Дискусије : Емиграција

 Коментар
Ostavio sam pusenje i postao slobodan covek.
Kenny
13. фебруар 2019. у 00.19
Santa je otvorio temu prošle godine i ja sam tada bio pusac i mada većinu čitam nisam imao odgovor. Pre ravno deset dana sam ostavio zlo iza sebe ovo je moje iskustvo.
Nadam se da će mnogima da pomogne da pobede jednog tako teskog neprijatelja.

Za koj dan ću 43 godine. Pusio sam tačno... 25 godina ako racunamo da sam u kuci kod roditelja slobodno drzao cigare ispred njih i pusio. Pokusacu da vam ukazem na kljucne stvari za mene u mom brodolomu. Majka mi je bila pusac, njoj je sada pre koj dan 2 februara bila petogodisnjica smrti znaci sa 59 je umrla. Falilo je mesec i nešto za punih 60. Nikad nisam voleo koliko je nikotin dominantan prema meni, ne volim zavisnost ka bilo cemu izuzev ka deci, ženama, prirodi i crvenoj zvezdi. Pokusavao sam ali na pola dana, takoreci ni nisam, ništa značajno se nisam trudio. Mislim da smo svi kompletno razliciti sistemi i da je za svakog posebna prica i da generalisanje odmaze u ostavljanju pusenja.

Ona osoba koja hoće da ostavi pusenje iskreno mora samog sebe najbolje sto može, vise da upozna, sve ostalo su distrakcije, ne bitne gluposti umišljene ili puno puta ponavljane u krdima ovaca i jatima papagaja.

Godina pre je bila u mom zivotu najturbulentnija i po plusevima i po minusima stim sto sam minuse pokrio novcem. Ipak osobi kao ja je to teško palo što se i uopste desilo.
Razocaro sam se u sve ali najviše na sebe. Kod mene je bio problem sin sa kojim sam se kasno ujedinio i to me je bilo i ubilo ali kad je već dosao ja nisam stao. Da kažemo da zadnjih deset brojim kao dve pakle mada sam se trudio u zadnjih par godina ali pogresno jer nisam rascistio sa samim sobom. Nisam bio svestan vise šta radim, zaneo sam se, kao da mi je dete i dalje pet godina ili deset ali onako kao iskren otac, posten. Posvetio sam mu vreme, strahovito puno jer je i meni to falilo a onda sam video drustvo americko, bolesno, pedofilsko, narkomansko, alkoholicarsko. Oni svojoj deci to daju, uce ih o tome itd, itd. Ja to ne da nisam dao već sam mu za manje stvari jednom otvorio glavu parfemom a jednom sam mu zavrsio sezonu prelomom ruke tj. nije trebo da digne ruku. Nešto kao i sto osecam, kao usamljeni Srbin. On danas zavrsava drugu godinu kao nutricionista ali ima nekoliko „majora”, doktorat će mu biti iz zakona o patentima u bukvalnom prevodu. To sam tako i balansirao da on ode sam gde želi ali sam znao da olos ne pustam u kucu tj. mrzeo me je jer nije mogao nigde gde se kreće alkohol i droga.

Prošle godine sam mu kupio alkohola a da još uvek imam neka piva u frizideru i neke rakije nacete. Nije mogao teoretski to da znaci vidi od mene, za travu je znao, zna ali jednostavno nije taj. Malo sam ponavljam previse panicio u glavi, sam sa sobom.

Za novu godinu i za bozic odlucim da ću da se drugacije molim Bogu. Uocim je li fa sam prenaglio i kažem sebi pa covece njemu je prosek a tek će na univerzitet u decembru 3.7 ??? Kažem sebi opusti se on mora sam budi sretan, raduj se, nemas šta vise da uradis za njega ( to nema šta da uradis je meni bila namestaljka za svoju narav, nema predaje) ajde malo gledaj sebe i nju. I pocnem da se molim Bogu svako vece, mene su odgajali majcini roditelji tacnije njihova imena sam ponavljao već od kad ih nema ali sada sam se trudio da se prisecam sto bolje mogu. Meni to uspeva ja kao da ih čujem, nego ih stvarno čujem ili sve to što sam voleo. Marija i Steva Medic su se zvali moji andjeli, ljudi koji nisu opsovali, u stanu prekoputa jna gde je bio mir od 2-5 ili do osam ujutro i posle 10 uvece. Moj raj pre raja. Tu niko nije mogao da me dira.

I pocnem sa njima bukvalno da pricam i čujem ih ali sve je to delimicno i još nisam ni siguran sasvim šta je to. Međutim sad pre neki dan probudim se i trebam da upalim cigaru i krene cuveno pitanje i reakcija idemo po pljuge. Kažem sebi, jel si stvarno tolika kukavica Milane, kako te nije sramota vise, ti si peder, hrvat, amerikanac...

Kenny
13. фебруар 2019. у 00.58
Sve se to oduzelo u meni, sabralo i sad ispred mene navodni „aduti” kako je ko šta, ima ovo ima ono, može ovako, onaj je uradio onako. Reko... opet je to Milane jajarluk i neka pedofilija il si musko ili nisi, šta si ???

Krene prvo jutro, kažem ukucanima oni odmah neke propratne price, tako prvi, drugi dan i pocnem da im ludujem reko nemoj pre kukavice da sam čuo neke srceoarujuce price nemoj da sam vas čuo da asocirate, hrabrite ili zalite. Jednostavno me ostavite na miru i pricajte mi nešto sedmo, ide zivot dalje. Ovi se usrali od sreće a ja sve tako kako sam ludacki tvrdoglav sam sebi u kontru da dokazem ja samom sebi ko sam ja i da pokazem svima koliko sam jak, lud svaki tren kad treba.

Prva dva, tri dana tacnije prvi na pomisao ja na pod sklekovi ? Ma hoću da umrem. Ne mogu to idem napolje. Sve suma. Reko idi pederu u sumu, jajaro bedna i pricaj sa drvecem, upali bez upaljaca list kad si kukavica. Preso sam preko 30.000 koraka, kaže aparat a drugi preko 25.000 koraka.

Prvi dan zovem ovog mog konja. Reko slusaj, ja nemam pojma o rvanju. Ti ides na mene ja sam ispod. Ako me pustis napravicu te ponovo kad prikupim snagu. Ako cujes da cvilim i teško disem to je djavo, udri me još jače.

Da odmah djuture bacajte i kafu, vrlo sličan pederluk je u pitanju. Jedno sranje priziva drugo. Dzezve ne bacajte jer je velika tačno pola litre za krigle za caj. To sam popio znaci umesto bilo kakve tekucine zamena, nema ništa bolje. Slava caju !

Teško mi je kad gledam fudbal i basket ili filmice pa i sad ali tu su sklekovi i trbusnjaci za pederske ideje i kukavicluk. Prica sa bratom koji ne može da veruje mi znaci. Poceo sam da se cascavam. Pre dva dana sam isao i na brijanje i sisanje, brijanje prvi put u zivotu, starinski.

Sad ću malo da uporedim nikotin sa heroinom koji sam koristio ali nisam se fiksao i bio navucen ne znam ni ja kako. Obično kad krenem kuci već je sve gotovo u avionu, tokom leta i mogu da ne bi duzio sa sranjima da kažem otvoreno da je nikotinska zavisnost najgora vrsta zavisnosti. Ja sam upotrebio protiv sebe sve zavere i namestaljke za koje sam znao.

Prve dve veceri sam skakao iz kreveta o kakvim nocnim morama je pitanje. Jednom sam sanjao da pusim na wcu i vidim da mi je desna noga sveze isecena do zgloba.
Još ludji trip je bio kad su me neke cudne žene zaokruzile a ja otvaram oci i vidim prvo jednu dugu glavu iznad sebe pa još dve. Telepatsko ispitivanje, cudno svetlo, onda prilazi njih još. Kad sam ustao video sam da nisu žene već neke druge žene koje nikad nisa: pre video. Iskuliram ih jer znam da je san, većinom nisam mogao ni telepatski da ih razumem ali sam i bio grdjen ali testiran. To mi je tacnije drugo sanjanje bez cigareta.
Kako sam pokusao da fintiram glavnu usla mi je u lice i nešto uradila gde nije bio bol već sam samo iskocio iz sebe od straha i upamtio je. Crtam je već nemam pojma ni ja koliko dana.

Vratio sam se na crkveni kalendar da vidim da nije bio neki datum. Tad nije bio po ovom kalendaru, provericu i tu simboliku kasnije, sv3 sam uredno kao i sve svoje snove belzio.

Mora svi da raskrste sa samim sobom. Svi smo mi galaksije same za sebe a meni je ovo definitivno uspelo ovako. Nocne more i ti polu bolovi iz sna u realnost su trajala kod mene tri dana, sad spavam kao beba.

Sreća posle bolesti. Ne nosim paklu i upaljac sa sobom. Nevidjena sloboda za mene. Ne kasljem. Sjajno. Pojeo sam sve vrste djumbir bombona ili djubira ovako. Luka puno, cajevi, zdrava hrana, voce i povrce većinom pogotovo tendane salate od povrca. Pun fizickog rada konstantnog i umnog sto vise. Zadovoljstvo u ustedi novca. Za sve sam skoncentrisan vise, zadovoljniji. Lice mi se prolepsalo. Uvek sam bio lep sad sam strasno lep. Ne smrdi mi ruka, opro sam, skinuo djubre. Ne cistim pepeljare za sobom. Ne gundjaju za dim, zateko sam ih svojom hrabriscu po ko zna koj put ali sada najvazniji. Takvu sljagu sam okolini zavalio jer niko nije verovao u mene da mi je ekstra cast sto znam da ću još jače da bijem i prkosim srpskim neprijateljima. Cekaju me guslari sad kad dodjem kuci opet sam najjači decko iz prestonice. I milion dobrih osecaja, raznoraznih, pa i zadovoljstvo da je dosla ta noc da postavim ovakav topik :)

Ps. Moderatore, slava ti za lek i to sve. Izuzetno te cenim. Pozdravljam !
Tubby
13. фебруар 2019. у 13.52
predivna tema i želim tebi i tvojoj porodici SVU sreću ovog sveta ... predivno napisano. što se tiče SAMOG pusenja moj predlog je da se OBAVEZNO procita knjiga „Easy Way to Stop Smoking” by Allen Carr. This book is rated 4.9 out of 5 stars by Barnes & Noble, and Goodreads has it at 4.2 out of 5 stars ... SVAKA lokalna bibljoteka u severnoj americi je ima tako da „no ekskjuz” https://m.media-amazon.com/images/I/51LTrsTMK-L._SL500_.jpg NORMALNO ova knjigu preporuchujem i keniju da bi lakse izlazio iz zekri.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
13. фебруар 2019. у 15.20
Ja znam jedan jako efikasan metod, koji nikome ne želim.
Moj cale je tako, posle 30 i neku godinu ostavio pljuge. Konkretno imalo je još oko pola pakle, i secam se da je rekao kevi - evo imaš još ove moje pljuge, posto ja više ne pljugam. Od tad nije zapalio ni jednu.
30god/1pakla dnevno u startu, a kasnije blize 2/dan.
Kako je prekin'o, bez ikakve preterane diskusije - ono - ja više ne pljugam, i to je to:
-krene on da kasljuca, ajmo hop malo pregled neki/laringolog/ovo/ono - o.k. kumasine, imaš neku !@#$rijicu na glasnoj zici, bilo bi zgodno da prekines da pljugas.
u međuvremenu je ta tufnica porasla malo, pa su mu, posle patohistoloske analize otfikarili jednu glasnicu, a do sad je i na onoj drugoj przio polipe jedno 6 ili 7 puta...
Dakle, meni su razmazene price prelepe - al' kad pritera muka - onda svo to samo-cesanje jaja i tako dalje pada u vodu.
**nedavno ja prestao da locem, inače locem ama bas svaki dan. mislim vrlo umereno, čak i kad pijem - prolazim onu pandursku vozacku dudicu (0.3 sada kod nas), ali svaki dan zveknem il' pivo il' vino. evo bas malopre sam smazao dva piva psenicna na dunavu...
uglavnom - ufitiljim ja nešto pre jedno godinu dana tamo u dalekim svetovima, ono krenem lepo da kasljem i bljujem krv i tako to...
i onda skontam, aha, možda ima veze i sljokanje... u međuvremenu mi tražili rakove i morske zvezde po plucima i t.d. - no eto - nisu bili prisutni :) :)
uglavnom - iz nevezuse sam prestao, i par meseci nisam sljokao.

'ocu da kažem da treba samo malo (ali stvarno malo) odlucnosti, i to je to. *heroin nisam nikad prob'o, niti imam nameru, a ni zelju, tako da ne znam kako funkcionise fizicka zavisnost od istog, ali kapiram da nije ništa sto jedno prigodno vezivanje lisicom za radijator, u kombinaciji sa bas dobrim batinama ne resava :)

tako da - bolteracq sto okolina (eventualno) nije verovala u tebe - ti živis svoj zivot, i provedi ga da tebi bude lepo.
a ima i ono bajagicevo - psi laju na karavane, a karavani prolaze.

aj pa sa srećom, pa da ne bude recidiva u ovom sazivu zivota :)
Kenny
13. фебруар 2019. у 15.49
Tubby, hvala lepo, takođe. Najgore je prošlo, ta prva dva-tri dana ne želim nikom zivom a isto tako najpostenije da niko nikad ne upali to sranje da ne bi doslo do svih mogućih problema koje nikotin stvara.

Ja sam prirodno malo nekad euforican, emotivan i sve to ali sve je pod kontrolom. Zao mi je što se nisam tada javio Santi na temu ali nisam hteo ni da je otvaram, ovu moju, dok nisam bio milion posto siguran.

Mene je sve ukupno nikotin razocarao jer utice ne samo na sve u vezi zdravlja već i na celokupan zivot. Stvarno se osecam kao da sam izasao sa robije. Idem ka kolima, meni jedan dzep prazan, prosto mi cudno. Ne luftiram ništa, auto takođe cist, uredan. Osecam se kao moadic kao pre deset godina.

Sasha, to sa krvlju su kapilari, nadam se da je uvek samo to. Ja sam skroz utajio sa alkoholom od kamena u bubregu. Kad sam ga najzad isorao scena je kao pink floyd bila i to je jedan poseban uzas. Djavolje, kukavicki bez sanse da se branis. I ja volim da popijem dan danas ali samo nešto lepo, neka radza domaća, vino i to vrlo malo jer neću da izazivam ludnice.

Meni se desilo da idem u hitnu pomoć zbog dehidriranja i povracanja i to sam sredio još prošle godine, tako da je ovo sada kompletiralo taj put ka zdravlju. Cigare su meni najveci problem bile to sasvim sigurno.

Hvala i tebi na lepim zeljama.
Novak
13. фебруар 2019. у 16.14
u četvrtoj deceniji sam povremeno pusio, u mladosti neikad.
Dolaskom u Kanadu 94, prekinuo pa opet poceo, ali umereno.
Gledao sam reklame za novi auto 167$ mesecno najeftiniji ali je
novi, a ja vozim polovnog Pontiaca i pusimo obojica.
Odjednom zabrana pusenja u restoranima i tako redom,
Zakljucim da su cigarete skupe, nezdrave, prljave i smrdljive.
Danas nema većeg anti pusaca od mene, a nisam sam.
Ništa lepse od srpske svadbe u Kanadi. puna sala,
500 dusa pije, jede peva, a dima ni na dimnjaku nema.
So Keny welcome.

Tubby
13. фебруар 2019. у 17.15
Kenny ... ajde kad budes imao MALO vremena ostavi mi da pogledam taj Santin link o pushenju.
Kenny
13. фебруар 2019. у 19.36
Santa
03. avgust 2018. u 09.38

„Доказано је да пушење уз аерозагађења узрокује појаву карцинома плућа, при чему је јасно доказала зависност између попушених цигарета, година пушачког стажа. Код пацијената који имају дужи пушачки стаж, четири до пет пута је већа вероватноћа појаве карцинома плућа”

http://www.politika.rs/scc/clanak/408386/Od-raka-pluca-u-Srbiji-dnevno-oboli-20-ljudi
Kenny
13. фебруар 2019. у 19.46
Moj sused i dobar prijatelj, vatrogasac u penziji je ostavio pusenje 2011-te 11-tog Novembrau 11 sati i 11 minuta. Danas koristi sve moguće smrkalice od morske vode ili nekih ulja i aroma cisto da kruže kucom. Ja isto radim sa cajem, da ne pricam šta sam sve skuvao i uradio po kuci. Sutra pravim tri velike i jednu malu tablu oblandi ali bas vrhunski bez i malo preterivanja. Tubby ako te navede bluz imaš tablu xl oblande.
Međutim on je dobio sledeću bolest koja je isto strasno kriticna da se eskivira po bilo koju cenu. Na istoj Santinoj temi je bilo i o tome reci.

———————————————————————————————————

sa nta
04. avgust 2018. u 16.36

Emphysema:

„Emphysema is a serious and chronic disease that cannot be reversed. If detected early, the effects and progression can be slowed, particularly if the patient stops smoking immediately. Complications of emphysema include higher risks for pneumonia and acute bronchitis. Overall, the prognosis for patients with emphysema is poor, with a survival rate for all those with COPD of four years, and even less for emphysema. However, individual cases vary and many patients can live much longer with supplemental oxygen and other treatment measures.”

https://medical-dictionary.thefreedictionary.com/emphysema
Kenny
14. фебруар 2019. у 14.00
Novak, sad smo skoro isli na jednu u Milvokiju i mogu da ti kažem da ni malo nije loše što ne daju da se zapali. Još samo i kad bi alkohol malo kongrolisali gd3 bi nam bio kraj.

Sad imam jedno oruzije gde ću da sve terorisem a to je čim upale cigaru ovi patriotski orijentisani da ih pitam kako mogu da pricaju i kritikuju a praktikuju turske obicaje :)
Svasta ću da im radi.

Planiro sam da otvorim kafic kod men3 u kraju i da zabranim i ulaz sa mobilnim telefonima uz sve ostalo :). Jedva cekam da odem kuci i da im mast vadim.
Novak
14. фебруар 2019. у 16.14
Alkohol Srbima zabranti možeš samo kad ih prevedes u islam.
ili pentakostalce, onda će svatovati uz coca colu i orandzadu.
prekodrinski
(Å¡loser)
15. фебруар 2019. у 10.28
Ma ni kod naših muslimana to ne pali. Piju i te kako, neki javno, mnogi tajno.
Novak
15. фебруар 2019. у 12.08
Nisam nikad bio na nekom slavlju u organizaciji naših muslimana
pa im i ne znam praksu, ali sam bio na nekoliko arapskih gde nema
traga alkoholu, za razliku od Turaka gde se pije kao i kod nas.
Takodjer sam bio na nekoliko hrišćanskih, Menonite i pentakostal
gde su Coca Cola i Orange Juče zakon. Kurdi su naravno posebna
prica, veliki broj njihovih muzickih okupljanja za finale ima policiju.
sirchulle
(CAD Designer)
15. фебруар 2019. у 13.51
Apsolutno najuspesniji način da se zauvek covek oslobodi zavisnosti pusenja je knjiga i ustanove koje je ustanovio Allen Carr:

https://www.youtube.com/watch?v=0TL2Vh7goJc
Laramii
(Laramii)
15. фебруар 2019. у 14.39
Ma da kako da ne,posle 10 dana si već slobodan covek.
Jednom pusac,nikad slobodan!
Ima da se boris sa zivotinjom do kraja tvog zivota i nećeš nikada bidi slobodan ili pobediti.
Naravno želim ti da istrajes i svaka cast!
Ovo je prvi entuzijazam,ali najgore tek dolazi.
Pozdrav i srećno:)

Kenny
15. фебруар 2019. у 15.57
Mr. Carra nisam nikad čuo pre i slazem se. Kod mene je kljucno da su pusaci oskrnavljeni bespotrebno kao najvece zlo sveta a nisu. Naravno ima i pusaca ubica, siledzija, dilera, makroa... međutim kad neko upali cigaru nije smak sveta. Automobili vise unistavaju 100 puta vise u jednom danu. Ljudska bolest mozga vidi kola kao prestiz i automatski nešto super pametno i korisno a znamo da je smrt u pitanju jer ljudi prestaju da setaju itd. E to je mene preokrenulo jer ipak jesu cigarete stetne ali automobil je teza bolest od cigare, mobilni telefon isto tako. Automobil i mobilni telefon su mnogo gora smrt nego voziti pijan ili drogiran. Oni pod uticajima dok voze imaju sansu neku da ukoce, skrenu, istina dosta mutno, teško ali kako je moguće da nije gore imitirati Noja u automobilu ?? Hahahaha već šta ljudi odobravaju i njihove bolesti koje su sasvim normalne u većim grupama ludaka, odobrenom masovnom ludilu.
Mobilni pre svega garantuje tumor mozga vise nego cigara itd, itd.

Kad se ispostavilo da su me homoseksualci i pedofili crnili meni je to bio prelom. Samo ja sam takav covek. Ili je da ili ne sve treće je pedofilija i prstenci za mobilne telefone i to kod mene ne postoji.

Stiglo mi je u posti pre dva dana sprava zvana „vulkan” za konzumiranje medicinske marihuane će meni biti. I imam još 18 dana do punih 30 a onda idem po travu. Meni je to drugi adut sa moje strane duge. Pre ću da se naduvam kad hoću nego da me nakaze ljudske kritikuju za sve samo jer su cigare postali rusi, srbi, veneculeanci i vanzemaljci.

Da su cuvali glave svih pobijenih indijanaca i crnaca Tramp je imo i zid u krug i cele kulu na svakoj milji ali nisu se setili na vreme, da jesu ne bi mu trebao budzet. Eto njima i pedofiliji se treba diviti nasumice ??? Šta ću ja sam zelena ovca... ebi ga sa sve casicom u vis.

Kenny je moj prvi nik u animaciji gde najsiromasniji beli ili najnesretniji beli (čitaj Srbin) uvek na...e i pogine. Ja ću za istinu da poginem ali tako je i može samo da bude tako.
Ja jesam Podbaru slikao ali je on rekao kad da slike objavim isto tako Zoksy je mnogo iznad, vise od kondorove izvidnice i ja nisam lazov pored toga sto sam ponosan srpski idealista i nacionalista.

Cigare nema vise za mene, amin. Mr Carra ko da sam slusao a mislim da je njegova žena bila ona u nocnim morama. Dal sam pomislio na cigaru? Svaki dan po obicajima me strecka samo... ja sam Srbin do 1918 i cigarete su bile moj jedini zivotni pederluk do pre skoro dve nedelje.

Prihvatam u najavi od kad sam rođen da za sve sto sam kriv izadjem pred svoje pretke i da me prvog za primer izbatinjaju koliko treba u kap. Stojim smelo i uspravno jer... šta će biti sa ostalima? Ja sam genije dobrote i ljubavi, majke prirode celjade original jer manje vise ovo mi jeste najveci greh i sada toga nema.

Sada postajem najveca budaletina Milunke Savic. Polako se vracam kolevci svojoj u prestonici i krecem da im pokazem svima u naselju kako se kosi trava dobrovoljno, skuplja lisce, sadi, stricka i cisti sneg. To je za moje susede kod mene kao i dobro jutro, dobar dan. Čujem ima manijaka, siledzija, pedofila, tetoviranih, obojenih, mindjusice, gospodari prstenaca na mobilnim telefonima a ja ljudi stizem :)))

Već radim 15 sklekova ocekujem da ću. iti na 40 dok udjem u avion. I šta se desava kad stigne ? Drustveno uredjenje oko kolevke. Sad ćemo da vidimo dal ima neko jači od mene. Odmah ih izazivam sve. Na fejsbuku se slikam i ocekujem objašnjenje zašto je sve tmurno, rdjavo, prasnjavo a njima mame, sestre i bake tuda hodaju a oni vezdaju prstence na mobilnim. Dobro. Lepo.

Slava svima koji se zdravo javljaju i blagodarim na savetima najiskrenije. Molim vas čega god se setite, sve pomaze.

Sumnjam da je Mr Carr sve prepisao od mene. Samo bolje da je usvojio neku decu nego neki auto i veliki dijamant u sobi. Idi bre u p.m. on motivise dzeksone i prislije. Daj neki primer prirodan, a ne zetoni za kockanje, pa bolje keksom da je pravio skupove posle može da bucne u caj i pojede.

Tačno sam i za njega genije. Neverovatno :) Pa to samo mogu ja.
DarkBlue
(istrazivac)
16. фебруар 2019. у 07.54
Ziv je Poki?
Kenny
16. фебруар 2019. у 10.22
Poki je genije za ovog psiha :) Zoki demento se sprema za headline news.
Kenny
16. фебруар 2019. у 17.17
Narode ogavno mi u ovako lepim momentima da mi stakor pogubljeni koji je plakao i cvileo sav raspao i lud za jednu pljeskavicu tako da vam slava svima na lepim zeljama u bilo kom slučaju.

Evo imam recept proveren iz ruske apoteke ovde u mojoj blizini gde sam u jednu veliku ciniju da imam u hitnim situacijama, čim mi djavo posalje signal pali cigaru, sa tri vrste bombona koje lepo preporucujem. Firma je wedderspoon a bombone su... manuka honey droops, vrlo lepe za svaku vrstu setnje, pogotovo onu sveziju, hladniju. Sve tri vrste su carobne, nisam siguran koja je lepsa od koje. Djumbir, eukaliptus i limun.

Pozdrav svima, ja da ovog sugavog gajim oko sebe nemam namere. Slava moderatoru evo sad nastavite dijalog sa Sidom slobodno. Sida iz sinteraja.

Hotel sinter. Najnoviji hit opravdano poremecenih.

Amatercic
(Penzioner)
17. фебруар 2019. у 13.08
Cetitka od srca na ostavljenom pusenju od bivšeg pusaca prestao1967 danas mogu da pusim a sutra ne a tako je i sa picem ali imam drugih proroka koje ne mogu da kontrolisem.
U nasoj kuci ako ima dece ili ako smeta ne pusacima ne dozvoljavamo pusenje i to svi redovni gosti znaju aneredovi i ne pokusavaju pusiti.
sirchulle
(CAD Designer)
18. фебруар 2019. у 08.46
Sve bih ja to dozvolio i duvan i alkohol kao i lake i teske droge ali samo onda kada drugima ne smetas. Potpuna demokratija ali ako sednes u kola pijan ides u bajbok na malo duzi period. Poistovecujemo demokratiju samo sa pravima ali gde su obaveze? Hoćeš da pijes i da pusis, hoćeš da koristih opojne droge. OK, može ali ako izadjes iz okvira obrao si zelen bostan. Nekada su engleski navijaci divljali gde god su stigli ali onda dodje zakon i kao u pozoristu gledaju fudbal...Cuj ne može se sa budalom? Ma može se samo nema volje...Jedan zaglavi i onda njih stotinu ga prate da ne zaglave...
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
18. фебруар 2019. у 16.45
Meni se isto taj koncept - živi i pusti druge da žive (ili ti - radi šta 'oćeš - u svojoj kuci, nemoj nikoga da gazis - i sve o.k. ) -skroz o.k.
No, -ako bi ljudima dopustio neke dobre droge - ono da su dostupne k'o kokice - roblju bi se možda recimo kokain svideo, i onda bi paraziti - koji nekako taj koks bas onako trose, i nekako bas nikad ne zaglave chorku zbog toga (dok naravno mali crnac bez greške - da) - morali sami da sade papriku nekog toplog proletnjeg dana - ako su eventualno planirali da je pojedu. -pa šta mislis, zašto alkohol može, a vutra ne može - a nisu uporedive droge (u korist stetnosti/loših pratecih efekata alkohola).

Mislim meni je ovo kenijevo, da prosti, malo sviranje penisu. - Brate jesi ostavio ili nisi? -ako si ostavio - kraj. nema diskusije. ende. koja crna kriza, koje crno šta? - ostavio-cao. nema vise. djud lecgou bowling...
Ono, daj boze da nemas recidiv, al' ne deluje mi preterano obecavajuce. -mada, ne uzmi me za ozbiljno, ne bi da te još i obeshrabrujem.

Meni lokanje/voznja restrikcije strahovito idu na penis. -nekako mi se javlja da NE postoji država na planeti koja bi sprovela nezavisno istrazivanje - tipa - polepimo sve moguće senzore na ljude, i da vidimo koliko je naučno utemeljena teorija - ono sto likova koji su iz fazona - od dva piva neću nikog bre da ubijem na jednoj strani, i profesionalnih 100 reli vozaca na drugoj - i ono neka simulacija, ili poligon, i merimo recimo vremena reakcije/reflekse - javlja mi se da se takvo neko istrazivanje ama bas nikad neće realizovati - posto bi onda jeli zakljucili da države mnogim vozacima dodju nemale pare za neutemeljene kazne. -naravno ne pricam o olesenosti da drugari moraju da te ubace u auto, nego tipa 0.35-0.45. -to je ono, umereno, čak i za nekog ko je mrsav, fazon zvekne 2 case vincuge posle klope ili tako neka kolicina.
abvgd
(Morski)
18. фебруар 2019. у 17.12
Пресато сам да пушим давно...пре тридесет година. Држао сам се овог савета: бивши пушач никада не може бити исто што и непушач. Дакле, није дозвољено ни „један дим”, никада више. Ми смо сви бивши зависници, доказано подложни завистности и са тиме се не треба играти.

Никада више ни дим, никаквог контакта са цигаретама.

А криза ће бити, првих месеци, првих годиина...неки поново почну и после десет година.

Ја сам бивши зависник. Изузетно сам захвалан што сам успео да се отресем тога порока, ласкам себи о чврстој вољи али мислим да је ту Виша Сила такође помогла.

santa
18. фебруар 2019. у 18.14
Congrats, abvgd! :)
Kenny
18. фебруар 2019. у 22.04
Slava svima na zeljama, savetima, kritikama.

Vrlo sam umoran, bilo je tri runde za mene/nas a juče sam doziveo najbolji deo zime po pitanju pesacenja. Tri runde ciscenja snega, ova danasnja nešto najlepse i najlakse sto je poslala ova zima.

Znaci juče onako umoran popijem jedan od cajeva za mene u krigli pola litre i spremim dve bombone. Eukaliptus i djumbir. Dva sata, napolju cisto nebo, hladno, pao svez sneg. Ispred mene zenska noga i dva kuceta. Palo je na nekim delovima na led da kažemo deset centimetra. Park je ogroman. Mislim da je oko 1.500 metara. Nikad nisam pre mada je prva zima usao u taj park bas prekoputa kuce. Kako nagomilaju sneg moju lepsu polovinu mrzi tj. ima pola metra snega nekih pet metara dok ne udjes na travnatu stazu. To te dovede do glavne asfaltirane staze. Uzmem prvu bombonu i krenem. Posrnem par puta pa ništa , pa opet i pocnem da obelezavam. Kako smo ja i zenska noga i dve kuce popunili prvi krug tragova ja pocnem da utabavam da ubedim ovu moju. Krenem tako, plus da dobelezim gde je opasno i dodatno zig zag da utabam da upozorim i sebe i druge. Napravio sam 7 krugova a imao sam jedan ceo i plus utabavanja. Sve sam utabao :) Mada nosim naocare, skinuo sam naocare nekoliko kriugova, bilo je nevidjeno crno i belo, super svetlo, kao maglovito.
Imao sam deonice gde sam provalio a bio sam u sportskim patikama, plitkim, dve trenerke donje, trenerka sa kapulacom i jakna sa kapom. Dve bombone skoro 50 minuta prvi. Dva sata i pet minuta setnje. Znaci drugi put pa tako i danas još vise znojav. Dva puta menjao majcu, u dva dana. Nikad se bolje nisam osecao.

Važno je biti aktivah, najteze je meni prošlo, prvih 3,4, dana. Veliko je zlo, ume da priziva, zove podlo. Sklekovi, setnje, utabavanje snega, ciscenje, sredjivanje, kuvanje, posao, sad ću početi malo plivanje pa idem na put.

Pozdrav svima !
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
19. фебруар 2019. у 07.18
ziv li je bezimeni, nema ga nešto?
da ga nisu vlasti uhitile i poslale u guantanamo bej - posto se par puta neafirmativno izrazio o istima...


mada, ja nešto spominjem caleta koji je prakticno popusio rakcinu pa prest'o na iz odma

- pa keva moja isto, fazon 30 i neku godinu pljugice - i onda isto jednoga dana - e sad ću da popljugam ovu paklu i to je to. mislim da je cale kren'o bio po 'leba da se proseta, i kao o's pljuge - i keva kaže - jok, neću vise da pljugam.

i „toeto rodjaci”. -ono - sprzila poslednju paklu, fala dovidjenja, vidimo se u sledećem zivotu...

kriza, bombone, lopatanje snega, - jok bre.
cao-kraj.

tako i ti. -mada, lopatanje snega je skroz doba aktivnost ako si statican tip licnosti, ili ako si standardni amer, koji pali svoj 5litarski 4wd da ode do wallmarta po 'lebac 200m od kuce.

aj' pa tako, pa daj neku novu temu - ovu si zavrsio, jeltako, takoe! :)
Kenny
20. фебруар 2019. у 16.35
Sasha, cisto ko suza ;) Bio sam uzbudjen sto sam doziveo takvu setnju, dugu, lepu, zanimljivu a ovo je odavno gotovo.

Tema je odlicna a nešto sasvim drugo što se sinter rasplako i bolest
A ja neću sasvim sigurno da otvorim temu i da suga skakuce i da se siri. To sto je moderator „pink” tako odlucio neka se još bezbroj puta sinter rasplace ali to nema veze sa mnom.

Nego ostalo mi 60 kinti preko onih 800 za dva dana snega i 5,6 dvorista.

Jel treba nekom 60$ da mu odmah posaljem ?

Raspoložen sam da podelim. Bas sam bio iznenadjen da sam uzeo skoro 900 za 8 sati u dva dana i kažu da je dobro dati nekom kome treba i malo raspodeliti zbog uroka.

Hitno saljem 60$ ko god se prvi javi. Dal je za fisek kikirikija i bioskop dal je za buket balona ili kartu za tramvaj ili dabl deker sasvim je svejedno. 24 sata od sad saljem 60 kinti.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
21. фебруар 2019. у 17.22
Posalji Bokiju tatku predsedniku na instagramu ;)
Kenny
21. фебруар 2019. у 17.44
Nemam instagram aali cenim da je Boki dobar drug :)

Bilo kako bilo za koju nedelju idemo na pivce i po koju pituljicu.
Jel igras preferans ?

Danas tj do malopre sam bio na viberima i skajpovima, znaju svi da dolazim pa da mi čestitaju rođendan i budu fini kao i uvek, međutim obezbedio sam lepu kombinaciju na adi i jedva cekam da stignem kuci i da pocnem sa vatrometom :)
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
22. фебруар 2019. у 14.07
ma ne znam coveka, uslovno receno kolega. iz zezanja je skupio nemale novce koje je onda prosledio deci kojoj je ta lova potrebna za lecenje, vidim jednoj siromasnoj porodici su stavili krov na kuci i t.d. (skroz pozitivno, vidim dosta love su poslali i ljudi iz dijaspore).
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Tassel Keychain ?
.