Дискусије : Религија

 Коментар
Zig na celu i na desnoj ruci
Bazorilo
02. јул 2019. у 17.06
Da li se redovno molimo Bogu da Bezanj nasa ne bude u zimu i u subotu?
Gospod Isus Hristos nas je veoma precizno obavestio o svemu.Milijarde cipova je spremno da bude pusteno u opticaj,Možemo li sa ISusom Navinom
da kažemo:Izaberite danas kome ćete sluziti,ili laznim religijama kojima su sluzili vasi stari s one srrane reke-(verske zatucanosti-postavljanjem covekla za verskog poglavara)ili bogovima Amoreja u cijoj zemlji živite(savremena tehnika i poroci svake vrste). A ja i dom moj sluzicemo Gospodu Bogu.
Pritisak će biti izuzetno jak i perfidan,ali Hristove borce ceka vecna nagrada i zastita od strahovitih kazni koje će pasti na poklonike zveri i laznog proroka.Neka nam dragi Bog da snage i muskosti da donesemo pravu odluku sa svojim porodicama i tako se nađemou broju onog dela covecanstva koje će dobiti pecat Bozji i slavu Jagnjeta Bozjeg koje će za svu vecnost vladati neizmernim svemirom.
Bazorilo
03. јул 2019. у 15.31
Neće dugo trajati a ispunice se reci Biblije:Biće,koji je mnogo skupio kao i onaj sto je malo skupio.Novac koji danas mnogi ljubomorno cuvaju
uskoro će izgubiti svoju vrednost.Mi smo generacija koja će to doziveti.I sto je još zanimljivije,iznenadicemo se,kako je to vreme brzo doslo,skoro neprimetno.I tada će skrtice shvatiti(kasno)da su nacinili „malu”grešku a upali u veliku stetu.Biće blago onima koji su delili sa siromasnima i potrebnima.Razumni će razumeti,a bezumni će ići dalje u svojoj nistavnosti i kukavicluku.
tvrdice će biti na velikim mukama,jer odbijanje da se primi zig(cip)na desnoj ruci ili celu,podrazumevace gubitak ustedjevine,jer se tako ostaje bez platne kartice.A s druge strane,ko primi zig(cip)na svoje telo,on gubi i dusu.
Isus rece:Blago vama kad vas uzasramote i uzprogone imena mojega radi,velika će biti plata vasa na nebesima-Buduci vek-vecni zivot.
Bazorilo
21. јул 2019. у 11.29
Znaci za broj 666 pojedinac nije odgovoran.On ne može odluciti o njegovom postavljanju kao institucijalnog znaka na odredjenim stvarima vezanim za svakodnevni zivot.Ali kada bude doslo direktno pitanje svakom pojedincu u vezi primanja istog,e tada će svako odluciti za sebe.Sam broj kao broj,je kao i svi drugi brojevi,ali odrednica koju on simbolicki predstavlja je problematicna i vodi ka fatalnosti one koji prime autoritet koji je njime predstavljen,kao vrhunskog boga.N ataj način će se odreci Gospodara zivota i otici od njega za uvek.Mala grupa koja će odbiti taj lažni autoritet i ostati verni pravome Bogu,trpece veliko progonstvo i odbacivanje od dela sveta koji se prikloni Antihristu,ali će sam Gospod Isus ubrzo preuzeti potpunu kontrolu u svoje ruke i narod koji je po svaku cenu ostao Bogu veran uzeti za uvek u svoje Carstvo.
Bazorilo
22. јул 2019. у 18.34
Нека Куме,несекирај се,није увек знак интересовања узимање учешћа на дискусима.многи сврате само да прочитају,па о томе размишљају.
Чувени хришћански проповедник Били Грем је одушевљавао масе својим бриљантним проповедима о Госпду Исусу Христу,слушали су га учени и неуки,државници и обични људи.Једном га је неки новинар упитао:Када сте први пут добили идеју да кренете путем на коме ћете поучавати људе на овако вечансвен начин?-Одговор је био запањујући:Док сам једне вечери у малој црквици на периферији града,слушао неког старог човека како са страхопоштовањем и великом љубављу отвара странице Библије и чита шта је на њима написано.
Зар Бог не може учинити да и од моје маленкости,неки млади човек нешто научи и донесе судбоносну одлуку?
Bazorilo
28. јул 2019. у 15.51
Vera u zivoga Boga stvoritelja je sveobuhvatna sreća i svrsishodna jdeja,dok je tvoje magnovenje i bulaznjenje obično ništa.
revizor
(pilot)
29. јул 2019. у 04.59
Bazorilo
29. јул 2019. у 16.33
Svi pomenuti su dobro dosli na ovu temu.Ima se šta od njih nauciti.Ali šta to tebi vredi,kad si ti sebe svojim skepticizmom skrajnuo daleko od takvih ljudi.
Tebi Kume,svojim savetima nebi ništa mogli pomoći ni:Isak Njutn,Dostojevski,Paskal,Tolstoj,Nikola Tesla,Dositej Obrradovic i td.Sto kažu stari ljudi:dalji Boze i sakloni.
Bazorilo
01. август 2019. у 17.12
Ma nećeš ti meni priznati pa makar skinuo i koju zvezdu s neba,zato evo malo o izjavi Nikole Tesle.Nemoj misliti da sam naivan i da mislim i verujem,da ćeš ti na to obratiti paznju.Ustvari,prvo da te pitam;dali
tebi znaci nešto izjava takvog velikan koji govori o Bogu kao Stvoritelju?Ili si ti po tom pitanju zauzeo stav kao naduvena lopta u odnosu na zid.
revizor
(pilot)
03. август 2019. у 08.40
revizor
(pilot)
04. август 2019. у 08.40
Bazorilo
06. август 2019. у 15.21
Ајде Куме не шали се,ваљдар не мислиш да је у праисконској вечности мерено време као појам којег ми познајемо,па ето по твојој логици,Бог мора да има свој почетак.А шта ако је вечност немерљива,како да ти онда ми обични људи одговримо на то нелогично питање,ако о томе нису ни покушали да филозофирају ни највећи умови који су ходали овом земљом.Како дискутовати о димензијама које нама,земаљским становницима нису доступне ни теоретски познате?
Bazorilo
11. август 2019. у 16.57
Логичан одговор на нелогично питање,како је то могуће?По твоме резону,Куме,ми би требали да се упутимо неким међупланетарним бродом и одпутујемо у сазвежђа која битишу у димензијама нама непознатим,па да онда донесемо отуда вести које тебе интересују.А истини за вољу Куме и нас интересује одговор на многа питања,али за сада нисмо у реалној могућности да се винемо интерпланетарним стазама и доспемо у светове који су о томе обавештени.О Христовом другом доласку ми ћемо бити узнети на небо и тада ћемо сазнати одговоре на питања која нас сада држе у неизвесности,јер се још налазимо на планети која је сићушно зрнце песка наспрам величанствених светова у свемирским пространствима.Наиме,цовечанство је било откинуто од те Божје породице,
али је Бог у својој неизмерној љубави направио са својим јединородним Сином,план искупљења човека и његов повратак на рајске услове живота.
Да би то омогућио,Господ Исус Христос је прошао кроз ватрено крштење и доживео искушења и невоље које ми нисмо способни у потпуности да схватимо,јер не поседујемо ту дубину Божанске љубави и разумевања.
revizor
(pilot)
04. септембар 2019. у 07.02
revizor
(pilot)
14. септембар 2019. у 00.50
revizor
(pilot)
20. септембар 2019. у 12.46
pravda_i_istina
23. септембар 2019. у 11.00
Da li se redovno molimo Bogu da Bezanj nasa ne bude u zimu i u subotu?

od cipa ćete da begate u subotu ili na zimu?

Hristos je to rekao Judejcima, za mrzost opustosenja rimske vojske i razrusenja grada Jerusalima i hrama - koji su ga poslusali, spasli su se, a koji nisu izginuli su. Mesto gde je bio hram poravnali su da kamen na kamenu nije ostao. Sve se ispunilo kako je Hristos rekao.
revizor
(pilot)
29. септембар 2019. у 01.49

Oni koji poštuju Božji zakon bili su optuženi da su prizvali božanske sudove na Zemlju, pa će biti proglašeni krivi i za strašne poremećaje u prirodi, sukobe i krvoprolića među ljudima koji su ispunili zemlju jaucima. Sila koja je pratila objavljivanje poslednje opomene razgnevila je bezakonike, njihov gnev je usmeren protiv svih koji su prihvatili vest, a sotona će još žešće raspirivati duh mržnje i progonstva.

Kada se Božja prisutnost konačno povukla iz jevrejskog naroda, sveštenici i narod to nisu znali. Iako su se nalazili pod sotonskom vlašću, iako su ih razdirale najstrašnije i najpogubnije strasti, i dalje su sebe smatrali Božjim izabranim narodom. Služba u Hramu bila je nastavljena, žrtve su prinošene na oskrnavljenim oltarima, svakodnevno su prizivani božanski blagoslovi na narod koji je bio kriv za smrt Božjeg dragog Sina i koji je pokušavao da pobije Njegove propovednike i apostole. Isto tako, kada neopoziva odluka u nebeskom Svetilištu bude izrečena i kada sudbina sveta bude zauvek zapečaćena, stanovnici Zemlje to neće znati. Narod, iz čije se sredine Božji Duh zauvek povukao, nastaviće da obavlja svoje verske forme, a sotonska revnost kojom će ih ispuniti knez zla da bi ostvario svoje zle planove, biće slična revnosti za Boga.

Božji narod sa iskrenom čežnjom, očekuje znak dolaska svoga Cara. Kada stražari budu čuli pitanje: »Stražaru, šta bi noćas? Stražaru, šta bi noćas?«, odgovor će odlučno glasiti: »Doći će jutro, ali i noć!« (Isaija 21,11.12) Na oblacima iznad planinskih vrhova već blista svetlost. Uskoro će se pokazati Njegova slava. Sunce pravde već se sprema da zasija punom snagom. I jutro i noć su pred vratima – rađanje beskrajnog dana za pravedne, i suton večne noći za bezakonike.

Dok oni koji se bore šalju svoje molitve Bogu, veo koji ih razdvaja od nevidljivoga sveta kao da je već potpuno uklonjen. Nebesa blistaju zorom večnoga dana, i kao melodija anđeoskih pesama do ušiju dopiru reči: »Ostanite verni svojoj zakletvi! Pomoć dolazi!« Hristos, svemoćni Pobednik, podiže pred svojim umornim borcima krunu besmrtne slave, a sa otvorenih vrata Neba odzvanja Njegov glas: »Gle, ja sam s vama! Ne bojte se! Znam sve vaše žalosti, nosio sam vaše tuge. Vi se ne borite s nepoznatim neprijateljima! Ja sam vodio bitku umesto vas i u moje ime postali ste i više nego pobednici!«

Spasitelj će nam poslati pomoć upravo u trenutku kada je najpotrebnija. Njegove stope utabale su put prema Nebu. Svaki trn koji je ranio našu nogu ranio je i Njegovu. Svaki krst koji smo bili pozvani da nosimo, On je poneo pre nas. Gospod dozvoljava sukobe da bi nam dušu pripremio za mir. Vreme velike nevolje je teško doba za Božji narod, ali to je i vreme u kome svaki iskreni vernik treba da podigne svoj pogled, da verom ugleda dugu obećanja koja se nadvija nad njim.

»Tako oni koje iskupi Gospod neka se vrate i dođu u Sion pevajući, i veselje večno neka bude nad glavom njihovom; radost i veselje neka zadobiju, a žalost i uzdisanje neka beže. Ja, ja sam utešitelj vaš; ko si ti da se bojiš čoveka smrtnoga i sina čovečijega koji je kao trava? I zaboravio si Boga, tvorca svojega… i jednako se bojiš svaki dan gneva onoga koji te pritešnjuje kada se sprema da zatire? A gde je gnev onoga koji pritešnjuje? Brzo će se oprostiti sužanj, neće umreti u jami, niti će biti bez hleba. Jer sam ja Gospod Bog tvoj, koji raskidam more, da valovi njegovi buče; Gospod nad vojskama ime mi je! Ja ti metnuh u usta reči svoje i senom ruke svoje zaklonih te.« (Isaija 51,11-16)

»Zato, čuj ovo nevoljni i pijani, ali ne od vina! Ovako veli Gospod tvoj, Gospod i Bog tvoj, koji brani svoj narod: evo uzimam iz tvoje ruke čašu strašnu, talog u čaši gneva svojega nećeš više piti! Nego ću je dati u ruke onima koji te muče, koji govoriše duši tvojoj: sagni se da pređemo, i ti si podmetao leđa svoja da budu kao zemlja i kao ulica onima koji prelaze.« (Isaija 51,21-23)

Božje oko, gledajući kroz vekove, usmereno je na krize kroz koje će morati da prođu pripadnici Njegovog naroda kada se zemaljske sile budu svrstale protiv njih. Kao i zarobljenici ili izgnanici, oni će biti u strahu od smrti, od gladi ili od nasilja.

Ali Svetac Izrailjev, koji je razdelio Crveno more pred svojim narodom, pokazaće svoju moćnu silu i izbaviti ih iz ropstva
.
»Ti ćeš Mi biti blago, veli Gospod nad vojskama, u onaj dan kada ja uščinim, i biću im milostiv kao što je otac milostiv svome sinu koji mu služi.« (Malahija 3,17)

Kada bi krv Hristovih vernih svedoka bila prolivena u tom trenutku, ona ne bi, kao krv mučenika, bila slična semenu posejanom da donese žetvu za Gospoda. Njihova vernost ne bi bila svedočanstvo kojim bi drugi prihvatili istinu, jer su uporna srca odbila talase milosti da se više nikada ne vrate. Kada bi pravedni sada bili ostavljeni da padnu kao plen svojih neprijatelja, bila bi to pobeda kneza tame.

https://velikaborba.com/knjiga/

Psalmista kaže: »Jer bi me sakrio u kolibi svojoj u zlo doba, sklonio bi me pod krovom šatora svojega, na kamenu goru popeo bi me!« (Psalam 27,5)

Hristos je rekao: »Hajde, narode moj, uđi u kleti svoje, i zaključaj vrata svoja za sobom, prikrij se za čas, dokle prođe gnev. Jer, gle, Gospod izlazi iz mesta svojega da pohodi stanovnike zemaljske za bezakonje njihovo.« (Isaija 26,20.21)

Slavno će biti izbavljenje onih koji su strpljivo čekali Njegov dolazak i čija su imena zapisana u Knjizi života.

»Ali Sion reče: ostavi me Gospod, zaboravi me Gospod. Može li žena zaboraviti porod svoj, da se ne smiluje na čedo utrobe svoje? A da bi ga i zaboravila, ja neću zaboraviti tebe! Gle, na dlanovima sam te izrezao.« (Isaija 49,14-16)

Gospod nad vojskama kaže: »Jer ko tiče u vas, tiče u zenicu oka njegova!« (Zaharija 2,8)

https://www.youtube.com/watch?v=YjFUTedMnbI
revizor
(pilot)
26. октобар 2019. у 20.24
kainos
06. новембар 2019. у 11.13
I ako Bog usliši molitvu onda bježan trebala biti u ljeto i njeno trajanje bi trebalo biti kratko...mislim na tu nevolju...
revizor
(pilot)
08. новембар 2019. у 04.53
revizor
(pilot)
09. новембар 2019. у 03.28

U veliki sukob između vere i neverovanja biće uvučen celokupni hrišćanski svet. I svako će morati da se opredeli. Ipak, izgledaće da neki nisu ni na jednoj strani. Izgledaće da nisu ustali protiv istine iako se neće usuđivati da smelo stanu na Hristovu stranu, iz straha da ne izgube imovinu ili pretrpe poniženje. Međutim, svi takvi će biti ubrojani medu Hristove neprijatelje.

Oni koji su bili članovi iste porodice sada su razdvojeni. Pečat je stavljen na pravedne. »Ti će mi biti blago, veli Gospod nad vojskama, u onaj dan kad ja učinim, i biću im milostiv kao što je otac milostiv svome sinu koji mu služi.« (Malahija 3,17) Oni koji su bili poslušni Božjim zapovestima sjediniće se sa četom svetih u svetlosti. Oni će ući na vrata u grad i imaće pravo na drvo života. »Jedan će se uzeti!« Njegovo ime stajaće u knjizi života, dok će oni sa kojima se družio dobiti žig večnog odvajanja od Boga.

Niko neće biti osuđen zato što nije prihvatio svetlost ili primenio znanje koje nikada nije dobio i nikada nije mogao da stekne. Međutim, mnogi odbijaju da poslušaju istinu koja im je objavljena preko Hristovih ambasadora, zato što žele da se prilagode svetovnim merilima. Zato će ih na sudu osuditi istina koja je dosegla do njihovog razuma, svetlost koja je obasjala njihovu dušu.

Oni koji imaju priliku da čuju istinu i ne ulože nikakav napor da je čuju ili razumeju, misleći da neće biti odgovorni za ono što ne znaju, biće pred Bogom osuđeni na isti način kao da su čuli i odbacili istinu. Neće biti nikakvog izgovora za one koji su odlučili da ostanu u zabludi iako su mogli da saznaju šta je istina. Svojim patnjama i smrću Isus je omogućio pomirenje za sve grehe učinjene u neznanju, ali nema pomirenja za namerno ostajanje u neznanju.

Mi nećemo biti pozvani na odgovornost za svetlost koja nije dosegla do naših čula, već za onu kojoj smo se oduprli i koju smo odbacili. Čovek nije u stanju da oceni istinu koja mu nikada nije ni bila objavljena, pa zato ne može ni da bude osuđen zbog svetlosti koju nikada nije ni imao.
Odluke u poslednji dan temeljiće se na našoj velikodušnosti pokazanoj na delu. Svako delo dobročinstva Hristos priznaje kao da je Njemu učinjeno.

Kada se narodi budu okupili pred Njim, postojaće samo dve grupe ljudi, a njihova večna sudbina biće određena onim što su učinili ili zanemarili da učine za Njega u ličnosti siromašnih i napaćenih...

Među neznabošcima ima onih koji neznajući obožavaju Boga, onih do kojih svetlost nikada nije doprla preko ljudskih oruđa. Oni neće propasti. Iako ne poznaju Božji pisani Zakon, čuli su Njegov glas kako im govori u prirodi i činili ono što Zakon zahteva. Njihova dela potvrđuju da je Sveti Duh dirnuo njihova srca i Bog ih prepoznao kao svoju decu.

Koliko će se iznenaditi i radovati najmanji medu narodima i među neznabošcima kada sa Spasiteljevih usana budu čuli: »Kad učiniste jednome od ove moje najmanje braće, meni učiniste!« Kako će radosno biti srce Beskonačne Ljubavi kada na Njegove reči odobravanja Njegovi sledbenici sa iznenađenjem i radošću podignu svoj pogled.
revizor
(pilot)
09. новембар 2019. у 03.57
Kao što je Navuhodonosor, car Vavilona, izdao naredbu da budu pobijeni svi koji ne padnu da se poklone njegovom liku, tako će biti objavljen proglas da se zatvorom i smrću kažnjavaju svi koji ne poštuju ustanovu nedelje... Neka svi pažljivo pročitaju trinaesto poglavlje Otkrivenja, jer se ono tiče svakog čoveka, i malog i velikog.

https://www.hacbg.org/biblija/biblija.php?K=66&G=13&S=3

Kada Isus bude prestao da se moli, slučajevi svih ljudi biće zauvek rešeni... Vreme milosti će se završiti; prestaće i Hristovo posredovanje na Nebu. Taj trenutak, na kraju, iznenadiće sve, a oni koji su propustili da očiste svoje duše poslušanjem istine biće zatečeni na spavanju.

Završetak vremena milosti doći će iznenada, neočekivano - u vreme kada ćemo to najmanje očekivati. Međutim, već danas naš izveštaj na Nebu može biti čist i mi možemo znati da nas je Gospod prihvatio.

Kada se bude završio istražni sud, sudbina svih biće zapečaćena ili za život ili za smrt. Vreme milosti će isteći kratko vreme pre pojave našeg Gospoda na nebeskim oblacima...

Pre potopa, pošto je Noje ušao u kovčeg, Bog je zatvorio vrata, tako da Noje nije mogao da izađe niti su bezbožnici mogli da uđu. Međutim, ljudi su još sedam dana, ne znajući da je njihova sudbina zapečaćena, nastavili da žive bezbrižnim životom, odajući se zabavama i rugajući se opomenama o sudu koji im je pretio. Spasitelj je rekao: »Tako će biti i dolazak Sina čovečjega!« (Matej 24,39) Tiho i neprimetno, kao lupež u pola noći, doći će odlučujući trenutak koji će zapečatiti sudbinu svakog čoveka; konačno će biti povučena ponuda milosti grešnom čoveku...

Dok poslovni čovek bude trčao za zaradom, dok se ljubitelj zabave bude predavao uživanjima, dok se ćerka mode bude kitila svojim ukrasima - možda će upravo u tom trenutku Sudija cele zemlje izgovoriti rečenicu: »Izmeren si na merilima i našao si se lak!« (Danilo 5,27)

Mi moramo na najbolji način da iskoristimo prilike koje nam se sada pružaju. Neće nam biti dato neko novo vreme milosti da bismo se pripremili za Nebo. Ovo je naša jedina i poslednja prilika da izgradimo karakter dostojan budućeg doma koji će Gospod ponuditi svima koji slušaju Njegove zapovesti.

Neće biti nikakvog vremena milosti posle Gospodnjeg dolaska. Oni koji misle da će ga biti, prevareni su i zavedeni. Pre Hristovog dolaska vladaće isto stanje kakvo je vladalo i pre potopa. Pošto se Spasitelj bude pojavio na nebeskim oblacima nikome neće biti pružena nova prilika da zadobije spasenje. Svi će tada već doneti svoju odluku.

Svi će biti okušani i isprobani na temelju svetlosti koju su dobili, Oni koji su odbacili istinu i prihvatili bajke neće moći da očekuju neko novo vreme milosti. Neće biti nekog prelaznog milenijuma. Ako, pošto Sveti Duh osvedoči njihovo srce, ljudi odbiju istinu i iskoriste svoj uticaj da i druge odvrate od nje, nikada se neće ni obratiti. Oni se nisu potrudili da preobraze svoj karakter u vremenu milosti koje im je bilo određeno i Hristos im neće pružiti priliku da ponovo prođu istim putem. Njihova odluka će biti konačna.
nema_meee
11. новембар 2019. у 02.14
Verujem da će se to uskoro desiti. Žao mi je što su ljudi toliko upali u greh da neće da čuju za Boga čak ni radi svog spasenja.

revizore, lepo sve pišeš i neka te Gospod blagoslovi. Nastavi pa ko ne vidi i ne čuje, to je na njegovu štetu. Ti uradi svoj posao.
Bazorilo
13. новембар 2019. у 12.44
Vreme milosti je isteklo za ovaj svet.Sada živimo u vremenu produzetka milosti Bozje.Na Hristovu molbu,Otac Bog je zaustavio četiri andjela da ne puste vetrove unistenja na ovaj svet,pa tako sada ova generacija ljudi živi u tom takozvanom produzenom vremenu milosti.-A cekanje tvari,sacekuje da se jave sinovi Bozji.
kainos
20. децембар 2019. у 15.25
Dobro je da ima još ljudi koji vjeruju u Boga i diskutiraju na forumima. Navaratite i na kršćanski forum

http://samopismo-forum.net/
revizor
(pilot)
18. јануар 2020. у 06.53

VATRENI KOVČEG - DOGADJAJI POSLEDNJIH DANA

Svet će ponovo biti uništen. Pre nego što se to dogodi,poruka Božjeg poziva za milosrđe mora da ode u ceo svet.

Isus je uporedio stanje pred svoj drugi dolazak sa stanjem u vreme Noevo. Vratimo se u priču o Noi kako bismo bolje razumeli naše vreme.

Video Dani Noa oživjet će ove usporedbe uz sjajnu grafike i animaciju dana Noevih kao i dana koji predstoje.
Na tim primerima, praktična primena Noeve poruke za našu generaciju može biti jasno viđena i bolje shvaćena. Video sadrži i intervje sa pastorima, biblijskim učenjacima i teolozima na temu paralela između priče o Noi i onih događaja koji će se ponoviti pre dolaska Hrista.

Kako možemo da odgovorimo na njegovo upozorenje i uđemo u Gospodov Kovčeg sigurnosti?

https://www.youtube.com/watch?v=wtWfsqaqLSg
Werba
(N/A)
14. јун 2020. у 04.21

https://tinyurl.com/yxna8v3e
---------

Tamo sve može, koje god vere bio, samo neka dobro plati!
Legendarna mantra mantijasa Save Janjica..koji je 8 puta bio u poseti
papuilu Jovanu!...to je onaj smrdljivi poljak, koji je izricoto trazi da ga strpaju u skriptu u crvenim papucama...
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Lava Rock Bracelets?
.