Дискусије : Православље

 Коментар
Knjiga Proroka Amosa
marija_maja
(student)
25. август 2016. у 00.11

Sve ove promjene Bozije Rijeci, koje se munjevitom brzinom desavaju, vode ka jednoj istini:

8:11 Gle, idu dani, govori Gospod Gospod, kad ću pustiti glad na zemlju, ne glad hleba ni žeđ vode, nego slušanja reči Gospodnjih.
8:12 I potucaće se od mora do mora, i od severa do istoka trčaće tražeći reč Gospodnju, i neće je naći.

revizor
(pilot)
22. септембар 2016. у 06.29
1
Ово ми показа Господ: гле, котарица љетнога воћа.

2
И рече: што видиш, Амосе? А ја рекох: котарицу љетнога воћа. А Господ ми рече: дође крај народу мојему Израиљу, нећу га више пролазити.

3
И пјесме ће црквене бити ридање у онај дан, говори Господ; биће мноштво мртвијех тјелеса, која ће се свуда побацати мучећи.

4
Чујте ово, који прождирете убоге и сатирете сиромахе у земљи,

5
Говорећи: кад ће проћи младина да продајемо жито? и субота да отворимо пшеницу? умаљујући ефу и повећавајући сикал и варајући лажнијем мјерилима;

6
Да купујемо сиромахе за новце и убогога за једне опанке, и да продајемо очинке од пшенице.

7
Закле се Господ славом Јаковљевом: нећу нигда заборавити ниједнога дјела њихова.

8
Неће ли се земља потрести од тога, и протужити сваки који живи на њој? и неће ли се сва разлити као ријека? и неће ли се однијети и потопити као од ријеке Мисирске?

9
И у онај дан, говори Господ Господ, учинићу да сунце зађе у подне, и помрачићу земљу за бијела дана.

10
И претворићу празнике ваше у жалост и све пјесме ваше у плач, и метнућу костријет око свијех бедара, и учинићу да свака глава оћелави и да буде жалост као за јединцем, и крај ће јој бити као горак дан.

11
Гле, иду дани, говори Господ Господ, кад ћу пустити глад на земљу, не глад хљеба ни жеђ воде, него слушања ријечи Господњих.

12
И потуцаће се од мора до мора, и од сјевера до истока трчаће тражећи ријеч Господњу, и неће је наћи.

13
У то ће вријеме обамирати лијепе дјевојке и младићи од жеђи,

14
Који се куну кривицом Самаријском и говоре: тако да је жив Бог твој, Дане, и тако да је жив пут у Вирсавеју. И пашће, и неће више устати.

Књига пророка Амоса 8



pravda_i_istina
16. октобар 2016. у 02.04
NASTAVAK AMOSA:
7,1 Ovo mi pokaza Gospod Gospod: gle sazdavaše skakavce [OTK. 9,3] kad počinjaše nicati otava, i gle, beše otava po carevoj kosidbi.
7,2 A kad pojedoše travu zemaljsku [OTK. 9,4] tada rekoh: Gospode Gospode, smiluj se; kako će se podignuti Jakov? Jer je mali (vidi OSIJA 10,11)
7,3 Gospod se raskaja zato: neće biti, reče Gospod.
7,4 Tada mi pokaza Gospod Gospod, i gle, Gospod Gospod povika da će suditi ognjem i oganj proždre veliku bezdanu [OTK. 9,11; 9,1-2; 8,10] i proždre deo zemlje.
7,5 A ja rekoh: Gospode Gospode prestani, kako će se podignuti Jakov? Jer je mali (vidi opet OSIJA 10,11)
7,6 Gospod se raskaja zato: ni to neće biti.

Komentar:

Isaijinog manira, skoro identičnog na dva mesta - 21,9-10 i 24,16 kad prelazi u očigledno naglašenu kontru; dakle, poziva se, prorokujući citira lažno otkrivenje, pa ga opovrgava, i to drastičnim, akcentovanim tonom koji se ne može i ne sme prenebreći, dok
Amosov je manir pravolinijski, ali direktno raskrinkavajući i opovrgavajući od samog starta, jer Gospod reče - neće biti.
revizor
(pilot)
16. децембар 2016. у 08.37
pravda_i_istina
17. децембар 2016. у 07.51
Comments are disabled for this video.
pravda_i_istina
17. децембар 2016. у 07.57
znaci, ako je Gospod rekao da neće biti to što „prorokuje” lažno otkrivenje, onda ... ILI NE ZNATE DA CITATE, ILI NE VERUJETE GOSPODU, ILI NISTE VIDELI KAKO SE GAZI LAžNO OTKRIVENJE... ZABRANJENO NA LITURGIJI U NAS PRAVOSLAVNIH, a mene mozete da zabranite jedino na nekim forumima, nazovi pravoslavnim, JA CU DA IDEM NA DRUGE, MOGU DA KAžEM U BILO KOM PRAVOSLAVNOM HRAMU/CRKVI DA JE LAžNO, I MENI JE ULAZ DOZVOLJEN NA BOGOSLUZBI, A LAZNOM OTKRIVENJU NIJE - ETO, TO SU CINJENICE
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Unicorn Gifts?
.