

Kraj je, ako si zdrav, još daleko i ne prizivaj ga. Ljudi se izbore i sa teskim bolestima i ne pricaju o kraju: ovo malo iz riznice ličnih dozivljaja.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
03. јун 2019. у 05.21
*dodjem ja iz dalekih svetova posle godinu i nešto, i sretnem jednog poznanika, i kao 'de si, šta ima, kako bilo u aziji i t.d. -pa kao o.k. simpa su... kako zdravlje - ja reko' -ma teraj ih u k. -tražili su mi neke rakove po plucima par meseci, samo sam dig'o pritisak „onoj mojoj”-a znam da mi nije ništa - ti kako? -ma kao žena rodi klinca i slogne se posle toga, pa se ispostavi da ima rakcinu tu i tu i tu, i metastazu tu i tu i tu - i eno je u krevetu sa bebicom već par meseci...
(a ja pomislih - i otprilike svaki dan kad dodje kuci sa posla, otprilike na putu do kuce razmišlja - aha, sad kad dodjem kuci, da li će biti „nije mi dobro” - a to u takvom slučaju ima jeli mnogo veću tezinu nego kad neko zdrav kaže nije mi dobro... i tako to...)
uglavnom - budi zahvalan (svi mi) u zivotu na onome sto imaš, i uzivaj u tome sto imaš, i ne okreci se sine.
santa
03. јун 2019. у 08.50
windy, yesil' čuo za ovdasnju;

„Never be a prisoner of your past, it was just a lesson, not a life sentence” ?!
Amatercic
(Penzioner)
03. јун 2019. у 10.26
Windi.Da si ziv i zdrav važno je da si svoje planove ostvario a godine idu ovde isto kao i onima koje si ostavio,uzivaj u svojim ostvarenjima a kad te tako malo uhvati ti kreni do Srbije pa vidi one kojima si zavidio kako su oni ako su uopste živi i šta su uspeli.
Ti prolazis kroz normalnu fazu zivota gde se sabiraju uspesi i neuspesi kako bi drugacije dao savet deci??
Ja napr nemam vremena da visim ovde da objašnjavam kako,koliko i gde trosim,za 4 putovanja da igram Golf vise sam potrosio ne Sasa šta je zaradio u zadnjih 5god ali meni vise treba moji standardi volje i zelje su drugacijee od njegovih.
Ziv i zdrav da mi budes 66 su mlade godine.
pravda_i_istina
03. јун 2019. у 13.56
ma ja znam u cemu je windijev problem - krivo mu je sto je dirincio iz straha, jer nas ljude trebaju da pokrecu uzviseniji motivi nego sto je strah... sto nse vise plasis, vise zaradis, samo to ne ide kod ovog zoxa, on je pomesao strah sa paranojom
pravda_i_istina
03. јун 2019. у 13.58
obrisa ga moderator, a taman je i on poceo da se ispoveda
kt61
03. јун 2019. у 15.16
Opet tema navlakusa. Nemoguće je voziti kamion 30 godina.
Udaranje ceznje emigraciji. Kao bezao od komunista... bla bla
Tezak udbaski sajt
Laramii
(Laramii)
03. јун 2019. у 16.05
Zašto tema navlakusa?
Objasni!
Laramii
(Laramii)
03. јун 2019. у 16.13
Šta ti znaš?Ništa ocigledno.

Sedis iza kompa i ceskas jajca u nadi da ćeš nekoga da s...es virtualo.
Idi operi se i pocisti kucu ,onda u skolu da naucis ponasanje i rispekt.
Već kad te nisu roditelji vaspitali.
Pozdrav Windiju i Amatercicu:)
Laramii
(Laramii)
03. јун 2019. у 16.21
Windi molim te ne padaj u depresiju,kakvo crno secanje krug i kraj!
Nećemo da secemo vene,kraj je početak.
Javi se,da ne brinem.
Laku noc,zagrljaj i poljubac:)
kt61
03. јун 2019. у 16.53
Da je stvarno vozio kamion 30 godina ne bi kukao kao strina ovde.
Imaginarni lik koji se pojavio ovde pre 4 godina
baresh
(zanatlija)
03. јун 2019. у 18.11
Windy - iz Chikaga; nek` ti je srećan odlazak u 'zlatno doba'...

Kamo lepe sreće da se skromno zaslužena penzija ostvarila mogla
ostvariti u zemjli predaka, no šta je tu je - nema odstupanja.

U prilog temi:

Emigranti

Bujna masta želi znati
ko su šta su emigranti?

Jedni kažu to su gosti
svih mogućih narodnosti,
drugi vele izgnanici
u sopstvenoj zajednici,
neko opet `vako slovi:
to su svetski pustolovi.
Kako god je da se kaže
svi odgovor pravi taze,
odgovoru nema kraja
svi su zeljni zavicaja.

0

Na dusi ti kamen lezi
mis`o rodnoj grudi tezi,
stisaj mis`o smelo kreni
iz kosmara s` mutnog preni,
ostavi se praznih snova
drz` se vere pradedova,
kreni smelo stazom njinom
strmim brdom ko dolinom.

Putevi su svima razni
jal uspesni il` porazni,
nekom strmi nekom pravi
al` vecini krivudavi.
Strani jezik,zakon,vera
put nepoznat u dva smera,
kud god krenes levo-desno
sve se čini neizvesno.
Usta nema oci lazne,
noge trome al` odvažne,
samo korak da ojaca
ko misica u kovaca,
a vera će da nas snazi
i nevolje da ublazi.

Duh nemira mnogim vlada
mnogo htenja s` malo rada,
pregrst zelja - nešto znanja
sa pomalo odricanja.
Kad nedelja radna mine
i nastupe svetkovine,
a dusa se s` telom spoji
te prigrle bliznji svoji
zeljni cuti iznad svega
svog jezika maternjega.
Tad u pesmi i u kolu
nigde traga tuzi-bolu,
pod okriljem svojeg hrama
ukrasenog ikonama...
Tu se blazno osecamo
gde i kome pripadamo,
poje s` Boz`je zapovesti,
primaju se ispovesti,
tu s` krstava i vencava
vek zivotni opojava,
a brat prasta greh svom bratu
u zabludi il` nehatu...
Boz`ji hrame tebi slava
gde nas zivot obitava.

Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
03. јун 2019. у 18.42
amatercicu od kud znaš koliko sam ja zaradio u poslednjih pet godina? (pri tom, što se tiče zarade - ja ti nisam reper, -ja sam ti reper iz upotrebe mozga, -evo recimo ja sam za tih pet godina obisao koliko ti za 15, i za verovatno 10ak x manje love.
jedino eto nisam onom jadnom konobaru pokazao sto dolara u kafani :) -jbg- nisam im'o :)
aj', svako dobro, i peglaj tu lopticu, pazi da ti je neki tukan ili megpie ne mazne :)
windy-chicago
(windy-chicago)
03. јун 2019. у 20.00
Vidim neko me ovde naziva lazovom. I to moj kolega. Kaže ne može se voziti kamion 30 godina. Ma stvarno. E pa vidis, ja sam živi primer. Neću da objašnjavam zašto i kako. I ne, nisam imaginarni lik, ja sam stvaran, da stvarniji ne mogu biti. Pre ovog pseudonima imao sam drugo ime... ali to je potpuno nebitno.
Od pre nekoliko godina unazad idem svake godine u Beograd. Vidim draga lica , mnogih vise nema. Prosetam tamo ,amo , da li ista osecam ,,, hhhmmm , teško je reci. Secanja me ubadaju , kao nozem. Najviše posecujem groblja. Zapalim svecu roditeljima, rodjacima, prijateljima , sedim i u sebi razgovaram sa njima. Nekad mi je lakse, nekad ne. Da ,, znam, treba da zaboravim proslost, ali,ali, eto ne uspevam.
Takav sam.
santa
03. јун 2019. у 20.25
Congrats baresh, pravo pesnicki i u - imigrantsko srce. :-)
Amatercic
(Penzioner)
04. јун 2019. у 11.44
Teško se raspravljati sa onima koji sve zaju kao npr kako se covek oseca kad ode u penziju a oni još uvek na nosi i zivkaju majku da ih obrise.
Pravila nema i svi se mi osecamo i ponasamo drugacije sto nije nikakav kriminal a još manje bolest.
Shvatam koliko imam godina i da se blizi kraj ,nisam ni malo depresivan nego optimista samo znam kasno je da bi ustedeo kao ovaj Mik Dzeger koji živi od autorskih prava ali ide da zaradi crkavicu u Kinu gde sa ja ove godine za 3 noćiplatio sobu skoro $3000 i samo kljuc za Mini Bar u sobi morao dati deposit $1300+ ima se može se.Ne hvalim se ali ovo su cinjenice i $100 za mene nisu nikakve pare, šta mi treba to ne mogu da kupium sa novcem .Secas se nisu uzimali dolare u BG.
Sasa želim ti da ti se sve tvoje zelje ostvare i ne moras uvek prozivati ili ako te to pravi velikim prozivaj koliko ti dusa hoće.
Sad sam kuci ne mogu na golf kisa pa da pa da se javim.
baresh
(zanatlija)
04. јун 2019. у 17.56
„Teško se raspravljati sa onima koji sve zaju ...”

Ne samo da je teško, već mucno,jalovo i beskorisno.

p.s. Santa, blagodarim na zapazanju ;-)
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
05. јун 2019. у 11.50
vidi „platio sam soma/dan hotel tu i tu” - među sirotim emigrantima je u principu puvenjanje, sto nije sporno.
sporno je - da soba za soma u kini - podrazumeva i neke „special services”, ILI - si jebi ga, izvini sto moram da ti kažem, ajde, biracu reci - odradili su te kinezi - po svoj prilici ne znaš kako funkcionise azijat a kada se dogovara za nešto (pa i za cenu sobe u hotelu). kinez - apsolutno.
evo vidi, na bukingu nema hotel za soma/noć:
https://tinyurl.com/y5yv6d5c

i sad, kad si veverica - ti kažeš ocu nešto od ovoga, i odes amo izlupas ono yes yes yes i pay now...
a kad si azijat - onda im posaljes poruku.
a kad si paki, filipino, ili indijac (ili kad oćeš da zagorcas zivot čak i tom kinezu - posaljes mu pakija, a može i nekog brata arapina da pregovara) - i dogovoris se, najverovatnije za oko 30 posto cene.
sad predstavis to cenjkanje kao radno vreme, i podelis ne-placenu lovu tom koji pokusava da te isklepa sa brojem tih radnih (cenjkanje) sati - i skontas da ti je zapravo cenjkanje bilo jedan od najunosnijih poslova koje si radio u zivotu.

ajd' svako dobro, i informisi nas tako s vremena na vreme koliko para trosis i gde :)
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
05. јун 2019. у 11.54
e, ali ovo je do jaja, paj' sad:

Ja napr nemam vremena da visim ovde da objašnjavam kako,koliko i gde trosim,za 4 putovanja da igram Golf vise sam potrosio ne Sasa šta je zaradio u zadnjih 5god ali meni vise treba moji standardi volje i zelje su drugacijee od njegovih.

a onda:

Sasa želim ti da ti se sve tvoje zelje ostvare i ne moras uvek prozivati ili ako te to pravi velikim prozivaj koliko ti dusa hoće.

:) :) :) -klasican juesofa pristup - prvo pucas, onda kukas kako svi bashinguju na tebe...
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
05. јун 2019. у 12.28
Je li ljudi, aj' sad stvarno - vi koji ste u juesofa - da li je moguće da tu stvarno ne postoji ni jedna jedina vrednost osim love (i deklarativnog „my family” - posto sustinski nije - sustinski, vise kornjace brinu o svojoj deci nego ti ljudi o svojoj...)?
Ono, da li je stvarno jedino merilo „i'm better than you are buddy” -„i earn more than you”? „my watch costs more than your car buddy” i tako to?
Ili, posto mi je to teško da poverujem - da li je moguće da se ama bas niko nije bavio necim kreativnim, i ono - upoznao neke kreativne ljude, i sad se puvenjas nekim „real achievement”? - mislim o.k. i zaraditi lovu je neki achievement, -nije sporno zaista, i svaka cast - al' psujemu sunce, zar je stvarno teško skontati da postoje i ljudi na planeti kojima lova nije sve i svja? Fazon - imam koliko mi je realno dovoljno, i ne pada mi na pamet da trosim zivot na pribavljanje dodatne kolicine malih papirica (ili brojeva na kompjuteru neke banke)?
baresh
(zanatlija)
05. јун 2019. у 13.34
Dobro bre Sale majka mu stara, zar (skoro) svako tvoje oglasavanje
bas mora biti posveceno tamo nekim-nečijim materijalnim vrednostima?

p.s. i to po nekoliko puta uzastopno - ko Svabo tra-la-la...

p.s.s nije da ti zavidiv već samo primecujem ;-)
Novak
05. јун 2019. у 13.37
Sale već sam ti rekao ranije, imaš poprilično pogresno
mišljenje o diaspori, ne samo ti već gotovo svako ko istinski
nije probao imigrantski zivot.
Uzalud ti svi drugari sva turisticka, avanturisticko i turisticka
putovanja. Imao sam 40 kad sam se otisnuo u beli svet, i po
dolasku poceo upravo ovako kao ti da izigravam, zrelog i dobro
obavestenog strucnjaka za zapad i emigraciju.
Veliki ama bas veliki procenat naših ljudi uredno živi svoj zivot
na dostojnom i adekvatnom nivou,nih naravno teško srećes, ali ne
zato što ih nema već zato što su oni u funkciji sistema instalirani
u drustvo i po ničemu se ne karakerisu kao „nasi”
Ono sto ćeš najlakse sresti, i od koga ćeš najlakse dobiti los image
je onaj sto nije prihvatio ništa u novoj domovini, obično ništa i nema
kao ni potomstvo jer mu se potomstvo ne deklarise za „naše”.
Srbe u Americi nije prestavio Tesla, ali mi svi mislimo da smo i mi
Tesla, a malih Tesli u ovoj zemlji ima koliko hoćeš, samo do njih
teško dolaze ili o njima zemljaci neznaju bas ništa, tj ne dodirivi su.
O kakvoj kreativnosti pricas, znaš li ti koliki je procenat kompletno
neobrazovanih ljudi sa planina i vuko...ina stigao na ove prostore,
znaš li ti da jedan seljober koji se najeo dobrog hleba u ovoj zemlji
podjednako sramoti i staru i novu zemlju.
Ima se maste kako da ne, okrene se peceni vo na raznju ispred crkve
sto kod kuce nikad vidjeno nije.
Nemas ti drugara na zapadu koji će kroz prijateljstvo zabavljati tebe
na balkanski način, ako ga pak nadjes taj onda ima iste probleme kao i ti tamo gde si. Ovo sto ovde caskas sa nama do penzije doguralih korisno
može biti samo ako nas saslusas, međutim problem je sto je tema uvek
opsirna zelja i praksa da se u desetak redova iznese nobelovski tekst, a o opstoj iskrenosti emigranata, nebi ovaj put.
Sa Santom i nama ostalim možeš da disktujes i nalazis teme ali sa nasom decom teško..jer oni su „nasi” bolje da cutim.

santa
05. јун 2019. у 13.39
„Ono, da li je stvarno jedino merilo ”i'm better than you are buddy„ -”i earn more than you„? ”my watch costs more than your car buddy„ i tako to? Ili, posto mi je to teško da poverujem”
----------

Mudrijas, nemoj da ' poverujes' ni iz daleka, jer to nisu odlike mentalnog sklopa - Amerikanaca!

Niko, ama bas niko 'normalan' (za sve ove godine) nisam ni ncuo, a kamoli čuo da prica o parama ili upoređuje ko šta pravi ili trosi (čak i licnoj porodici/familiji), to je najcesce zapazeno jedino kod pojedinaca sa našeg brdovitog Balkana (posebno o trosenju, cascavanju, etc. po onoj paroli - ima se, može se)!

E sad, koliko je to izraz 'zivotnog uspeha', kucnog vaspitanja, stepena obrazovanja, etc. zavisi sa kog brda, ili doline. se posmatra dok je jedno sigurno nećeš to cuti od 'domorodaca' iz ovog - komsiluka.
windy-chicago
(windy-chicago)
05. јун 2019. у 14.24
Santa, tako je. Nikada, nikada od Amera nisam čuo da se hvali kako ima vise od drugih. Za sve ove godine koliko sam ovde... bas nikada. Oni jednostavno ne govore o tome, zbog postovanja prema onom koji je pored njih. A da to nasi ljudi rade- hvale se- to je veoma poznato.
baresh
(zanatlija)
05. јун 2019. у 14.49
„O kakvoj kreativnosti pricas, znaš li ti koliki je procenat kompletno neobrazovanih ljudi sa planina i vuko...ina stigao na ove prostore, znaš li ti da jedan seljober koji se najeo dobrog hleba u ovoj zemlji podjednako sramoti i staru i novu zemlju.
Ima se maste kako da ne, okrene se peceni vo na raznju ispred crkve sto kod kuce nikad vidjeno nije. ”

Svaka cas` Nole,

Obzirom da se nalazimo u istom vilajetu, tako nešto se nije moglo
zamisliti pre skoro pet decenija na istim prostorima. Te novotarije su stigle u poslednjem talasu emigranata sa naših prostora posle onog 'bljeska i oluje' kada su na povrsinu isplivale mnoge vrednosti iz bivše nam samoupravne zajednice.
Nekada se (svojevremeno) pored iste crkve (N.F.)okupljalo nekih 20
hiljada dusa sto iz CAN sto iz USA kada se istovremeno okretalo
nekih 20-ak raznjeva gica & jaganjaca,a proslavljalo tri dana
bez iti jednog izgreda. Bile su to generacije od tradicije i starih obicaja koje su tek deceniju-dve u vecnim lovistima.

Ovi novokompovani koji obrazovanje zamenise edukacijom su upravo
ti sto okrecu vola na raznju - jer ima se može se...

Ovi sto okrecu
skoljka
(student)
05. јун 2019. у 17.38
Ja vas stare ništa ne razumijem. Drugi svijet. Nekad mislim nešto ću i cuti, Al većinu sto čujem nema bas mnogo smisla.
Samo se vrti: koliko i šta imate, i na kraju kao Al nije to bitno. E, pa da vam nije ne bi stalno o tom zborili. Hajd pozdrav🤗
baresh
(zanatlija)
05. јун 2019. у 18.37
„Ja vas stare ništa ne razumijem. Drugi svijet. Nekad mislim nešto ću i cuti, Al većinu sto čujem nema bas mnogo smisla.”

To mu dodje kao 'smena generacija',

Dok stariji kol`ko toliko drže do tradicije i ostalih nasledjenih vrednosti, mladi nemaju vremena niti pak osecaja za druzenja,pa čak
i stvaranje porodice. Uvek ste u nekoj frci-trci i ponasate kao
roboti. Nerazdvajate se od I phon-a dok vozite auto,sedite na wc solji,pa čak i kad navratite nekom u posetu. Pratite holivudske
i spanske trac-serije, parove rekla-kazala,hranite brzom hranom
iz mikrotalasne peci i tako to...

p.s. cas retkim izuzetcima
;-)

santa
05. јун 2019. у 20.13
„Samo se vrti: koliko i šta imate,...”
------

Pa kad smo 'puni ko brod' doduse vise po dozivljajima i emociji nego nekom bankovnom racunu, pa se ljudskom prirodom eto prosipamo sa šta ko ima još u secanju, mada i to postaje sve vise i vise u maglovitom stanju.

Neko bi sve to sumirao kao dar boziji, a neko da smo - drugi svet. Od uvek bilo tako, a i biće, sve do sudnjeg nam dana (za neke nas u skorije vreme, a vas ostale na malo duže?!). :)
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
06. јун 2019. у 16.09
da to (novak/santa malo iznad).
Novak
06. јун 2019. у 21.39
Vratio se ja iz setnje, lep park 100 meteri od kuce,
Razmišljam kako me 30, Maja 1993 u Kneza Milosa 70
kanadski konzul lepo pitao, dali sam spreman za
multikulturoloski zivot u Kanadi. Ja se bogami nadmeno
uvredio njegovim pitanjem i gurnem mu pod nos pecat moje
firme iz N.Sada na pet jezika, nek vidi da ja već živim
u multi nacionalnoj zajedici.
I onda dodjoh u inostranstvo, navikoh na engleski
brze nego sto sam mislio, smejao se na pitanja kako
sam doziveo kulturoloski sok, kad cvrc Milojka, evo mene
dragi moji u otkrivenju kulturoloskog soka.
Kao sto rekoh vratio se iz setnje, vidoh dosta raznoraznog
sveta koji je izmigoljio jer danas je predivan dan i vece,
al u ovoj setnji neću ni jednu reč na engleskom,
verovali vi ili ne, Ne fali meni ni engleski ni srpski, nego
odjednom me obuze osecanje zivota u tudjini, ne razumem jezik
kojim ljudi oko mene pricaju, nisam naviko na njihov izgled
i ponasanje, kako sada matorocu to objasniti.
abvgd
(Morski)
06. јун 2019. у 22.01
Сви су људи заражени, 'ајд да то назовемо „материјализмом”. Сви смо програмирани, школским и ТВ програмом, да будемо то што јесмо. Само је питање да ли је неко приметио да је програмиран па се отима...или уопште не види и не схвата целу обману. Многи људи су здушно прихватили наметнути систем вредности и врло су задовољни собом. Нарочито они који су „робови друге класе” па им онда сви робови треће и четврте класе баш силно завиде...То их одржава у уверењу да су, ето, заиста успешни.

Лакше је, мноооооого је лакше обманути човека него га убедити да је обманут.
oblica
(ima ih na pretek)
07. јун 2019. у 02.27
Jeste tačno da smo svi ili vecina nas „zarazeni materijalizmom”. Pitanje je samo koliko se kod koga ta zaraza pretvori u bolest. Ja to vidim ovako, podijeljeno u tri faze:
Prva faza: TREBA MI... dobra garederoba, provod, putovanja, hobi, auto, stan, kuca itd.
Druga faza: TREBA DJETETU/DJECI ... dobro obrazovanje, skupi hobiji, putovanja... ako još nekako može i gore sve nabrojano
Treca faza: IMATI DOVOLJNO ZA STAROST... iznemoglost, bolest, da nisam nikome na teretu

A zakljucak je jednostavan: ako si u prve dvije faze radio k'o lud da ih ostvaris, treca se nekako sama po sebi ispunila.
Dok si mlad ne mislis svjesno na ovo treće. Ali dobro dodje ako si ono gore, prema svojim mogućnostima i zeljama koliko toliko ostvario, onda ti starost dodje kao olaksanje, oslobadjanje od „zarazenosti materijalizmom”.
zoxthegreatПорука негативно оцењена. Покажи

zoxthegreat
07. јун 2019. у 11.42
dragi novace naravno da si bio spreman samo nisi to znao
kasnije si primelljen u razne mjultinacjonalne sluzbe

teško zabu u vodu naterati a pare su pare

inače u vezi teme jasno se vidi po pisaniju windija sanija amatercica
baresha novaka I svih penzionera da nisu prohvaceni un novim sredinama
kao sto hoće da prikazu ma koliko se trudili

„tudja zemlja tuga pregolema”
Novak
07. јун 2019. у 12.58
Danas sam pak imao novo zadovoljstvo,
setio sam se svoje prve limuzine 1976
zvane Zastava 750 i sreće kad je tocak krenuo...
Naime danas sam provozao limuzinu Tesla 3
i doziveo radost koju poznaju samo mala deca.
skoljka
(student)
07. јун 2019. у 21.25
Novače super strava da nije sve tako crno u penziji i da imaju stvari koje mogu izazvati taj osjecaj djecijeg veselja (pa nek je i materijalno:)
Jedino to s materijalnim je nezgodno, ne traje dugo, nešto ko droga. High je dobar, al drmnes dole brzo.
Novak
07. јун 2019. у 22.01
A ne u penziji ništa nije crno, osim starosti
kojoj nesmes spominjati alternativu.
Penzija je tacna kao smrt, nedovoljna kao mladost,
ohrabrujuca kao kisa posle suse, a servirana i izdasna
kao cafe espresso.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
08. јун 2019. у 08.44
mene nekako materijalne stvari uopste više ne rade. znaci bukvalno ni 10 minuta. ma kojih crnih 10, ni pet.
pre nekog broja godina kupim ja neki preskupi fotoaparat (ne smem da kažem za koliko para, jer ću zvucati kao amatercic, a to nije poenta, poenta je da: ) -idem sutradan na probu sa bendom, i vozim klavijaturistu, i kažem mu - matori, ja sam juče kupio aparat za (xy love), to je znaš xy plata našeg prosecnog sugradjanina, i pazi, aparat je do jaja - cekao sam ga evo 4 godine da ga izmisle/naprave - i pazi kad sam juče čak bio odusevljen jedno sat vremena dok sam prckao/probao kako radi - i evo sad - vozim tebe u ovom raspalom autu, na probu, i totalno sam ravnodusan. da sam kupio 10 jaja - isto bi se osecao - a kad sam kupio prvi fotoaparat svojevremeno, i bio je treci odozdo po naj-jeftinosti - jbt - „spavao” je pored mene na onoj natkasni pored kreveta :) :)
disclaimer: nematerijalne stvari, još uvek moooogu malo da mi upale zisku - nedavno skupi se tu nas par, paa, sada već matoraca - malo da sviramo, kao aj' treniramo, malo ranije ćemo - od 12 do 2, ok? - o.k.
i tako.. u 19 30' krenusmo polako sa probe. i ono, vredno vezbam evo bas svaki dan, pa i gitaru skoro svaki dan. pre 2 dana sklepao sam neki stalak za gitaru. 200 din sharkica. kapiram da bi takav handmade drveni stalak platio 50-250E (zavisno u kojoj prodavnici :) ) - ja ga dakle napravih od nekih random dascica za oko 10 radnih minuta, ako i toliko. a, da, plus 5 minuta dok sam ga nacrtao. -recimo to me vise uradilo (tu negde oko nimalo) - nego da sam recimo stvarno hipoteticki kupio takav stalak za jednu prosecnu srpsku platu u nekoj „handmade craft” prodavnici.
**e da, nivu kad sam bio kupio, drzala me euforija neko vreme zato što je auto za neke moje potrebe apsolutno superioran u odnosu na normalne automobile. da smo u rusiji (dakle da postoji regularan servis) - vozio bi je i dalje.
da tako kažem - ravnodusnost i flegmaticnost su mi već jako dugo vrlo izrazene osobine, i nisam siguran da je ona prva dobra.

Novak
08. јун 2019. у 10.43
„Materijalno” zapad, može se pa ima se, tj ima se može se.
„Duhovno” Istok, Komunizam, Rusi, Islam...
ne radi, rad ubija.
kad vidis nekog da radi, odmakni se i ne smetaj.
kad vidis nekog da jede, primakni se i pomozi mu.
ako ti se nekad nešto bas i radi, sedi malo i odmori se,
videces proćiće...
Novak
08. јун 2019. у 10.55
Sale skup fotoaparat, skuplji od auta, obavezno ima odlike
profesionalnog alata sa kojim se ostvaruju trajne duhovne
vrednosti, često takvim masinama vrednost na trzistu
sporije pada nego automobilima, daklem to nije ni skupi parfem ni
retko skupo vino već investicija koja može sa pravom da stoji na noćnom
ormaricu svog vlasnika.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
08. јун 2019. у 17.33
pa pada cena i aparatima danas, kao i kompjuterima recimo. -vrhunska optika recimo drzi cenu.
*da se razumemo, nije to toliko preskup aparat za zapadne standarde - koliko mi je tadasnji auto bio jeftin :) :)
*mislim tip kome sam ga prodao i dalje zaradjuje lovu tim aparatom - slika svadbe. (iako ga je danas, 12 godina kasnije pregazilo vreme u nekim parametrima (onima gde te trgovci i marketing ubeđuju „kupi novo, imaj najnovije, only the best is good enough for you, i tako dalje..)(zakljucak - u nekim disciplinama i dalje je presudni faktor srce u junaka, a ne svijeto oruzje). - sto nas vraca i na temu posta - sto recimo mnogo ljudi nikada, bukvalno do kraja zivota ne skonta - i onda, umesto da se zezaju i bukvalno poderu ono sto imaju - oni ceo zivot trce za sljakom/lovom, ne bi li dakle pribavili tu lovu, i kupovali predmete koje ne koriste - jer ne možeš biti i na sljaci i na windfucking-akciji :) -ja sam to, srećom, vrlo rano shvatio, pa se bavim hobijima evo već prakticno celi zivot, i za sada, vrlo teško doduse, ali još uvek odolevam zlom imperijalizmu :) :) - još me nisu provalili da imam pet eura na stolu i 600 din. u bermudicama u kojima sam vozio bajs :) -malo li je? :) ”
Amatercic
(Penzioner)
10. јун 2019. у 11.54
Normalan narod postavi neke ciljeve u zivotu koje može da menja kad mu se prohte ali ima neki cilj.
Moji ciljevi, namere i nakane su ostvareni nakon dugog i ne bas lakog rada.Relativno dobro zdravlje moje i moje familije kao i dobro materijalno obezbedjeni ili sa ne lošim poslovima kojih bih se dosta njih ovde stideli iz prostog razloga ;poticu iz sredine gde je sramota raditi bilo šta vredno ,dali je to pranje ulica zgrada ili kopanje kanala,takvi poslovi u Srbiji ne postoje kao ni mito koje nitko ziv ne daje.
Koliko smo mi jaki i pametni pogledajte naše; Ulice,reke,jezera,puteve,bolnice po Srbiji ...
Sebe odavno ne smatram emigrantom,znam dobro gde pripadam i nakon treće generacije rođene ovde bilo bi i glupo da patim za necim sto više ne postoji i nemoguće vratiti nazad.
Nikad nisam bio zadovoljan sa pivom koje sam morao piti sedeci na gajbama ispred prodavnice ili se busao u prsa kad sam kupio nove gume na biciklu a u isto vreme kritikovao one koji sebi mogu dozvoiliti pivo skoro bilo gde na svetu.
Ovu zemlju volim iz prostog razloga dala mi je mogućnosti da ostvarim svoje snove ali i staru zemlju nisam zaboravio samo što ne mislim toliko o njoj,nemam razloga za to.
Mi stari Emigranti daleko bi bili popularniji da kukamo kako smo promasili zivot i da nam je teško nego kad pišemo istinu.
Zapad nije za svakoga kao ni Srbija
Mom Mikiju želim puno uspeha u zicanju kod njegove bake za jedno pivce ...
zoxthegreat
10. јун 2019. у 12.19
amatercic glupo je porediti zemlju sa 10 mil stavnika sa onom koja ima
350 plus koja je osnovana od *******

da se pita americki narod zemlja bi bila u sličnom stanju kao I srbija

prestani da idealizujes nešto sto nije idealno

dobro je sto si uspeo finansijski
međutim samo pogledaj kako izgledaju vizuelno ljudi po americkim
gradovima I sve će ti biti jasno

kao sto kažu ameri nema besplatnog rucka , sve ima svoju cenu I neko
platoi to pre ili kasnije

Amatercic
(Penzioner)
14. јун 2019. у 11.55
Ove diskusije treba da služe da mi koji smo u „emigraciji” možemo pitati za savet ili za bilo kakvu pomoć u otadzbini ili u zemljama sirom sveta.Tebi Zox je trebala pomoć koliko je pametnih saveta pristiglo na tvoju adresu???
Zašto ovde neki kritikuju sve sto dolazi od emigranata ali ne pare 100tinajk + milijardi $ od II rata malo li je?
Po pisanju stampe novi emigranti su daleko pametniji ne salju ni blizu bez obzira na bolje obrazovanje i bolje poslove od onih prvih.
Ovo ze zove emigracija a ne putovanja,tamo nek se dele slična iskustva, a na ovom sajtu turisti mogu da pitaju za savet ali kakvi bi mi to bili Novi Pametni Srbi kad bi se iole ponasali kao ljudi??
zoxthegreat
14. јун 2019. у 17.55
amatercic te pare su poslate clanvima blize I dalje familije

niko od emigranata nije slao pare na bankovni racun države srbije

ili da ništa možda slali pare onima koji vas po tebi I drugima

tako lepo kritikuju

srpska emigracija nije jedina koja salje pare a I mnoge druge

emigracije su bolje organizovane I imaju mnogo veci uticaj
nego srpska emigracija.

drugo. amatercic , molim treba da prihvatis, srbi u americi

velika vecina ne svi su dno dna ,zavidni su, pokvareni ,zlocesti

samo pogledaj kako se drug windy podsmeva ljudima zato što rade
za 200 evra u trafici u srbiji!
znaci čak I oni koji su finansijski uspeli su shiftovani u mozak

ja kad sam dosao u ameriku I kada mi je pomioc bila najpotrebnija

dobijao sam sve „najbolje savete”

a ne tako davno sretai sam navodne srpske dzukele koje su mi

pomagale (sanjokenjo) ali dobro ko mi je kriv kad nisam mogao sam

kao neki drugi. nisam jedini.

Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
15. јун 2019. у 01.53
u se i u svoje kljuse. ako ne možeš nešto da uradis sam, od početka do kraja, moja teorija je, da bi bilo onda bolje da covek vezba brzinu, tako što će da trci oko drveta u pokusaju da sam sebe kresne analno.
ja ovo malo sto sam bio po jevropama i dalekom istoku, morao bi primetiti da sam upoznao poneke fenomenalne ljude - emigrante (retki, ali stvarno ima, bas ono prva liga, srce da te zaboli sto je takva ekipa otisla iz zemlje), a i lokalce, -kinezi, koliki god da su sljam tamo gde su sljam - apsolutna prednost u broju ljudi(na) po glavi stanovnika u odnosu na zapad. sa zapadnjacima čak imam sličan odnos kao oni sa nama - polazim uvek od iskljucive pretpostavke da je to jedan fin covek koji kaže dobar dan, i na vratima aldija kaže ensuldigum, i ne gura se, ali da će ti, za samo malo komoditeta svoje guzice, bez da trepne iscupati srce kroz grkljan golom rukom :)
NO -ovi nasi koji su sljam i olos, elokventni ja, zaista ne umem rečima da opisem koliki je to olos. znaci bas bas ka-ta-stro-fa.
*prednost mala (u pozitivnom smislu) ovim danasnjim emigrantima - mladjariji - definitivno su solidarniji, i bolje se organizuju nego ova neka starija emigracija. -moguće zato što je starija (60-te) emigracija, u principu ovde bila gladna, bukvalno - a sirotinja kad se najede previse - neretko je gori robovlasnik od najgoreg robovlasnika. (lep primer komunisti posleratni - stoka bahata, koja nije imala 'leba da jede, koja se najela masne hrane, plus im servirana vlast na tačni - izuzetan recept i karta prve klase u totalnu katastrofu). (sto nam se i desilo).
baresh
(zanatlija)
15. јун 2019. у 10.48
„NO -ovi nasi koji su sljam i olos, elokventni ja, zaista ne umem rečima da opisem koliki je to olos. znaci bas bas ka-ta-stro-fa.”

Tako ti je to u zivotu,

Nije tek tako (za badava) nastala ona narodna: „s` kim si - taki si”.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
15. јун 2019. у 15.53
ništa u ljudskome svetu nije za badava.
baresh
(zanatlija)
15. јун 2019. у 16.18
... pa to se pograzumeva u iznad & prethodno recenom - uostalom...
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Lava Rock Bracelets?
.