Дискусије : Здравље

 Коментар
Holesterol
Mirche-Vampirche
20. јануар 2016. у 23.13
pre mesec dana su mi u Srbiji gledali Holesterol.
Bio je
7.62 a piše da je max 5,2.
Tamo mi je doctor rekao da je to OK I da nema potrebe za lekove ...

******
S obzirom da živim u USA ,kada sam se vratila u USA sam
nedelju dana opet vadila isto krv za proveru Holesterola I mere su mi bile ,
za moje znanje, alaramantne:
HDL 295 a
LDL 205
Naravno odmah sam pristala da predjem na lekove/ statin...
Mišljenje Galeba, Opisa kao I svakoga ko se razume u ove mere bilo
bi mi od koristi...

*********
Interesujeme zašto je Dr u Srbiji rekao da je OK aovde se to podrazumeva
vrlo visoke, riskantane mere
mind
20. јануар 2016. у 23.34
Imao sam holesterol slično kao ti.Skinuo sam ga na normal koristeci izmijenjeni rezim u ishrani I prirodne lijekove I suplemente protiv holesterola.Ostavi te lijekove koje sada pijes-mogu biti pogubni za jetru čak I smrtonosni.Preporuka:kupi aparat za mjerenje holesterola(hol.ukupni,trigliceridi I dobri hol.)mjeri sve I u borbu sa peirodnim nacinom protiv holesterola.Vjeruj mi ako se koncentrises na to uspjeces.Još jedanput-vjestacki lijekovi su pogubni .
mind
20. јануар 2016. у 23.44
Mirche-Vampirche
20. јануар 2016. у 23.45
pocela sam pre 2 nedelje da pijem taj poznati narodni lek:
limun I beli luk u prokljucaloj void...svaki jutro na prazan zeludac po 2-3 supee kasike kao I uzimam 20 mg Levastatine/ lek/...uplasial sam se kada sam videl te americke mere a u naše iz Srbije mere se ne razuemem...
ja sam skoro pa vegetarijanac. iskljcivo blea riba kao I salmon I samo upari kuvano povrce,,,po 1-2 vocke na dan.
Moja ishrana , mislim , da nema mane.
Problrm mije što se ne krecem dovoljno posto u kolima dnevno provodim po 2-3 sata...ali od ovih dana pocinjem sa personal trenerom da opbrobam koliko mi zaisa vezbe mogu pomoći.
visoka sam 175 cm I 60 kg...znaci ni kilaza nije problem :(
Lekove sam samo inicijativno predlozila dr da uzimam dok mere holesterola ne dodju barem do neke normale...možda da ih uzimam 2-3 meseca !!??
za nedelju dana idem opet na kontrolu I nadam se boljim rezultatima..
Mirche-Vampirche
20. јануар 2016. у 23.49
mkind{

zaista ste ljubazni I duboko vam se zahvaljujem na postu kaoo I linkovima da se još bolje upoznam sa tim 'problemom' koji mi je preokupirao zivot zadnjih 7-8 godina.
Cudne su strucne analazie, cas je sve OK can]s ne valja,...svi ti textovi me samo zbune u razmišljanju šta je OK asta nije :(
mind
20. јануар 2016. у 23.53
U tvom slučaju najvaznije je da koristis suplemente na prirodnoj baz i koje vezuju holeste rol,kao bio fiber,crve na riza...Za dorucak oat meal(dobro veze holesterol).Ja sam mjesecima proucavao I testirao holesterol I uspio.http://www.ayurvedicherbsdirect.com/smart-herbs-cholesterol-support-90-tabs-p-3360.html Ovo je jedan od prirodnih preparata za hol.iz Ajurvede.
Mirche-Vampirche
21. јануар 2016. у 00.00
ja godinama uziama: Red yeast, Nijacin, Aspirin 81 mg,...oat meal mi je omiljeno jelo, a I svaki dan uzimam /sameljem u mlinu/ 1-2 kafene kaz=sicice; laneng ulja, hmlej kao I 2 zrna oraha,...moja ishrana je /msilm idealana/ I kada vidim da je gholestgerol tako visok normalno da je zabrinjavajuce,...Uzgred pijem I 2 litre tecnosti/ White needle- kineski Beli caj ,koji je calk $130 1 pound/ Navodno je najbolji način da se holesterol 'prirodnim ' putem smanji ...Ponekada pomislim šta bi tek bilo da sve to već godinama ne konzumiram...možda vi davno već bila pokojna :(
mind
21. јануар 2016. у 00.04
http://sremus.com/ Koristio sam I tinkturu od bijelog luka I limuna,sad pravim pauzu a nastavljam sa sremus isto tako dobar.
mind
21. јануар 2016. у 00.11
To je sad već druga prica.Vjerovatno ti jetra genetski proizvodi previse hol.No ne odustaj od borbe.Ja sam koristio I vitafon kao I ciscenje jetre po dr.Clark.Šta mi je najviše uspjelo ne znam ali I danas dosta pijem razne suplemente protiv holesterola .Možda smanji stress ,yoga,meditacija I sl.Sve to radim I uzivam u uspjehu koi sam postigao.Imao sam triglyceride preko 300 hol 285 ..sada je u granicama.Sa srećom,cucemo se još.
mind
21. јануар 2016. у 00.17
Tinkturu bijelog luka I limuna uzimaj:jednu casicu(rakijsku-tako piše)malo je 2 ili 3 supine kas.paralelno uzimaj ginger,rhodiola rosa,bio fiber,kao I capsule protiv hol .na prirodnoj bazi.Ne moze rezultat izostati.Pojacaj mali I meso -jetra nekada u nedostatku pojacano proizvodi hol.
Mexicana
(knjizevnik)
23. јануар 2016. у 14.47
Statini nanose vise stete nego holesterol.
Lekar u Srbiji je bio u pravu da ne treba paniciti.
Probajte da nađeteknjigu od Dr Malcolm Kendrick - The great cholesterol con.
mind
23. јануар 2016. у 18.12
5x12-3
24. јануар 2016. у 19.35
Po novim saznanjima svakodnevno uzimanje babi aspirina može da bude vise skodno nego korisno. Ja sam ih pio isto pa mi je doktor rekao da prekinem.
Ti apirini se uzimaju samo u slučaju kada se sumnja na infarkt i samo kod odredjenih bolesti a nikako kao preventiva kao što se sumnjalo da aspirim deluje.
SOFI
(kuvarica)
04. фебруар 2016. у 09.14
Za nik name mind, hvala vam na ovom o holesterolu tako dobro objašnjeno.

Ja sam jedna od onih što se bori prirodom da ne uzimam tablete.

molila bih vas da mi kazete gdje može da se kupi masina da se kontrolise holesterol

holesterol I da li ima neki poseban naziv posto živin North America.

Još jednom Hvala
mind
05. фебруар 2016. у 21.17
SOFI-Sa ovim aparatom za mjerenje holesterola(sve vrste)kao I secer u krvi bicete sigurno zadovoljni.http://www.testsymptomsathome.com/fs_POL0A.asp?affiliate=BMC&baseterm=CardioChek
Mexicana
(knjizevnik)
06. фебруар 2016. у 01.00
Za trigliceride je ubedljivo najbolji fenugreek - pliskavica. Potopite u vodu 1 kasicicu uvece i pojedite klice posle odprilike 2 dana. Flax oil vam uopste nije dobro zbog Omega 6 masnih kiselina kojih ima u njemu jer se ove svakako unose previse sa svakakvim drugim namirnicama pogotovo biljnim uljima a ove su kiseline proinflamatorne sto znači da potpomazu upalne procese u telu.
filip65
(penzioner)
19. фебруар 2016. у 23.49
Vampirce,možda mislis da se pravilno hranis.
Idi na kompjutersku masinu da ti odredi koju hranu
tvoj organizam podnosi.
Ja sam bio i samo da ti kažem da mi smeta
mnogo šta.Čak mi smeta i ona hrana za koju
bih se kladio da je odlicna i zdrava.
Kod mene je druga bolest ali od kada sam izbacio
svu negativnu hranu ne uzimam vise lekove.
maxbor
27. фебруар 2016. у 00.57
ja sam pio statine, dosta dugo. u početku sam se borio protiv, ali kada mi je porijatelj doktor objasnio da zbilja moram, prihvatio sam ih. svaku vecer jednu tabletu i tako skoro 4 godine.

ono sto je sigurno nikakvih posljedica, od pijenja statina, nemam.

jednom sam negdje čuo ili procitao da statini skinu masnocu i da ih se može ostaviti. odmah sam presao na polovicu tablete. masnoca mi se nije povecala. pa svaki drugi dan. na slijedecem mjerenju ista vrednost. i onda sam prestao skroz piti. vrednost se ne mijenja.

i ti sama si dosla do te ideje, sto mislim da je dobro. pij neko vrijeme pa ostavi.

zašto ti nas doktor nije rekao da pijes tablete. ako si zdrava, onda ta kolicina masnoce u krvi nije opasna. sa pojacanim kretanje i malom promjenom ishrane se to može srediti.

HDL i LDL, dobra i losa masnoca. s statinima nikada hdl nisam doveo tamo gdje treba biti.

negdjeprije sam cita da su to izmišljotine farmaceuta i da njihovo djelovanje nije tako signifikatno kako pricaju da je.

što se tiče raznoraznih pripravak, nekome djeluju nekome ne. izgubit ćeš puno vremena trazeci pravi. ono sto je bnitno je iz prehrane izbaciti su termicki obradjene masnoce. sva ulja koja kupis u trgovini su nezdrava, a termicki obradjena su otrov, koji ti dize masnocu u krvi. puno se kreci, aktiviraj cijelo tijelo.

ja ne jedem kupovne salame, to je jako stetno, ali nabavljam domaće cvarke, domaće kobasice, jedem jaja u velikim kolicinama, uglavnom kuhana i masnoca je još uvijek u normali.

ako imaš neko pitanje, slobodno. tematika mi je vrlo poznata.

coconac
(philosophia)
01. март 2016. у 04.17
filip64
(penzioner),
Na kakvu kompjutersku masinu mislite, kad kazete da pomoću nje mozete izracunati koja vam hrana odgovara odnosno ne odgovara , mislim gde može ta comp -masina da se pronadje? Hvala na ljubaznom odgovoru.

Potrebno mi je da znam jer možda da pronadjem šta protiv zgaravice , kiseline u stomaku koja me ubija.
coconac
(philosophia)
01. март 2016. у 04.22
Izvinite , nisam dobro gledala . Naravno filip 65(penzioner)
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for PomPom Keychains?
.