Дискусије : Здравље

 Коментар
Zavisnost od kockanja
sisteem123
01. фебруар 2019. у 11.24
Pozdrav svima,

Zanima me da li neko zna nešto više o lečenju zavisnosti od kockanja?Ima li neko ikakvog iskustva u lečenju? I gde i kome se obratiti za pomoć?
OPIS-50
(OPISIVAC)
02. фебруар 2019. у 10.17
Zavisnost od kockanja – patološko kockanje

Patološko kockanje tj. zavisnost od kockanja je vrsta zavisnosti koja se ogleda u izvitoperenju zadovoljenja ljudske potrebe za novcem i neizvesnošću, kroz igranje kockarskih igara, gde svet igre postaje zamena za realnost. Kao najizraženije negativne posledice ove zavisnosti javljaju se psihofizički, porodični, ekonomski - finansijski problemi, koji za sobom najčešće povlače profesionalne, krivično-pravne i druge socijalne posledice.

Sledeće igre su najzastupljnije među patološko kockarima u Srbiji i na njh se najčeće stvara zavisnost:

klađenje
poker i slot aparati
rulet – elektronski i „živi”
teksaški poker
Black Jack
barbut
i druge

Karakteristike zavisnika od kockanja - patološkog kockara su sledeće: preokupiranost kockanjem, pozajmljivanje i trošenje ogromnih količina novca, progresivno zanemarivanje obaveza, gubitak interesovanja, tendencija ka krađama, suicidalne ideje, a često se dešava da je kod kockara već postojao problem sa drogom ili alkoholom, ili da je on nastao kao posledica kockanja. Dakle, kockar je čovek preokupiran kockanjem, te često priča o tome; on odvaja veliki deo novca kojim raspolaže na klađenje i druge kockarske igre, vremenom on počinje redovno da odlazi u kladionicu, da posećuje kazina, prati teletekst, „proučava” listu i slično. Sve češće zapostavlja svoje obaveze (školu ili studije, odnosno posao), laže bliske osobe o kockanju (o učestalosti i/ili ulozima) – naročito porodicu, a sve čeće počinje da pozajmljuje novac od drugih. On više ne može da kontroliše svoju želju za kockanjem. Sve navedeno je roditeljima, suprugama i drugim članovima porodice patološkog kockaraq signal da je ovaj vid kockanja prerastao u zavisnost i kao takav zahteva stručnu pomoć.

Najzastupljeniji oblik patološkog kockanja u Beogradu i Srbiji je zavisnost od klađenja koja se manifestuje kao patološka želja i potreba pojedinca za klađenjem. Poseban problem kod nas predstavlja masovna pojava odlaženja mlađe populacije u sportske kladionice, koja se prezentuje kao poželjan stil života. Sve je češća pojava da se klađenje iz zabave i hobija pretvori u zavisnost još na adolescentskom uzrastu, te se roditeljima preporučuje da obrate pažnju na to kako njihova deca provode vreme i na šta troše novac, kako bi blagovremeno reagovali i predupredili nastanak zavisnosti.

Lečenje kockarske zavisnosti tj. patološkog kockanja, kao i kod drugih zavisnosti, podrazumeva psihosocijalni tretman vođen od strane stručnog lica, koji traje najmanje godinu dana i u njega se uključuju i zavisnik kockar i članovi njegove porodice, a po potrebi i druga lica i
sisteem123
04. фебруар 2019. у 03.56
Opis 50,

Hvala puno na vašem odgovoru, zaista su mi značile sve informacije! Zanima me da li znate neku pouzdanu ustanovu koju mogu kontaktirati?

Pozdrav
OPIS-50
(OPISIVAC)
08. фебруар 2019. у 07.00
ukucajte na GOOGLE ustanove za lijecenje od kocke i potrazite šta vas interesuje stretno odvikavanje
seljakipo
28. фебруар 2020. у 16.40
sisteem123

Zanima me da li neko zna nešto više o lečenju zavisnosti od kockanja?

..., jedini pravi lek i rešenje je TOTALNA apsinecija.

A najbolje vreme za to, je SAD, ODMA.!

Pocni da treniras mentalnu disciplinu. Nadji posao ako ga nemas, ako imaš nadji još jedan. Pocni da živis po zakonima prirode, (ovo je malo duže). Provodi sto vise vremena u prirodi. Izoluj se od starog drustva. Preseli se. Baci telefon. Ako ne uzmi novi broj i nadji novo (pozitivno) drustvo. Pocni sve iz početka. Baci tv i kompjuter. Idi u krevet pre 10 sati. Nabavi psa provodi vreme s njim. Upisi se da treniras neki sport, karate, sistema. kravamag, dziudzicu, aikido, ove vestine podizu mentalnu disciplinu, (poželjno je svaki dan). Putuj negde. Idi obidji rodjake prijatelje koje nisi video X godina. Ne misli i ne pricaj o nikom i ničemu loše. Misli dobro dobromu se nadaj dobro će ti doći. Idi u crkvu, ili pricaj sa teoloski potkovanim. Nadji nekog ko je uspesan da ti bude prijatelj ili mentor.

ali, da budemo na cisto, ovu disciplinu pobedjuju samo najbolji, statistika kaže 1 u 100 hiljada

dali si ti taj 1.?! ...ja mislim da jesi

Dr_Blizak
(student)
21. јул 2020. у 04.01
Lakse je izleciti deset psihoza nego jjednu neurozu...Bolest zavisnosti spada u neuroze. Od uzivaoca heroina do kocke lecenje se svodi na jacanje volje , ega. Izolacija od poroka nije izlecenje već samo mera. U trenucima kada iz podsvesti u svest nadire zelja za ponovnim „uzivanjem” licnost pokusava da se suzdrzi , odbrani , ispoštuje dogovore sa samim sobom u kojima je obecao sebi da neće opet ponoviti istu grešku. Na zalost to je kratkog daha. Zelja nadire u svest u talasima i covek poseze za zadovoljstvom , sve vreme znajuci da radi protiv sebe. Savest i mehanizmi obecanja i dogovora sam sa sobom , samo su nemi posmatraci sa strane. Posle toga se osoba pita kako je to moguće kada je sebi obecao da vise neće dozvoliti da pobedi taj nagon. Preispituje se šta to u njemu krije tajnu poraza koji mu se stalno desava. Tajnu koja ga otrgne od samog sebe i odvede da potone do samoga dna...
Ono sto je potrebno jeste jacanje volje i znanja , shvatanja i preslišavanja , šta se u tim trenucima desava , i šta je potrebno da se covek otrgne od toga , kada mu zelja preplavi svest... Ono sto je potrebno je jacanje snage volje iznad prosecnih granica tako da u trenutku kada mu se ponudi da odabere ogromno zadovoljstvo ili da ostane čist , licnost odabere pravu stranu. Za pravilan izbor potrebna je povećana snaga volje i naučenost i iskustvo. Medicinska nauka pruza najbolje metode izlecenja. One koji pogadjaju pravo u centar za jačanje snage volje. Retko ko uspe da sam sebe izleci...
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Oil Diffuser Bracelets?
.