Дискусије : Религија

 Коментар
Bog ili virus?
GrigorijeCamblak
14. април 2020. у 17.07
Preminuo biskup koji je govorio da je Bog veći od virusa

Američki biskup Džerald Glen (66), koji je obećao da će i u vreme pandamije držati propovedi, preminuo je od koronavirusa.

Iz Nove evangelističke crkve, koju je on osnovao 1995, saopštili su da je biskup Džerald Glen preminuo tokom vikenda, preneo je Skaj njuz.

Biskup je javno odbijao zvanične savete o izbegavanju velikih verskih skupova tokom pandemije koronavirusa i obećao da će držati propovedi osim ako se ne nađe u zatvoru ili bolnici.

Na video-snimku na kome se Glen obraća vernicima u Ričmondu, pet dana nakon što je guverner Ralf Nortam zatražio od ljudi da izbegavaju skupove veće od 10 ljudi, on im je rekao da čvrsto veruje da je Bog veći od ovog strašnog virusa.

https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2020&mm=04&dd=14&nav_category=78&nav_id=1675321&fbclid=IwAR2VVcpT 1aC6nZwqLywSUfnb_Zf1N6uy7nGP8-SMTArFKitxFi2fQSajK_8
Bazorilo
14. април 2020. у 19.55
Razumem njegov prkos kao coveka,ali se mora uzeti u obzir i upozorenje Biblije koja nam za svaku priliku daje strucan savet.Mogao bih navesti mnogo stihova na koje je doticni svestenik morao da obrati paznju.
Evo pomenucu za početak savet Gospoda Isusa Hrista.On je upozorio:Molite se Bogu da ne padnete u napast.To bi u konkretnom slučaju znacilo,da je ovaj crkveni sluzbenik,prvo morao da se moli Bogu za savet pa da to podeli i sa vernicima.Tako buduci osnazeni i umudreni kroz molitvu,oni bi mogli da zakljuce šta im je ciniti.Potražili bi shodno tome i druge savete kojih u Bibliji ima za svaku priliku,pa bi odluka mogla da bude zrela i celishodna.
Kada se prorok Danilo u Vavilonskom ropstvu nasao na ispitu vere,on je pozvao svoju bracu koja su bila na vojnoj akademiji u prestonici Imperije,da se sa njim zajedno mole Bogu,kako bi on bio osposobljen
od Bozjeg duha da govori i deluje u slavu Bogu.Rezultat je bio vise nego odusevljavajuci,Bog se proslavio kroz svoje sluge.-Znaci,kad god je to moguće(a ovde je to bio slučaj)treba mirno stvar sagledati i odluku doneti posle konsultacije sa istomišljenicima i zajednicke molitve.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Tassel Keychain ?
.