Дискусије : Религија

 Коментар
Цитати из Талмуда
___TYR___
(***)
22. јануар 2019. у 12.51
Да не би затрпавали остале теме, овде заинтересовани могу оставити цитате и „цитате” из Талмуда...
K-MC
(llkktt)
22. јануар 2019. у 12.57
Ako neko bude citirao iz bilo kojeg prevoda Talmuda, ti ćeš reći da je taj prevod falsifikat (strategija Muslimana, kad im ne pase kažu siris mrznju, falsifikat, ovo ono) zato, de ti prvo reci koji prevod je validan pa onda da citiraju iz tog prevoda,

izvoli
K-MC
(llkktt)
22. јануар 2019. у 12.58
možeš navesti i engleski prevod ili njemacki, nema veze, ne mora biti srpski
bgdtjumen
(arhitekta)
22. јануар 2019. у 13.14

Moj mali prilog vasoj temi
Danas u savremenom Izraelu (gde su navodno realizovani demokratija i ljudska prava) nejevrej, to jest goj, ne može biti ni deputat Kneseta, ni premijer ministar.
Lako se vidi da je judeizam – zločinačka ideologija. To nije čudno. Sam jezik ivrit – nastao je od arapskog drevnog žargona zločinačkog sveta. A rač »Jevrej« u lopovskom žargonu ivrit označava – lupež, zločinac.
Može se bez preterivanja reći da je judejsko pravo bilo tokom milenijuma i nastavlja i danas da igra ulogu glavne svetske kovačnice čitavog spektra kriminala, koji samo postoji u svetu.

Uzmimo nekoliko citata iz »Talmuda« (16):
• »Slično onome, kako čovek nadmašuje životinju, Jevreji nadmašuju sve narode na zemlji«.
• »Samo su Jevreji dostojni naziva ljudi, a GOJI (nejevreji, Arijevci), vode poreklo od zlih duhova, imaju pravo da se nazivaju samo svinjama«.
• »Zabranjeno je odnositi se sa sažaljenjem prema onima, koji nemaju razuma (prema gojima)«.
• »Imovina nejevreja je kao napuštena stvar, njen pravi vlasnik je Jevrej, koji je prvi preotme. I to je pravedno, jer Bog je dao Jevrejima vlast nad životom i imovinom drugih naroda«.
• »Njihov život (goja, joga-arujevaca), o, Jevreju, u tvojim je rukama, još više njihov novac«.
• »Bog je naredio Jevrejima da daju gojima novac u zajam, ali da daju nikako drugačije, već samo uz kamatu, prema tome, umesto da im time pružamo korist, mi im činimo štetu, čak ako nam taj čovek može biti od koristi, dok prema Jevrejima mi ne treba da postupamo na taj način«.
• »Licemerje je dopustivo u tom smislu, kada Jevrej treba da izgleda ljubazan prema grešnima, naka im ukazuje počast i govori: »Ja vas volim«. To je dozvoljeno samo u tom slučaju, ako je Jevreju potreban grešnik ili ima razloga da ga se boji; u suprotnom slučaju to je greh«.
• »Zabranjeno je vraćati goji ono što je on izgubio; onaj ko vraća goji izgubljeno neće naći milosti kod boga«.
• »Tamo gde je napisano »Ne čini zlo bližnjemu«, ne govori se »Ne čini zlo goji«.
• »Izgovarajući kletvu, u sebi se mogu izgovoriti oni uslovi, pod kojima kletva neće biti važeća. Talmud dozvoljava da se postupa na taj način svaki put, kada neka gojska vlast traži od Jevreja da da neku zakletvu«.
• »Jevrej čini dobro delo kada ubija slobodoumnog, nevernika, koji odriče učenje Izraela, kao i onog ko je postao goj«.
• »Što se tiče Talmuda, onda mi priznajemo njegovu bezuslovnu nadmoć nad Mojsijevom Biblijom«.
• »Jevrej može da baci komad mesa psu, ali nikako da ga pokloni hrišćaninu, pošto je pas bolji od hrišćanina«.
• »Prolazeći mimo razrušenog hrama goja, svaki Jevrej je obavezan da izgovori: »Hvala ti, gospode, što si iskorenio ovaj dom idola««.

Da li je to tačno ?
bgdtjumen
(arhitekta)
22. јануар 2019. у 13.21
I da zavrsim

• »Jevrej uvek ima pravo da napada hrišćanina i da ga ubije naoružanom rukom. Jevreji koji, zahvaljujući položaju koji zauzimaju, imaju takvu mogućnost, neodložno su obavezni da predaju javnom pogubljenju hrišćane, pod jednim ili drugim izgovorom«.
• »Najbolji od goja dostojan je smrti« (Aboda zara, 26, u Tosafot).
• »Muškarac može da čini sa svojom ženom sve, što mu se sviđa, kao sa komadom mesa iz mesare«.
• »Onaj ko ignoriše reč rabina, podleže smrti« (traktat Erubin, 21:2).

I tako dalje i tome slično.

Intrnet je cudna stvar - sve tajne postaju javne.

Pozdrav
K-MC
(llkktt)
22. јануар 2019. у 13.39
Ovde jedan Jevrej hoda po Izraelu i pita ljude u vezi kriticnih tekstova iz Talmuda, neki kažu kako ne znaju, neki znaju pa se izvlace ko ne misli se bas tako, a neki kažu kako je tako ispravno. Ovde na cova kaže da su ne Jevreji tu da služe Jevrejima, drugi kaže da ne Jevreji služe Jevrejima ali ne potpuno kako bi trebalo ili kako će da bude, na 16:08 ziva smijurija,

https://www.youtube.com/watch?v=M60FUPVtq9k
K-MC
(llkktt)
22. јануар 2019. у 13.55
bgdtjumen
(arhitekta)
22. januar 2019. u 13.21

Intrnet je cudna stvar - sve tajne postaju javne.

<<<<<< Internet je isto tako pun raznih laži i poluistina, jako je opasno uzimati sve zdravo za gotovo što se nalazi na internetu

ima puno mentalno bolesnih ljudi i demonizovanih koji slazu takve laži da je to teško razotkriti, a sve u namjeri da se unisti vjera u Boga a pre svega u Isusa Hrista. Zna se kome to smeta i zašto.

Besmisleno je raspravljati ovde o nekakvim citatima iz Talmuda, kad je jasno da je FATALNI PROMASAJ odbaciti Hrista.
K-MC
(llkktt)
22. јануар 2019. у 13.59
Besmisleno je raspravljati ovde o nekakvim citatima iz Talmuda, kad je jasno da je FATALNI PROMASAJ odbaciti Hrista.

Zar je bitno šta piše ili šta ne piše u Talmudu ako se masi tamo gde je najbitnije. Spasenje i sjedinjenje sa Bogom ide samo sjedinjenjem sa Isusom Hristom, isto tako oprostaj grijeha samo preko Hrista, primanje Duha Svetog samo vjerom i prihvatanjem Isusa Hrista,

Ako je neko tu zakazo, nije shvatio, oslanja se na svoju pravednost, sve je dzabe, Talmud bio ispravan ili falsifikovan tu ne pomaze a ni sama Tora.
___TYR___
(***)
22. јануар 2019. у 15.19
>>>K-MC: „Ovde jedan Jevrej hoda po Izraelu i pita ljude u vezi kriticnih tekstova iz Talmuda, neki kažu kako ne znaju, neki znaju pa se izvlace ko ne misli se bas tako, a neki kažu kako je tako ispravno.”

*** Цитати на почетку снимка су бесмислени. Тако нешто не постоји у Талмуду. Ево линк па провери:

https://www.sefaria.org/texts

То што неки кажу ово или оно иде њима на душу. Како сам већ неколико пута овде поновио, а како бог каже: „свако за свој грех гине”...

Талмуд је опширно дело и за очекивати је да га многи обични религиозни јевреји нису прочитали. Као што је за очекивати да многи обични „хришћани” нису прочитали дела или коментаре раних „хришћанских” теолога Тертулијана, Оригена , Еузебија, Теофила, Јустина, Аугустина...
K-MC
(llkktt)
23. јануар 2019. у 03.06
TYR

Talmud je tumacenje Tore, tu može da se frizira do mile volje i da na kraju ispadne svasta. Babilonski Talmud je razlicit od Jerusalimskog , itd. Zato ne treba trositi vrijeme oko Talmuda. Judaizam bi trebao da barem prizna sve Proroke iz starog zavjeta ne samo 5 knjiga Mojsijevih.

I najbitnije je razumeti da je nastala nova era dolaskom Isusa Hrista /Mesije. Podignuta je nova vislja stepenica duhovnosti. Nije dovoljno ostati na staroj niskoj prvobitnoj stepenici koja se u glavnom ogranicava na vanjstini.

Ti ponavljas refer gde kaže da će svaka dusa odgovarati za svoj grijeh, da to je tačno. Ali Bog je odredio da postoji i oprostenje za grijeh. U starom zavjetu je postojalo prinosenje zivotinjskih zrtava ZA POKRIVANJE GRIJEHA ZIVOTINJSKOM KRVI. A dolaskom Mesije / Isusa i nakon Njegove smrti Bog nudi PRANJE I OCISCENJE OD GRIJEHA KRVLJU ISUSA HRISTA. Svi mi ponekad sagrijesimo, zivotinjska žrtva ne može vise ni da pokrije te grijehe kamoli da ih opere i ocisti. Ali Hristova krv nas cisti i pere od svakog grijeha.

Evo nekoliko razlika između Starog Testamenta i Novog Testamenta, da se vidi koliko je Novi Testament uzviseniji.

-U Starom zavjetu Mojsije oslobadja silom Bozijom Boziji narod od fizickog robovanja u Egiptu. U Novom Zavjetu Isus Hristos oslobadja Boziji narod (sve narode sirom svjeta koji to žele biti) od ropstva grijehu i Satani

-Stari zavjet se potvrdjuje ZIVOTINJSKOM KRVI, Novi zavjet Hristovom krvi

-Zakon u Starom Zavjetu: Mojsije snosi sa gore Sinaj 10 zapovjesti upisane na kamenu. Novi zavjet, Hristos silazi sa neba i od tad se zakon Boziji upisuje na srcu covjeka Duhom Svetim

-Stari zavjet kaže ne ubij, Novi kaže ne mrzi, stari zavjet kaže ne čini preljube. Novi kaže ,,ne fantaziraj o preljubi,,

I tako sve redom, u svakom cinu se vidi ogromna razlika između dva zavjeta, vidi se koliko je uzviseniji Novi Zavjet.

Zato svako treba da se dobro razmisli, oce li ostati u Starom Zavjetu koji je prosao i ili će uci u Novi Zavjet sa Hristom.

___TYR___
(***)
23. јануар 2019. у 15.40
>>>K-MC: „Talmud je tumacenje Tore, tu može da se frizira do mile volje i da na kraju ispadne svasta. Babilonski Talmud je razlicit od Jerusalimskog , itd. Zato ne treba trositi vrijeme oko Talmuda.”

*** Да, Талмуд је тумачење Торе. Пошто у јудаизму нема догми сваки раби може да некажњено изнесе своје мишљење о овоме или ономе. Углавном се слажу али некад се и супротстављају једни другима. Зато Талмуд није најважнија јеврејска религијска књига како га незналице представљају.

>>>K-MC: „Judaizam bi trebao da barem prizna sve Proroke iz starog zavjeta ne samo 5 knjiga Mojsijevih.”

*** Опет показујеш тотално незнање. Танакх је најважнија јеврејска религијска књига. Састоји се од Торе (5 књига Мојсијевих), Пророка (Nevi’im) и Записа (K’tuvim). Почетна слова Т+Н+К дају назив ТаНаКх.
Дакле, Пророци су од самог почетка, од пре 2500 година, признати у Јудаизму.

>>>K-MC: „Ti ponavljas refer gde kaže da će svaka dusa odgovarati za svoj grijeh, da to je tačno. Ali Bog je odredio da postoji i oprostenje za grijeh.”

*** Тачно. Ево како изгледа опрост:
„...21. Ако ли би се безбожник обратио од свих греха својих које учини, и држао би све уредбе моје и творио суд и правду, доиста ће живети, неће погинути. 22. Безакоња његова што их је год учинио неће му се више спомињати, у правди својој коју чини живеће...” (Језекиљ 18:21-22)

>>>K-MC: „I tako sve redom, u svakom cinu se vidi ogromna razlika između dva zavjeta, vidi se koliko je uzviseniji Novi Zavjet.”

*** „Нови Завет” је корак назад у односу на Танах. Танах даје упутства за живот. „Нови Завет” је опседнут смрћу.

Исаија је предвидео Савлову секту:

„...5. Јер се земља оскврни под становницима својим, јер преступише законе, изменише уредбе, раскидоше завет вечни...” (Исаија 24:5)

„...15. Што рекосте: Ухватисмо веру са смрћу, и уговорисмо с гробом; кад зађе бич као поводањ, неће нас дохватити, јер од лажи начинисмо себи уточиште, и за превару заклонисмо се;...” (Исаија 28:15)

Исаија, мајстор, предвидео је Савла без грешке:

„...3. Или не знате да сви који се крстисмо у Исуса Христа, у смрт Његову крстисмо се?...” (Римљанима 6:3)

„…21. Јер је мени живот Христос, а смрт добитак..:” (Филибљанима 1:21)

„...7. Јер ако истина Божија у мојој лажи већа постане на славу Његову, зашто још и ја као грешник да будем осуђен? 8. Зашто, дакле (као што вичу на нас, и као што кажу неки да ми говоримо) да не чинимо зла да дође добро? Њима ће суд бити праведан...” (Римљанима 3:7-8)
И још:
„...18. Шта дакле? Било како му драго, дволичењем или истином, Христос се проповеда; и зато се радујем, а и радоваћу се;...” (Филипљанима 1:18)

Танах прича о животу и слави живот... Ви „хришћани” шурујете са смрћу...

>>>K-MC: „Zato svako treba da se dobro razmisli, oce li ostati u Starom Zavjetu koji je prosao i ili će uci u Novi Zavjet sa Hristom.”

*** Слажем се да свако треба добро да размисли. Ево једно месијанско пророчанство за размишљање:
„…20. Овако вели Господ над војскама: Још ће долазити народи и становници многих градова;
21. Долазиће становници једног у други говорећи. Хајдемо да се молимо Господу и да тражимо Господа над војскама; идем и ја.
22. Тако ће доћи многи народи и силни народи да траже Господа над војскама у Јерусалиму и да се моле Господу.
23. Овако вели Господ над војскама: У то ће време десет људи од свих језика народних ухватити једног Јудејца за скут говорећи: Идемо с вама, јер чујемо да је Бог с вама…” (Захарија 8:20-23)

Bazorilo
23. јануар 2019. у 17.11
Тире,јеси ли ти цуо за условна пророцанства?
K-MC
(llkktt)
23. јануар 2019. у 17.34
TYR

>>>K-MC: „Judaizam bi trebao da barem prizna sve Proroke iz starog zavjeta ne samo 5 knjiga Mojsijevih.”

*** Опет показујеш тотално незнање. Танакх је најважнија јеврејска религијска књига. Састоји се од Торе (5 књига Мојсијевих), Пророка (Nevi’im) и Записа (K’tuvim). Почетна слова Т+Н+К дају назив ТаНаКх.
Дакле, Пророци су од самог почетка, од пре 2500 година, признати у Јудаизму.

<<<<<< Znam da su proroci ukljuceni u judaizam, ali sam namjerno rekao da ih ne postuju, jer Proroci su najavili Isusa Hrista kojeg Judaizam strogo odbacuje
Bazorilo
23. јануар 2019. у 17.42
Како Талмуд објашњава Исаију 9.6? О ком Сину је овде реч? Није ваљдар о Соломуну?
K-MC
(llkktt)
23. јануар 2019. у 17.45
TYR

21. Долазиће становници једног у други говорећи. Хајдемо да се молимо Господу и да тражимо Господа над војскама; идем и ја.
22. Тако ће доћи многи народи и силни народи да траже Господа над војскама у Јерусалиму и да се моле Господу.
23. Овако вели Господ над војскама: У то ће време десет људи од свих језика народних ухватити једног Јудејца за скут говорећи: Идемо с вама, јер чујемо да је Бог с вама…„ (Захарија 8:20-23)

<<<<< Jel ti mislis da je najveca parada ponosa u svjetu koja se svake godine održava u Izraelu-Tel Avivu povod da neki narodi dodju i traže duhovnost u Izraelu?

Kad će doći to vrijeme o kojem prica prorok? Ili je već prošlo?

Ko će da dokaze danas (ako se pojavi Mesija u stilu u kojem ga ocekuju Jevreji,) da li je od roda Davidova?

Ko će da izabere Levite da prinose žrtve u trecem Hramu koji bi se eventualno izgradio?

Nemoguća misija, šta drugo reci, a vrijeme odmice tik-tak sat se vrti...
Bazorilo
23. јануар 2019. у 18.00
Тир мора да схвати,да постоје и условна пророчанства.Нека од њих се нису остварила због неверства народа Јеврејског.
K-MC
(llkktt)
23. јануар 2019. у 18.02
Ali se može lako desiti da se ta prorostva primjenu na laznog Mesiju -AntiHrista koji će se pojaviti u sili i koji će praviti razna cuda po Izraelu i za kojega će se možda i Hram izgraditi...

Jako opasna stvar, na terenu je perfektna situacija za obmanu
___TYR___
(***)
24. јануар 2019. у 12.55
>>>K-MC: „ Znam da su proroci ukljuceni u judaizam, ali sam namjerno rekao da ih ne postuju, jer Proroci su najavili Isusa Hrista kojeg Judaizam strogo odbacuje”

*** Пророци нису најавили „Исуса Христа” него Месију. Јевреји су читали (и читају) Танах на матерњем језику и из комплетног контекста апсолутно јасно знају ко би требао бити Месија, шта ће се десити кад се он појави итд. Месијанских пророчанстава је 20-ак.
Ви „хришћани” сте чупањем речи и реченица из контекста, користећи преводе преведних превода, пронашли више од 300 „месијанских” пророчанстава... Смејурија...
Већину тих ваших „пророчанстава” које су смислили антички „хришћански” фанатици данас више нико нормалан не узима за озбиљно. У данашње време, „хришћански” преводици Танаха, дакле учени „хришћански” теолози са знањем хебрејског, у фуснотама и кометарима у Библијама које су превели, износе тачна објашњења и исправљају вековима кориштене лажне певоде и тумачења.

Пре неки дан сам овде већ навео један пример, али могу још једном, да се подсетите –

Свети Јероним, аутор „Вулгате”, у свом делу „Против Јовинијана”, Књига 1., пасус 32, каже:
„...Знам да су јевреји навикли да нам приговарају да у хебрејском реч ALMAH не значи девица, него млада жена. И, истину говорећи, девица се исправно назива BETULAH, али млада жена, или девојка, није ALMAH, него NAARAH!...”

Дакле ви сте Исаију 7:14 готово 2000 година користили као доказ о безгрешном зачећу „Исуса Христа”, а још сте у 4. веку знали да је превод нетачан и намерно злоупотребљен. Дакле, ви немате нити једно једино пророчанство којим би сте доказали да је Марија безгрешно зачела „Исуса Христа”.

Слично је и нпр. Са Исаија 53... Поједини полуписмени фанатици на разним форумима и даље тврде да се овде говори о „Исусу Христу” иако је већ свима, укључујући већ наведене „хришћанске” преводиоце који то и наводе у својим Библијама, јасно из контекста да се овде ради о Израиљу...

>>> Bazorilo: „Како Талмуд објашњава Исаију 9.6? О ком Сину је овде реч? Није ваљдар о Соломуну?”

*** Кад већ причамо о накарадним преводима и тумачењима Исаија 9:6 је одличан пример...
Тачан превод гласи:
„Дете нам се родило, сина добисмо, на раменима му власт; и саветник дивни, моћни 'el, вечни Отац зове његово име ”Принц Мира„”

JHVH је тај саветник дивни, моћни Бог, вечни Отац... Свако друго тумачење је бласфемично а уз то и врло, врло смешно...

Из контекста је сасвим јасно да овде нема говора о Месији. Нити се ту ради о пророчанству. Исаија само препричава оно што се већ десило .

Дете се родило, син, Језекија, на раменима му власт јер ће бити краљ. И JHVH, саветник дивни, моћни Бог, вечни отац зове га „Принц мира”. Дакле Јахве је моћни Бог и Отац вечни. „Принц мира” је Језекија... Зашто „Принц мира”?

„...13. А четрнаесте године царовања Језекијиног подиже се Сенахирим, цар асирски на све тврде градове Јудине, и узе их...” (2.Царевима 18:13)

„...35. И исту ноћ анђео Господњи изађе и поби у логору асирском сто и осамдесет и пет хиљада; и кад усташе ујутру, а то све сами мртваци.
36. Те се подиже Сенахирим, цар асирски, и отиде, и вративши се оста у Ниневији...” (2.Царевима 19:35-36)

Све се то дешавало 713.г.п.н.е...

Следећи рат у Јудеји десио се више од 100 година касније, 610.г.п.н.е.:

„...28. А остала дела Јосијина и све што је чинио, није ли записано у дневнику царева Јудиних?
29. У његово време изађе Фараон Нехаон, цар мисирски на цара асирског к реци Ефрату, и цар Јосија изађе преда њ, а он како га виде уби га у Мегидону...” (2.Царевима 23:28-29)

Више од 100 година мира у Јудеји, који је започео Језекија, довољно говоре зашто је назван „Принц мира”...

>>> >>>K-MC: „Jel ti mislis da je najveca parada ponosa u svjetu koja se svake godine održava u Izraelu-Tel Avivu povod da neki narodi dodju i traže duhovnost u Izraelu?”

*** Ма не мислим... То се Бог само мало шалио преко свог пророка Захарије...
K-MC
(llkktt)
24. јануар 2019. у 16.30
TYR, hvala na trudu i komentarima, imam utisak da smo se poceli ponavljati, možda da se malo pozabavimo mojom novom temom gore, ovde je već skoro sve receno

pravda_i_istina
21. фебруар 2019. у 14.39
Исаија је предвидео Савлову секту:

„...5. Јер се земља оскврни под становницима својим, јер преступише законе, изменише уредбе, раскидоше завет вечни...” (Исаија 24:5)

„...15. Што рекосте: Ухватисмо веру са смрћу, и уговорисмо с гробом; кад зађе бич као поводањ, неће нас дохватити, јер од лажи начинисмо себи уточиште, и за превару заклонисмо се;...” (Исаија 28:15)

Ne, Isaija je predvideo antihristovo lažno otkrivenje, kao uostalom i svi starozvetni sveti proroci Boziji.

smrt ili vaskrsenje http://geocities.ws/svetopismo/pitanja.htm#topic3

CITIRAM: Ko održi Reč Gospodnju neće videti smrti vavek.
Svi nećemo pomreti a svi ćemo se pretvoriti (1. KORINĆANIMA 15,51).

AKO SE DRŽIMO OVIH CITATA, SHVATIMO DA JE SMRT NEPRIJATELJ, NEĆEMO HVATATI VERU SA SMRĆU I UGOVARATI SA GROBOM JER ĆE SE TA ZLOVERA NA KRAJU UNIŠTITI KAKO I GOVORAŠE SVI SVETI (Isaija 28,18 I vera vaša sa smrću uništiće se, i ugovor vaš s grobom neće ostati, ...).

NA DRUGOJ STRANI LAŽNO OTKROVENJE IZMIŠLJA I DRUGU SMRT, ŠTO NIGDE NEMA OSIM U ONIH KOJI VERUJU U REINKARNACIJU, KAO DA JEDNA SMRT NIJE DOVOLJAN NEPRIJATELJ.

PISAC LAŽNOG OTKRIVENJA, ČOVEKOUBICA, LUKAVO VARA DA SE POMIRITE SA SMRĆU, DA POGAZITE REČ GOSPODNJU I APOSTOLA PAVLA DA SE POMIRITE SA SMRĆU-NEPRIJATELJEM GOVOREĆI DA NEĆETE PO DRUGI PUT UMRETI.

AKO HVATATE VERU SA SMRĆU I VERUJETE DA ĆETE UMRETI KAKO VAS NAGOVARA LAŽNO OTKRIVENJE, PA KO ZNA KAD VASKRSNUTI, TO ONDA ZNAČI DA VASKRSENJE MRTVIH NE VERUJETE DA ĆE SE DOGODITI ZA NAŠEGA VEKA (DANAS DA KAŽEMO 21. VEKA), A NIKO NE ZNA NI DAN NI ČAS. ALI ISTINITI HRIŠĆANI, ZA RAZLIKU OD ONIH KOJI VERUJU U LAŽNO OTKRIVENJE, BAŠ ZATO TREBA DA BUDU UVEK SPREMNI I DA STRAŽARE.

PAVLE APOSTOL JE REKAO DA MI KOJI OSTANEMO ŽIVI NEĆEMO PRETEĆI ONE KOJI SU POMRLI, ALI VI OČIGLEDNO NE ŽELITE DA BUDETE Među TIM ŽIVIMA, NE ŽELITE SVEOPŠTE VASKRSENJE DA SE DESI NITI GA ČEKATE, KAO ŠTO SU ČEKALI HRIŠĆANI 1. VEKA.

Samo mi ovo odgovorite: da li verujete apostolu Pavlu u 1.Kor.15,51-52 i 1.Sol.4,14-18, tj. ako je to vasa vera, kao možete verovati i lažnom otkrivenju koje vas nagovara da se pomirite sa smrću, govoreći da su blaženi koji umiru, jer neće umreti drugi put?

NIGDE U BIBLIJI NE POSTOJI PRVI I DRUGI PUT, A POSLANICA JEVREJIMA 9,27 I PRECIZIRA: KAO ŠTO LJUDIMA PREDSTOJI JEDANPUT UMRETI, PA POTOM SUD (ZNAČI SAMO AKO UMRE, AKO ŽIV NE DOČEKA SVEOPŠTE VASKRSENJE KAKO I REČE U DOLE NAVEDINIM 1.Kor.15,51... i 1.Sol.4,15..., PA SE I SAM NADJE VASKRSNUTIM).
ZNAČI, TREBA VEROVATI REČI GOSPODNJOJ U ČETVRTOM JEVANDJELJU 5,24:...ima život večni, I NE DOLAZI NA SUD, nego je prešao iz smrti u život.
ponavljam Reč Gospodnju: ne dolazi na sud!

 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Lava Rock Bracelets?
.